ویژوال کامپوزر یا المنتور، کدام صفحه ساز بهتر است؟

ویژوال کامپوزر یا المنتور، کدام صفحه ساز بهتر است؟

خلاصه

ویژوال کامپوزر یا المنتور؟ در اغلب موارد وقتی بحث مقایسه این دو صفحه‌ساز مطرح می‌شود، ۹۰ درصد پیشنهادها استفاده از المنتور است؛ زیرا المنتور رابط کاربری ساده‌تری دارد و در اغلب موارد بدون دردسر اجرا

فهرست مطالب

ویژوال کامپوزر یا المنتور؟ در اغلب موارد وقتی بحث مقایسه این دو صفحه‌ساز مطرح می‌شود، ۹۰ درصد پیشنهادها استفاده از المنتور است؛ زیرا المنتور رابط کاربری ساده‌تری دارد و در اغلب موارد بدون دردسر اجرا می‌شود. براساس آمار مخزن وردپرس، صفحه‌ساز المنتور بیش از ۱۰ میلیون نصب فعال داشته است. این آمار هم نشان‌ دهنده‌ی محبوبیت بیشتر المنتور است. با این حال ویژوال کامپوزر هم صفحه‌ساز نامحبوبی نیست. اگر به تنظیمات پیشرفته‌تر و طراحی خاصی نیاز دارید، احتمالاً ویژوال کامپوزر انتخاب بهتری برای شما باشد. اگرچه کار با آن نیاز به آموزش و اطلاعات بیشتری دارد. با این مقدمه می‌توانیم سراغ مقایسه المنتور و ویژوال کامپوزر برویم.

ویژوال کامپوزر یا المنتور؟ کدام بهتر است؟

برای شروع مقایسه ویژوال کامپوزر و المنتور نگاهی به جدول زیر بیندازید. در جدول فوق ویژگی‌های این دو را با هم مقایسه کرده‌ایم.

ویژگی‌ ها المنتور (Elementor) ویژوال کامپوزر (Visual Composer)
تعداد نصب در مخزن وردپرس + ۱۰ میلیون + ۵۰ هزار
امتیاز کاربران در مخزن وردپرس ۴.۶ (با ۵۹۷۱ راهی ۵ امتیازی) ۴.۶ (با ۱۸۸ رای ۵ امتیازی)
ورژن وردپرس سازگاری با وردپرس ۶.۳ به بالا سازگاری با وردپرس ۵.۵ به بالا
رابط کاربری ساده – کاربرپسند دارای پیچیدگی بیشتر – نیاز به آموزش‌
ویرایش زنده سایت بله (امکان ویرایش لحظه‌ای در Frontend) بله (امکان ویرایش لحظه‌ای در Frontend)
سازگاری با ووکامرس سازگاری قوی با ووکامرس پشتیبانی از ووکامرس
نیاز به موارد ضروری اضافی ندارد نیاز به Webpack 4.0 یا بالاتر, Node 8.0
سرعت و عملکرد بسیار سریع و بهینه‌شده کندتر نسبت به المنتور (به دلیل ویژگی‌های بیشتر)
اکوسیستم قوی و پویا همراه با تیم پشتیبانی قوی اکوسیستمی کوچک‌تر اما با تیم پشتیبانی مناسب
سادگی یادگیری یادگیری در کمتر از یکی دو روز نیاز به آموزش بیشتر
سئو فرندلی بودن بهینه‌سازی شده برای سئو بهینه شده برای سئو، اما کمی سنگین‌تر
نسخه رایگان دارد دارد، اما با ویژگی‌هایی محدودتر از المنتور
قیمت خرید لایسنس ۹۹ یورو سالانه برای طرح Advanced

(استفاده روی ۳ سایت و بدون محدودیت‌ ویژگی‌ها)

۴۹ دلار سالانه برای طرح Single

۹۹ دلار سالانه برای طرح Plus (فعال‌سازی روی ۵ سایت و بدون محدودیت ویژگی‌ها)

 

با یک نگاه کلی به جدول بالا هم مشخص است که المنتور صفحه‌ساز محبوب‌تری است؛ زیرا رابط کاربری ساده‌تری دارد و سرعت و عملکرد بهتری هم از خودش نشان می‌دهد. همین مسئله هم باعث شده تا بیش از ۱۸ میلیون سایت از المنتور استفاده کنند.

