وردپرس یا کدنویسی؟ برای طراحی سایت سراغ کدام روش برویم؟ اگر دنبال راهاندازی سایت هستید، احتمالاً عبارتهایی مثل CMS، وردپرس، طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی و طراحی سایت وردپرسی به گوشتان خورده است. بیش از ۴۳ درصد سایتهای دنیا با وردپرس ساخته میشوند؛ چون کار با آن راحتتر است؛ ابزارها و پلاگینهای متفاوتی برای آن در دسترس است؛ و استفاده از وردپرس زمان و هزینه مورد نیاز برای طراحی سایت را کاهش میدهد.
نقطه مقابل وردپرس، سایتهای کدنویسی شده یا اصطلاحاً اختصاصی قرار میگیرد. سرعت بیشتر، امنیت بیشتر و امکان طراحی سایتهای پیچیدهتر از ویژگیهای طراحی سایت اختصاصی است. اگر برای طراحی سایت بین انتخاب وردپرس با برنامه نویسی تردید دارید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
وردپرس در برابر سایتهای اختصاصی؛ چرا این دو گزینه محبوب شدهاند؟
دو گزینه محبوب برای طراحی سایت استفاده از CMS وردپرس یا برنامه نویسی اختصاصی است؛ اگر کل سایتهای دنیا را در نظر بگیریم، حدود ۳۴ درصد آنها کدنویسی شده و اختصاصی هستند. سهم سایتهایی که با CMSها یا همان سیستمهای مدیریت محتوا طراحی شدهاند هم به حدود ۶۶ درصد میرسد.
نکته: اگر با مفهوم سیستم مدیریت محتوا (CMS) آشنا نیستید، توصیه میکنیم اول مقاله «سیستم مدیریت محتوا چیست؟» را بخوانید.
از بین تمامی CMSها، وردپرس از همه محبوبتر است؛ دلیل این محبوبیت هم به سادگی، عملکرد خوب، قالبهای آماده، پلاگینهای پرتعداد و جامعه گستردهی وردپرس کارها برمیگردد. فرقی نمیکند شما بخواهید یک سایت شخصی داشته باشید؛ به دنبال راهاندازی سایت فروشگاهی باشید؛ یا برای شرکتتان یک سایت بخواهید، در هر صورت وردپرس دوای دردتان است.
تقریباً بیش از ۴۳ درصد سایتهای دنیا با وردپرس ساخته شدهاند. پس از آن شاپیفای (با سهم ۳.۸ درصدی)، ویکس (با سهم ۲.۵ درصدی) و جوملا (با سهم ۱.۸ درصدی) قرار میگیرند. این آمارها محبوبیت خاص وردپرس را نشان میدهد. به همین خاطر است که آن را در برابر سایتهای برنامه نویسی شده قرار دادهایم و میخواهیم مزایا و معایب آنها را با هم مقایسه کنیم.
در مورد سایتهای اختصاصی هم فرض کنید یک سایت فقط برای شما طراحی شده باشد؛ دقیقاً مطابق با نیازها و ویژگیهایی که میخواهید. این دقیقاً مهمترین دلیل محبوبیت سایتهای کدنویسی شده است. ساخت سایت سفارشی شبیه دوخت یک کت و شلوار سفارشی است. کت و شلواری که دقیقاً براساس متر و معیار بدن شما دوخته شده و شما را آراستهتر و خاصتر نشان میدهد.
در طراحی سایت اختصاصی نیز همه المانها و بخشهای سایت متناسب با نیازها و ویژگیهای دلخواهتان طراحی میشوند؛ این شکل از طراحی به کارفرما اطمینان خاطر میدهد که سایتش منحصر به فرد است و دقیقاً همان شکلی که میخواهد کار میکند. به همین دلیل است که خیلی از کارفرماها ترجیح میدهند یک سایت اختصاصی یا کدنویسی شده داشته باشند.
اگر برای ساخت سایت بین انتخاب وردپرس یا کدنویسی مردد هستید، نگاهی به جدول زیر بیندازید. در این جدول به مقایسه وردپرس با سایت اختصاصی پرداختهایم.
