سئو سایت تازه تاسیس در ۱۰ مرحله

سئو سایت تازه تاسیس در ۱۰ مرحله

سئو سایت تازه تاسیس در 10 مرحله
خلاصه

برای سئو سایت تازه تاسیس باید یک سری اصول ابتدایی را رعایت کنید. در این مقاله سئوی سایت‌های جدید را به روش ahrefs پیش می‌بریم.

فهرست مطالب

سئو سایت دقیقاً از نقطه‌ای آغاز می‌شود که تصمیم می‌گیرید یک وب‌سایت راه بیندازید. حتی اولین نکات مثل انتخاب نام دامنه، خرید هاست، انتخاب قالب و… نیز روی سئوی سایت‌های جدید اثر می‌گذارند. در این مقاله می‌خواهیم درباره‌ی سئو سایت تازه تاسیس صحبت کنیم. مرجع اصلی این مقاله سایت ahrefs است که اگر با سئو سروکار داشته باشید، نام آن را قطعاً شنیده‌اید.

سئو سایت تازه تاسیس در ۱۰ مرحله (سایت خودتان را به سبک ahrefs سئو کنید)

سئو سایت تازه تاسیس دقیقاً از نقطه‌ای آغاز می‌شود که تصمیم به راه‌اندازی یک سایت می‌کنید. فرقی ندارد این سایت، یک وب‌سایت فروشگاهی است یا مجله‌ای یا حتی شرکتی. در هر صورت می‌توانید با در نظر گرفتن ۱۰ مرحله‌ی زیر سئوی سایتتان را آغاز کنید. این برنامه‌ پیشنهاد پلتفرم ahrefs برای سئو سایت‌های جدید است.

۱.نام دامنه مناسب انتخاب کنید 

نام دامنه مناسب انتخاب کنید 

انتخاب نام دامنه نخستین نقطه برای سئو سایت تازه تاسیس است. اغلب دیجیتال مارکترها توصیه می‌کنند که نام دامنه سایت را متناسب با حوزه کسب و کارتان انتخاب کنید. برای این کار لازم است فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط را داشته باشید. سپس با این کلمه‌ها بازی کنید و به یک دامنه‌ی خلاقانه برسید. برای دست‌یابی به فهرست این کلمات کلیدی و شروع فرایند انتخاب نام دامنه می‌توانید از ابزارهای هوش مصنوعی نیز کمک بگیرید.

نکته دیگر اینکه قبل از قطعی کردن انتخاب‌ها باید مطمئن شوید این دامنه آزاد است و حتی امکان استفاده از این نام را برای راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی هم دارید. البته نیاز نیست یکی یکی امکان انتخاب این نام را در اینستاگرام، تلگرام، توییتر و… چک کنید! به جای این کار می‌توانید از سایت namechk کمک بگیرید. این سایت دقیقاً کار بالا را برایتان انجام می‌دهد و به شما می‌گوید که با این نام می‌توانید چه دامنه‌هایی را ثبت کنید و چه شبکه‌های اجتماعی‌ای برای شما در دسترس است.

نکته‌ی دیگر اینکه اگر می‌خواهید در آینده سراغ تبلیغات گوگل ادز بروید، بهتر است از دامنه‌های بین‌المللی، خصوصاً .com استفاده کنید. دامنه‌های دات کام راحت‌تر در ذهن مخاطبان می‌ماند. به‌علاوه هزینه خرید آنها سالانه تغییر زیادی نمی‌کند و نسبت به دامنه‌های دیگر قیمت منصفانه‌ای دارند. البته استفاده از دامنه ir هم اشکالی نخواهد داشت؛ اما توجه کنید که این دامنه‌ها امکانات محدودی برای تبلیغات در گوگل ادز دارند. در مقاله «تبلیغات گوگل برای دامنه ir» درباره‌ی این مشکل صحبت کرده‌ایم.

