از جمله دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز میتوان به مسدود شدن حساب، عدم تایید تبلیغات، مشکلات زمانبندی، هدفگذاری نامناسب، استفاده نادرست از کلمات کلیدی منفی و… اشاره کرد. اگر به هر دلیلی تبلیغاتتان در پلتفرمهای گوگل نمایش داده نمیشود، نگران نباشید؛ زیرا عدم نمایش تبلیغات یک مشکل رایج است و راهحلهای موثری هم برای رفع آن وجود دارد. البته برای فهمیدن مشکل و رسیدن به راهکار باید قدم به قدم پیش بروید و موارد متعددی را چک کنید. در این مقاله قصد داریم درباره مهمترین دلایل عدم نمایش تبلیغات گوگل ادز صحبت کنیم و سپس راهکارهایی برای حل این مشکلات ارائه دهیم.
مهمترین دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز | ۱۴ دلیل برای عدم نمایش تبلیغات
۱.متوقف شدن تبلیغ (paused)
یکی از مهمترین دلایل عدم نمایش تبلیغات در گوگل ادز متوقف شدن یا مورد تایید قرار نگرفتن کمپینهای تبلیغاتی است. هر کمپین تبلیغاتی از یک یا چند اد گروپ (Ad group) و یک یا چند آگهی (Ad) تشکیل شده است. در پنل گوگل ادز، با توجه به امکاناتی که گوگل در اختیارتان قرار داده میتوانید هر کدام از این موارد را فعال (Enabled) و یا غیر فعال (Paused) کنید.
نکته مهم اینجاست که در برخی از مواقع دلیل احتمالی عدم نمایش تبلیغات، متوقف شدن آنها است. این توقف میتواند به دلیل اتمام بودجه اکانت، تمام شدن بودجه روزانه یا Daily Budget و مشکلات زمانبندی رخ داده باشد. همچنین ممکن است به طور اشتباهی اد گروپ یا آگهی را به شکل سهوی متوقف کرده باشید.
۲.حذف تبلیغ (Remove)
از دیگر دلایل عدم نمایش هم ممکن است حذف شدن Remove شدن کمپینهای تبلیغاتی از اکانت شما باشد. اگرچه رخ دادن این مسئله کمی بعید به نظر میرسد، اما ممکن است به دلایل متعددی اتفاق بیفتد. برای مثال ممکن است چند نفر به حساب دسترسی داشته باشند و یکی از کاربرها تغییراتی را در حساب ایجاد کرده باشد که منجر به حذف تبلیغ شود. در حالی که روح شما هم از این موضوع خبر ندارد.
برای اطمینان از عدم حذف، قدم اول چک کردن اطلاعات اکانت است. چک کنید که تبلیغاتتان هنوز در اکانت وجود دارد یا نه. برای اطمینان بیشتر میتوانید قسمت Change History را بررسی کنید تا ببینید به طور تصادفی تبلیغات خود را حذف کردهاید یا خیر.
۳.عدم تایید تبلیغ (Disapproved)
اگر دلایل بالا باعث متوقف شدن تبلیغ نشده باشد، باید به سراغ مسئله تایید و بررسی آگهی بروید. در پلتفرم گوگل ادز، هر تبلیغ قبل از انتشار مورد بررسی قرار میگیرد. در این بررسیها اگر مشخص شود که تبلیغ خط مشیهای تبلیغاتی گوگل را نقض کرده، جلوی انتشار آن گرفته شده و اصطلاحاً Disapproved میشود.
برای بررسی وضعیت تاییدیه هر آگهی، میتوانید در اکانت گوگل ادز وارد بخش AD شده و وضعیت تبلیغات را مشاهده نمایید. در این بخش تبلیغهایی که تایید شدهاند، با عبارت Approved قابل تشخیص هستند. همچنین در صورت عدم تایید هم عبارت Disapproved را مشاهده خواهید کرد.
نکته مهم اینکه گاهی ممکن است تبلیغ مورد تایید قرار بگیرد، اما جلوی آن، پیغام خطای Eligible (Limited) ثبت شود. در این مواقع نیازی نیست نگران چیزی باشید؛ زیرا تبلیغتان همین حالا هم نمایش داده شده و کلیک دریافت میکند. اما کسب و کار شما به دلایلی از نظر گوگل دارای محدودیتهای خاصی شناسایی شده است؛ که این دلایل میتواند باعث محدود شدن تعداد نمایشها و دریافت کلیکها شود.
