بر اساس آمار سایت Influencer Marketing Hub، متوسط درآمد کانالهای یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغات ۱۸ دلار است. به عبارت دیگر متوسط درآمد هر ویو در یوتیوب را میتوان حدود ۰.۰۱۸ دلار فرض کرد. البته برای بررسی درامد یوتیوب از هر ۱۰۰۰ بازدید آمارهای دیگری هم در دسترس است. برای مثال سایت مرجع فوربس متوسط درآمد یوتیوبرها را به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید حدود ۳ تا ۵ دلار برآورد میکند. تفاوت معنادار این اعداد به خاطر مواردی است که روی مبلغ پرداختی یوتیوب تاثیر میگذارد. اگر میخواهید بیشترین میزان درآمد را از یوتیوب داشته باشید، ادامه متن را از دست ندهید.
قبل از اینکه سراغ توضیحات برویم، میتوانید نگاهی به جدول زیر بیندازید. در این جدول خلاصهای از تخمین درآمدهای یوتیوب به ازای تعداد نمایشها آورده شده است.
میزان بازدید | میزان درآمد تخمینی از یوتیوب |
درآمد یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید | حدود ۳ تا ۵ دلار (به گزارش فوربس) |
درآمد یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰۰ بازدید | حدود ۵۰ تا ۵۵ دلار (با فرض تعامل مناسب کاربران با تبلیغات) |
درآمد یوتیوب به ازای هر ۱ میلیون بازدید | بیش از ۵ هزار دلار (براساس گزارش فوربس)
(براساس گزارش اینفلوئنسر مارکتینگ هاب حدود ۲۷۰۰ دلار.) |
درامد از یوتیوب چگونه است و چرا کسب درامد از یوتیوب جذاب به نظر میرسد؟
برای اینکه متوجه شوید چرا درآمدزایی از یوتیوب برای فریلنسرها، بلاگرها و تولیدکنندههای محتوا جذاب شده است، بد نیست در شروع کمی درباره آمار و اعداد حرف بزنیم:
- یوتیوب دومین شبکه اجتماعی پرطرفدار دنیا با بیش از ۲.۵ میلیارد کاربر است.
- قدرت و نفوذ یوتیوب بهعنوان یک پلتفرم پخش ویدئو به اندازهای است که حتی میتوان آن را دومین موتور جستجوی بزرگ دنیا دانست.
- کاربران اینترنت روزانه بیش از ۱ میلیارد ساعت ویدئو را در یوتیوب مشاهده میکنند.
- درآمد Mr Beast بهعنوان برترین یوتیوبر دنیا به حدود ۵۴ میلیون دلار در سال میرسد. متوسط درآمد یوتیوبرهای مطرح هم بین ۱۶ تا ۴۵ میلیون دلار است.
- از بین یوتیوبرهای ایرانی هم Aria Keoxer با حدود درآمد ۵۱ میلیارد تومانی ماهانه و یوتیوبر Khotan با حدود درآمد ۳۸ هزار دلاری ماهانه پیشتاز هستند. از دیگر یوتیوبرهای معروف ایرانی میتوان به کیمیا روانگر با حدود درآمد ۳۰ هزار دلار در ماه و سرنا امینی با درآمد ۱۷ هزار دلار در ماه اشاره کرد.
- مهمترین کاربران یوتیوب نسل Z و Y هستند. کاربرانی که در رده سنی ۱۵ تا ۳۵ سال قرار میگیرند، بیشترین استفاده را از یوتیوب دارند. همچنین اغلب تولیدکنندههای محتوا در یوتیوب هم در همین رده سنی قرار میگیرند.
- نگاهی هم به حضور ایرانیها در یوتیوب داشته باشیم. به گزارش زلکا تعداد بازدیدهای کاربران ایرانی از یوتیوب در مثلاً اسفند ۱۴۰۲ بیش از ۲۵۰ میلیون بوده است؛ در حالی که همین آمار برای اسفند ۱۴۰۱ نزدیک عدد ۸۰ میلیون نوسان میکند.
- همچنین تعداد محتواهای فارسی در اسفند ۱۴۰۲ بیش از ۲۶۰ هزار محتوا بوده است که نسبت به حدود ۱۴۰ هزار محتوا در اسفند ۱۴۰۱ رشد محسوسی را نشان میدهد.
- نکته مهم اینکه ۷۰ درصد ویدئوهای یوتیوب توسط کاربران موبایلی تماشا میشود؛ تعداد کاربران موبایلی یوتیوب به شکل فزایندهای درحال رشد است. این نکته نشان میدهد پلتفرم یوتیوب چطور خودش را با دنیای مدرن سازگار کرده است.
- سرعت آپلود ویدئوهای جدید در یوتیوب هم خیرهکننده است. در هر دقیقه نزدیک به ۵۰۰ ساعت ویدئوی جدید در یوتیوب آپلود میشود.
- محتواهای ویدئویی یوتیوب به ۸۰ درصد از زبانهای دنیا تولید شدهاند. این پلتفرم در بیش از ۱۰۰ کشور در دسترس است.