عامل | سایت وردپرسی | سایت کدنویسی شده (اختصاصی) |
زمان و هزینه توسعه | طراحی سریع با قالبهای آماده و دسترسی به افزونههای مختلف
هزینه اولیه کمتر |
طولانی شدن پروسهی طراحی سایت
هزینه اولیه بالاتر به دلیل توسعه سفارشی |
انعطافپذیری و سفارشیسازی | امکان سفارشیسازی سایت به کمک قالبها و پلاگینهای پرتعداد | کنترل کامل بر تک تک المانهای طراحی، امکان اجرای دقیق خواستهها و نیازهای کارفرما |
تامین امنیت سایت | امنیت پایینتر نسبت به سایتهای اختصاصی و هدف محبوب هکرها
نیاز به خرید و استفاده از پلاگینهای امنیتی برای حل مشکل |
کنترل کامل بر مسائل امنیتی
امکان طراحی سایت بر مبنای امنیت از همان ابتدا |
عملکرد و سرعت سایت | وابستگی سرعت سایت به هاست و بهینهسازیها | بهینه شدن سایت از همان زمان طراحی و سرعت بهتر نسبت به سایتهای وردپرسی |
سئو و بهینهسازی برای موتورهای جستجو | سئو فرندلی بودن سایتهای وردپرسی
دسترسی به افزونههایی مثل یوآست و رنک مث |
کنترل کامل بر معماری سایت
امکان بهینهسازی کدهای سایت برای سئوی بهتر |
پشتیبانی | دریافت بهروزرسانیهای متعدد برای پلاگینها و قالبها
بهروز شدن مستمر CMS وردپرس توسط توسعهدهندهها |
عدم نیازمندی به افزونهها و ابزارهای خارجی
نیاز به پشتیبانی اختصاصی و حتی استخدام نیروی پشتیبانی سایت |
برای اینکه تفاوت طراحی سایت وردپرس با کدنویسی را دقیقتر بررسی کنیم، در ادامه نگاهی جزئیتر به هر دو خواهیم داشت.
وردپرس چیست؟ بررسی مزایا و معایب وردپرس
به زبان ساده، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) قدرتمند است که اجازه میدهد یک وبسایت را بهراحتی ساخته و مدیریت کنید. وردپرس ابتدا در سال ۲۰۰۳ و تحت عنوان یک پلتفرم وبلاگنویسی توسعه پیدا کرد؛ اما خیلی زود به یک ابزار کاربردی برای ساخت سایتهای فروشگاهی، شرکتی، سازمانی، شخصی و… تبدیل شد. استفاده از وردپرس رایگان است و این ابزار یک CMS متن باز محسوب میشود. این ویژگی باعث شده تا وردپرس به طور پیوسته توسط جامعه جهانی توسعهدهندگان آپدیت شده و بهینهتر شود.
مزایای وردپرس چیست؟
به جز متن باز بودن و مقدمهای که در بالا گفتیم، وردپرس مزایای دیگری هم دارد. از جمله مزایای وردپرس میتوانیم به فهرست زیر اشاره کنیم.
۱)استفاده و مدیریت آسان: وردپرس رابط کاربری سادهای دارد. حتی اگر مبتدی باشید، میتوانید با یکی دو روز آموزش با بخشهای مختلف وردپرس آشنا شوید و خودتان وبسایتتان را مدیریت کنید. حتی سفارشیسازی، ویرایش بخشهای مختلف سایت و نصب افزونههای جدید هم در وردپرس چندان سخت نیست.
۲)انجمنهای بزرگ: وردپرس میلیونها کاربر و توسعهدهنده دارد. کامیونیتیهای بزرگ مزیت مهمی برای وردپرس است. اگر مثلاً در بحث پشتیبانی و طراحی سایت به مشکل خوردید، خیلی راحت میتوانید از اعضای این کامیونیتی کمک بگیرید. همچنین بزرگ شدن این اکوسیستم به معنای دسترسی راحت به آموزش و مستندات بیشتر است.
۳)افزونهها و قالبهای پرتعداد: توسعه دهندههای زیادی وردپرس باعث شده تا برای این CMS قالبها و پلاگینهای متعددی هم ساخته شود. تعداد گستردهای از این ابزارها رایگان هستند و همه میتوانند از آن استفاده کنند؛ اما برای برخی نیز باید مبلغ محدودی را پرداخت کنید. قالبها و افزونهها کارتان در طراحی سایت را خیلی سادهتر میکنند و به آن سرعت میدهند.
۴)هزینه پایین طراحی سایت: هزینه طراحی سایت وردپرسی به طور متوسط در منابع خارجی ۲۰۰ دلار ذکر شده است. در ایران هم با پرداخت چند میلیون تا چند ده میلیون میتوانید یک سایت وردپرسی راه بیندازید. این مبلغ قابل مقایسه با طراحی سایتهای اختصاصی نیست؛ زیرا هزینه طراحی این سایتها خیلی بالاتر خواهد بود.
در مقاله «مزایای وردپرس چیست؟» خیلی دقیقتر مزایا و ویژگیهای این CMS را بررسی کردهایم. برای جزئیات بیشتری سری به آن مقاله نیز بزنید.
معایب وردپرسی چیست؟
اگر وردپرس مزایای متعددی دارد، چرا همچنان سوال وردپرس یا کدنویسی مطرح میشود؟ این مسئله به معایب و ویژگیهای منفی این CMS برمیگردد. در ادامه نگاهی به این معایب خواهیم انداخت.
۱)مسائل امنیتی: اگر از افزونههای امنیتی مناسب استفاده نکنید، وردپرس گزینه محبوب هکرهای اینترنتی است. در مقاله «چک لیست امنیت وردپرس» درباره چگونگی پیشگیری از هک شدن در وردپرس صحبت کردهایم.
۲)سرعت سایت: در وردپرس اگر از قالبهای بهینه شده استفاده نکنید؛ یا سراغ قالبهای رایگان بروید، با مشکل کندی سرعت لود شدن سایت روبرو میشوید؛ مسئلهای که نرخ پرش سایت را بالا برده و تجربه کاربری بدی را در ذهن مخاطبان ثبت میکند. همچنین به سئوی سایت نیز آسیب میزند. استفاده از قالبهای مناسب، بهینهسازی کدها، حذف افزونههای اضافه و استفاده از عکسهای بهینه شده به افزایش سرعت سایتهای وردپرسی کمک میکند.
۳)انعطافپذیری پایینتر: برخی از ویژگیها و نیازهای سایتهای بزرگ با وردپرس قابل پاسخگویی نیست. اینجاست که طراحی سایت کدنویسی شده به کار میآید.
منظور از سایت کدنویسی شده چیست؟ (بررسی مزایا و معایب)
برای اینکه دقیقتر تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی را درک کنید، لازم است درباره سایتهای کدنویسی شده یا اختصاصی هم توضیح دهیم.
منظور از سایتهای اختصاصی، وبسایتی است که دقیقاً متناسب با نیازها و ویژگیهای درخواستی کارفرما طراحی شود. برخلاف وردپرس که طراحی سایت را به کمک قالبها و پلاگینهای پیشساخته امکانپذیر میکند، صفر تا صد طراحی یک سایت اختصاصی را باید برنامهنویسها و متخصصان طراحی سایت انجام دهند. این رویکرد امکان طراحی منحصر به فرد سایتها را فراهم میکند. سایتهای اختصاصی عملکرد مناسبتر و کدهای بهینهتری دارند. همچنین از نظر امنیتی هم سطح آنها بالاتر است. نکته دیگر اینکه وقتی سراغ طراحی سایت برنامه نویسی شده میروید، اطمینان دارید که این سایت دقیقاً متناسب با لیست اهداف تجاری شما طراحی میشود.
مزایای ساخت سایت اختصاصی
برای پاسخ به سوال وردپرس یا کدنویسی، نگاهی به مزایای سایتهای اختصاصی نیز بیندازید:
۱)طراحی سایت متناسب با تجربه کاربری: در ساخت سایتهای اختصاصی بحث Ui/Ux خیلی مورد توجه است. هدف این سایتها این است که تجربه کاربری منحصر به فردی را ارائه کنند. این ویژگی مزیت رقابتی سایتهای سفارشی نسبت به سایتهای وردپرسی و… است.
۲)طراحی بر مبنای هویت برند: نکته دیگر اینکه در طراحی سایتهای سفارشی میتوانید همه چیز را متناسب با هویت برندتان بسازید. هر جزئیاتی، از چیدمان گرفته تا گرافیکهای سایت را میتوانید تغییر دهید و به چیزی برسید که دقیقاً دلخواهتان است.
۳)کنترل کامل بر عملکرد سایت: استفاده از افزونهها و قالبهای پیشساخته محدودیتهای متعددی دارد؛ در سایتهای کدنویسی شده دیگر خبری از این محدودیتها نیست. در عوض میتوانید برای رفع این محدودیتها ویژگیها و راهکارهای مختلف را ادغام کنید و به یک سیستم سفارشیشده ایدهآل برسید.
۴)مقیاسپذیری و امکان توسعه مجدد: توسعه و بازطراحی سایتهای وردپرسی کمی پیچیده است؛ اما در سایتهای اختصاصی میتوانید گسترش و بهینهسازی عملکرد سایت را متناسب با سایز بیزینستان انجام دهید. در سایتهای کدنویسی شده هیچ محدودیتی وجود ندارد.
۵)متناسب با نیازهای کسب و کار: اگر ایده خاصی برای کسب و کارتان دارید؛ یا مثلاً نیاز دارید که از سیستمهای شخص ثالث و ابزارهای دیگری استفاده کنید، میتوانید این کار را با کدنویسی انجام دهید. همچنین اگر مباحث امنیتی برایتان اهمیت ویژهتری دارد، میتوانید این مسئله را از همان ابتدا در نظر بگیرید. در سایتهای برنامه نویسی شده، همه چیز متناسب با نیازهای کسب و کار شما طراحی خواهد شد.
معایب سایتهای اختصاصی
البته سایتهای اختصاصی نیز معایب خاص خودشان را دارند. این معایب عبارتند از
۱)هزینه بالای طراحی: قیمت بالای سایتهای اختصاصی مهمترین دلیلی است که کسب و کارهای کوچک و متوسط را پس میزند. تازه علاوه بر هزینههای اولیه طراحی باید حواستان به بحث پشتیبانی سایت هم باشد که نیاز به صرف هزینههای اضافهتری خواهد داشت.
۲)زمان آمادهسازی طولانی: ساخت و توسعه سایتهای کدنویسی شده زمانبر است. اگر مثلاً راهاندازی سایت وردپرسی یک هفته زمان میبرد، زمان ساخت سایتهای اختصاصی بین چند هفته تا چند ماه است.
۳)ریسک انتخابهای اشتباه: وردپرس پیچیدگی خاصی ندارد؛ در نتیجه کمتر پیش میآید که مشکلی در طراحی سایتهای وردپرسی پیش بیاید. برای ساخت سایتهای اختصاصی اما باید سراغ برنامهنویسها و طراحان متخصص بروید. اینجاست که اگر یک انتخاب اشتباه داشته باشید، بودجه و وقتتان را هدر میدهید و تازه به خواستههایتان هم نمیرسید.
۴)نیاز به پشتیبانی مستمر: سایتهای اختصاصی نیاز به پشتیبانی مستمر دارند. با توجه به پیچیدگی سایتهای اختصاصی لازم است سراغ استخدام یکی دو نیروی دورکار یا کارمند دائمی بروید. مشکلی که نیازمند صرف هزینههای بیشتر است.