مورد بعدی اینکه بهتر است دامنه‌ای را انتخاب کنید که راحت‌تر در ذهن مخاطب بماند. حتی اگر این دامنه خیلی مرتبط با کلمات کلیدی کسب و کارتان هم نباشد، اشکالی ندارد. خیلی وقت‌ها انتخاب دامنه بر پایه کلمات کلیدی فقط کار را پیچیده می‌کند. در جدول زیر مثال‌هایی از یک دامنه خوب و یک دامنه بر را مشاهده می‌کنید:

یک دامنه خوب برای سایت یک دامنه بد برای سایت
Luigispizza.com Tehranitalianrestaurant.com
Pizzaplace.com Bestrestauranttehran.com
Happydughlucky.com Tahran-pizza-restaurant.com
Pizzatehran.com Bestpizzaitalian.com

 

پس از اینکه نام دلخواهتان را انتخاب کردید، باید سراغ یکی از سایت‌های ثبت دامنه بروید و آن را خریداری کنید. در قدم بعدی، همین نام را بهتر است در شبکه‌های اجتماعی مختلف هم به ثبت برسانید. حتی اگر قصد ندارید در این شبکه اجتماعی فعالیت هم داشته باشید، باز حساب کاربری مرتبط با دامنه‌ی خودتان را ثبت کنید که دیگران نتوانند از آن استفاده کنند.

۲.وردپرس، سایت ‌ساز یا راه‌اندازی سایت اختصاصی؟

در قدم بعدی باید مشخص کنید که می‌خواهید سایتتان را با چه CMS یا پلتفرمی راه‌اندازی کنید؛ یا اگر به سایت‌های اختصاصی نیاز دارید، باید این موضوع را مشخص کنید. چون این جزئیات برای سئو سایت تازه تاسیس اهمیت ویژه‌ای دارند.

در حال حاضر وردپرس بهترین CMS برای راه‌اندازی سایت‌های شرکتی، فروشگاهی، آموزشی و… است. در وردپرس به تعداد زیادی قالب آماده دسترسی دارید که فرایند طراحی سایت را برایتان راحت‌تر می‌کنند. همچنین سئو فرندلی بودن وردپرس و ابزارهای آن هم دلیل دیگری است که باعث برتری این CMS شده است. البته در برخی از مواقع نیازهایی که دارید ممکن است با وردپرس قابل پوشش نباشد. در این صورت باید سراغ کدنویسی و طراحی سایت‌های اختصاصی بروید.

دلیل اینکه اغلب سئوکارها نیز وردپرس را توصیه می‌کنند، به ابزارها و پلاگین‌ها مختلف وردپرس برمی‌گردد. این افزونه‌ها فرایند سئوی سایت را نیز راحت‌تر می‌کنند.

در مقاله «طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا PHP» درباره تفاوت‌های این دو مورد صحبت کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را نیز در ادامه بخوانید.

۳.تاثیر انتخاب هاست روی سئوی سایت تازه تاسیس چقدر است؟

اگر برای طراحی سایت انتخاب شما وردپرس است، باید یک هاست هم برای میزبانی از سایتتان انتخاب کنید. در مقاله «بهترین هاست ایرانی» فهرستی از شرکت‌های هاستینگ را معرفی کرده‌ایم. برای خرید هاست مناسب از این مقاله شروع کنید. از جمله نکاتی که هنگام انتخاب هاست باید در نظر داشته باشید، شامل موارد زیر می‌شود:

  • شرکتی را انتخاب کنید که گواهی SSL/TLS رایگان ارائه دهد.
  • قبل از خرید هاست، ببینید سرورهای این شرکت در چه مکانی قرار دارد؟ معمولاً پیشنهاد می‌شود شرکتی را برگزینید که سرورهای آن در کشوری باشد که بیشترین ترافیک را از آنجا دارید. (البته انتخاب مکان سرور در ایران با محدودیت‌های دیگری هم روبرو است.)
  • پشتیبانی هاست را در نظر بگیرید. با شرکتی همکاری کنید که پشتیبانی ۷/۲۴ داشته باشد و از نظر خدمات ارائه شده هم سئوکارها و دیجیتال‌ مارکترها آن را تایید کنند.
  • نوع و فضای هاستی که خریداری می‌کنید، باید متناسب با حوزه‌ی کاری و سایتتان انتخاب شود.