این آمارها نشان میدهد که چرا کسب درآمد از یوتیوب یک فرصت ایدهآل است. اگر میخواهید محاسبه کنید که هر هزار بازدید یوتیوب چقدر درآمد دارد، ادامه متن را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید : تبلیغات در گوگل ادز
هر هزار بازدید یوتیوب چقدر درامد دارد؟
اگر کنجکاو هستید بدانید که «درآمد یوتیوب چقدر است؟» یا اصطلاحاً «یوتیوب به ازای هر ویو چقدر پول میده؟» میتوانید به گزارشهای تخمینی سایت اینفلوئنسر مارکتینگ هاب یا فوربس نگاهی بیندازید. بر اساس این گزارشها شرکتها برای تبلیغات در یوتیوب به طور متوسط برای هر نمایش تبلیغات حدود ۰.۱ تا ۰.۳ دلار میپردازند؛ که یوتیوب در راستای حمایت از تولیدکنندههای محتوا درصدی از این مبلغ را به یوتیوبرها پرداخت میکند. این مبلغ بر اساس گزارش سایت مارکتینگ هاب حدود ۰.۰۱۸ دلار برای هر نمایش تبلیغ است. اگر این عدد را برای هر هزار بار نمایش تبلیغ هم محاسبه کنید، به متوسط ۱۸ دلار درآمد به ازای هر ۱۰۰۰ ویو میرسید.
درآمد یوتیوب چگونه محاسبه میشود؟
به گزارش سایت backlinko یوتیوب بیش از ۲.۴۹ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد؛ این کاربرها به طور میانگین روزانه بیش از ۱ میلیارد ساعت ویدئو را تماشا میکنند. به همین دلیل هم از یوتیوب بهعنوان بزرگترین پلتفرم سرگرمی دنیا یاد میشود.
برای اینکه متوجه شوید سازوکار یوتیوب در محاسبهی درآمد تولیدکنندههای محتوا چگونه است، باید با دو مفهوم CPM و RPM آشنا شوید.
منظور از CPM در یوتیوب چیست؟
منظور از CPM (Cost Per Mille) میزان هزینهای است که تبلیغدهندهها باید به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغاتشان بپردازند. مثلاً اگر شرکت X بخواهد روی ویدئوهای شما تبلیغ پخش کند، برای هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغاتش یک مبلغ مشخص تعیین میشود؛ یوتیوب این مبلغ را از شرکت تبلیغدهنده دریافت کرده و سپس بخشی از آن را به حساب تولیدکنندهی محتوا واریز میکند.
منظور از RPM در یوتیوب چیست؟
عدد RPM (Revenue Per Mille) مشخص میکند که درآمد شما از هر ۱۰۰۰ بازدید در یوتیوب چقدر است. پلتفرم یوتیوب عمدتاً ۴۵ درصد از مبلغ پرداختی برای تبلیغات را برای خودش برمیدارد و ۵۵ درصد از مبلغ باقیمانده را به تولیدکنندهی محتوا اختصاص میدهد. محاسبهی عدد RPM وابسته به محاسبهی CPM است. مثلاً اگر CPM یک تبلیغ برابر با ۱۰ دلار باشد، یوتیوب ۵.۵ دلار از آن را باید به تولیدکنندهی محتوا بدهد.
نکته اما اینجاست که خیلی از بازدیدکنندههای یوتیوب ممکن است به دلیل استفاده از ابزارهای Ad Block یا استفاده از نسخهی پریمیوم تبلیغهای روی محتوا را نبینند. همچنین ممکن است برخی از افراد خیلی زود تبلیغات را رد کنند. به همین دلیل معمولاً عدد پرداختی به تولیدکنندههای محتوا را نمیتوان دقیقاً به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید محاسبه کرد. در ادامه توضیح دادهایم که چه عواملی روی میزان درآمد کانالهای یوتیوب تاثیر میگذارد.
میزان درآمد از هر ۱۰۰۰ بازدید یوتیوب به گزارش فوربس
با این حال آمارهای سایت فوربس و دیگر آمارهای منتشر شده نشان میدهد که در واقعیت اعداد مقداری متفاوتتر بوده و متوسط درآمد یوتیوبرها حدود ۲ تا ۵ دلار به ازای هر ۱۰۰۰ ویو خواهد بود؛ زیرا فاکتورهای زیادی روی مبلغ پرداختی یوتیوب تاثیر میگذارد. این فاکتورها عبارتند از:
- تعداد بازدیدهایی که ویدئوی شما دریافت میکند. (The number of views your video receives)
- تعداد کلیکهایی که تبلیغات پخش شده روی ویدئوی شما دریافت میکند. (The number of clicks an ad receives)
- کیفیت و نوع تبلیغ پخش شده (Ad quality)
- مدت زمان ویدئو (Video length)
- مسدودکنندههای تبلیغات (Ad Blockers)
همانطور که در سایت mightynetworks هم آمده است:
The short answer to this question is yes, YouTube pays per view, but not in the way you might think. They don’t pay creators per video view, but rather per ad view on their channels. In fact, 61% of creators get paid through a revenue share of advertising.
«پاسخ کوتاه به این سؤال «بله» است؛ یوتیوب بابت بازدیدها پرداختی دارد، اما نه به شکلی که احتمالاً تصور میکنید. در حقیقت یوتیوب به ازای هر بازدید به سازندگان محتوا پولی پرداخت نمیکند؛ بلکه پرداختها به ازای بازدید از تبلیغات نمایش داده شده در کانال آنها است. جالب است بدانید ۶۱ درصد از سازندگان محتوا از طریق همین مدل تقسیم پرداختیها درآمد کسب میکنند.»
در جدول زیر میانگین درآمد یوتیوب به ازای ۱۰۰۰ بازدید را مشاهده میکنید:
حوزه فعالیت کانال | متوسط درآمد به ازای ۱۰۰۰ بازدید تبلیغات (CPM) |
بازاریابی دیجیتال | ۳۶.۲۶ دلار |
مالی | ۳۶ دلار |
سلامت | ۲۹.۱۵ دلار |
زیبایی | ۲۱.۵۹ دلار |
آموزش | ۹.۰۹ دلار |
بازیهای ویدئویی | ۴.۵۵ دلار |
موسیقی | ۱.۳۶ دلار |
هر یک میلیون بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد؟
وقتی یک ویدئو اصطلاحاً وایرال میشود و بازدیدش به ۱ میلیون یا فراتر میرسد، میزان درآمد کسب شده از آن هم افزایش مییابد؛ زیرا وایرال شدن ویدئوها فرصت خوبی برای تبلیغات کسب و کارها است. در نتیجه رقابت بیشتری بین کسب و کارها شکل میگیرد تا روی چنین ویدئوهایی تبلیغ بروند.
نکته مهم اینجاست که هزینه تبلیغات یوتیوب برای کسب و کارها بهصورت مزایدهای افزایش مییابد. وقتی رقابت برای انتشار آگهی بالاتر باشد، آنها باید مبلغ بیشتری برای هر تبلیغ بپردازند. این مبلغ میتواند حتی تا ۲ دلار هم برای هر نمایش تبلیغ افزایش یابد؛ اما همچنان ۵۵ درصد از این عدد به تولید کننده محتوا میرسد. در نتیجه وقتی از میزان درامد از هر ۱ میلیون بازدید حرف میزنیم، عدد دریافتی نهایی خیلی بیشتر از چیزی است که فکر میکنید. در حقیقت هر چقدر بازدید یک محتوا افزایش مییابد، درامد کسب شده از آن هم به شکل تصاعدی بالاتر میرود.
در همین راستا متن زیر را از سایت اینفلوئنسر مارکتینگ هاب بخوانید:
“monetized YouTubers make an average of $18 per 1,000 video ad views. On average, only 15% of total video views will count toward the required 30 seconds of view time for the ad to count for payment, according to Google.”
«یوتیوبرهای مانیتایز شده، به طور متوسط به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغات، ۱۸ دلار درآمد کسب میکنند. اما براساس گزارشهای گوگل به طور متوسط فقط ۱۵ درصد از کل بازدیدهای ویدئوهای یوتیوب در ۳۰ ثانیه زمان لازم برای مشاهده آگهیها محاسبه میشوند.»
بر پایهی عبارت بالا میتوان گفت به ازای هر ۱ میلیون بازدید، فقط ۱۵۰ هزار کاربرد بازدیدکنندهی تبلیغات محسوب میشوند. در نتیجه درآمد متوسط یوتیوبرها برابر است با ۲۷۰۰ دلار. (این عدد با ضرب کردن ۱۸ در ۱۵۰ محاسبه شده است.)
نکته: توجه داشته باشید که این اعداد تخمینی هستند؛ درآمد واقعی یوتیوبرها به فاکتورهای متعددی مثل موضوع و نوع محتوا، کشور و مکان، مدت زمان ویدئو و میزان تعامل کاربران (تعداد لایکها، کامنتها، تماشای کامل ویدئو و…) وابسته است؛ همچنین درآمد یوتیوبرها در ماههای مختلف سال معمولاً تفاوت دارد. مثلاً میزان این درآمدها پیش از کریسمس یا بلک فرایدی به دلیل حجم زیاد تبلیغات افزایش مییابد.
یوتیوبرها با ۱۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ مشترک چقدر درآمد دارند؟
به گزارش سایت اینفلوئنسر مارکتینگ هاب متوسط درآمد کانالهای یوتیوبی که حدوداً ۱۰۰ هزار سابسکرایبر دارند، به عدد ۵ تا ۱۵ هزار دلار در ماه میرسد. میانگین درآمد هفتگی کانالهای فعال در حوزههای بازاریابی دیجیتال و حوزههای مالی حتی میتواند بالای ۱۸۰۰ دلار باشد.
برای کانالهایی با ۱۰ هزار مشترک هم درآمد تبلیغاتی متوسط حدود ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در ماه است؛ اما اگر سراغ جذب مستقیم تبلیغات بروید، این عدد میتواند بالاتر هم برود. مثال واقعی زیر را از همین سایت اینفلوئنسر مارکتینگ هاب نقل میکنیم:
«تام استوی، یک یوتیوبر املاک و مستغلات است؛ او در یک ویدئو فاش کرد که درآمدش از یوتیوب سالانه به حدود ۳۱۳۷ دلار یا در ماه به ۲۶۰ دلار میرسد. (با فقط ۱۴.۲ هزار سابسکرایبر.) با این حال او جریانهای درآمدی دیگری هم برای افزایش درآمدهای خود دارد. »
“Tom Storey, a real estate YouTuber, revealed in a video that he makes $3,137 per year or around $260 per month from AdSense with 14.2k subscribers. However, he also has other income streams to supplement his earnings.”
در این صفحه از Reddit هم میتوانید ببینید که کانالهای مختلف با تعداد سابسکرایبرهای متفاوت بهطور متوسط چقدر درآمد دارند. برخی از کانالهای ذکر شده در این صفحه (که عمدتاً هندی هستند) ماهانه ۱۰۰۰ دلار درآمد تبلیغاتی دارند.
چه عواملی در میزان درامد کانال یوتیوب تاثیرگذار هستند؟
مسائل زیادی هستند که روی میزان درآمد کانالهای یوتیوب تاثیر میگذارند. اگر بخواهید فقط فاکتورهای اصلی را فهرست کنید، به موارد زیر میرسید:
- تعداد بازدیدهایی که ویدئوی شما دریافت میکند. (The number of views your video receives): نکتهای که شاید ندانید، این است که میزان درآمد از یوتیوب با افزایش بازدیدها به شکل تصاعدی زیاد میشود. وقتی یک ویدئو حدود ۱۰۰۰۰ بازدید دارد با وقتی که این بازدید به ۱ میلیون یا بیشتر میرسد، وضعیت متفاوتی پیدا میکند.
- تعداد کلیکهایی که تبلیغات پخش شده روی ویدئوی شما دریافت میکند. (The number of clicks and receives): پرداخت به ازای دریافت هر کلیک یکی از روشهای پرداخت هزینه تبلیغات در یوتیوب است. به همین خاطر این فاکتور روی میزان درآمدزایی شما نیز تاثیر میگذارد.
- کیفیت و نوع تبلیغ پخش شده (Ad quality): یک سری از فاکتورها در مدیریت شما نیست. مثلاً اینکه چه تبلیغی و با چه کیفیتی روی محتوای شما پخش شود را الگوریتمهای هوشمند یوتیوب مشخص میکنند. در حالی که نرخ دریافت کلیک و تماشای تبلیغات روی درآمد شما از یوتیوب تاثیر میگذارد.
- مدت زمان ویدئو (Video length): وقتی مدت زمان ویدئوی شما زیاد باشد، حتی میتوانید در میانههای ویدئو نیز یکی دو مرتبه تبلیغ در نظر بگیرید.
- مسدودکنندههای تبلیغات (Ad Blockers): متاسفانه برخی از کاربران یوتیوب ممکن است از مسدودکنندههای تبلیغات استفاده کنند. در این صورت عملاً تبلیغات یوتیوبی روی محتوای شما پخش نمیشود؛ در حالی که بازدید این افراد را یوتیوب ثبت میکند.
- موقعیت جغرافیایی و بازار هدف: کسب و کارهای بینالمللی معمولاً برای دستیابی به بازار کشورهای توسعهیافته رقابت سختی دارند. همین مسئله باعث میشود تا تبلیغات یوتیوبی خودشان را هم بیشتر معطوف این مناطق کنند. برای مثال امریکا، استرالیا، کانادا و آلمان در این دسته قرار میگیرند. اهمیت این مسئله برای یوتیوبرها کجاست؟ اینکه اگر محتوای خودشان را به زبانهای انگلیسی، روسی و آلمانی منتشر کنند، شانس بیشتری دارند که تبلیغات این شرکتها روی محتوای آنها منتشر شود. با توجه به نرخ مزایدهای تبلیغات یوتیوب، این مسئله باعث افزایش درآمد کانالهای یوتیوبی هم خواهد شد.
- موضوع و ایدهی کانال: براساس گزارشهای آماری، کاربران یوتیوب به محتواهای آموزشی، نقد و بررسی محصولات و محتواهای سرگرمکننده توجه ویژهتری نشان میدهند. در سمت دیگر، کسب و کارها نیز ترجیح میدهند تبلیغاتشان را روی کانالهایی منتشر کنند که محتوای تخصصیتری تولید میکنند. برای مثال شرکتی که در حوزه فروش دوره سئو و تبلیغات فعالیت میکند، ترجیح میدهد تبلیغات یوتیوبش در کانالهایی با موضوعات رایانه، طراحی سایت و… منتشر شوند. پس هرچقدر ایده و موضوعات کانالتان خاصتر باشد و توجه بیشتری را به خود جلب کند، میتوانید انتظار درآمد بیشتری هم از یوتیوب داشته باشید.
در جدول زیر خلاصهای از عوامل تاثیرگذار و نحوهی تاثیر آنها بر درآمد یوتیوبرها را مشاهده میکنید:
عامل تاثیرگذار بر درآمد یوتیوبرها | توضیح خلاصه |
موضوع محتوا | درآمد یوتیوبرها در حوزههای تخصصی، مثل حوزههای مالی، بیمه و فناوری اطلاعات بیشتر است؛ زیرا در این حوزهها نرخ تبدیل تبلیغات بالاتر است. |
کشور مخاطبان | کشورهای امریکا، کانادا، اروپای غربی و استرالیا نرخ CPM بالاتری دارند. |
کیفیت ویدئو | توجه به ایدههای محتوایی، تولید محتوای دسته اول و استفاده از جلوههای بصری باعث جلب نظر تبلیغدهندهها میشود و درآمد یوتیوبرها را افزایش میدهد. |
میزان نگهداری مخاطبان | هرچقدر مخاطبان با تبلیغات تعامل بیشتری داشته باشند و میزان تماشای تبلیغات بالاتر برود، باعث جذب تبلیغات بیشتر و افزایش درآمدهای تبلیغاتی میشود. |
نوع تبلیغات | درآمد یوتیوبرها از تبلیغات ویدئویی غیرقابل عبور بیشتر از سایر روشهای تبلیغاتی است. |
چه کشورهایی بیشترین درآمد از یوتیوب را دارند؟
شرکتهای تبلیغدهنده بزرگ معمولاً بازارهایی را هدف میگیرند که کاربرانی با قدرت خرید بالاتری دارند. این مسئله روی درآمد یوتیوبرها نیز تاثیر میگذارد. بر این اساس کشورهایی مثل امریکا، استرالیا، کشورهای اروپای غربی و کانادا بالاترین نرخ CPM تبلیغات را دارند. با تولید محتوا به زبان این کشورها و مانور دادن روی موضوعاتی که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم به این کشورها مربوط است، میتوانید درآمدتان از یوتیوب را افزایش دهید.
چه ماههایی درآمد یوتیوب افزایش مییابد؟
همانطور که اشاره کردیم، میزان درآمد از یوتیوب وابسته به نرخ CPM تبلیغات است. به همین دلیل در ماههایی که بازارهای مصرفی و فروشگاههای اینترنتی بیشتر مورد توجه کاربران قرار میگیرند، میزان درآمد یوتیوبرها نیز افزایش مییابد؛ زیرا کسب و کارها برای پخش تبلیغات در یوتیوب حاضرند مبلغ بیشتری بپردازند؛ یا تبلیغات خود را گستردهتر کنند. به گفته سایت shopify:
“CPMs can spike during high-demand periods, like the holiday season (mid-November through December).”
نرخ CPM تبلیغات یوتیوب میتواند در برخی از دورههای زمانی، مثل فصلهای تعطیلات (اواسط نوامبر تا دسامبر) افزایش پیدا کند.
معیار یوتیوب برای پرداخت درآمد چیست؟
بسیاری از تولیدکنندههای محتوا تصور میکنند صرفاً در ازای انتشار محتوا روی کانال یوتیوب و گرفتن ویو میتوانند به درآمد برسند. در نتیجه انتظار دارند به ازای هر ۱۰۰۰ ویویی که دریافت میکنند، یوتیوب به آنها پرداختی داشته باشد. در حالی که ملاک اصلی یوتیوب برای درآمدزایی، پخش تبلیغات روی محتوای تولیدی کاربران است. در حقیقت کمپانی گوگل با پخش تبلیغات روی این پلتفرم درآمد کسب میکند و سپس بخشی از درآمد تبلیغات را به تولیدکنندههای محتوا اختصاص میدهد. در نتیجه معیار اصلی گوگل برای محاسبات درآمد هر ویو در یوتیوب، نمایش تبلیغات (Ad View) است و نه نمایش محتوا (Video View).
اگرچه یوتیوبرها انتظار دارند به ازای هر هزار نمایش مبلغ مشخصی را دریافت کنند، اما در بسیاری از مواقع کاربران یوتیوب ممکن است تبلیغات را Skip کنند یا اینکه از ابزارهای مسدودکننده تبلیغات (Ad Blockers) استفاده کنند. این موارد در سیستم پرداختی یوتیوب لحاظ نمیشود. به همین خاطر است که نمیتوان عدد مشخصی را در جواب سوال «هر هزار یا هر یک میلیون بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد؟» بیان کرد. همچنین اگر به گزارشهای منتشر شده استناد میکنید، باید حواستان به منبع و نوع محاسبات آن باشد. برای مثال معیار سایت فوربس نمایش محتواست. به همین خاطر اعداد آن بسیار کمتر از اعداد سایت مارکتینگ هاب به نظر میرسد.
به طور کلی بسیاری از آمارها درآمد تخمینی یوتیوبرها را برای هر ۱۰۰۰ بار نمایش چیزی حدود ۳ تا ۵ دلار برآورد میکنند. بر این اساس اگر بازدید ویدئوهایی شما در طول ماه به حدود ۱ میلیون برسد، میتوانید انتظار ۳ تا ۵ هزار دلار درآمد ماهانه را داشته باشید.
پیش از بررسی شرایط لازم برای کسب درآمد از کانال یوتیوب از شما دعوت می کنیم به مقاله قوانین کپی رایت در یوتیوب که در راستای به درآمد رسیدن کانال شما امری بسیار مهم است هم سر بزنید.
چه تعداد بازدید برای کسب درآمد از یوتیوب لازم است؟
برای رسیدن به درآمد از یوتیوب باید ابتدا در طرح پارتنر یوتیوب یا همان YouTube Partner Program پذیرفته شوید. برای این کار باید شرایط زیر را داشته باشید:
- دارا بودن حداقل ۱۰۰۰ سابسکرایبر در کانال یوتیوب
- رسیدن به ۴ هزار ساعت ویو در ۱۲ ماه اخیر
- موافقت با شرایط و ضوابط یوتیوب
- دارا بودن حساب AdSense گوگل
- گرفتن تاییدیه نهایی از یوتیوب
اگر این چک لیست را تکمیل کنید و تاییدیه نهایی را بگیرید، میتوانید به ازای پخش تبلیغات در کانال خود به کسب درآمد از یوتیوب هم فکر کنید. طی کردن این فرایند را ممکن است با اسم مانیتایز کردن کانال یوتیوب هم بشناسید.
نکته دیگر اینکه ادسنس گوگل سایتی است که برای کسب درآمد از یوتیوب باید حتماً در آن حساب داشته باشید؛ زیرا تبلیغات از طریق این سایت به سمت کانال شما هدایت میشود. همچنین از طریق حساب ادسنس میتوانید نوع تبلیغات و نحوه پخش آن را مدیریت کنید.
مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که اگر ویدئوهای کوتاه منتشر میکنید و نگران چگونگی رسیدن میزان بازدید خود به ۴ هزار ساعت هستید، در این موارد میتوانید به شکل دیگری هم کانال خود را مانیتایز کنید. بر اساس اطلاعات سایت Youtube Help اگر در کمتر از ۹۰ روز بتوانید ۱۰ میلیون بازدید عمومی کوتاه (public Shorts views) کسب کنید و تعداد سابسکرایبهای خود را به ۱۰۰۰ کاربر برسانید، باز هم امکان مانیتایز کردن کانال خود را دارید. این مورد مخصوص ایدههایی است که برای ویدئوهای کوتاهتر قابل اجرا است.
راههای کسب درآمد از یوتیوب چیست؟
اگرچه بسیاری از یوتیوبرها به دنبال پاسخی برای سوال «هر ویو یوتیوب چقدر است» هستند؛ اما برای رسیدن به درآمد از یوتیوب راههای دیگری هم وجود دارد. برای مثال میتوان موارد زیر را نام برد:
۱.تبلیغات در یوتیوب
سهم اصلی درآمد یوتیوبرها اغلب از پخش تبلیغات و سرویس AdSense یوتیوب است. اگر کانال شما مانیتایز شده باشد، از پخش تبلیغات یوتیوب سهمی ۵۵ درصدی دارید.
۲.عضویت در کانال (Channel Memberships)
اگر کانالی بیش از ۱۰۰۰ سابسکرایبر داشته باشد، یوتیوب اجازه میدهد تا تولیدکنندههای محتوا برای عضویت در کانال از کاربران حق اشتراک دریافت کنند. در طرح عضویت پولی، ۳۰ درصد از هزینه دریافتی به یوتیوب اختصاص پیدا میکند و سهم یوتیوبرها نیز ۷۰ درصد است. خیلی از کانالهای ارز دیجیتال یا کانالهای تحلیل بازارهای مالی از این ویژگی یوتیوب استفاده میکنند.
۳.همکاری تبلیغاتی با برندها (Sponsorship)
یوتیوبرهای معروف میتوانند با برندها و کسب و کارهای دیگر همکاری تبلیغاتی داشته باشند؛ مبلغ قراردادهای تبلیغاتی میتواند از ۱۰۰ دلار تا چند صد هزار دلار متغیر باشد. عدد دریافتی شما بستگی به تعداد سابسکرایبرها، میزان تعامل با آنها و نوع محتوای تولیدی کانالتان دارد. مثلاً اگر در بازارهای مالی فعال هستید، میتوانید تبلیغ صرافیها و پلتفرمهای مختلف را بپذیرید و از این طریق درآمدتان را افزایش دهید.
۴.افیلیت مارکتینگ
یکی از راههای جانبی برای کسب درآمد از یوتیوب رفتن به سراغ افیلیت مارکتینگ است. بسیاری از تولیدکنندهها حاضر هستند در ازای فروش محصولات درصدی از سود فروش را به شما بدهند. در این سبک از فروش کافی است فقط لینک خرید محصول را در محتوای خود منتشر کنید و با بررسی ویژگیها و مزیتهای محصول کاربران را ترغیب به خرید نمایید. بسیاری از کانالهای یوتیوب از طریق بررسی محصولات خاص مثل گجتهای الکترونیک یا ابزارهای صنعتی درآمدهای خوبی از افیلیت مارکتینگ دارند.
۵.فروش مستقیم محصول
بسیاری از اینفلوئنسرهای یوتیوب پس از اینکه تعداد قابل توجهی فالوور جذب کردند، معمولاً به سراغ فروش محصولاتی مثل زیورآلات یا پوشاک هم میروند. تبدیل شدن به یک برند میتواند شما را به یک فروشنده بالقوه تبدیل کند که مشتریان دست به نقدی هم دارد. فقط کافی است برای کانال یوتیوب خود وقت بگذارید و با تولید محتوای خلاقانه رضایت کاربران یوتیوب را جلب کنید. سپس میتوانید از این مسیر ایجاد شده برای فروش محصولاتی مرتبط با کانال خود استفاده نمایید.
۶.درخواست دونیشن
حمایت مالی یا درخواست دونیشن راهکار دیگری برای کسب درآمد از تولید محتواست. اگر به فکر درآمدزایی از یوتیوب هستید، در کنار فکر کردن به سیستم پرداختی یوتیوب میتوانید از مخاطبان خود هم درخواست حمایت مالی کنید. اگر محتوای خلاقانهای داشته باشید که دنبال کنندههای خاصی دارد، معمولاً درخواست دونیشن با استقبال مخاطبین هم روبرو میشود.
پیش از بررسی گزارش میزان درآمد یوتیوبرهای معروف دنیا از شما دعوت می کنیم به مقاله هزینه تبلیغات در یوتیوب هم سر بزنید.
۷.سوپر چت و سوپر استیکر (Super Chat/Super Stickers)
اگر برنامههای ویدئویی زنده (Live Stream) دارید، میتوانید از کاربران بخواهید با ارسال پیامها و استیکرهای پولی (Super Chat/Super Stickers) از شما حمایت مالی کنند. این روش هم درست شبیه دویشن است و میتواند درآمد لحظهای کانال را افزایش دهد.
همچنین از شما دعوت می کنیم به مقاله هزینه تبلیغات در یوتیوب هم سر بزنید.
پردرآمدترین یوتیوبرهای چه کسانی هستند؟
برای اینکه بهتر درک کنید درآمد از یوتیوب چقدر است، بد نیست نگاهی به پردرآمدترین یوتیوبرهای دنیا داشته باشید. بر اساس گزارش منتشر شده در سایت فوربس در سال اخیر پردرآمدترین کانالهای یوتیوب بین ۱۶ تا ۵۴ میلیون دلار از این پلتفرم درآمد کسب کردهاند. آمار مربوط به این گزارش را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید:
کانال یوتیوب | درآمد تخمینی | تعداد دنبال کنندهها |
MrBeast | ۱ میلیارد دلار خالص دارایی | ۳۸۸ میلیون |
Jeffreestar | ۲۰۰ میلیون دلار خالص دارایی | ۱۵.۸ میلیون |
Logan Paul | ۱۵۰ میلیون دلار | ۲۳.۵ میلیون |
Like Nastya | ۱۰۴ میلیون دلار | ۱۲۷ میلیون |
Ryan’s World | ۱۰۰ میلیون دلار | ۳۷ میلیون |
KSI | ۱۰۰ میلیون دلار | ۲۴.۱ میلیون |
Dude Perfect | ۱۰۰ میلیون دلار | ۶۱ میلیون |
Jake Paul | ۸۰ میلیون دلار | ۲۱ میلیون |
Ninja (ریچارد بلون) | ۵۰ میلیون دلار | ۲۴ میلیون |
PewDiePie | ۴۵ میلیون دلار | ۱۱۰ میلیون |
Aria Keoxer (یوتیوبر ایرانی) | ۵۱ میلیارد تومان در ماه | ۶۸۱ هزار |
Khotan (یوتیوبر ایرانی) | ۳۸ هزار دلار در ماه | ۳۳۴ هزار |
کیمیا روانگر | ۳۰ هزار دلار در ماه | ۶۹۴ هزار |
سرنا امینی | ۱۷ هزار دلار در ماه | ۳۰۰ هزار |
این آمار نشان میدهد که یوتیوب پلتفرم فوقالعادهای برای کسب درآمد دلاری است. فقط با این شرط که در مسیر خود انگیزه کافی را داشته باشید و با صبر و شکیبایی ادامه دهید.
درآمد رونالدو از یوتیوب چقدر است؟
کانال کریستیانو رونالدو اخیراً یکی از عجیبترین اتفاقها در یوتیوب را رقم زد. رونالدو فقط در کمتر از ۷۲ ساعت توانست بیش از ۴۳ میلیون مشترک جذب کند. در حال حاضر هم تعداد مشترکین کانال cristiano بیش از ۷۴.۷ میلیون نفر است. تعداد بازدیدهای این کانال هم به بیش از ۸۳۳ میلیون و ۴۴۵ هزار بازدید رسیده است.
خود رونالدو یا سایتهای مرجع تا حالا دربارهی میزان درآمد رونالدو از یوتیوب اظهار نظر مستقیمی نکردهاند؛ اما اگر آمار رونالدو را با سایر یوتیوبرهای معروف مقایسه کنید یا اینکه میزان درآمد او به ازای هر ۱۰۰۰ ویو را در نظر بگیرید، احتمالاً درآمدش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار بوده است. به این عدد باید درآمدهای تبلیغاتی او را نیز اضافه کنید. به همین خاطر از کریستیانو رونالدو بهعنوان یکی از پولدارترین افراد حال حاضر دنیا نام برده میشود.
سخن آخر
بسیاری از کسب و کارها برای نمایش تبلیغات خود از پلتفرم یوتیوب استفاده میکنند. یوتیوب هم برای اینکه از تولیدکنندگان محتوا حمایت کند، بخشی از این مبلغ را به کانالهای واجدالشرایط میپردازد. اگر برایتان سوال شده هر هزار بازدید یوتیوب چقدر درامد دارد یا هر بازدید در یوتیوب چند دلار است، باید گفت که عدد مشخصی را نمیتوان برای این سوال مطرح کرد؛ اما متوسط درآمد یوتیوبرها به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید حدود ۳ تا ۵ دلار خواهد بود. البته این درآمد به فاکتورهای دیگری هم بستگی دارد که آنها را نیز بررسی کردیم. اگر سوال دیگری در این رابطه دارید، در کامنتها پاسخگوی شما خواهیم بود.
18 پاسخ
سلام و تشکر بابت محتوای خوبتون
سوالم اینه که آیا مهمه که با یک آی.پی ثابت محتوا بارگذاری بشه؟
و آیا آپلود کردن محتوا از ایران (و مسلما با استفاده از ابزار رفع تحریم و فیل*ترینگ) در صورت مانیتایز شدن صفحه، باعث جلوگیری از پرداخت میشه؟
و اینکه آیا دریافت/پرداخت از طریق مسترکارتهایی که اینجا توسط برخی موسسات مانند ایرانیکارت و غیره… صادر میشه امکان پذیره؟
سلام دوست عزیز !
1. در مورد آیپی ثابت: معمولاً برای یوتیوب تفاوت چندانی نداره که از یک آیپی ثابت استفاده کنید، اما به دلیل سیاستهای یوتیوب بهتره که فعالیت شما مشکوک به نقض قوانین نباشه.
۲. در مورد آپلود از ایران: استفاده از ابزار رفع تحریم و فیلترینگ ممکنه باعث مشکلاتی در مانیتایز شدن صفحه بشه. یوتیوب سیاستهای خاصی برای کشورهایی با محدودیتهای تجاری داره و ممکنه به دلیل نقض این قوانین، از پرداخت درآمد جلوگیری کنه.
۳. در مورد مسترکارتهای صادر شده از موسسات ایرانی: احتمالاً یوتیوب این پرداختها رو قبول نمیکنه، چون پرداخت از طریق مسترکارت به کشورهایی که تحریمها شاملشون میشه، محدودیتهایی داره. پیشنهاد میکنیم از روشهای جایگزین معتبر استفاده کنید.
اگر سوالات دیگری داشتید، خوشحال میشویم کمک کنیم!
نمی دونم چرا یوتوب درآمدی که برای بازدید پیشنهاد میده اینقدر عدداش بزرگه یعنی اینطوری نیست که مثلا بگه به آقا ده نفر ویدئو تو رو دیدن بیا این پول رو بگیر یهو میره رو ۱۰۰۰ اینطوره که تو باید بپرسی هر ۱۰۰۰ بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد در ایران این پول راحت به دستم میرسه یا نه و از این مشکلاتی که آدم نمیدونه کار تو یوتیوب رو ادامه بده یا بیخالش شه
عددی که یوتیوب بابت هر بازدید پرداخت میکنه عدد مشخصی نیست و به عوامل مختلفی بستگی داره و معمولا عددهایی کمتر از ۱۰ سنت هستن . برای اینکه درک بهتری داشته باشیم پرداختی برای هر ۱۰۰۰ بازدید اعلام میشه
نمی دونم چرا یوتوب درآمدی که برای بازدید پیشنهاد میده اینقدر عدداش بزرگه یعنی اینطوری نیست که مثلا بگه به آقا ده نفر ویدئو تو رو دیدن بیا این پول رو بگیر یهو میره رو ۱۰۰۰ اینطوره که تو باید بپرسی هر ۱۰۰۰ بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد در ایران این پول راحت به دستم میرسه یا نه و از این مشکلاتی که آدم نمیدونه کار تو یوتیوب رو ادامه بده یا بیخالش شه
عددی که یوتیوب بابت هر بازدید پرداخت میکنه عدد مشخصی نیست و به عوامل مختلفی بستگی داره و معمولا عددهایی کمتر از ۱۰ سنت هستن . برای اینکه درک بهتری داشته باشیم پرداختی برای هر ۱۰۰۰ بازدید اعلام میشه
ببخشید درآمد زایی از یوتوب اونقدری کار عاقلانه ای هست که بتونه جای شغل های واقعی تو جامعه ما رو بگیره؟ اصلا هر ۱۰۰۰ بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد؟ به نظر شما از چه راه هایی میشه برای کسب درآمد تو یوتوب فعالیت کرد؟
درامدزایی از یوتیوب خودش به عنوان یک شغل مستقل میتونه باشه و نیازمند وقت و انرژی و ایده پردازی زیادی هست. عدد پرداختی به عوامل مختلفی بستگی داره و ثابت نیست
این تب درآمدزایی از یوتوب هر چند مدت یه بار بین ایرانیا همه گیر میشه یه سری شروع میکنن تحقیق درباره اینکه چطوری از یوتوب بیشتر پول در بیارن لازمه که مسترکارت بخرن مثلا یا چی کار کنن که چنلشون وایرال بمونه و این کارا بعد اکثرشون هم هیچ ایده نابی از خودشون ندارن یعنی شما یوتوب فارسی رو نگاه کنی بخش زیادیش تقلید از خارجیاس هر کاری اونا بکنن ویو خوب بگیره یه ایرانی میاد اون کار رو تو ایران انجام میده به اسم خودش هم ثبتش میکنه از اون طرف یه سری ها که از اینا بدبخت تر اینا نه پول اجرای اون ایده ها رو دارن نه حالشون میان چیکار می کنن به همون محتوای خارجیا ری اکت میرن
در کل به نظرم بهترین راه کسب در آمد از یوتوب اینه که تو دنیای واقعی یه بیزینسی داشته باشی خودت بعد به کمک یوتوب اون بیزنس رو تبلیغ کنی و گسترش بدی این طورا چیزه بهتره کارش
نظرتون کاملا محترمه و دزدیدن اثر ادبی و ویدیویی اصلا کار درستی نیست و ماهم باهاش مخالفیم اما از نگاه دیگه ای درامد زایی از یوتیوب و یوتیوبر بودن یک شغل محسوب میشه و برای درامدزایی از یوتیوب نیاز نیست دوباره چرخ رو اختراع کنین و میتونین از روش های مطمئنی که قبلا تست شده ایده بگیرین
مگه چند سال پیش نمی گفتن که کسب درآمد از یوتوب برای ایرانی بسته شده و دیگه راهی نیست؟ من شنیدم یا پول نمی دن دیگه یا به خاطر تحریما پول رو اینقدر کم می کنن و ازش بر میدارن که عملا پول زیادی نیست که به زحمتش بیارزه
عباس عزیز سلام
هنوز هم ایرانی ها امکان نقد کردن درامد های دلاری از یوتیوب رو ندارن و شما برای اینکار باید با حساب های بین الملی و ویزا و مستر کارت و ادرس و مشخصات واقعی اقدام کنین
اما هزینه ای که یوتیوب پرداخت میکنه به شما به عوامل مختلفی بستگی داره و براساس لوکیشن و ملیت کاربرانی که تبلیغاتتون رو میبینن متفاوته
سلام وقت بخیر میخواستم ببینم توی حوزه تکنولوژی اطلاعی دارین که یوتیوب برای هر بازدید چقدر پول میده؟
علی عزیز سلام
اینکه از هر بازدید چقد درامد داشته باشین به عوامل مختلفی بستگی داره و متاسفانه نمیتونیم عدد دقیقی بگیم
سلام وقت بخیر توی ایران با فرض این که میزان کف ترین حالت ممکن هر هزار بازدید در یوتیوب چند دلار است رو در نظر بگیریم امکان نقد کردن این درآمد وجود دارد یا این کار به راحتی انجام نمیشه و دردسرهای خودش رو داره؟
سلام وقت بخیر واقعا نمیشه عددی رو الان گفت چون به خیلی از عوامل بستگی داره
از ۱ دلار تا چند دلار میتونه متغییر باشه در رابطه با نقد کردن درامد هم اگر حساب بانکی بین اللملی دارین میتونین درامد رو نقد کنین در غیر اینصورت باید با شرکت های واسط همکاری بفرمایید
سلام وقت بخیر یه سوالی داشتم میخواستم بدونم توی حوزه گیمینگ میتونین حدودی راهنمایی کنین که یوتیوب برای هر بازدید چقدر پول می دهد؟
مسلم عزیز سلام
این مورد مربوط به بخش ادموب و درامد از هر بازدید میشه و عدد دقیقش به عوامل متعددی مثل یوزرها ، کشور ، نوع اپ و … بستگی داره و عدد مشخص و ثابتی نیست.