وردپرس یا کدنویسی؟ بالاخره برای طراحی سایت سراغ کدام یک برویم؟
برای انتخاب بین وردپرس یا کدنویسی باید شرایط و نیازهای خودتان را بسنجید. در بخشهای قبلی مزایا و معایب هرکدام را شرح دادیم تا مسیر تصمیمگیری را برایتان راحتتر کنیم. تفاوت وردپرس با برنامه نویسی شاید در نگاه اول خیلی هم زیاد نباشد؛ اما با یک انتخاب اشتباه مجبور به پرداخت چند ده میلیون هزینه اضافه خواهید شد. به همین خاطر است که باید به یک چارچوب تصمیمگیری مشخص برسید و سپس اقدام کنید. برای رسیدن به این چهارچوب باید به لیستی از سوالات پاسخ دهید. در جدول زیر این لیست را برایتان نوشتهایم.
لیست سوالات | توضیح و راهنمایی |
هدف یا اهداف من از طراحی سایت چیست؟ | هدف سایت یا نتایجی که میخواهید به آن برسید را مشخص کنید. |
به چه سطحی از کنترل روی طراحی و عملکرد سایتم نیاز دارم؟ | مشخص کنید سایتتان چه نیازهایی دارد و چه میزان سفارشیسازی و انعطافپذیری برایش لازم است. |
بودجه من برای طراحی سایت و پشتیبانی مداوم آن چقدر است؟ | منابع مالی خودتان را بسنجید و ببینید چقدر بودجه دارید. |
برنامه بلندمدت من برای سایت چیست؟ | مشخص کنید آیا سایز بیزینس و سایتتان در آینده بزرگتر خواهد شد یا خیر؟ پیشبینیتان از آینده چیست؟ |
میزان تخصص من برای مدیریت و بهروزرسانی سایت چقدر است؟ | مهارتها و تواناییهای خودتان را لیست کنید. ببینید چقدر در توسعه و مدیریت وبسایت تخصص دارید. کار کردن با وردپرس برایتان راحتتر است؟ یا امکان مدیریت فنی سایتهای کدنویسی شده را نیز دارید؟ |
چقدر وقت دارید؟ | زمانبندی شما برای رسیدن به لیست اهدافتان چطوری است؟ میخواهید خیلی زود یک سایت راه بیندازید؟ یا میتوانید برای طراحی سایت اختصاصی چند ماهی صبر کنید؟ |
الزامات و نیازهای عملکردی سایتتان چیست؟ | پروژه شما چه نیازهایی دارد؟ و چه الزاماتی برای آن لازم است؟ |
ترجیحات طراحی شما چیست؟ | سبک بصری و الزامات رابط کاربری را توصیف کنید. به مواردی بپردازید که متناسب با هویت برندتان است و روی بهبود تجربه کاربری هم تاثیر میگذارد. |
استانداردهای امنیتی شما چه سطحی دارد؟ | الزامات و استانداردهای امنیتی موردنیازتان را تعیین کنید. |
پس از پاسخگویی به این سوالها توصیه میکنیم سراغ یک کارشناس طراح وب بروید و از او نیز مشورت بخواهید. همچنین بد نیست اگر شرایط چند شرکت طراحی سایت را بسنجید و سپس با مقایسه قیمتها و پیشنهادهای متفاوت تصمیمگیری کنید.
همچنین میتوانید برای مشورت روی تیم طراحی سایت ادزینو نیز حساب باز کنید. مشاوره طراحی سایت ادزینو کاملاً رایگان است.
مقایسه وردپرس و برنامه نویسی سایت بهصورت گام به گام
اگر هنوز پاسخ مناسبی برای وردپرس یا کدنویسی ندارید، به مقایسههای زیر توجه کنید. در این مقایسهها فاکتورهای مهم طراحی سایت را بررسی کردهایم.