پس چرا هنوز سوال ویژوال کامپوزر یا المنتور مطرح می‌شود؟ چون ویژوال کامپوزر همچنان ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که گاهی طراحان سایت به آن‌ها نیاز پیدا می‌کنند. در حقیقت انتخاب بین ویژوال کامپوزر و المنتور باید براساس فهرست نیازهای طراحی سایت انجام شود؛ اما چه مواقعی استفاده از ویژوال کامپوزر بهتر است؟ برای پاسخ به این سوال قصد داریم در ادامه مقاله ویژگی‌های این دو صفحه‌ساز را با ریزبینی بیشتری بررسی کنیم. البته برای اینکه دقیق‌تر به مسئله نگاه کنیم، ابتدا به معرفی هر دو صفحه‌ساز می‌پردازیم و فهرست مزایا و معایبشان را می‌بینیم. سپس جزء به جزء به مقایسه ویژگی‌های این دو می‌پردازیم.

صفحه ساز ویژوال کامپوزر چیست؟ + بررسی مزایا و معایب

اگر در حوزه طراحی وب فعال هستید، احتمالاً نام WPBakery را زیاد شنیده‌اید. ویژوال کامپوزر هم یکی از محصولات اصلی کمپانی WPBakery است. این صفحه‌ساز شاید به‌اندازه‌ی لمنتور محبوب نباشد، اما همچنان صفحه‌ساز پرکاربردی محسوب می‌شود. خیلی از طراحی وب و کارآموزها برای راه‌اندازی سایت سراغ ویژوال کامپوزر می‌روند.

 

 

ویژوال کامپوزر یک نسخه رایگان دارد که می‌توانید آن را از مخزن وردپرس دریافت کنید؛ اما متاسفانه ویژگی‌های این نسخه نسبت به المنتور محدودتر است. برای مثال با نسخه رایگان ویژوال کامپوزر نمی‌توانید به ویرایش هدر، فوتر یا نوار کناری بپردازید. همچنین برای دسترسی به ویژگی‌های زیر نیز باید حتماً نسخه پریمیوم ویژوال کامپوزر را خریداری کنید.

  • دسترسی به تمامی قالب‌ها
  • ادغام عناصر ووکامرس
  • یکپارچه‌سازی با Unsplash
  • محتوای داینامیک (پویا)
  • طراحی صفحات آرشیو

البته کماکان نسخه رایگان Visual Composer هم گزینه بدی نیست؛ خصوصاً که در این نسخه به ۴۰ ماژول و ۸۰ قالب آماده رایگان دسترسی خواهید داشت. البته سفارشی‌سازی این قالب‌ها با محدودیت‌های گفته شده کمی دشوار است و شما را به دردسر می‌اندازد.

برای خرید نسخه پولی ویژوال کامپوزر هم پیشنهادهای مختلفی در دسترس است. در صفحه خرید سایت Visual Composer چهار طرح زیر پیشنهاد شده است:

۱)طرح Single: قیمت ۴۹ دلار سالانه. (قابل استفاده فقط برای ۱ سایت)

۲)طرح Plus: قیمت ۹۹ دلار سالانه. (قابل استفاده برای ۵ سایت)

۳)طرح Accelerate: قیمت ۱۴۹ دلار سالانه. (قابل استفاده برای ۲۰ سایت)

۴)طرح Agency: قیمت ۳۴۹ دلار سالانه. (قابل استفاده برای ۱۰۰۰ سایت)

اگر آژانس طراحی سایت دارید یا به‌عنوان فریلنسر در این حوزه فعالیت می‌کنید، طرح‌های پلاس یا حتی آژانسی هم برایتان مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

مزایا و معایب ویژوال کامپوزر

در جدول زیر لیست مزایا و معایب کامپوزر را برایتان فهرست کرده‌ایم.

مزایای ویژوال کامپوزر معایب ویژوال کامپوزر
پیش‌نمایش زنده تغییرات محدودیت‌های نسخه رایگان
دسترسی به ماژول‌ها و قالب‌های آماده رایگان پیچیدگی فرایند سفارشی‌سازی قالب‌ها
به‌روزرسانی مادام‌العمر نیاز به یادگیری عمیق‌تر
عدم نیاز به کدنویسی و طراحی سایت فقط با کشیدن و رها کردن (drag and drop) هزینه بالای خرید نسخه پرمیوم
سازگاری با اغلب قالب‌های وردپرس

 

