اگر از یک دیجیتال مارکتر یا صاحب کسب و کار بپرسید که در دنیا چه چیزی را بیشتر از همه دوست دارد، پاسخ میدهد جذب مشتری بیشتر و افزایش ترافیک سایت. دغدغه اصلی ۶۱ درصد دیجیتال مارکترها افزایش بازدید سایت و جذب سرنخهای جدید است. هدف استفاده از سئو، تبلیغات گوگل ادز، بازاریابی محتوایی و اغلب ابزارهای بهینه سازی سایت ها همین افزایش بازدید است. در این مقاله میخواهیم درباره تکنیکهای عملی افزایش بازدید از سایت صحبت کنیم. تکنیکهایی که اجرای آنها خیلی هم سخت نیست؛ اما به شکل چشمگیری روی ترافیک وبسایت شما تاثیر میگذارند.
۲۳ تکنیک عملی برای افزایش بازدید سایت
راههای افزایش بازدید سایت به یک فهرست ۲۰ یا ۳۰ تایی محدود نمیشود. در هر شاخه تکنیکهای زیادی وجود دارد که روی ترافیک سایت اثر میگذارد. در این مقاله اما میخواهیم درباره راههای عملی و رایگان افزایش ترافیک صحبت کنیم. این ۲ مورد مهمترین ویژگی لیست زیر است.
چگونه با تولید محتوا ترافیک سایت را افزایش دهیم؟
هشدار اسپویل! بدون تولید محتوای کاربرندپسند نمیتوانید ترافیک وبسایت را افزایش دهید. همه روشها و تکنیکهایی که برای جذب ترافیک سایت گفته میشود، وابسته به تولید محتواست. پس در قدم اول توصیه میکنیم تولید محتوا برای وبسایت را جدی بگیرید.
از هشدار اسپویل بالا که بگذریم، به تکنیکهایی میرسیم که باعث جذابتر شدن محتوای سایت شده و بازدیدکنندههای بیشتری را برایتان به ارمغان میآورد.
۱.بخش بلاگ سایت را توسعه دهید
یکی از راهکارهای اصلی افزایش بازدید سایت فروشگاهی توجه به بخش بلاگ آن است. هر سایتی برای انتشار مقالهها نیاز به یک بخش بلاگ دارد. اگر میخواهید ترافیک بیشتری جذب کنید، باید سراغ تولید محتوای مفید و کاربرپسند بروید. این اصلی است که مارکوس شریدن هم در کتاب «آنها میپرسند، شما پاسخ دهید» روی آن تاکید دارد.
براساس آمارهای منتشر شده در سایت wordstream، فروشگاههایی که وبلاگنویسی میکنند، ۹۷ درصد در جذب لینکهای خارجی موفقتر هستند. همچنین ترافیک این سایتها نیز حدود ۵۵ درصد بیشتر از سایتهایی است که وبلاگ پویا ندارند.
در دنیای آنلاین همه چیز از یک جمله ساده پیروی میکند: «وجود ندارید؛ تا وقتی که دیده نشوید.» بهترین راهکار برای دیده شدن وبسایتتان در دنیای آنلاین هم توجه به تولید محتوا است. پس توصیه میکنیم یک تقویم محتوایی برای سایتتان داشته باشید و با استراتژی مشخص سراغ تولید محتوا بروید. در ادامه بیشتر درباره نکات تقویم محتوایی و استراتژی بازاریابی محتوایی صحبت میکنیم.
۲.در تولید محتوا روی موضوعات همیشه سبز تمرکز کنید
تمرکز روی ترندهای حاشیهای و موقتی شاید در کوتاهمدت باعث افزایش بازدید سایت شود، اما معمولاً ارزش وقت و هزینهای که برای آن میکنید را ندارند؛ زیرا بهمرور ترافیک جذب شده توسط این مقالهها کاهش مییابد و اصطلاحاً تاریخ مصرف دارد. اگر میخواهید سراغ ترندهای اجتماعی بروید، این کار را در شبکههای اجتماعی انجام دهید. در وبسایت اما بهتر است تمرکزتان روی پوشش موضوعات همیشه سبز باشد.
به این تعریف از آکادمی وبسیما توجه کنید:
«نوعی از محتوا که با هدف پاسخگویی به کاربران تولید شده و ماهیت آن به زمان وابسته نیست را همیشه سبز یا Evergreen مینامیم.»
برای اینکه محتوای همیشه سبز تولید کنید، باید سراغ سوالات و ابهامات بنیادی کاربران بروید. سپس به این سوالات در قالب یک محتوای بلاگ پاسخ دهید. توجه کنید که این محتواها نیاز به آپدیت دورهای دارند؛ زیرا بهمرور زمان ممکن است برخی چیزها عوض شده و نیاز به بازنویسی داشته باشد. مثلاً مقاله «افزایش فروش با دیجیتال مارکتینگ» در دسته محتواهای همیشه سبز قرار میگیرد؛ اما تا یک سال بعد ممکن است ابزارهای هوش مصنوعی مختلفی وارد بازار شود که در این مقاله بررسی نشدهاند. پس منطقی است که باید این محتوا آپدیت شود.