۴.در دست بررسی بودن اکانت گوگل ادز (Your ad account is under review)
از دیگر دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز، مورد بررسی قرار گرفتن اکانت شما به خاطر فعالیتهای مشکوک یا موارد امنیتی است. در این حالت گوگل ادز تمامی کمپینهای تبلیغاتی اکانت را به حالت تعلیق در میآورد تا تمامی موارد مربوط به اطلاعات حساب را بررسی کند. در این حالت پیغام خطای Ads under Review برایتان نمایش داده میشود. اگر چنین پیغامی را مشاهده کردهاید، نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. فقط باید صبر کنید تا بررسیهای گوگل به اتمام رسیده و مجدداً کمپینهایتان به حالت نمایش در آیند.
البته باید ذکر کرد که گاهی اوقات حتی ممکن است هیچ پیغام خطایی شامل Ad’s under Review یا Disapproved هم در گزارش تبلیغات نمایش داده نشود؛ اما همچنان نمایش تبلیغات با مشکل روبرو باشد. در این صورت ممکن است دلیل عدم نمایش تبلیغات به همان بررسی اکانت مربوط شود.
چگونه بفهمیم اکانت گوگل ادزمان در حال بررسی است؟
برای آگاهی از این موضوع باید وارد اکانت گوگل ادز شده، سپس از منوی سمت چپ روی گزینه keywords کلیک کنید. حالا در ردیف Status موس خود را روی گزینه Eligible نگه دارید. اگر پیغام خطای «we don’t know why…» را مشاهده کردید، حدستان درست است. در حقیقت مشاهده این عبارت به این معناست که تبلیغ شما در دست بررسی بوده یا به بیانی دیگر Determined شده است. پس دست به هیچ گزینهای نزنید و فقط منتظر تایید شدن تبلیغات بمانید.
۵.کاهش شدید حجم جستجوی کلمه کلیدی (Your keyword search volume is too low)
یکی از فاکتورهای مهم در راهاندازی انواع کمپین تبلیغات در گوگل، مشخص کردن فهرستی از کلمات کلیدی متناسب با اهداف کمپین و کسب و کار است. کلمات کلیدی منتخب نباید خیلی کلی باشند. همچنین انتخاب عبارتهای خیلی بلند یا خیلی کوتاه هم گزینههای مناسبی نیستند. یکی از رایجترین دلایل عدم نمایش آگهی گوگل ادز مربوط به انتخاب نامناسب کلمات کلیدی است.
انتخاب عبارتهای جزئی و خاص بودن بیش از اندازه کلمات کلیدی باعث میشود تا این کلمات ترافیک ماهانه کافی را دریافت نکنند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، پلتفرم گوگل ادز در این مواقع به طور خودکار آگهیهای تبلیغاتی را غیرفعال میکند. به همین خاطر انتخاب کلمات کلیدی گوگل ادز اهمیت ویژهای دارد.
برای رفع این مشکل باید مراحل زیر را طی کنید:
- وارد اکانت گوگل ادز خود شوید.
- در منوی سمت چپ، روی تب keywords کلیک کنید.
- در ستون Status به دنبال کلمات کلیدی با وضعیت low search volume بگردید.
- حالا با اعمال تغییرات کوچک در کلمات کلیدی و استفاده از عبارتهایی با آمار جستجوی بیشتر، این مشکل را حل کنید.
البته برای اینکه با چنین مشکلی روبرو نشوید، بهتر است از همان ابتدا برای تعیین کلمات کلیدی هدف وقت کافی بگذارید و از استراتژی درستی برای تعیین کلمات کلیدی استفاده کنید. در مقاله «انواع کلمه کلیدی گوگل ادز» میتوانید با استراتژیهای مختلف انطباق کلمات کلیدی و شیوه تعیین آنها نیز آشنا شوید.