صفحه ساز المنتور چیست؟ + بررسی مزایا و معایب

برای پاسخ به سوال ویژوال کامپوزر یا المنتور، باید با ابزار Elementor Website Builder هم آشنا باشید. زمان پیدایش المنتور به سال ۲۰۱۶ میلادی برمی‌گردد. نکته جذاب اینکه در همین مدت کوتاه بیش از ۱۸ میلیون سایت از المنتور استفاده کرده‌اند. در حال حاضر المنتور مهم‌ترین و محبوب‌ترین صفحه ساز وردپرسی است. تا جایی که اگر قالبی در وردپرس با المنتور سازگاری نداشته باشد، برایش یک نقطه ضعف است و شانس خیلی محدودی دارد که مورد توجه قرار بگیرد.

اصلی‌ترین ویژگی المنتور رابط کاربری ساده آن است. حتی اگر تجربه طراحی وب هم نداشته باشید، با چند ساعت آموزش می‌توانید از المنتور استفاده کنید و سراغ شخصی‌سازی سایتتان بروید. در ضمن این صفحه ساز بیش از ۳۰۰ قالب پیش‌ساخته دارد که فرایند طراحی سایت را برایتان راحت‌‌تر و سریع‌تر می‌کند. با المنتور می‌توانید انواع سایت‌های فروشگاهی، شخصی، شرکتی و… را طراحی کنید.

نکته بعدی اینکه اگرچه با نسخه رایگان المنتور می‌توانید بدون یک ریال هزینه سایتتان را طراحی کنید؛ اما برخی امکانات جانبی المنتور پرو، مثل انیمیشن‌های پویا یا دکمه‌های اشتراک‌گذاری شبکه‌های اجتماعی را از دست می‌دهید. به‌علاوه نسخه پولی المنتور امکانات شخصی‌سازی و ویرایشی بیشتری هم دارد که فرایند طراحی سایت را برایتان راحت‌تر نیز می‌کند.

هزینه خرید المنتور پرو برای فقط ۱ سایت با پرداخت ۴۹ یورو سالانه امکان‌پذیر است؛ اما می‌توانید با پرداخت ۹۹ دلار المنتور پرو را برای استفاده در ۳ سایت هم داشته باشید. اگر فریلنسر هستید یا آژانس طراحی سایت دارید نیز می‌توانید با تهیه اشتراک  Expert (فعال‌سازی برای ۲۵ سایت) یا Studio (فعال‌سازی برای ۱۰۰ سایت) مشکلتان را حل کنید. هزینه خرید این دو طرح به ترتیب ۱۹۹ یورو و ۴۹۹ یورو است.

مزایا و معایب المنتور

برای بررسی مزایا و معایب المنتور از جدول زیر کمک بگیرید:

مزایای المنتور معایب المنتور
رابط کاربری ایده‌آل پیچیدگی ظاهری المنتور در نگاه اول
ساده‌سازی فرایند طراحی سایت، بدون نیاز به کدنویسی بار سنگین کدهای اضافی روی سایت و تاثیر منفی روی سرعت آن
طراحی ریسپانسیو محدودیت‌های نسخه رایگان
دسترسی به قالب‌های آماده و ویجت‌های مختلف نیاز به نصب افزونه‌های مختلف برای استفاده از برخی ویژگی‌ها
دسترسی به ویرایشگر زنده قابل استفاده فقط در سایت‌های وردپرسی
دسترسی به گزینه‌های سفارشی‌سازی متعدد
دسترسی به ابزارهای مختلف برای طراحی، طراحی سایت فقط با drag and drop

 

مقایسه ویژوال کامپوزر و المنتور

در بخش‌های قبلی به معرفی دو صفحه ساز المنتور و ویژوال کامپوزر پرداختیم. همچنین مزایا و معایب هرکدام را نیز لیست کردیم. در ادامه می‌خواهیم به مقایسه این دو بپردازیم و مشخص کنیم که در پایان ویژوال کامپوزر یا المنتور؟ کدام برنده نهایی است؟

۱.پیش‌نیازهای اجرایی

این بخش را به نقل از سایت داناپ بخوانید:

هر افزونه‌ای برای نصب بر روی وردپرس ممکن است دسترسی‌هایی از شما بخواهد و یا نیاز داشته باشد که زبان خاصی از برنامه‌نویسی را یاد داشته باشید. در مقایسه بین المنتور و ویژوال کامپوزر متوجه می‌شویم که افزونه المنتور به جز گزینه‌های عمومی وردپرس، نیاز به هیچ موردی ندارد و به‌راحتی می‌توانید آن را نصب و اجرا کنید. در صورتی که برای کار با افزونه ویژوال کامپوزر باید تجربه کار با زبان‌های برنامه‌نویسی  Webpack 4.0 or higher و Node 8.0 را داشته باشید.

۲.سرعت و عملکرد

به طور کلی المنتور صفحه ساز سبک‌تری محسوب می‌شود. به همین خاطر سرعت بارگذاری آن هم نسبت به ویژوال کامپوزر بیشتر است. براساس تجربه‌های قبلی، سرعت لود سایت‌هایی که با ویژوال کامپوزر ساخته شده‌اند، بین نیم تا ۱.۲ ثانیه نسبت به المنتور کندتر هستند. این مسئله روی تجربه کاربری و سئوی سایت تاثیر منفی دارد. به همین خاطر اغلب سایت‌ها بین ویژوال کامپوزر یا المنتور، دومی را ترجیح می‌دهند.

۳.رابط کاربری صفحه ساز

کار با صفحه ساز المنتور ساده‌تر است. اگرچه وقتی برای اولین بار با المنتور روبرو می‌شوید، ممکن است تعداد زیاد گزینه‌ها و بخش‌ها شما را هاج و واج کند؛ اما با چند ساعت آموزش کارتان راه می‌افتد. در ضمن رابط کاربری المنتور به شکل بصری طراحی شده که کار با آن را راحت‌تر نیز می‌کند.

در نقطه مقابل ویژوال کامپوزر قرار دارد. برای تسلط روی همه بخش‌های این صفحه ساز باید حداقل چند روزی وقت بگذارید. همچنین بالاتر هم اشاره کردیم که نیاز است کار با زبان‌های  Webpack 4.0 or higher و Node 8.0 را نیز تا حدودی بلد باشید.

۴.سازگاری با قالب‌ها و افزونه‌های وردپرسی

تقریباً تمامی قالب‌های معروف وردپرس با هر دو صفحه ساز المنتور و ویژوال کامپوزر سازگاری دارند. از این نظر خیلی بعید است به مشکل خاصی بخورید. البته برخی از افزونه‌های وردپرسی ممکن است روی ویژوال کامپوزر به خوبی کار نکنند و نیاز به انجام تنظیمات اضافه داشته باشند؛ اگرچه این مورد هم به‌ندرت (در کمتر از ۱۰ درصد مواقع) پیش می‌آید.

۵.قالب‌های آماده و امکانات طراحی

صفحه ساز المنتور دارای ۳۰۰ قالب آماده است که فرایند طراحی سایت را برایتان خیلی ساده‌تر می‌کند. همچنین نسخه رایگان Elementor دارای ۱۰ ویجت اصلی، ۲۰ ویجت عمومی و ۴۷ ویجت مربوط به وردپرس است. از جمله این ویجت‌ها می‌توان به ویجت‌های تصویر، ویدئو، جداکننده‌ها، استار ریتینگ، تب‌ها، باکس آیکون‌ها، progress bar، پیشخوان‌ها و… اشاره کرد.

علاوه بر ویجت‌ها، در المنتور شما به کتابخانه بزرگی با عنوان 3rd-Party Add-ons دسترسی خواهید داشت که امکان استفاده از صدها ویجت جدید  را برایتان فراهم می‌کند.

ویجت‌های عمومی ویژوال کامپوزر هم شامل ۸۰ قالب آماده و ۴۰ ویجت می‌شود؛ اما چون امکان سفارشی‌سازی قالب‌ها در نسخه رایگان خیلی سخت است، عملاً این ویجت‌ها و قالب‌های آماده کاربرد چندانی ندارند. با خرید نسخه پولی ویژوال کامپوزر اما می‌توانید به گنجینه کامل ویجت‌های آن دسترسی پیدا کنید. این موارد کار طراحی سایت را برایتان راحت‌تر کرده و امکان اجرای طرح‌های پیچیده‌تر را فراهم می‌کنند.

۶.ارزش خرید نسخه پولی

نسخه رایگان المنتور خیلی از نیازهایتان را رفع می‌کند. در اغلب اوقات حتی نیاز نیست سراغ خرید نسخه پولی المنتور بروید؛ اما ئر نقطه مقابل نسخه رایگان ویژوال کامپوزر دارای امکانات محدودی است. اگر به ویژوال کامپوزر نیاز دارید، چاره‌ای نیست و باید سراغ نسخه‌های پولی آن بروید.