ویژگی محتواهای همیشه سبز جذب ترافیک پایدار است. بهعلاوه چنین محتواهایی اغلب لینکهای خارجی متعددی دریافت میکنند؛ که روی بازدید سایت تاثیر مثبت میگذارد.
۳.عنوانهای ترغیبکننده بنویسید
وقتی موضوعی را در گوگل جستجو میکنید، بیشتر سراغ چه عنوانهایی میروید و روی چه لینکهایی کلیک میکنید؟ تا حالا به این مسئله دقت کردهاید؟ بهعنوان یک کاربر، بیشتر از رتبه مقالهها در گوگل، تیترهای ترغیبکننده است که مرا به کلیک روی یک لینک وادار میکند. به بیان سادهتر، برای جذب ترافیک از گوگل لزوماً نباید لینک اول گوگل باشید. حتی حضور در رتبههای ۳ و ۴ گوگل هم میتواند ترافیک وبسایت را افزایش دهد؛ اما به شرطی که تیتر محتوا ترغیبکننده باشد.
تیتر خوب خواننده را ترغیب میکند تا مقاله شما را کامل بخواند. در حالی که یک تیتر بد باعث میشود تا کاربر حتی جامعترین مقاله وبسایتتان را باز هم نکند. برای ماهیگیری با تیتر باید ۲ اصل زیر را رعایت کنید:
- از تیترهای شفاف و روشن استفاده کنید. عنوان مقاله باید مخاطب را از موضوع آن آگاه کند و به او نشان دهد که قرار است درباره چه چیزی صحبت کنید.
- مخاطب را ترغیب کند که با کلیک روی لینک، سراغ خواندن مقاله برود.
اما چطور یک عنوان خوب بنویسیم؟ کافی است چند نکته را رعایت کنید:
- با گفتن مزیتهای مقاله کاربر را به کلیک کردن ترغیب کنید. (استفاده از عبارتهایی مثل «آموزش مرحله به مرحله»، «+ عکس»، «+ ویدئو»، «همراه با ۱۰ نمونه عملی» و… مزایای مقاله شما را نشان میدهند.)
- با طرح سوال یا اشاره به بخشی از مقاله، مخاطب را کنجکاو کنید. (مثلاً عنوان «تبلیغات گوگل ادز چیست؟ و چطور دیجیکالا با گوگل ادز موفق شد؟» با طرح یک سوال و اشاره به بررسی موفقیت دیجیکالا با تبلیغات گوگل ادز، کنجکاوی مخاطب را برمیانگیزد.)
- از کلمات قدرتمند استفاده کنید. کلمات قدرتمند، کلماتی هستند که حداقل برای ۱ ثانیه توجه مخاطب را جلب میکنند. عبارتهایی مثل رایگان، تخفیف، اولین، آخرین، جامع، فوقالعاده، عملی و… در این دسته قرار میگیرند.
- از اعداد ریاضی در عنوان مقالات استفاده کنید. استفاده از اعداد بین کاراکترهای فارسی یا انگلیسی باعث جلب توجه میشود. (مثلاً «۲۴ راهکار عملی برای افزایش فروش» یا «بهترین ابزارهای ویرایش عکس ۲۰۲۴» این ویژگی را دارند.)
- با استفاده از علائم نگارشی عنوان مقالهها را خواناتر کنید. منظور از علائم نگارشی نقطه، ویرگول، نقطه ویرگول، خط تیره، پرانتز و… است. (مثلاً «۸ جاذبه تاریخی اصفهان (که قبل از مرگ باید دید)» تیتر جذابی است.)
۴.در محتوا از تصاویر و اینفوگرافیهای جذاب استفاده کنید
محتوای بلاگ فقط شامل متنهای ۳ – ۴ هزار کلمهای نمیشود. وقتی از تولید محتوا صحبت میکنیم، منظورمان ترکیبی از محتواهای متنی، تصویری و ویدئویی است. استفاده از اینفوگرافی، ویدئوهای آموزشی، پادکستهای صوتی و تصاویر میتواند ارزش محتوای شما را چندبرابر کند.
برای تولید محتواهای تصویری میتوانید از ابزارهای آنلاین مثل Canva کمک بگیرید. برای تولید محتوای ویدئویی هم ابزارهای متعددی در دسترس است. میتوانید این محتواهای ویدئویی را در آپارات یا یوتیوب منتشر کنید؛ سپس همان ویدئو را در سایت هم مورد استفاده قرار دهید.
استفاده هدفمند از ویدئو و تصاویر مدت زمانی که کاربر در سایتتان میماند را افزایش میدهد. مدت زمان حضور کاربر در سایت یا همان Dwell Time نشاندهنده رضایتش از محتوا است. گوگل و موتورهای جستجوگر برای این شاخص ارزش زیادی قائل هستند و بر همین اساس مقاله شما را در صفحه نتایج بالاتر میبرند.
۵.محتوای 10X یا ۱۰ برابری بنویسید
منظور از محتوای ۱۰ برابری یا 10X محتوایی است که حداقل ۱۰ برابر بهتر از محتوای رقیبان است. با تولید محتوای ۱۰ برابری شانس بیشتری دارید که در گوگل رتبه بگیرید. در نتیجه میتوانید خیلی راحت به هدف افزایش بازدید سایت برسید. البته برای اینکه از رقبای خود ۱۰ برابر بهتر باشید، نیاز نیست شقالقمر کنید! کافی است در قدم اول حواستان به نیازهای کاربر باشد و به این نیازها به مناسبترین شکل پاسخ دهید.
مثلاً اگر میخواهید درباره «بهترین شرکت تبلیغات در گوگل» محتوایی تولید کنید، ببینید نیاز کاربر چیست؟ کاربر در نگاه اول دنبال فهرستی از شرکتهای تبلیغاتی گوگل ادز در ایران است؛ اما نیاز به ابزارها و نکاتی دارد که راحتتر بتواند این شرکتها را با هم مقایسه کند. پس باید در این مقاله ویژگیها و مزایای هر شرکت را فهرست کنید. همچنین استفاده از تصاویر و ویدئو هم میتواند این محتوا را غنیتر کند. چطور؟ مثلاً میتوانید چند تصویر برای هر سایت تولید کنید که در آن تعرفه دریافتی و خدماتش مشخص شده باشد. به این شکل کاربر نیاز نیست برای مقایسه شرکتها هر سایت را به شکل مجزا بررسی کند و با همین محتوای شما مقایسهاش را انجام میدهد.
قدم دوم در تولید محتوای ۱۰ برابری پوشش دادن همه جزئیات است. از اینکه محتوای شما طولانی شود هم نترسید. براساس گزارش سایت backlinko، محتواهای طولانی ۷۷.۲ درصد لینکهای بیشتری دریافت میکنند؛ همچنین شانس بیشتری هم در رتبه گرفتن دارند.
۶.محتوای لیستی بنویسید!
همین مقالهای که در حال خواندنش هستید، یک محتوای لیستی است. تجربه ما نشان داده کاربرها به محتواهای لیستی توجه بیشتری میکنند. مزیت محتوای لیستی این است که کاربر در یک نگاه میتواند سرتیترهای آن را بررسی کند؛ سپس اگر محتوا موردپسندش بود، برگردد و با دقت نظر بیشتری مقاله شما را بخواند.
نکته دیگر اینکه وقتی مثلاً صحبت از «افزایش ترافیک برای سایت» است، نیازی نیست شما درباره اینکه سئو چیست؟ تبلیغات چیست؟ و نقش این ابزارها در افزایش بازدید سایت صحبت کنید؛ زیرا کاربر با این ابزارها آشنایی دارد و اکنون دنبال تکنیکها و راهکارهای عملیتر میگردد. به همین خاطر است که یک مقاله لیستی نظرش را بیشتر جلب میکند.
همین مثال را برای مقالهای با موضوع «۱۰ تکنیک پخت قرمهسبزی رستورانی» هم میتوانیم بزنیم. اغلب مردم روش کلی پخت قرمهسبزی را میدانند؛ اما با فوتهای کوزهگری و تکنیکهای پخت یک قرمهسبزی رستورانی آشنا نیستند. به همین خاطر ترغیب میشوند تا روی این عنوان کلیک کنند.
۷.به خوانایی متن اهمیت دهید
خوانایی متن نکتهای است که خیلی از وبسایتهای ایرانی از آن غافل هستند. حتی ممکن است چند ده میلیون برای طراحی UI سایت و رابط کاربری آن هزینه کنند؛ اما حواسشان به این جزئیات ساده نیست. منظورمان از جزئیات ساده، نداشتن غلطهای املایی، رعایت نیمفاصله، جاستیفای کردن متن، استفاده صحیح از تیترهای فرعی، استفاده از جملههای کوتاه و ساده، تقسیم کردن متن به بخشهای کوتاه، استفاده از تصاویر برای جذابیت بیشتر و مواردی از این دست است.
رعایت همین نکات جزئی باعث بهتر شدن خوانایی متن میشود. به این شکل کاربر هنگام خواندن مقاله احساس راحتی بیشتری میکند و تمرکزش فقط صرف درک موضوع میشود.
۸.از جدول و نمودارهای مقایسهای استفاده کنید
در محتوای وب فارسی بهندرت از جدول و نمودارهای مقایسهای استفاده میشود. در حالی که ذهن کاربران خیلی مقایسه محور است. اغلب وقتی میخواهیم محصولی مثل یک گوشی جدید بخریم، قبل از خرید حتماً آن را با گوشیهای مشابه مقایسه میکنیم. حتی از چند فروشگاه حضوری و اینترنتی قیمت میگیریم و بعد دست به خرید میزنیم.
این نشان میدهد که اگر ابزار مقایسه را برای کاربر آماده کنید، لطف بزرگی در حقش کردهاید. اینجاست که استفاده از جدول و نمودار کاربرد پیدا میکند.
برای ساخت جدولهای مقایسهای میتوانید خودتان دست به کار شوید یا از چت جیبیتی کمک بگیرید. استفاده از هوش مصنوعی در این مورد نیاز به پرامپت پیچیدهای هم ندارد. کافی است مثلاً از او بخواهید تا ۵ پارامتر اصلی برای مقایسه شرکتهای دیجیتال مارکتینگ را برایتان فهرست کند. حالا این پارامترها را در شرکتهای مختلف بررسی کرده و آنها را در قالب یک جدول مقایسه کنید. البته حتی میتوانید از خود هوش مصنوعی بخواهید که برایتان جدول هم بسازد؛ اما این مورد را پیشنهاد نمیکنیم، چون ممکن است گوگل تشخیص دهد که مقاله شما با هوش مصنوعی نوشته شده و آن را در رتبهبندی پایین بیاورد.
چگونه با سئو بازدید سایت را افزایش دهیم؟
سئو (SEO) مخفف عبارت search engine optimization است و به بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو میپردازد. اگر به دنبال افزایش بازدید سایت هستید، بدون شک باید سراغ سئو بروید. براساس گزارشهای آماری، ۷۱ درصد کاربران فقط روی لینکهای صفحه اول گوگل کلیک میکنند. بهعلاوه سهم ۴ لینک بالایی گوگل همیشه بیشتر از لینکهای بعدی است. به همین خاطر کسب و کارها برای رسیدن به رتبههای برتر گوگل با هم رقابت میکنند.
سئو باعث افزایش ترافیک ارگانیک و رایگان سایت میشود. منظور از رایگان البته این نیست که سئو هیچ هزینهای ندارد. تولید محتوا، استفاده از ابزارهای سئویی و استخدام کارشناسان سئو از جمله هزینههای این شاخه است؛ اما همه این هزینهها صرف رشد بازدید سایت میشود و درواقع نوعی سرمایهگذاری بلندمدت است.
از جمله روشهای افزایش بازدید سایت با سئو میتوان به نکات زیر اشاره کرد.
۱.از کلمات کلیدی لانگ تیل استفاده کنید
اغلب کسب و کارها تصور میکنند هر عبارتی که حجم جستجو (Search Volume) بیشتری دارد، گزینه بهتری برای تولید محتوا است؛ زیرا این عبارتها پتانسیل بالایی در جذب ترافیک دارند. این گزاره به نظر منطقی است؛ اما وقتی کمی جزئیتر به مسئله نگاه کنید، متوجه یک اشتباه استراتژیک میشوید. اجازه دهید با یک مثال پیش برویم.
شما فروشگاه اینترنتی موبایل دارید و میخواهید مقاله تولید کنید. در نگاه اول اینکه با کلمه کلیدی «گوشی سامسونگ» در رتبههای اول گوگل باشید، هیجانانگیز است؛ اما به نظرتان کاربری که عبارت گوشی سامسونگ را سرچ کرده، دنبال چه چیزی است؟ خرید گوشی؟ افزایش اطلاعات عمومی؟ مقایسه گوشیهای سامسونگ؟ تحقیق درباره مشخصات فنی گوشی سامسونگ؟ پیدا کردن نمایندگی گوشیهای سامسونگ؟ خرید قاب گوشی سامسونگ؟
مشکل اینجاست که این فهرست را تا صبح میتوانیم ادامه دهیم. چون کاربر ممکن است دنبال هر چیز دیگری هم باشد. به فرض که با صرف هزینههای بالا بتوانید با این عبارت در گوگل رتبه هم بگیرید. خب مشکل اینجاست که اغلب مخاطبان دنبال خرید گوشی سامسونگ نیستند. پس در دسته مخاطبان هدف شما قرار نمیگیرند!
حالا اگر مقاله شما با موضوع «گوشیهای میان رده سامسونگ» یا «خرید گوشی سامسونگ پرچمدار» نوشته شده باشد چطور؟ مشخص است که اگر کاربر چنین عبارتهایی را سرچ کند، مسلماً دنبال خرید گوشی است. پس دقیقاً در دسته مخاطبان هدف کسب و کار شما قرار میگیرد.
نکته مهمتر اینکه رقابت سر کلمات کلیدی لانگ تیل یا دم دراز کمتر است؛ در نتیجه خیلی راحتتر هم میتوان با آنها رتبه گرفت و به هدف افزایش آمار بازدید سایت رسید.