۶.مشکل زمانبندی در تبلیغات (There’s a scheduling issue)
در بخش زمانبندی تبلیغات (scheduling) میتوانید از گوگل ادز بخواهید که در روزها و ساعتهای خاصی تبلیغتان را به کاربران نمایش دهد. در حالت اولیه اگر زمان نمایش تبلیغ را مشخص نکنید، تبلیغات شما به شکل ۲۴ ساعته نمایش داده میشود؛ که نتایج خوبی به همراه ندارد. هرچقدر سعی کنید تبلیغات خود را با کاربران خود بیشتر انطباق دهید، نتیجه تبلیغات بهتر میشود.
زمانی که کمپینی را اجرا میکنید، با گذشت زمان متوجه خواهید شد که بیشترین بازدیدها و تبدیلها در چه بازهای از روزهای هفته و چه ساعتهایی از روز انجام میشود. در این صورت میتوانید تبلیغات خود را برای نمایش در این اوقات فعال کنید. در مقاله زمانبندی تبلیغات در گوگل به بررسی چگونگی انجام این کار در داشبورد گوگل ادز پرداخته ایم.
۷.هدفگیری اشتباه مکان تبلیغ (Location targeting is incorrect)
یکی از فیلترهای پرکاربرد در کمپینهای تبلیغاتی، محدود کردن لوکیشن تبلیغ به یک کشور یا ناحیه خاص است. البته این سرویس در داخل ایران قابل دسترسی نیست؛ زیرا ایران در فهرست تحریمهای گوگل قرار دارد؛ اما اگر برای تبلیغ در خارج از ایران میخواهید از این ویژگی استفاده کنید، باید حواستان باشد که محدودسازی موقعیت مکانی، گاهی نیز باعث مشکلاتی مثل عدم نمایش تبلیغات گوگل ادز میشود. از جمله مشکلات رایج این مسئله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- محدودسازی موقعیت مکانی: در کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز میتوان موقعیت مکانی را به یک کشور یا حتی یک محله کوچک محدود کرد؛ اما در مواقعی که یک محدوده کوچک را هدفگیری میکنید، ممکن است تبلیغات شما با مشکلاتی روبرو شود. زیرا با این کار مخاطبان هدف خود را بسیار محدود میکنید. تا جایی که ممکن است بهخاطر حجم جستجوی کم اکانت تبلیغات شما مسدود یا متوقف شود.
- انتخاب موقعیتهای مکانی نامرتبط: شناسایی غلط مخاطبان هدف و استفاده از لوکیشنهای نادرست هم گاهی میتواند مشکلساز شود. برای مثال ممکن است ناحیهای را برای تبلیغات خود در نظر بگیرید؛ در حالی که مخاطبان تبلیغ شما در این ناحیه قرار نداشته باشند. این کار هم باعث دیده نشدن تبلیغات و در نتیجه متوقف شدن خودکار آن شود.
- مسدودسازی مکانهای موردنظر: این مورد کمی عجیب به نظر میرسد؛ اما گاهی ممکن است به شکل تصادفی یا اشتباه، مکانهای مدنظر خود را از لیست تبلیغات خارج کرده باشید. این مورد هم باعث دیده نشدن تبلیغ و در نتیجه متوقف شدن آن خواهد شد.
برای حل این مشکلات باید به سراغ گزینه Location در منوی سمت چپ پلتفرم گوگل ادز بروید. در این بخش میتوانید مکانهایی که تبلیغتان در آنجا اجرا شده است را مشاهده کنید یا آن را تغییر دهید. اگر با جزئیات عملکردی تنظیمات مکانیابی گوگل ادز آشنا نیستید، توصیه میکنیم مقاله «آشنایی کامل با کلیکهای فیک و راههای جلوگیری از آن» را در ادامه بخوانید.
۸.غیر مرتبط بودن صفحه فرود با تبلیغ (Your landing page is irrelevant)
مرتبط بودن محتوای صفحه فرود با تبلیغات، فاکتوری مهم برای گوگل ادز است. به نحوی که روی رتبهبندی تبلیغ و امتیاز کیفی گوگل ادز تاثیر مستقیمی دارد. اگر میخواهید در مزایدات گوگل هزینه کمتری بپردازید و شانس بیشتری برای برنده شدن داشته باشید، باید حواستان به کیفیت محتوای لندینگ پیجها نیز باشد.