اگر برای انتخاب هاست مناسب نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید، می‌توانید از کارشناسان ادزینو هم کمک بگیرید.

۴.سایتتان را به سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس متصل کنید

تحلیل عملکرد سایت

ابزارهای زیادی هستند که برای سئو سایت تازه تاسیس به کارتان می‌آیند؛ اما پس از اینکه سایتتان را راه انداختید، حداقل باید آن را در سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس ثبت کنید. برای یافتن یک سری از خطاهای فنی سایت، ارسال نقشه سایت و انجام تعداد دیگری از تسک‌های سئویی به گوگل سرچ کنسول نیاز خواهید داشت.

فرایند ثبت سایت در سرچ کنسول خیلی دشوار نیست. وقتی وارد صفحه اول سرچ کنسول می‌شوید، کافی است روی گزینه‌ی Start Now کلیک کنید. در صفحه بعدی از شما خواسته می‌شود تا Domain خود را وارد کرده و آن را تایید کنید. سپس دستورالعمل‌های سرچ کنسول را قدم به قدم پی بگیرید تا فرایند ثبت سایت به اتمام برسد.

پس از اتمام فرایند ثبت سایت، می‌توانید تجزیه و تحلیل داده‌های سایتتان را در سرچ کنسول مشاهده کنید. (البته که فعلاً هیچ داده‌ای برای نمایش در سرچ کنسول وجود ندارد.)

به جز سرچ کنسول می‌توانید در سایت‌های دیگر هم ثبت‌نام کرده و برای کسب و کارتان یک صفحه بسازید. مثلاً سایت Ahrefs می‌تواند آنالیز دقیقی از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان را به شما ارائه کند. این ویژگی برای ادامه‌ی مسیر سئوی سایت‌های جدید به کارتان می‌آید.

۵.یک ساختار منطقی برای سایتتان بسازید

برای اینکه بازدیدکننده‌ها و خزنده‌های موتورهای جستجو به‌راحتی محتوای سایت شما را پایش کرده و بخوانند، سایت شما به یک ساختار منطقی نیاز دارد. برای مثال هر سایت فروشگاهی باید حداقل سه بخش بلاگ، درباره‌ی ما و فروشگاه سایت (یا خدمات) را داشته باشد. در بخش فروشگاه سایت هم ممکن است نیاز به چند دسته‌بندی مختلف داشته باشید. به نحوی که محصولات سایت در دسته‌های مشخصی منتشر شوند.

بحث بلاگ سایت هم جدا است. با توجه به اینکه سئوی سایت و جذب ترافیک به تولید محتوا در بخش بلاگ وابسته است، برای بلاگ یا مجله سایت هم باید یک استراتژی مشخص داشته باشید. برای مثال می‌توانید برای مقاله‌های سایت چند دسته‌بندی در نظر بگیرید. همچنین لینک‌سازی بین مقالات را هم با یک استراتژی بهینه انجام دهید.

اهمیت لینک‌های داخلی این است که خزنده‌های گوگل و سایر موتورهای جستجو این شکلی راحت‌تر می‌توانند سایت شما را پایش کرده و صفحات جدیدش را ایندکس کنند. همچنین بهتر متوجه می‌شوند موضوع صفحات مختلف درباره‌ی چیست و این صفحات چه کیفیتی دارند. در نتیجه آنها را رتبه‌بندی کرده و به مخاطبان معرفی می‌کنند.

۶.رعایت نکات فنی برای سئو سایت جدید التاسیس

یک سری از نکات فنی هم وجود دارد که روی سئوی سایت‌های تازه تاسیس اثر می‌گذارند. از جمله این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتخاب ساختار مناسب برای URLها
  • نصب و فعال‌سازی SSL سایت
  • اطمینان از بهینه‌سازی سایت برای نمایش در موبایل (واکنشگرا بودن سایت)
  • بهینه‌سازی و افزایش سرعت سایت
  • استفاده از نشانه‌گذاری‌های اسکیما
  • اصلاح و بررسی فایل robots.txt
  • ساخت sitemap
  • و…