۱)راحتی و سادگی استفاده؛ برنده اصلی وردپرس
اگر تخصص کافی درباره مدیریت سایت ندارید و روی مباحث فنی مسلط نیستید، وردپرس انتخاب بهتری برای شما است. وردپرس یک CMS همهپسند است. رابط کاربری بصری وردپرس باعث شده تا مدیریت محتوای سایت با آن خیلی راحتتر باشد. حتی اگر اولین بارتان باشد که با وردپرس روبرو میشوید، باز هم با چند ساعت آموزش میتوانید از آن سر در بیاورید. وردپرس کار طراحی و مدیریت سایت را حسابی آسان، بیدردسر و امن میکند.
در حالی که طراحی سایت با برنامه نویسی خیلی پیچیدهتر از این حرفها است. حتی مدیریت و پست گذاشتن در سایتهای برنامه نویسی شده هم سختتر است. اگر بخواهید خودتان صفر تا صد مدیریت سایت را انجام دهید، مسیر پر از پیچ و خمی مقابلتان خواهد بود.
۲)اضافه کردن امکانات جدید به سایت؛ تقریباً برابر
در بحث اضافه کردن امکانات جدید خیلی نمیتوان بین وردپرس یا کدنویسی با قطعیت دست به انتخاب زد. وردپرس دارای پلاگینها و ابزارهای متعددی است که فرایند طراحی سایت را راحتتر میکند. در این CMS میتوانید خیلی از امکانات جدید را بهراحتی استفاده کنید؛ اما در اضافه کردن برخی از امکانات و ویژگیها نیز محدودیت خواهید داشت.
در طراحی سایت اختصاصی اما میتوانید هر امکاناتی که میخواهید را خودتان به سایت اضافه کنید. ساخت سایت سفارشی شبیه دوخت کت و شلوار است. میتوانید همه جزئیات و ویژگیهای موردنیازتان را لیست کنید و به آن بپردازید. ولی اضافه کردن این ویژگیها ممکن است هزینهبر باشد و زمان زیادی بطلبد.
در نهایت این خود شما هستید که باید بین وردپرس یا برنامه نویسی دست به انتخاب بزنید.
۳)هزینه طراحی سایت؛ برنده قطعی وردپرس
در بحث هزینه هم مجدداً برنده قطعی وردپرس است. هزینه ساخت و راهاندازی سایتهای وردپرسی نسبت به سایتهای اختصاصی خیلی پایینتر است. نکته دیگر اینکه وردپرس نیاز به استخدام نیروی پشتیبانی دائمی ندارد و به شکلهای متفاوتی میتوانید بحث پشتیبانی آن را حل کنید. در حالی که سایتهای اختصاصی نیازمند یک نیروی فنی کاربند هستند.
۴)سازگاری با سئو و بهینهسازی برای موتورهای جستجو؛ برنده نسبی سایت اختصاصی
در بحثهای سئویی اختلاف بین سایتهای اختصاصی و وردپرسی خیلی زیاد نیست؛ اما در یک مقایسه کلی سایتهای کدنویسی شده برتریهای محسوسی در این راستا دارند. برای مثال سرعت سایتهای برنامه نویسی شده بیشتر است؛ زیرا از کدهای بهینهسازی شدهای در طراحی این سایتها استفاده میشود. زمان لود شدن سایتهای اختصاصی معمولاً کمتر از ۳ ثانیه است.
در سایتهای وردپرسی اما سرعت به عوامل متعددی مثل هاست، بهینه بودن کدهای قالب، تعداد افزونهها، محتوا و… بستگی دارد. اگر از قالبهای استانداردی استفاده کنید و افزونههای الکی را نصب نکرده باشید، اختلاف سرعت سایتهای وردپرسی با سایتهای اختصاصی قابل چشمپوشی است؛ اما استفاده از قالبهای غیراستاندارد رایگان، نصب پلاگینهای اضافه، بهینه نکردن تصاویر و ویدئوها و استفاده از هاستهای ضعیف باعث کند شدن سایتتان میشود. مشکلی که روی سئوی سایت هم تاثیر میگذارد.