نسخه پولی هر دو صفحه ساز به‌صورت اشتراک‌های سالانه فروخته می‌شوند. نسخه المنتور پرو برای استفاده در یک سایت ۵۹ یورو ارزش دارد؛ برای تهیه ویژوال کامپوزر هم سالانه باید ۴۹ دلار بپردازید. البته برای هر دو مورد می‌توانید سراغ طرح‌های دیگر هم بروید.

۷.امکانات استایل‌دهی به سایت

وقتی در مقایسه ویژوال کامپوزر و المنتور بحث استایل دهی وسط می‌آید، باز هم برتری نسبی با المنتور است؛ اگرچه هر دو صفحه ساز عملکرد خوبی در استایل‌دهی به صفحات سایت دارند. با این حال استایل دادن به المان‌ها با المنتور ساده‌تر است و سریع‌تر انجام می‌شود.

۸.ویرایشگر زنده

المنتور و ویژوال کامپوزر هر دو از ویرایشگرهای زنده بهره می‌برند. مزیت ویرایشگر زنده این است که فرایند طراحی سایت را برایتان راحت‌تر می‌کنند. البته در ویژوال کامپوزر علاوه بر ویرایشگر زنده به ویرایشگر بلوکی هم دسترسی خواهید داشت. به این شکل می‌توانید هرکدام که با آن راحت‌تر هستید را انتخاب کنید.

سخن آخر

ویژوال کامپوزر و المنتور دو صفحه ساز معروف وردپرسی هستند. اگرچه قدمت ویژوال کامپوزر بیشتر است، اما مزایای المنتور باعث شده تا اغلب طراحان سایت سراغ استفاده از این صفحه ساز بروند. در یک جمع‌بندی کلی، المنتور صفحه ساز بهتری است؛ زیرا رابط کاربری ساده‌تری دارد و حتی با استفاده از نسخه رایگان هم امکانات خوبی در دسترستان است. با این حال گاهی اوقات ویژگی‌های خاص ویژوال کامپوزر باعث می‌شود تا طراحان سایت به سراغ استفاده از این صفحه ساز نیز بروند. اگر تجربه کار با این دو صفحه ساز را دارید، در کامنت‌ها از تجربه‌هایتان بگویید. همچنین اگر سوالی داشتید، پاسخگوی آن هستیم.

سؤالات متداول
آیا المنتور و ویژوال کامپوزر فارسی هستند؟
بله. هر دو صفحه ساز ویژوال کامپوزر و المنتور نسخه فارسی هم دارند. موقع نصب این پلاگین‌ها در مخزن وردپرس می‌توانید نسخه‌ی فارسی آنها را نصب کنید.
چرا به صفحه ساز نیاز داریم؟
هدف اصلی استفاده از صفحه سازهای وردپرسی کاهش هزینه‌های طراحی سایت و افزایش سرعت طراحی است. به‌علاوه با استفاده از صفحه سازها دیگر نیازی نیست بر دانش کدنویسی تسلط کامل داشته باشید و با دانستن حداقل‌ها نیز می‌توانید سراغ طراحی سایت بروید.
صفحه ساز چیست؟ معروف‌ترین صفحه سازهای وردپرس چیست؟
صفحه ساز، یک افزونه یا ابزار وردپرسی است که فرایند طراحی سایت را برایتان راحت‌تر و سریع‌تر می‌کند. به کمک صفحه سازها می‌توانید با کمترین دانش برنامه‌نویسی سراغ طراحی سایت بروید. صفحه سازها اغلب دارای یک رابط کاربری ساده و گرافیکی هستند و طراحی سایت در آنها صرفاً با عمل گرفتن و رها کردن انجام می‌شود. از معروف‌ترین صفحه سازهای وردپرسی می‌توان به المنتور، ویژوال کامپوزر، Brizy و دیوی بیلدر اشاره کرد.
آیا می‌توانم از المنتور و ویژوال کامپوزر باهم استفاده کنم؟
بله. امکان نصب همزمان دو صفحه ساز المنتور و ویژوال کامپوزر روی وردپرس وجود دارد؛ اما این کار ممکن است مشکلاتی برایتان پیش بیاورد. مثلاً امکان دارد برخی از پلاگین‌ها درست اجرا نشوند یا سرعت سایتتان پایین بیاید. به همین دلیل بهتر است انجامش ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *