هدف فروشگاههای اینترنتی جذب مشتریان جدید و افزایش میزان فروش است. برای فروش میتوان راهکارهای متعددی را در پیش گرفت؛ اما مهمترین راهکارهای افزایش فروش اینترنتی را میتوان در دو بخش جداگانه بررسی کرد. بخش اول مربوط به سئو و بازاریابی محتوایی است. راهکاری بلندمدت که میتواند با استراتژی مناسب کاربران را به سایت شما بکشاند و به مشتری تبدیل کند.
بخش دوم هم مربوط به انواع روش های تبلیغاتی میشود. برای جذب مشتریان جدید و افزایش فروش میتوانید از تبلیغات گوگل ادز، تبلیغات کلیکی، ایمیل مارکتینگ و… استفاده کنید. در این مقاله هر دو مورد را بررسی خواهیم کرد و ایدهها و تکنیکهای متعددی را درباره هرکدام به شما پیشنهاد میکنیم. اگر هدفتان افزایش فروش در سایت است، این تکنیکها را دنبال کنید.
افزایش فروش اینترنتی با سئو
راه اندازی وب سایت پلهی اول در افزایش فروش اینترنتی است. اگر میخواهید فروشتان را افزایش دهید و مشتریان بیشتری جذب کنید، باید ابتدا سراغ تکنیکهای افزایش بازدید وبسایت بروید. راهکار جذب بازدیدکننده برای وبسایت در بلندمدت و بهصورت رایگان، استفاده از سئو و بازاریابی محتوایی است.
تعریف سئو را میتوانید از سایت دیدار بخوانید:
«سئو یا بهینهسازی موتور جستجو، فرآیند بهبود کیفیت و کمیت ترافیک وبسایت از موتورهای جستجو مثل گوگل است. سئو، ترافیک ارگانیک و غیرپولی را هدف قرار میدهد؛ نه ترافیک مستقیم یا پولی را. به کمک سئو میتوانید بازدیدکنندگان سایتتان را افزایش دهید. به این ترتیب که وقتی بازدیدکننده عبارتی را جستجو میکند که به محصول یا برند شما مربوط میشود، موتور جستجو، سایت شما را به او نمایش میدهد.»
نکته مهم اینکه با تبلیغات هم میتوان راهکارهایی برای افزایش فروش داشت؛ اما تبلیغات هزینهبر است و نیاز به استراتژیهای مناسبی دارد. در ضمن تبلیغات را نمیتوان برای همیشه استفاده کرد. به همین خاطر باید سراغ راهکارهایی مثل بازاریابی محتوایی و جذب ترافیک ارگانیک بروید. به نحوی که در طولانیمدت هم بتوانید روی این مسئله حساب کنید.
در ادامه دربارهی تکنیکهایی در سئو صحبت میکنیم که میتواند نقش موثری روی افزایش فروش داشته باشد. خیلی از این تکنیکها ممکن است مستقیماً به سئو هم مربوط نباشند و روی عملکرد وبسایت و مواردی از این دست هم تاثیر مثبتی بگذارند.
۱.از کلمات کلیدی لانگ تیل و هدفمند استفاده کنید
کلید جذب ترافیک از گوگل و موفقیت در سئو توجه به کلمات کلیدی و داشتن استراتژی مناسب برای کلمات کلیدی است. توصیه کارشناسان سئو این است که اگر به دنبال جذب ترافیک با هدف افزایش فروش اینترنتی هستید، سراغ کلمات کلیدی لانگ تیل (Long Tail) بروید. منظور از لانگ تیل، عبارتهایی است که بیشتر از سه کلمهای هستند. میزان جستجوی عبارتهای لانگ تیل در گوگل خیلی کمتر است؛ اما نرخ تبدیل بالاتری دارند.
برای مثال کسانی که عبارت «گوشی سامسونگ» را جستجو میکنند، روزانه ممکن است به بیش از صدها هزار مورد برسد؛ اما تعداد کسانی که عبارت «خرید گوشی سامسونگ s20» را جستجو میکنند، خیلی کمتر است. نکته کجاست؟ اینکه چنین افرادی دقیقاً میدانند دنبال چه چیزی هستند. تصمیمشان را گرفتهاند و فقط میخواهند ببینند کدام فروشگاه بهترین قیمت و خدمات را دارد. سپس خریدشان را انجام دهند.
نمونه دیگری از کلمات کلیدی لانگ تیل، عبارتهای لوکیشن محور است. وقتی کاربر هدفش خرید محصول بهصورت حضوری باشد؛ یا بخواهد خدماتی را در نزدیکی محل زندگیاش پیدا کند، سراغ چنین جستجوهایی میرود. در همین مثال اگر کاربر در غرب تهران ساکن باشد، ممکن است عبارتی مثل «خرید گوشی سامسونگ در غرب تهران» را جستجو کند.
مزیت چنین عبارتهایی نرخ تبدیل بالاتر آنهاست؛ در ضمن با تمرکز روی چنین عبارتهایی میتوانید راحتتر در گوگل رتبه بگیرید.
۲.پرسونای مخاطب کسب و کارتان را بشناسید
خیلی از کسب و کارها از نبود مشتری و وضعیت کساد بازار ناله میکنند؛ اغلب هم سراغ راهکارهای تبلیغاتی متعدد میروند و به نتیجه نمیرسند؛ اما وقتی از آنها میپرسید بیشتر مشتریانتان چه کسانی هستند؟ هیچ جوابی برای آن ندارند. در حقیقت حتی نمیدانند برای چه کسی دارند تبلیغ میکنند!
اگر به فکر افزایش فروش اینترنتی هستید، اول باید مشخص کنید که دوست دارید چه کسی (کسانی) مشتری این خدمات یا محصولات شما باشند. به چه کسی میخواهید بفروشید؟ این شخص زن است یا مرد؟ چند سال سن دارد؟ میزان درآمدش چقدر است؟ در چه طبقهای از اجتماع قرار میگیرد؟ تا چقدر حاضر است برای تفریحاتش یا برای نیازهای ضروریاش هزینه کند؟ چه چیزهایی روی احساساتش بیشتر تاثیر میگذارد؟
وقتی جنس مخاطبتان را بشناسید، راحتتر میتوانید او را هدفگیری کنید. این مورد در سئو وب سایت هم کاربرد دارد. وقتی بدانید مخاطبان وبسایتتان کیست، میتوانید سریعتر با آنها ارتباط بگیرید و به سوالهای ذهنیشان پاسخ دهید. با دنبال کردن همین استراتژی میتوانید ترافیک وبسایتتان را بالاتر ببرید و در گوگل هم رتبه بگیرید؛ زیرا معیار گوگل هم در رتبهدهی به مقالهها، میزان رضایت کاربران است.
۳.محتوای با کیفیت تولید کنید
تا همین چند سال پیش صرفاً اگر کلمه کلیدی را هر ۱۵۰ مرتبه یکبار در مقاله استفاده میکردید، شانس زیادی داشتید که در گوگل رتبه بگیرید؛ اما آپدیتهای جدید گوگل باعث شده تا چنین محتواهایی دیگر هیچ ارزشی نداشته باشد. مارکوس شریدر در کتاب «آنها میپرسند، شما پاسخ دهید»، توضیح میدهد که چگونه فقط با تولید محتوا توانسته آمار فروش شرکتش را زیرورو کند. چطور؟ اینکه سوالهای ذهنی کاربران را شناسایی کرده و در مقالههای وبسایتش به آنها پاسخ داده است.
محتوای باکیفیت، چیزی است که دقیقاً به نیازهای کاربر بپردازد. این محتوا میتواند صوتی، تصویری، متنی یا ویدئویی باشد. مثلاً وقتی درباره «تعویض روغن موتور پراید» تولید محتوا میکنید، بهتر است سراغ استفاده از ویدئو بروید؛ اما وقتی دارید درباره راهکارهای افزایش فروش بنویسید، احتمالاً ترکیبی از محتوای متنی و تصاویر اینفوگرافیک خیلی کاربردیتر باشد.
تولید محتوای باکیفیت راهی برای جذب بیشتر ترافیک است. اگر کمی هم با بازاریابی محتوایی و تکنیکهای جذب مشتری آشنا باشید، میتوانید همین ترافیک جذب شده را به سرنخهایی برای فروش تبدیل کنید.
۴.توضیح محصول با جزئیات بنویسید
اگر میخواهید هم نظر مخاطبان را جلب کنید و هم در جهت رضایت گوگل کار کنید، باید نوشتن توضیحات محصول را جدی بگیرید. کاربری که قصد خرید محصولی را داشته باشد، دوست دارد تمام جزئیات این محصول را بررسی کند. درباره ویژگیها و مزیتهایش بشنود. امکان مقایسه این محصول با هم ردههای خودش را داشته باشد. سپس تصمیم نهاییاش برای خرید را بگیرد.
در توضیح محصول نویسی باید این نکات را در نظر داشته باشید. اول از همه برای کاربران بنویسید و صادق باشید. هدف شما در این بخش باید راهنمایی کاربران برای انتخاب راحتتر باشد؛ نه تبلیغ برای فروش محصولات! این نکتهای است که خیلی از کسب و کارها فراموشش میکنند.
بهعلاوه برای نوشتن توضیح محصولات توصیه میکنیم که یک ساختار یکسان داشته باشید. ساختار یکسان امکان مقایسه محصولات را به کاربران میدهد.
وقتی برای مخاطب محتوای محصول تولید کنید، گوگل هم به این مسئله اهمیت میدهد؛ در نتیجه راحتتر میتوانید در صفحه نتایج رتبه بگیرید و به لینکهای اول برسید.
۵.به تصاویر محصول اهمیت دهید
تولید محتوا برای توضیح محصول صرفاً نوشتن مزایا و ویژگیهای آن نیست. کاربران دوست دارند قبل از خرید محصولات تصاویر واضحی از آن را ببینند. استفاده از ویدئو هم در این مواقع خیلی کاربردی است. هدف شما باید این باشد که مشتری قبل از خرید بتواند محصول را در ذهنش تجسم کند. دقیقاً بداند این محصول چه بخشهایی دارد؟ کاربرد هر بخش چیست؟ جنس و رنگبندی محصول چگونه است و….
افزودن تصاویر با کیفیت و غیر کپی روی سئوی وبسایت هم تاثیر میگذارد و باعث افزایش ترافیک وبسایت میشود. فراموش نکنید که نتیجهی این جذب ترافیک هم در نهایت افزایش فروش اینترنتی است.
۶.توزیع محتوا پادشاه است!
اولین بار بیل گیتس بود که گفت: «Content Is King». این روزها اما خود تولید محتوا نیست که پادشاه است؛ بلکه توزیع محتوا را باید پادشاه اصلی دنیای وب دانست. وقتی محتوایی را در وب منتشر میکنید، میتوانید آن را در پلتفرمهایی مثل توییتر، لینکدین، اینستاگرام، کانال تلگرامی و… هم نشر دهید. به این شکل میتوانید محتوای خود را به دست مصرفکنندهها برسانید و ترافیک وبسایتتان را افزایش دهید.
تولید محتوای با کیفیت همراه با توزیع محتوای مناسب کلید موفقیت کسب و کارهای اینترنتی است. این استراتژی باعث جذب مشتریان جدید میشود. بهعلاوه که روی جلب اعتماد کاربران هم تاثیر میگذارد.
۷.بهینهسازی برای موبایل را جدی بگیرید
بیش از ۵۵ درصد کاربران با گوشیهای هوشمند وبگردی میکنند. این مسئله نشان میدهد که چقدر بهینهسازی سایت برای گوشیهای موبایل اهمیت دارد. اگر میخواهید به کمک سئو شاهد افزایش فروش سایتتان باشید، باید آن را برای دستگاههای مختلف بهینهسازی کنید. برای تست سازگاری سایت با تلفن همراه میتوانید از ابزار گوگل (Google’s Mobile Friendly Test) کمک بگیرید. اگر سایتتان با دستگاههای موبایل سازگار نیست، باید موارد زیر را چک کرده و بهینهسازی کنید:
- بررسی خوانایی متن در گوشیهای موبایل
- نحوهی نمایش لینکها و پیوندهای سایت
- سرعت بارگذاری صفحات سایت
- چگونگی نمایش سایت در گوشیهای همراه (سایز نوار ابزار، کلیدها و…)
- پاسخگویی صفحات سایت
هدف شما از بهینهسازی باید بهبود تجربهی کاربری باشد. اینکه سایت شما سرعت بارگذاری مناسبی داشته باشد؛ به خوبی نمایش داده شود و کاربران بهراحتی بتوانند در آن به پیمایش صفحات و خرید محصولات بپردازند.
۸.زمان بارگذاری سایت را تا جای ممکن کاهش دهید
یکی از دلایلی که مشتریان پس از بازدید سایت شما را ترک میکنند، سرعت بارگذاری پایین آن است. استفاده از قالبهای رایگان و بهینه نشده، استفاده از تصاویر یا ویدئوهای سنگین و مواردی از این دست باعث کند شدن سرعت بارگذاری سایت میشود. صبر اغلب مشتریان کمتر از ۳ ثانیه است. یعنی اگر بارگذاری صفحات بیشتر از ۳ ثانیه طول بکشد، احتمال خیلی زیاد این مشتری را از دست دادهاید. پس اگر به فکر افزایش فروش وب سایت هستید، این مسئله را جدی بگیرید.
۹.برای لینکسازی مقالات استراتژی مشخصی داشته باشید
تولید محتوا فقط یک سمت ماجرای جذب کاربر است. اگر میخواهید در گوگل رتبه بگیرید، باید برای لینکسازی داخلی و خارجی سایت هم استراتژی مناسبی داشته باشید. گوگل بر اساس لینکسازیهای انجام گرفته سایت شما را قضاوت میکند و متوجه زمینهی کاری شما میشود.
یکی از بهترین تکنیکهای سئویی برای لینکسازی داخلی تولید محتواهای پیلار کلاستر است. در این تکنیک باید یک سری مقالات پیلار یا محوری داشته باشید. مقالاتی که تمامی سرتیترها و جزئیات مربوط به کلمه کلیدی را پوشش دهد. معمولاً مقالات پیلار صفحاتی جامع هستند که برای یک کلمه کلیدی خاص نوشته میشوند. پس از نوشتن مقاله اول نوبت به مقالات کلاستر یا خوشهای میرسد. در این مقالات بهصورت جزئیتر و کاملتری به هرکدام از مباحث مقاله اول پرداخته میشود. نکته کجاست؟ اینکه حالا میتوانید از مقالههای کلاستر به مقالهی پیلار لینک داخلی دهید و همین کار را در مقاله پیلار هم تکرار کنید.
راهکار دیگری که میخواهیم از آن صحبت کنیم، تولید محتوا با تکنیک آسمان خراش (SKYSCRAPER) است. مقالات آسمان خراش شباهت زیادی به مقالات پیلار دارند. در این سبک از مقالات هم باید تمامی موضوعات فرعی پیرامون کلمه کلیدی را پوشش دهید. این مقالات اغلب بالای ۳-۴ هزار کلمه میشوند؛ اما برحسب تجربه مطمئن باشید که بازخورد خوبی را دریافت میکنند.
افزایش فروش اینترنتی با تبلیغات
برای افزایش فروش در سایت علاوه بر سئو و تکنیکهای دیگر میتوان از تبلیغات هم کمک گرفت. مزیت تبلیغات زودبازدهتر بودن آن است. برای مثال به کمک تبلیغات گوگل ادز میتوانید ترافیک وبسایت را با سرعت بیشتری افزایش دهید؛ اما به شرطی که حاضر باشید برای قرار گرفتن در صفحهی نتایج مبلغی را به گوگل پرداخت کنید. تبلیغات کلیکی هم راهکار دیگری برای جذب سرنخهای جدید و افزایش فروش اینترنتی است. در ادامه دربارهی راهکارها و ایدههایی حرف میزنیم که به کمک تبلیغات میتوانند روی میزان فروش شما تاثیر بگذارند.
۱.عضویت در سایتهای تخفیف و ارائه کوپنهای تخفیفی
یکی از راهکارهای جذاب برای افزایش فروش در سایت عضویت در پلتفرمهایی مثل تخفیفان و موپن است. با افتتاح حساب در چنین پلتفرمهایی میتوانید برای سایتتان کدهای تخفیفی یا کوپن بسازید. خیلی از کاربران وقتی قصد خرید محصولی را دارند، ابتدا سری به این سایتها میزنند؛ یا عبارتهایی مثل «کد تخفیف برای خرید خرید گوشی موبایل» و… را جستجو میکنند. اگر شما یک تخفیف مناسب برای این محصولات در نظر گرفته باشید، شانس زیادی دارید که خریداران بالقوه سراغ وبسایت شما بیایند.
هزینه ثبتنام در چنین سایتهایی خیلی بالا نیست؛ اما میتواند نقش مهمی در افزایش فروش شما داشته باشد.
۲.تبلیغ در دیوار، شیپور و…
یک راهکار ارزان برای تبلیغات فروش سایت عضویت در دیوار، شیپور و… است. در این پلتفرمها میتوانید برای فروشگاهتان یک صفحهی مجزا بسازید و در آن محصولاتتان را معرفی کنید. خیلی از کاربران روزانه از شیپور و دیوار استفاده میکنند. این مزیت باعث شده تا چنین پلتفرمهایی گزینههای جذابی برای تبلیغات فروشگاهها باشند.
در این پلتفرمها میتوانید آدرس فروشگاه حضوریتان را نیز ثبت کنید؛ یا حتی با ارائهی یک کد تخفیف مهلتدار کاربران را تشویق کنید تا سریعتر خریدشان را انجام دهند.
۳.تبلیغ در صفحه نتایج گوگل
سئوی وبسایت یک راهکار طولانیمدت برای افزایش ترافیک وبسایت است؛ اما اگر به دنبال راهی برای جذب سریعتر مشتری هستید و میخواهید از گوگل کمک بگیرید، میتوانید سراغ گوگل ادز بروید. به این شکل میتوانید با پرداخت یک هزینه جزئی به گوگل، در کلمات کلیدی دلخواهتان به صفحهی اول نتایج برسید.
البته هزینهای که برای تبلیغ در صفحه اول گوگل میپردازید، بستگی به میزان رقابت در حوزهی فعالیتتان دارد. بهعلاوه در این صورت لینک وبسایت شما با عنوان «دارای حمایت مالی» یا (AD) نشانهدار میشود. برای اینکه کاربران بدانند این لینکها تبلیغاتی هستند.
برای اجرای بهتر تبلیغات در گوگل ادز باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- تحقیق کلمات کلیدی: برای تبلیغ در گوگل ادز باید فهرستی از کلمات کلیدی دلخواهتان را در این پلتفرم تعریف کنید. این کلمات باید با دقت انتخاب شوند؛ در انتخاب این کلمات باید نرخ تبدیل و هدف تبلیغات را در نظر بگیرید. مثلاً وقتی هدفتان افزایش فروش اینترنتی است، باید کلمات کلیدی لانگ تیل را هدف بگیرید. اینکه کاربر با کلمه کلیدی «دفتر پلنر» به تبلیغ شما برسد، مزیت خاصی برایتان ندارد؛ زیرا احتمالاً میخواهد بداند پلنر چیست یا چه کاربردی دارد. اما کسی که سرچ میکند «خرید دفتر پلنر» گزینهی خوبی برای هدفگیری است؛ زیرا دقیقاً دنبال خرید است.
- تعیین نرخ پیشنهادی: پرداخت هزینه در تبلیغات گوگل بهصورت مزایدهای است. اگر رقابت سر یک کلمه کلیدی زیاد باشد، باید هزینه بیشتری برای تبلیغات بپردازید. در گوگل ادز باید از ابتدا یک نرخ پرداختی پیشنهادی را تعیین کنید. اینکه بدانید نرخ پیشنهادی چقدر باشد، نیاز به کسب تجربه دارد. اگر تجربه کافی برای چنین تبلیغاتی را ندارید، میتوانید از پلنهای مدیریتی ادزینو استفاده کنید.
- نوشتن لندینگ هدفمند: اینکه کاربران روی لینک شما کلیک کنند تازه شروع ماجراست. وقتی کاربر وارد لینک شما میشوند، دنبال رفع نیاز و خواستههایشان هستند. اینجاست که نوشتن لندینگ هدفمند اهمیت پیدا میکند. در لندینگ تبلیغات باید کاربران را بهخوبی راهنمایی کنید و در نهایت آنها را برای تکمیل فرایند خرید تشویق کنید.
- عنوان تبلیغات در گوگل ادز: عنوان تبلیغ نقش مهمی در جلب نظر کاربران دارد. اگر میخواهید کاربران را تشویق به کلیک کنید، باید عنوانی جذاب داشته باشید. استفاده از اعداد، کلماتی مثل بهترین، برترین و…، صفتهای تفضیلی و… باعث جلب توجه بیشتر میشود.
- تحلیل نتایج کمپین: گوگل ادز دادههای کمپینهای تبلیغاتی را جمعآوری میکند. برای تحلیل نتایج کمپین میتوانید از این دادهها کمک بگیرید. تحلیل نتایج و بهینهسازی کمپینها نیز بخشی از تبلیغات است.
۴.اجرای تبلیغات کلیکی
خیلی از فروشگاههای اینترنتی برای جذب مشتریان بیشتر سراغ اجرای تبلیغات کلیکی میروند. نمونه این تبلیغات را احتمالاً در سایتهای خبری، ورزشی و سایتهای دانلودی دیدهاید. البته خیلی از کاربران چنین تبلیغاتی را نادیده میگیرند. برای اینکه چنین اتفاقی برای تبلیغات شما رخ ندهد، باید کمی خلاقانهتر عمل کنید. این خلاقیت میتواند در رنگبندی تبلیغات، تصویر پس زمینه، عنوان، توضیحات بنر، وعدههای تخفیفی و… باشد.
اگر در انتخاب این موارد تردید دارید و مثلاً نمیدانید کدام عنوان برای تبلیغتان مناسبتر است، میتوانید از تکنیک A/B تست کمک بگیرید.
برای اجرای تبلیغات کلیکی آنلاین میتوانید سراغ پلتفرمهای داخلی مثل یکتانت، تپسل یا صبا ویژن بروید. در بین پلتفرمهای خارجی هم گوگل ادز امکان اجرای تبلیغات کلیکی را دارد. مزیت همکاری با گوگل ادز هوشمند بودن و همسان بودن تبلیغاتش است. این تبلیغات در بیش از ۳۵ میلیون سایت و اپلیکیشن همکار گوگل نمایش داده میشوند؛ اما به شرطی که محتوای این سایت و اپلیکیشنها با کسب و کار شما همسان باشند. این شکل از اجرای تبلیغات باعث افزایش نرخ کلیک و بهبود وضعیت فروش اینترنتی میشود.
نکته دیگر اینکه در گوگل ادز میتوانید خودتان هم مخاطبان تبلیغ را بر اساس سن، جنسیت، زبان، لوکیشن، علاقهمندیها و… هدفگیری کنید.
۵.تبلیغات پیامکی
اگر در جستجوی ارزانتری روش برای افزایش فروش اینترنتی هستید، میتوانید تبلیغات پیامکی را امتحان کنید. هزینه ارسال پیامک خیلی پایین است. بهعلاوه پلتفرمهای زیادی هستند که امکان ارسال پیامکهای انبوه را دارند. جذابتر اینکه میتوانید پیامکها را برای یک لوکیشن مشخص بفرستید یا سرشمارههای خاصی را هدفگیری کنید. این سبک از تبلیغات برای فروشهای محلی خیلی کاربرد دارد.
البته بهترین مدل تبلیغات پیامکی وقتی است که خودتان یک بانک اطلاعاتی داشته باشید. مثلاً اگر فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی دارید، میتوانید با ذخیرهسازی شماره کاربران یک بانک اطلاعاتی جامع ایجاد کنید. حالا برای اطلاعرسانی درباره تخفیفها یا موجود شدن محصولات جدید میتوانید از تبلیغات پیامکی بهره ببرید. با توجه به اینکه پیامکها را برای مشتریان قدیمی خودتان میفرستید، میتوانید بهوضوح شاهد افزایش نرخ تبدیل تبلیغات باشید.
۶.بازاریابی ارجاعی
یکی دیگر از راهکارهای تبلیغی برای افزایش فروش وب سایت استفاده از بازاریابی ارجاعی است. این روش را در گذشته با نام تبلیغات دهان به دهان میشناختید؛ اما در دنیای مدرن میتوان آن را به شکل بازاریابی ارجاعی تعریف کرد. در این روش تبلیغاتی باید کاربران را تشویق کنید تا شما را به دیگران هم معرفی کنند. در ازای این معرفی باید به کاربران یک هدیهی مشخص دهید. مثلاً ارائه کد تخفیف یا اعتبار خرید گزینه مناسبی برای تشویق کاربران در بازاریابی ارجاعی است.
بازاریابی ارجاعی نقش مهمی در افزایش مشتریان جدید دارد؛ در ضمن مشتریان قبلی را نیز ترغیب به خرید مجدد میکند.
۷.تبلیغات بلاگری یا اینفلوئنسر مارکتینگ
در هر حوزهای که کار میکنید، برای افزایش فروش اینترنتی میتوانید سراغ بلاگرها و اینفلوئنسرها نیز بروید. بلاگرها افرادی هستند که در حوزههای خاصی تولید محتوا میکنند و بهواسطه این محتوا توانستهاند کاربران زیادی را به سمت خودشان بکشانند. کسب و کارها برای تبلیغ محصولات یا خدماتشان خیلی وقتها سراغ این بلاگرها میروند. شما نیز متناسب با کسب و کارتان میتوانید دنبال بلاگرهای مناسب بگردید و به این شکل محصولاتتان را تبلیغ کنید. حتی میتوانید با بلاگرها بهصورت مشارکتی همکاری داشته باشید.
۸.تبلیغات ویدئویی
برای خیلی از محصولات تبلیغات ویدئویی بهترین گزینه است. مثلاً وقتی میخواهید یک گجت الکترونیک را بفروشید، باید اول به کاربر نشان دهید این گجت چه ویژگیهایی دارد و چه کارهایی را انجام میدهد. همچنین لازم است جزئیات کاملی از این محصول را به کاربر معرفی کنید. برای چنین کاری میتوانید سراغ تولید محتوای ویدئویی بروید. این دست محتواها را میتوانید در یوتیوب، آپارات، اینستاگرام و… منتشر کنید.
اما نکته اینجاست که برای تبلیغات هم میتوانید از تولید محتوای ویدئویی کمک بگیرید. همین پلتفرمهایی که بالاتر نام بردیم، گزینههای برای تبلیغات هم دارند؛ مثلاً نمونههایی از تبلیغات ویدئویی را احتمالاً هنگام استفاده از یوتیوب دیده باشید. تبلیغات در یوتیوب راهکاری برای معرفی محصولات و افزایش فروش آنها است. برای آشنایی با تبلیغات یوتیوبی، صفحهی «تبلیغات در یوتیوب» را بخوانید.
۹.اجرای تبلیغات ایمیلی
شاید به نظر برسد که دیگر کسی از ایمیل استفاده نمیکند؛ اما ایمیل مارکتینگ همچنان راهکار موثری در جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی است. خیلی از کسب و کارها برای خودشان خبرنامهی ایمیلی دارند. همچنین ممکن است برای تبلیغات ایمیلی سراغ همکاری با پلتفرمهای واسطه بروند.
برای ساخت خبرنامههای ایمیلی در وردپرس میتوانید از افزونههای فرمساز کمک بگیرید. با قراردادن یک فرم و ارائهی یک وعدهی جذاب، (مثل دریافت کتابچهی رایگان یا کد تخفیف) میتوانید ایمیل کاربران را جمعآوری کنید. سپس بهصورت هفتگی یا هر دو هفته یکبار برایشان خبرنامه ایمیلی وبسایتتان را بفرستید. این عمل تاثیر زیادی روی افزایش میزان تعامل با کاربران دارد و آنها را به مشتریان وفادار کسب و کارتان تبدیل میکند.
برای اجرای تبلیغات ایمیلی هم میتوانید کارتان را با گوگل ادز و سرویس جیمیل پیش ببرید. تبلیغات در جیمیل بهصورت هوشمند اجرا میشود و شما میتوانید مخاطبانتان را بر اساس سن، جنسیت، لوکیشن، علایق قبلی و… هدفگیری کنید. در نتیجه احتمال دریافت کلیک در تبلیغات ایمیلی گوگل ادز خیلی بالاتر میرود. در ضمن احتمال اسپم شدن این ایمیلها صفر است؛ زیرا با همکاری گوگل ادز منتشر شدهاند.
سخن آخر
برای افزایش فروش اینترنتی میتوان سراغ تکنیکها و ابزارهای متعددی رفت؛ اما دو پر پرواز کسب و کارهای اینترنتی سئو و تبلیغات است. در این مقاله ابتدا درباره تکنیکهای افزایش فروش در سایت با سئو صحبت کردیم؛ سپس سراغ تبلیغات و نقش آنها در فروش وب سایت رفتیم. اگر سوال دیگری درباره مباحث مطرح شده دارید، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.