۲.از کلمات کلیدی در جای درست استفاده کنید
تا همین چند سال گوگل برای اینکه سایتها را رتبهبندی کند، صرفاً تراکم استفاده از کلمات کلیدی را بررسی میکرد و خیلی به تحلیل عمق محتوا نمیپرداخت؛ اما از وقتی پای الگوریتمهای مدرنتر مثل Helpful Content وسط آمده، اینکه محتوای شما متناسب با نیاز کاربر باشد و دقیقاً به سوالات کاربر پاسخ دهد، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. البته همچنان بهتر است کلمات کلیدی را حداقل در مکانهای زیر بیاورید:
- برچسب عنوان
- متای توضیحات
- عنوان مقاله یا H1
- حداقل در ۱ مورد از H2 ها
- استفاده به طور طبیعی در بدنه مقاله
- ۱۰۰ کلمه اول متن
- در متن جایگزین تصاویر و فیلمها
نکته دیگر اینکه از کلمات کلیدی هم کانسپت و کلمات کلیدی LSI نیز در مکانهای مختلف مقاله استفاده کنید. البته استفاده از این عبارتها نباید اصطلاحاً بهصورت زورچَپانی باشد؛ این کار باعث ایجاد دستانداز در متن مقاله میشود و کاربر را پس میزند. پس توصیه میکنیم از کلمات کلیدی مرتبط و کلمه کلیدی اصلی به شکل صحیح و طبیعی استفاده کنید.
۳.در نوشتن توضیحات متا دقت کنید
درباره عنوان مقاله و ترفندهای نوشتن یک عنوان ترغیبکننده بالاتر توضیح دادیم؛ اما عنوان تنها موردی نیست که کاربر را برای کلیک ترغیب میکند. مورد بعدی بخش متا دیسکریپشن یا همان توضیحات متا است. وقتی عبارتی را جستجو میکنید، این بخش دقیقاً زیر عنوان URL درج میشود. متای دیسکریپشن باید با یک توضیح واضح و روشن مقاله شما را توصیف کند. به نوعی که مخاطب با خواندن این بخش کوتاه مزیتهای مقاله شما را بفهمد و برای باز کردن آن ترغیب شود.
۴.برای لینکسازی داخلی استراتژی داشته باشید
لینکسازی داخلی مقالات روی سئو و افزایش بازدید سایت تاثیر زیادی دارد. توصیه میکنیم در نوشتن هر مقاله جدید حداقل ۱ تا ۳ لینک داخلی داشته باشید. جدا از بحث سئوی سایت، لینکسازی داخلی باعث میشود تا:
- بازدیدکنندهها مدت بیشتری در سایت شما بمانند.
- بازدیدکنندهها صفحات بیشتری را مرور کنند.
- به آنها کمک میکند تا به مطالب ارزشمندتر و مرتبط راحتتر دسترسی پیدا کنند.
لینکسازی داخلی اگر به درستی انجام شود، یک بازی دوسر برد است. کاربران دنبال محتواهای مرتبط هستند تا موضوعات را عمیقتر و دقیقتر درک کنند. شما هم دوست دارید که بازدیدکنندهها بیشتر در وبسایتتان بمانند، زیرا این کار باعث افزایش اعتبار سایتتان نزد موتورهای جستجوگر میشود.
برای لینکسازی داخلی استراتژیهای متعددی وجود دارد. برای مثال استراتژی تولید محتوای تاپیک – کلاستر یکی از این استراتژیها است؛ که اتفاقاً برای سایتهای فروشگاهی و سایتهای تازهکار خیلی خوب جواب میدهد. در این استراتژی باید یک مقاله تاپیک یا اصلی داشته باشید. این مقاله درباره یک موضوع اصلی مثل «تبلیغات گوگل ادز چیست؟» نوشته میشود. مقاله تاپیک معمولاً سرتیترهای H2 زیادی دارد؛ اما نیاز نیست در هر سرتیتر خیلی وارد جزئیات شوید. فقط باید سعی کنید تا همه جوانب را پوشش دهید.
پس از انتشار مقاله تاپیک، نوبت به نوشتن مقالههای کلاستر میرسد. هرکدام از H2های مقاله تاپیک میتواند موضوع اصلی مقالههای کلاستر باشد. در این مثال، سرتیترهایی مثل «هزینه تبلیغات در گوگل ادز»، «ساخت کمپین در گوگل ادز»، «روشهای بهینهسازی در گوگل ادز» و… میتوانند موضوعات خوبی برای مقالههای کلاستر باشند.
پس از انتشار هر مقاله کلاستر، میتوانید از داخل آن به مقاله تاپیک هم لینک بدهید. همین کار را در داخل مقاله تاپیک هم تکرار کنید و به مقاله کلاستر لینک بدهید. به این شکل یک شبکه لینکسازی قوی و منظم خواهید داشت.
۵.سرعت بارگذاری وبسایت را افزایش دهید
تا حالا شده ۳۰ ثانیه منتظر باز شدن یک صفحه وب باشید؟ خیلی از سایتهای دولتی این ویژگی روی مخ را دارند. مسئله اینجاست که در ارتباط با سایتهای دولتی کاربر مجبور است این مشکل را تحمل کند؛ اما درباره سایتهای فروشگاهی چطور؟ مسلماً شما تنها فروشگاهی نیستید که محصول X را میفروشید. در نتیجه اگر سرعت لود شدن سایتتان بالا باشد، کاربر تحمل نمیکند و سراغ گزینههای بعدی میرود.
به همین خاطر اگر میخواهید شاهد افزایش بازدید سایت باشید، باید سرعت بارگذاری وبسایتتان را تا جای ممکن افزایش دهید. گوگل با ابزار Page Speed Insights عملکرد وبسایت شما را ارزیابی کرده و به آن امتیاز مشخصی میدهد. خودتان هم میتوانید با ابزارهایی مثل Lighthouse سرعت سایت را بر دو بستر موبایل و دسکتاپ بسنجید. این کار را خصوصاً برای صفحات Home، کتگوری محصولات، صفحات محصول، صفحه مقالات و لندینگها انجام دهید.
برای افزایش سرعت سایت بهتر است از یک متخصص سئو کمک بگیرید؛ اما به طور کلی بهینهسازی کدهای قالب، استفاده از تصاویر بهینه شده برای وب، حذف افزونههای اضافی و مواردی از این دست باعث افزایش سرعت سایت میشود.
۶.سایت خود را ریسپانسیو کنید
نزدیک به ۸۰ درصد مردم با گوشیهای هوشمند خود وبگردی میکنند. پس لازم است سایت شما برای گوشیهای هوشمند هم بهینه شده باشد. اگر از قالبهای ریسپانسیو استفاده کنید، کمتر به این مشکل برمیخورید. اگر سایتتان کدنویسی شده هم هست، حتماً حواستان به ریسپانسیو بودنش باشد.
نکته دیگر اینکه اگرچه اغلب بازدیدکنندههای سایت از گوشی هوشمند استفاده میکنند، اما مراقب باشید از آن ور بام نیفتید! اینکه سایتتان فقط برای کاربران موبایلی طراحی شود هم کار درستی نیست و نارضایتی کاربران دسکتاپ را به همراه دارد.
۷.از کد اسکیما استفاده کنید
برای آشنایی با اسکیما این توضیح را از وبسایت تسمینو بخوانید:
اسکیما یا Schema Markup زبان مشترک سایت و موتورهای جستجو است. این قطعه کد با فرمتهایی نظیر json-ld ،microdata یا RDFa ایجاد میشود که میتوانید به کدهای HTML سایت خود اضافه کنید تا موتورهای جستجو، سایت شما را بهتر خوانده و آن را در نتایج جستجو (SERP) بهتر نمایش دهند.
استفاده از اسکیما لزوماً باعث افزایش بازدید سایت نمیشود؛ اما به رباتهای موتورهای جستجو کمک میکند تا راحتتر عمل پیدا کردن و فهرستبندی صفحات سایت را انجام دهند.
۸.محتواهای سایت را به طور مرتب بهروز کنید
حتی محتواهای همیشه سبز نیز بهمرور زمان درخشش خودشان را از دست میدهند و نیاز به آپدیت دارند. تازگی محتوا و آپدیت کردن آن یکی از نشانههایی است که برای گوگل اهمیت دارد. حتی اگر با یک عبارت کلیدی در گوگل رتبه خوبی هم دارید، بد نیست محتوای خودتان را آپدیت کنید. مطمئن باشید از نتایج این کار شگفتزده خواهید شد.
نکته مهم اینکه آپدیت محتوا صرفاً به معنای اضافه کردن یکی دو سرتیتر یا ۵۰۰ – ۶۰۰ کلمه به متن نیست! در آپدیت حتی میتوانید محتوای خودتان را کوتاهتر کنید. به این کار اصطلاحاً هرس محتوا گفته میشود.
به طور خلاصه برای آپدیت محتوا میتوانید مسیر زیر را طی کنید:
- حذف کردن سرتیترهای اضافه
- اصلاح لینکهای داخلی (شامل حذف لینکهای اضافه و افزودن لینکهای جدید)
- اضافه کردن چند سرتیتر جدید به محتوا و آپدیت محتوا براساس استراتژی تولید محتوای ۱۰ برابری
- اضافه کردن کلمات کلیدی جدید به محتوا (لیست این کلمات کلیدی را از سرچ کنسول پیدا کنید.)
- اضافه کردن چند سوال متداول
- استفاده از تصویر، ویدئو و جدول در محتوا (حتی جایگزینی تصاویر قدیمی با تصاویر جدید)
- افزودن چند کامنت به پست
- اضافه کردن تصویر و ویدئو
- تغییر عنوان، توضیحات متا و…
- و…
۹.لینکسازی خارجی را فراموش نکنید
یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل، کمیت و کیفیت لینکهایی است که دریافت میکنید. هرچقدر از سایتهای معتبرتری لینک بگیرید، شانس بیشتری دارید که در رتبهبندی گوگل بالاتر بروید و ترافیک بیشتری دریافت کنید. برای لینکسازی خارجی با سئو چند راهکار پیش روی شما است.
۱)سراغ خرید رپورتاژآگهی بروید. سایتهای متعددی هستند که خدمات انتشار رپورتاژآگهی ارائه میکنند. برای مثال سایت تریبون یکی از این گزینهها است. در بین سایتهای خارجی هم legiit گزینه مناسبی است.
۲)پست مهمان منتشر کنید. میتوانید با سایتهای دیگر همکاری کنید و از آنها بخواهید تا اجازه دهند تا در بلاگشان پست مهمان منتشر کنید. در پستهای مهمان میتوانید به سایت خودتان هم لینک بدهید.
۳)محتوای ویروسی بنویسید. نوشتن محتوایی که خاص باشد و دیگران را ترغیب به لینک کردن شما کند سخت است؛ اما میتوانید با اضافه کردن اینفوگرافیهای جذاب و استفاده از استراتژی تولید محتوای 10x به این نقطه هم برسید. در این صورت شانس زیادی برای دریافت لینکهای خارجی خواهید داشت.
۴)در شبکههای اجتماعی فعال باشید. میتوانید در لینکدین بخشهایی از محتوای خودتان را بگذارید و از مخاطب دعوت کنید برای خواندن ادامه متن به وبسایتتان مراجعه کند. این نوع لینکسازی شاید به اندازه روشهای بالا نتیجهبخش نباشد؛ اما روی افزایش بازدید سایت تاثیر میگذارد.
چگونه با استفاده از شبکههای اجتماعی ترافیک سایت را افزایش دهیم؟
تا همین چند سال پیش گفته میشد «تولید محتوا پادشاه است»؛ اما در عصر رسانههای اجتماعی باید گفت «توزیع محتوا پادشاه است.» منظورمان از توزیع همان پخش کردن محتواست. اگر در شبکههای اجتماعی فعال هستید، میتوانید از آنها برای توزیع محتوا نیز کمک بگیرید. برای این کار میتوانید استراتژیهای مختلفی را دنبال کنید.
برای مثال میتوانید بخشی از محتوا را متناسب با فضای لینکدین بازنویسی کرده و سپس از صفحه لینکدین خود به مقاله سایت لینک بدهید. همین کار را میتوانید در توییتر و تلگرام نیز تکرار کنید.
برای توزیع محتوا در اینستاگرام نیز میتوان به شکلهای مختلفی عمل کرد. مثلاً میتوان بخشهایی از محتوا را بهصورت استوری آماده کرده و در اینستاگرام منتشر کرد. در پایان هم میتوانید با لینک دادن در استوری به مخاطب بگویید که برای خواندن ادامه متن سراغ مقاله اصلی برود.
نکته مهم برای فعالیت در شبکههای اجتماعی، استفاده از هشتگهای صحیح است. خیلی از کاربران بهواسطهی هشتگ ممکن است شما را پیدا کنند. پس اگر پستی در لینکدین یا توییتر منتشر میکنید، حواستان به لیست هشتگهای مرتبط هم باشد.
راهکار بعدی برای افزایش بازدید سایت با شبکههای اجتماعی، اضافه کردن دکمههای اشتراکگذاری به سایت است. دکمههای اشتراکگذاری را میتوانید در پایان مقالهها یا بخشهای مختلفی از سایت قرار دهید. این دکمههای ساده امکان بازنشر شدن مقالههای شما در رسانههای اجتماعی را افزایش میدهد.
چگونه با تبلیغات بازدید سایت را افزایش دهیم؟
تکنیکها و روشهایی که تا اینجا بررسی کردیم، اغلب رایگان بودند؛ اما برای افزایش بازدید سایت میتوانید سراغ روشهای پولی هم بروید. در ادامه به این روشها اشاره میکنیم.
۱.تبلیغ در گوگل را دریابید
برای اینکه با گوگل ترافیک سایتتان را افزایش دهید، نیاز نیست فقط به سئو اکتفا کنید؛ خصوصاً که سئو یک مسیر بلندمدت است. برای اینکه با سئو به نتیجه برسید، حداقل باید ۳ تا ۶ ماه صبر کنید. اگر به دنبال روش کوتاهمدتی برای جذب ترافیک از گوگل هستید، باید سراغ تبلیغات گوگل ادز بروید. در این صورت به ازای هر کلیکی که از گوگل دریافت میکنید، باید مبلغی را بپردازید. این مبلغ بهصورت مزایدهای محاسبه میشود.
مثلاً اگر بخواهید برای عبارت «تبلیغات گوگل ادز» تبلیغ بروید، متاسفانه رقبای زیادی خواهید داشت؛ چون شرکتهای دیگری هم هستند که میخواهند روی این عبارت تبلیغ داشته باشند. در این صورت مجبورید به ازای هر کلیک مبلغ بیشتری را پیشنهاد کنید تا در مزایدات گوگل برنده شوید.
مزیت اصلی تبلیغات گوگل ادز جذب سریع ترافیک برای وبسایت است. اجرای تبلیغات گوگل ادز کمتر از ۲۴ ساعت زمان میگیرد. اگر میخواهید یک کمپین مناسبتی داشته باشید یا هدفتان افزایش فروش اینترنتی محصول خاصی است، میتوانید از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنید.
درخواست مشاوره
توجه کنید که گوگل ادز نقش مکمل را در کنار سئو دارد و قرار نیست جایگزین آن باشد. در مقاله «سئو یا گوگل ادز» به طور مفصل درباره تفاوتها و ویژگیهای این دو حرف زدهایم.
۲.سراغ تبلیغات کلیکی بروید
نمونههایی از تبلیغات کلیکی را در سایتهای خبری یا سایتهای دانلود فیلم و موسیقی دیدهاید. تبلیغات کلیکی راهکار مناسبی برای افزایش بازدید وبسایت است. اگر محصول یا خدمات خاصی دارید، میتوانید چند بنر تبلیغاتی (تبلیغات بنری گوگل) برای آنها آماده کنید و سپس سراغ اجرای تبلیغات کلیکی بروید.
در ایران تبلیغات کلیکی را معمولاً با یکتانت و تپسل میشناسند؛ اما در ابعاد جهانی استفاده از گوگل ادز گزینه بهتری است. شبکه نمایش گوگل شامل ۳۵ میلیون سایت و اپلیکیشن است. در ضمن تبلیغات کلیکی گوگل ادز بهصورت هوشمند و همسان انجام میشود. یعنی تبلیغ شما فقط در سایتها و اپلیکیشنهایی منتشر میشود که حوزه کاری آنها متناسب با تبلیغ شما باشد. تازه در تنظیمات گوگل ادز میتوانید مخاطبان را برحسب لوکیشن، سن، جنسیت، علاقهمندیها، سابقه جستجو و… نیز هدفگیری کنید. این ویژگی شانس دریافت کلیک و افزایش بازدید را بالاتر میبرد.
۳.تبلیغات پیامکی!
استفاده از تبلیغات پیامکی با هدف افزایش بازدید از سایت شاید عجیب به نظر برسد؛ اما شدنی است. اگر با پلتفرمهای انتشار پیامک انبوه همکاری میکنید، میتوانید از تبلیغات پیامکی هم کمک بگیرید. کافی است در متن پیامک لینک لندینگ یا صفحه هدفتان را قرار دهید. سپس با یک CTA ترغیبکننده از مخاطب بخواهید تا روی لینک سایت کلیک کند. این فراخوان اقدام به عمل میتواند وعدهی تخفیف یا دریافت جایزه مشخصی باشد.
۴.تبلیغات ایمیلی
ارسال خبرنامههای ایمیلی و همچنین استفاده از تبلیغات ایمیلی یک روش افزایش بازدید سایت است. برای ساخت خبرنامههای ایمیلی میتوانید از افزونههای وردپرسی کمک بگیرید. برای ارسال تبلیغات ایمیلی هم توصیه ما استفاده از خدمات گوگل ادز است. با گوگل ادز میتوانید در جیمیل تبلیغ منتشر کنید. هزینه تبلیغات در جیمیل خیلی بالا نیست؛ بهعلاوه که این هزینه به ازای دریافت هر کلیک از حساب گوگل ادز شما کسر میشود.
۵.تبلیغات اینفلوئنسری
اینفلوئنسر مارکتینگ هم راهکاری دیگری برای افزایش ورودی سایت است. میتوانید لیستی از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی یا لینکدینی را پیدا کنید. سپس از آنها بخواهید تا محصول یا سایت شما را معرفی کنند. این روش تاثیر چشمگیری روی افزایش بازدید از سایت خواهد داشت؛ زیرا مخاطبان شبکههای اجتماعی خیلی تحت تاثیر نظرات بلاگرها هستند.
۶.همکاری با سایتهای واسطه
تبلیغ در سایتهای واسطه هم از دیگر راهکارهایی است که میتوانید به سراغش بروید. این روش خصوصاً برای افزایش بازدید سایت فروشگاهی خیلی کاربرد دارد. لیست سایتهای واسطه را میتوان در ۴ دسته جداگانه قرار داد.
- سایتهای تخفیفی مثل تخفیفان و موپن.
- سایتهای قیمتدهی مثل ایمالز و ترب
- سایتهای خرده فروشی مثل دیوار و شیپور
- سایتهای دایرکتوری مثل مجلههای اینترنتی
سخن آخر
برای افزایش بازدید از سایت باید سراغ سئو، تبلیغات و فعالیت در شبکههای اجتماعی بروید. در این مقاله درباره تکنیکها و روشهای عملی افزایش بازدید سایت صحبت کردیم. اگر سوالی درباره این تکنیکها دارید، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.