نکته دیگر اینکه در وردپرس میتوانید از پلاگینهایی مثل رنک مث و یوآست برای سئوی سایت کمک بگیرید؛ که یک مزیت مهم نسبت به سایتهای اختصاصی است. به همین خاطر از این لحاظ حتی میتوان وردپرس را انتخاب بهتری در نظر گرفت.
۵)امنیت سایت؛ برنده نسبی سایت اختصاصی
در بحث امنیت هم باز سایتهای اختصاصی یک برتری نسبی دارند؛ زیرا در برنامه نویسی سایت میتوان مباحث امنیتی را از همان ابتدا لحاظ کرد و به آن اهمیت داد. در وردپرس اما برای تامین امنیت سایت باید از ابزارها و پلاگینهای واسطه استفاده کنید. همچنین لازم است همیشه پلاگینهای خود را بهروز نگه دارید تا مشکلی برای امنیت سایتتان پیش نیاید. چون خیلی از کسب و کارها نسبت به امنیت سایتشان بیخیال هستند، وردپرس هدف محبوب هکرها محسوب میشود.
۶)تغییرات و بهینهسازی سایت؛ برنده نسبی سایت اختصاصی
اگر بخواهید بخش خاصی از سایت را تغییر دهید، در وردپرس این امکان را بهصورت آنی خواهید داشت. بهعلاوه اگر خودتان کمی با مباحث فنی وردپرس هم آشنا باشید، خیلی راحت میتوانید خودتان این کار را انجام دهید. اما در سایتهای اختصاصی انجام هر تغییر جدید نیازمند کدنویسی است و نیاز به نیروی فنی دارد. اگر فقط این بُعد مسئله را در نظر بگیریم، برنده قطعی وردپرس است.
اما این مسئله را به شکل دیگری هم میتوان بررسی کرد. خیلی وقتها ممکن است سایتتان بهمرور زمان نیاز به توسعه داشته باشد. در این صورت اگر سراغ سایتهای کدنویسی شده رفته باشید، کارتان راحتتر است. سایتهای اختصاصی مقیاسپذیری بهتری دارند و اضافه کردن ویژگیها و آپشنهای جدید به آن راحتتر است. حتی در ساخت سایتهای کدنویسی میتوان از همان اول بحث توسعه و بزرگتر شدن را در نظر گرفت و اضافه شدن ویژگیهای جدید را مشروط به توسعه بیشتر کرد. اینجاست که اگر سوال وردپرس یا کدنویسی مطرح شود، باید برتری نسبی را به سایتهای کدنویسی داد.
۷)نگهداری و بهروزرسانی؛ برتری با وردپرس
این بخش را به نقل از سایت راستچین بخوانید:
نگهداری یک سایت شامل بهروزرسانیها، پشتیبانگیری و حل مشکلات فنی است. وردپرس با ارائه بهروزرسانیهای خودکار و امکان استفاده از خدمات میزبانی مدیریتشده، این فرآیند را سادهتر میکند و نگرانی کمتری برای کاربران به وجود میآورد.
در مقابل، نگهداری سایتهای کدنویسی شده نیازمند دانش فنی است و بروزرسانیها و رفع مشکلات به صورت دستی انجام میشود. اگر مشکلی پیش بیاید، ممکن است نیاز به یک توسعهدهنده برای رفع آن باشد. در نتیجه، نگهداری وردپرس برای کسانی که دانش فنی ندارند، بسیار سادهتر است.
سخن آخر
تفاوت طراحی سایت وردپرس با کدنویسی را میتوان از دیدگاههای مختلفی بررسی کرد. به طور کلی راهاندازی و مدیریت سایتهای وردپرسی راحتتر است. به همین دلیل کسب و کارهای کوچک، شرکتها و افراد شخصی میل به استفاده از وردپرس دارند؛ اما برای اجرای سایتهای سفارشی و سایتهایی که نیازمند ویژگیهای خاص هستند، باید سراغ برنامه نویسی رفت. در این مقاله سعی کردیم به سوال وردپرس یا کدنویسی سایت پاسخ دهیم. اگر ابهامی در ذهنتان باقی مانده، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.