استفاده از محتوای نامناسب و غیر مرتبط با عنوان تبلیغات باعث میشود تا گوگل رتبه تبلیغتان را پایین آورده و کمتر آن را به مخاطبان نشان دهد؛ که نتیجه این کار عدم نمایش تبلیغات در گوگل ادز است.
سادهترین راهحل برای رفع این مشکل وقت گذاشتن برای تولید محتوا خواهد بود. باید سعی کنید محتوای شما ارتباط خوبی با کلمات کلیدی تبلیغ داشته باشد و نیاز مخاطب را به شکل جدی دنبال کند. هر چقدر صفحه لندینگ بهتری داشته باشید، امتیاز کیفی تبلیغتان بالاتر رفته و بیشتر دیده میشود.
۹.مشکلات تنظیم بودجه و بیدینگ کمپین (Budget and bidding issues)
یکی از سادهترین دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز، اتمام بودجه روزانه کمپین است. زمانی که از استراتژیهای قیمت گذاری گوگل ادز استفاده میکنید، اغلب از شما خواسته میشود که بودجه مشخصی را به تبلیغات روزانه اختصاص دهید. اگر بودجه محدودی برای تبلیغات روزانه کنار بگذارید، ممکن است در طول روز این مبلغ به اتمام رسیده و اجرای تبلیغتان متوقف شود.
البته در برخی از استراتژیها گوگل به خود اجازه میدهد تا حدود دو برابر بودجه روزانه را نیز برای کمپینهای تبلیغاتی استفاده کند.
نکته دیگر به بحث تنظیم بیدینگ تبلیغات بر میگردد. در برخی از استراتژیهای قیمت گذاری از شما خواسته میشود تا حداکثر هزینه پرداختی به ازای هر کلیک کاربران (Max CPC) را مشخص کنید. در این صورت گوگل برای شرکت در مزایدات سعی میکند از این عدد بالاتر نرود؛ اما اگر عدد بیدینگ اولیه را خیلی کم تعریف کرده باشید، این مسئله باعث میشود تا تبلیغاتتان در شبکه نمایش یا صفحه جستجو به نمایش در نیاید.
برای رفع این مشکل باید از تجربههای قبلی و ابزارهایی مثل Bid Simulator استفاده کرد. همچنین آشنایی با «استراتژیهای قیمت گذاری گوگل ادز» هم میتواند راهگشا باشد.
۱۰.مشکلات هدفگیری مخاطبان تبلیغ (Targeting issues)
اگرچه فیلتر کردن مخاطبان به شما کمک میکند تا تبلیغتان هدفمندتری داشته باشید، اما محدود سازی بیش از حد کاربران بر اساس مواردی مثل مکان، سن، جنسیت و… فقط باعث میشود تا مخاطبان گستردهای را از دست بدهید. نکته مهم اینجاست که اگر حداقل ۱۰۰۰ کاربر فعال در تبلیغات صفحه جستجو نداشته باشید یا در تبلیغات Display تعداد کاربران در ۳۰ روز گذشته حداقل به ۱۰۰ نفر نرسد، گوگل تبلیغات شما را بسیار محدود کرده و اصطلاحاً متوقف میکنند.
نکته مهم دیگری که باید در نظر بگیرید، هدف قرار دادن مخاطبینی با پتانسیل بالا برای جستجوی کلمات کلیدی انتخابی است. بهعنوان مثال، اگر مکانی را هدف قرار دهید که مخاطبان هدف شما در آنجا حضور ندارند، ترافیک جستجوی زیادی برای کلمات کلیدی ایجاد نشده و ممکن است گوگل کمپین را متوقف کند.
۱۱.عدم تمرکز کافی در اد گروپهای تعریف شده (Your ad group is not focused)
در تبلیغات گوگل ادز هر اد گروپ شامل تبلیغات و کلمات کلیدی است که به هم مرتبط هستند. در مواقعی که کاربران عبارتی را جستجو میکند که با فهرست کلمات کلیدی کمپین شما همخوانی دارد، پلتفرم گوگل ادز به سراغ تبلیغی میرود که با آن کلمه مرتبط است.
مسلماً هرچقدر متن تبلیغ با اهداف کاربر ارتباط بیشتری داشته باشد، گوگل هم رتبه و امتیاز بیشتری به تبلیغ خواهد داد که نتیجه آن افزایش شانس برنده شدن در مزایدات گوگل ادز است؛ اما اگر خلاف این مسئله رخ دهد، نتیجه آن عدم نمایش تبلیغات خواهد بود.
برای اینکه در چنین دامی گرفتار نشوید، باید فهرستی از کلمات کلیدی را به اد گروپ اضافه کنید که بیشترین ارتباط معنایی را با صفحه لندینگ تبلیغ دارند. هر چقدر این ارتباط قویتر باشد، کیفیت تبلیغ هم افزایش مییابد.
۱۲.عدم بهینهسازی تنظیمات بیدینگ متناسب با هر دستگاه (Device Bidding)
یکی دیگر از فیلترهای کاربردی گوگل ادز، امکان محدود سازی تبلیغات برای نمایش در دستگاههای موبایل یا دسکتاپ است. این ویژگی به شما اجازه میدهد تا تبلیغات خود را در یک دستگاه افزایش داده یا کاهش دهید. همچنین میتوانید به کمک این گزینه تبلیغاتتان را برای مثال فقط به نمایش در لپتاپ محدود کنید.
این ویژگی اگر در جای درستی استفاده شود، باعث افزایش نرخ تبدیل کمپین خواهد شد؛ اما استفاده نادرست از تنظیمات این استراتژی هم میتواند از دلایل عدم نمایش تبلیغات در گوگل ادز باشد.
برای دسترسی به تنظیمات دستگاههای نمایش باید به شیوه زیر اقدام کنید:
- از منوی سمت چپ روی گزینه devices کلیک کنید.
- برای افزایش نمایش تبلیغ در یک نوع دستگاه خاص، تنظیمات آن را روی increase گذاشته و به میزان دلخواه درصد آن را بالا ببرید.
- برای کاهش نمایش تبلیغ در یک نوع دستگاه خاص، تنظیمات آن را روی decrease گذاشته و درصد آن را تغییر دهید.
- برای حذف نمایش تبلیغ از یک نوع دستگاه خاص، میزان decrease آن را روی حداکثر تنظیم کنید.
۱۳. غیرفعال کردن و خنثی سازی کلمات کلیدی فعال توسط کلمات کلیدی منفی (Negative keywords are canceling active keywords out)
استفاده از کلمات کلیدی منفی در ایجاد کمپینهای متمرکز و فیلتر کردن ترافیکهای ناخواسته و بیکیفیت بسیار مفید است؛ اما اشتباه رایجی که بسیاری از تبلیغکنندگان مرتکب میشوند این است که کلمات کلیدی منفی را بسیار کلی انتخاب میکنند. نتیجه این کار باعث میشود تا اختلالی بین کلمات کلیدی منفی و کلیدواژههای فعال پیش بیاید و عملکرد کمپین تحت تاثیر قرار بگیرد.
برای مثال اگر روی کلمه کلیدی «فیزیوتراپی شرق تهران» تبلیغ رفته باشید و عبارت «فیزیوتراپی جنوب تهران» را بهعنوان یک کلمه کلیدی منفی با انطباق گسترده انتخاب کند، در واقع کلمه کلیدی فعال خود را نادیده گرفتهاید. این مسئله باعث میشود تا تبلیغات مرتبط با فیزیوتراپی هم غیرفعال شده و نمایش داده نشود.
برای رفع این مشکل باید انتخاب کلمات کلیدی منفی را به phrase match یا exact match تغییر دهید. به این شکل از ایجاد ترافیک نامطلوب و مرتبط با فیزیوتراپی جنوب تهران جلوگیری میکنید.
۱۴. مسدود سازی آی پی تبلیغکنندهها (Your IP address is blocked)
یکی از مزیتهای سرویس گوگل ادز امکان بستن آی پیهایی است که برای شما سودآور نیستند. با این کار میتوانید نمایش تبلیغات خود را برای یک سری از آی پیهای خاصی که هدفشان صرفاً اختلال در کمپینهای تبلیغاتی شماست، ممنوع کنید تا جلوی هدر رفتن بودجه تبلیغات را بگیرید.
این وسط ممکن است هنگام جمعآوری آی پیهای زیانده، به طور اشتباهی آی پی خودتان را نیز به لیست اضافه کنید؛ زیرا آی پی شما هم در لیست جستجوهایی قرار میگیرد که هیچ سودی ندارند. در این صورت وقتی کلمات کلیدی کمپین را سرچ میکنید، تبلیغات برایتان نمایش داده نمیشود. این اتفاق زیاد برای تبلیغ کنندهها پیش میآید.
دلایل عدم نمایش تبلیغات در صفحه اول گوگل چیست و چگونه این مشکل را حل کنیم؟
تا اینجا درباره دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز صحبت کردیم؛ اما اینکه چرا تبلیغات گوگل ادز در صفحه نمایش گوگل ظاهر نمیشود هم اتفاق رایجی است که میتوان بهصورت گزیدهتری به سراغ آن رفت. در ادامه مهمترین عواملی که روی این مسئله تاثیر میگذارند را بررسی میکنیم.
اهمیت رتبه آگهی
رتبه آگهی یا Ad Rank که یکی از مهم ترین اصطلاحات گوگل ادز است یعنی گوگل موقعیت تبلیغات شما را در مقایسه با رقیبهایتان تعیین میکند. الگوریتمهای گوگل برای مشخص کردن رتبه تبلیغات عوامل مختلفی را در نظر میگیرند؛ که مبلغ پیشنهادی، امتیاز کیفی تبلیغ، استفاده از افزونههای تبلیغاتی و… مهمترین فاکتورهای آن هستند. هرچقدر رتبه آگهی شما بالاتر باشد، شانس بیشتری برای نمایش تبلیغات در نتایج اول گوگل خواهید داشت؛ اما امتیاز پایین رتبه آگهی نیز باعث عدم نمایش تبلیغ در صفحه نمایش گوگل میشود.
ارتباط آگهی
فاکتور ارتباط آگهی یا Ad Relevance به بررسی ارتباط تبلیغ با عبارتهای جستجو شده و محتوای صفحه لندینگ میپردازد. اگر از محتوای مرتبطی در تبلیغات خود استفاده نکرده باشید، گوگل بر اساس تجربه کاربران تبلیغ شما را تنزل رتبه داده و ممکن است در صفحه اول هم نمایش ندهد. برای حل این مشکل باید حواستان به تولید محتوای مفید برای کاربران و حفظ ارتباط لندینگ و کلمات کلیدی هدف نیز باشد. استفاده از هدلاینها و توضیحات مناسب هم میتواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف کند.
نرخ کلیک (CTR) کلمات کلیدی
یکی از استراتژیهایی که گوگل در نمایش تبلیغات دنبال میکند، کمک به کاربران برای رسیدن به خواستههایشان است. به همین جهت این پلتفرم واکنش کاربران نسبت به تبلیغات نمایش داده شده را نیز آنالیز میکند. اگر تبلیغی نرخ کلیک پایینی داشته باشد، به این معناست که محتوای آن برای کاربران مفید نبوده و نامرتبط است. در این صورت اگر CTA تبلیغات در یک دوره زمانی حدنصابهای لازم را کسب نکند، گوگل هم اقدام به متوقف کردن این تبلیغات خواهد کرد.
در نتیجه همواره باید سعی کنید با تولید محتوای مفید و تمرکز روی کپی رایتینگ تبلیغات نظر کاربران را جلب کنید و نرخ CTR تبلیغات را افزایش دهید. به این شکل میتوانید نتیجه بهتری از تبلیغات خود بگیرید.
راههایی برای افزایش نرخ کلیک
اگر به دنبال افزایش نرخ CTR تبلیغات هستید، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- متن آگهی خود را ویرایش کنید تا خدمات و محصولات مدنظرتان را به شکل واضحتر و جذابتری معرفی نمایید. برای این کار میتوانید از اعداد، عبارات سوالی، اعلام خدمات ویژه و ارائه کدهای تخفیف در متن تبلیغ یا هدلاینها استفاده کنید.
- استفاده از کلمات کلیدی هدفمندتر هم میتواند روی افزایش نرخ کلیک تاثیرگذار باشد. همچنین میتوانید با بررسی عبارات سرچ شده توسط کاربران از قسمت Search Terms، فهرستی از کلمات کلیدی منفی تهیه کنید. کلمات کلیدی منفی جستجوهای نامرتبط با خدمات شما را فیلتر میکند و باعث حذف بخشی از جستجوهای غیر مفید میشود.
- اطمینان حاصل کنید که جزئیات آگهی شما، مثل دیسکریپشن، هدلاین، عنوان و… با اهداف کلمات کلیدی مطابقت داشته باشد.
- از افزونههای تبلیغاتی کمک بگیرید. این افزونهها برای معرفی و ارائه خدمات سریعتر به کاربران کاربرد دارند.
- دقت لازم را در نوشتن متن لندینگ، عنوان و سر تیترها داشته باشید.
- کاربران را به انجام کاری دعوت کنید. داشتن call to action مناسب باعث میشود تا مخاطبان شما ارتباط بهتری با تبلیغات برقرار کنند. برای ایجاد کال تو اکشن مناسب میتوانید از کلماتی مثل «خرید کنید، سفارش دهید، پیدا کنید، ثبتنام کنید، امتحان کنید، دریافت کنید، تخفیف بگیرید و…» بهره ببرید.
- از سرچ کردن مداوم تبلیغ خود پرهیز کنید. به جای این کار میتوانید از بخش Ads Preview استفاده کنید.
- راهاندازی ۳ تا ۵ تبلیغ مختلف در یک گروه تبلیغاتی ایده بسیار خوبی است. چون گوگل ادز بهصورت پیشفرض شروع به نمایش تبلیغاتی میکند که عملکرد بهتری داشتند.
امتیاز کیفیت تبلیغات یا Quality Score
گوگل بر اساس نرخ کلیک مورد انتظار (CTR)، مرتبط بودن تبلیغات و تجربه صفحه فرود، به کلمات کلیدی شما امتیاز کیفیت میدهد. امتیاز کیفیت پایین میتواند روی رتبه تبلیغات در صفحه نتایج گوگل تاثیرگذار باشد.
امتیاز کیفیت پایین نشان دهنده یک یا چند مورد از موارد زیر است:
- پایین بودن نرخ کلیک از میزان CTR مورد انتظار
- کیفیت ضعیف و ضعف در ارتباط آگهی
- ضعف در طراحی تجربه صفحه لندینگ
برای حل این مشکل و افزایش امتیاز کیفیت نگاهی به نحوه ارتباط کلمات کلیدی، تبلیغات و صفحه فرود خود بیندازید و در نظر بگیرید که چه بهینهسازیهایی برای افزایش ارتباط و بهبود تجربه کاربران ممکن است مفید باشد.
محدودیتهای بودجه تبلیغات
اگر بودجه روزانه تبلیغات محدود باشد، ممکن است روی عملکرد کمپینهای تبلیغاتی اثر بگذارد و باعث از دست رفتن موقعیتهای برتر صفحه نتایج گوگل شود. برای افزایش شانس حضور در صفحه اول، بودجه خود را افزایش دهید.
چشمانداز رقابتی
اگر کلمات کلیدی یا صنایع بسیار رقابتی را هدف قرار میدهید، حفظ موقعیت در صفحه اول میتواند چالش برانگیز باشد. برای حل این مشکل استراتژیهای رقبای خود را زیر نظر داشته باشید و بیدینگ و هدف خود را بر اساس آن تنظیم کنید.
زمانبندی آگهی و تنظیمات پیشنهادی
تنظیمات زمانبندی و لوکیشن نمایش تبلیغات را بررسی کنید تا مطمئن شوید که درست در زمانها و مکانهایی که میخواهید تبلیغاتتان نمایش داده میشود. استفاده از تنظیمات نادرست روی بهینهسازی کمپینهای صفحه نتایج جستجو تاثیر مستقیم دارد.
مشکلات مربوط به تایید آگهی یا خط مشی
اگر تبلیغات شما خط مشیهای تبلیغات گوگل را نقض کند یا اکانت گوگل ادزتان متوقف شده و در دست بررسی باشد، باعث میشود تا در صفحه اول گوگل دیده نشود. برای رفع این مشکلات باید حواستان به قوانین تبلیغاتی گوگل باشد و چهارچوبهای لازم را رعایت کنید.
منظور از مشکلات فنی در عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز چیست؟
علاوه بر مواردی که گفته شد، بروز برخی مشکلات فنی هم میتواند باعث عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز شود. این مشکلات فنی عبارتند از:
- مشکلات وبسایت یا صفحه فرود
- عدم سازگاری وبسایت با الزامات گوگل ادز
- عدم درک الزامات فنی گوگل ادز مانند زبانهای پشتیبانی شده، قالبهای تبلیغاتی و رعایت خط مشیهای صفحه فرود
- کند بودن بارگذاری وبسایت
- استفاده از لینکهای خراب
- و….
برای حل این مشکلات باید گام به گام پیش رفت. برای مثال اگر وبسایتتان کند است، باید بررسی مشکلات و شناسایی آن به سراغ ابزارهایی مثل Page Speed Insights بروید. همچنین رفع لینکهای خراب و استفاده از تصاویر مناسب میتواند سرعت سایت را بالاتر برده و باعث بهبود تعامل کاربران با مطالب سایت شود.
نکته دیگر به بهینهسازی صفحات فرود و بهبود تجربه کاربری بر میگردد. بهینهسازی طرحبندی و layout وبسایت، استفاده از طراحی ریسپانسیو و توجه به UI صفحات میتواند تا حد زیادی روی تبلیغات گوگل ادز تاثیر مستقیم داشته باشد.
چطور تنظیمات اکانت و کمپینهای تبلیغاتی را بررسی کنیم؟
عیبیابی و بررسی تنظیمات برای حذف دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز را باید در چند مرحله انجام داد. این مراحل عبارتند از:
۱.بررسی تنظیمات حساب و کمپینهای تبلیغاتی
اولین مرحله در عیبیابی دلایل عدم نمایش تبلیغات، بررسی منظم تنظیمات اکانت گوگل ادز و کمپینهای تبلیغاتی است. در این بررسیها باید مطمئن شوید که همه چیز دقیق و همسو با اهداف کسب و کارتان است. بررسی زمانبندی تبلیغات، بودجه، بیدینگ، تنظیمات زبان، هدفگیری جغرافیایی و… باید به طور مستمر انجام شود.
۲.بررسی اطلاعات صورتحساب و روشهای پرداخت
گاهی ممکن است دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز مربوط به شارژ گوگل ادز یا استراتژیهای قیمت گذاری باشد. اگر تبلیغتان در پلتفرمهای گوگل نمایش داده نمیشود، اطلاعات صورت حساب و روشهای پرداخت را بررسی کنید و مطمئن شوید مشکلی وجود ندارد. همچنین جزئیات آخرین پرداخت خود را بررسی کنید و مطمئن شوید بودجه کافی برای اجرای کمپینهای تبلیغاتی را دارید.
۳.عیب یابی مشکلات مربوط به زمان بندی تبلیغات، هدف گذاری و بودجه بندی
اگر تبلیغات کمپین در زمانهای مورد نظر نمایش داده نمیشود یا به مخاطب هدف دسترسی پیدا نمیکند، تنظیمات زمانبندی تبلیغات و هدفگذاری کمپینهای خود را بررسی کنید. برای مثال مطمئن شوید که از استراتژی مناسبی برای قیمت گذاری استفاده میکنید و بودجه تخصیص داده شده برای فعالیتهای روزانه مناسب است.
همچنین بهینهسازی کلمات کلیدی، جمعیت شناسی و در نظر گرفتن علایق کاربران هم در دستیابی به مخاطبین مناسب موثر است.
سخن پایانی
اینکه تبلیغات شما در پلتفرمهای گوگل نمایش داده نمیشود، ممکن است استرسزا باشد؛ اما در صورتی که چنین اتفاقی رخ داده است، باید استرس خودتان را کنترل کنید و به دنبال دلایل عدم نمایش تبلیغ در گوگل ادز باشید. با یافتن مشکلات رخ داده اغلب موارد میتوان خیلی راحت جلوی آنها را گرفت و راهحلی ارائه کرد. در این مقاله درباره مهمترین دلایل عدم نمایش تبلیغات صحبت کردیم. اگر سوال دیگری در این رابطه دارید، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.