۷.تحقیق کلمات کلیدی را شروع کنید

اولین قدم در استراتژی سئو سایت‌های تازه تاسیس این است که بفهمید مخاطبان هدف شما دنبال چه چیزهایی هستند و چه سوال‌هایی دارند. این مسئله در سئو با عنوان تحقیق کلمات کلیدی شناخته می‌شود. شروع فرایند تحقیق کلمات کلیدی با بررسی رقبا شروع می‌شود. باید ابتدا لیستی از رقبای خودتان داشته باشید. سپس سراغ بررسی کلمات کلیدی مهم در حوزه کسب و کارتان بروید. برای این کار می‌توانید از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی هم کمک بگیرید. البته در ابتدا باید یک سری ایده اولیه برای استفاده از این ابزارها داشته باشید.

برای مثال یکی از ابزارهای رایگان برای تحقیق کلمات کلیدی همین سایت ahrefs است. کافی است یک کلمه کلیدی را در سایت وارد کنید، تا فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط و مهم را دریافت کنید. کیورد پلنر، kwFinder و… هم از دیگر ابزارهایی هستند که به کارتان می‌آیند.

البته حتی اگر قصد استخدام یک سئوکار را ندارید و می‌خواهید خودتان کارهای سئویی سایت را پیش ببرید، بهتر است برای تحقیق کلمات کلیدی از خدمات شرکت‌های سئویی یا همکاری با یک متخصص سئو کمک بگیرید. مطمئن باشید این کار حسن‌ زیادی برایتان خواهد داشت.

۸.سراغ تولید محتوا برای سایت بروید

همین طور که مدیران محصول برای کاربران هدف خودشان محصولی را طراحی می‌کنند، شما هم باید متناسب با نیازها و خواسته‌های کاربران برایشان محتوا تولید کنید. فرایند کلی تولید یک محتوا به شرح زیر است:

اول مشخص کنید کاربران چرا دنبال دانستن این مطلب هستند؟ و چه نیازی دارند؟ آگاهی درباره‌ی این موضوع به شما کمک می‌کند تا محتوای مناسبی برای کاربران تولید کنید.

سپس عبارتی که برای تولید محتوا در نظر دارید را گوگل کنید. با بررسی مطالب رقبا باید ابتدا به آنالیز این صفحات بپردازید و مشخص کنید:

  • نوع محتوای این صفحات چیست؟ پست وبلاگ، صفحه محصول، صفحه لندینگ یا چیز دیگری؟
  • فرمت محتوای این صفحات چیست؟ آموزشی؟ راهنما؟ معرفی ابزارهای رایگان؟ معرفی محصولات برای فروش؟
  • زاویه نگاه محتوا چگونه بوده و از چه زاویه‌ای به این کلمه کلیدی پرداخته شده است؟

مثلاً کلمه کلیدی چگونه قهوه‌ساز را تمیز کنیم؟ را گوگل کنید.

۱)نوع محتوای اغلب سایت‌ها پست وبلاگی است.

۲)هدف و فرمت این محتواها آموزشی – راهنمایی است.

۳)زاویه نگاه آنها به محتوا هم شامل دستورالعمل‌هایی برای تهیه قهوه بهتر، تمیز کردن قهوه‌ساز در ۳۰ دقیقه، تمیز کردن انواع قهوه‌ساز و تمیز کردن قهوه‌ساز در خانه است.

حالا با دانستن این نکات می‌توانید سراغ تولید محتوا برای همین کلمه کلیدی بروید. کاملاً هم مشخص است که باید یک محتوای آموزشی برای بخش بلاگ بنویسید. در این مقاله هم به انواع روش‌های تمیزکردن قهوه‌ساز بپردازید.

در مقاله «چگونه سایت خود  را سئو کنیم»، کامل‌تر درباره‌ی دستورالعمل‌های تولید محتوا صحبت کرده‌ایم.

۹.توزیع محتوا پادشاه است

اگر تا همین چند سال پیش گفته می‌شد که تولید محتوا پادشاه است، این روزها باید توزیع محتوا را پادشاه بازاریابی محتوایی دانست. اینکه شما یک سایت راه‌اندازی کنید و حتی یک سری از نکات را برای سئوی آن در نظر بگیرید، به معنای این نیست که مردم به شکلی جادویی سراغتان خواهند آمد. اینجاست که توزیع محتوا و معرفی سایت و خدماتتان به دیگران اهمیت پیدا می‌کند. برای توزیع بهتر محتوا این نکات را در نظر بگیرید:

  • سایتتان را با دوستان و خانواده معرفی کنید. خجالتی هم نباشید. حتی یک لیست ایمیلی بسازید و ایمیل دوستانتان را برای شروع داخل آن وارد کنید. این شکلی می‌توانید یک خبرنامه ایمیلی داشته باشید و جدیدترین مطالب سایت را برای دوستان و آشنایان خود بفرستید.
  • در انجمن‌های تخصصی مرتبط با کسب و کارتان عضو شوید. در آنجا لینک مقاله‌ها و سایتتان را قرار دهید.
  • در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید. بخشی از مقاله سایت را در این شبکه‌ها نیز منتشر کرده و برای خواندن ادامه‌ی متن کاربران را تشویق کنید تا وارد سایتتان شوند.
  • از تبلیغات گوگل ادز برای افزایش ترافیک سایت کمک بگیرید.

۱۰.عملکرد سایتتان را دنبال کرده و آن را تحلیل کنید

عملکرد سایتتان را دنبال کرده و آن را تحلیل کنید

سئو یک امر مستمر است که نیاز به پیگیری دارد و باید در طولانی مدت انجام شود. به همین خاطر باید یک استراتژی سئویی کامل داشته باشید تا بتوانید این استمرار و میزان پیشرفت سایتتان را بسنجید. به این شکل متوجه خواهید شد مشکل سایت چیست و چه مواردی نیاز به اصلاح دارند.

برای بررسی و تحلیل نتایج سئو سایت تازه تاسیس می‌توانید از ابزارهای دیگر هم کمک بگیرید. مثلاً سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس آنالیزهای خوبی از وضعیت سئویی سایت را در اختیارتان قرار می‌دهند.

سخن آخر

بهترین موقع برای سئو سایت این است که همزمان با راه‌اندازی آن با نکات سئویی هم توجه داشته باشید. حتی مواردی مثل انتخاب دامنه و هاست یا طراحی سایت هم روی سئوی سایت تازه تاسیس اثر می‌گذارند. در این مقاله درباره ۱۰ مرحله‌ی اول سئوی سایت صحبت کردیم. اگر سوالی درباره‌ی این نکات داشتید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

سؤالات متداول
چگونه سایت خودمان را سئو کنیم؟
سئوی سایت را باید قدم به قدم پیش ببرید. اگر می‌خواهید خودتان سئوی سایت را شروع کنید، مقاله «چگونه سایت خودمان را سئو کنیم» را در ابتدا بخوانید و با آن پیش بروید.
اهمیت سئوی تکنیکال برای سایت‌های تازه تاسیس چیست؟
سایت‌های تازه تاسیس باید از نظر فنی و تکنیکالی بدون نقص باشند. بالا بودن سرعت سایت، استفاده از سایت مپ، استفاده از قالب مناسب و… نکاتی هستند که روی سئوی سایت‌های جدید التاسیس هم تاثیر می‌گذارند.
اهمیت سئوی خارجی برای سایت‌های تازه تاسیس چقدر است؟
سئوی خارجی چیزی نیست که از همان ابتدا بخواهید سراغش بروید. بهتر است اول حواستان به مباحث سئوی داخلی و سئوی تکنیکال باشد. سپس در قدم‌های بعدی سراغ سئوی خارجی هم بروید.
بهترین شرکت سئوی سایت کدام است؟
اگر در جستجوی بهترین شرکت برای سئوی سایت هستید، این مقاله را بخوانید. در مقاله معرفی بهترین شرکت‌های سئوی ایران به معرفی گزینه‌های مختلفی پرداخته‌ایم. همچنین برای دریافت مشاوره سئوی سایت می‌توانید از تیم ادزینو کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *