الگوریتم پاندای گوگل با هدف مقابله با سایتهای بیکیفیت و محتوای تکراری توسعه پیدا کرد. پس از اینکه گوگل سرعت ایندکس شدن صفحات را بالا برد، کمکم سروکلهی مزارع محتوا پیدا شد. این مزارع با انتشار انبوه محتوا (حتی تا ۷۰۰ محتوا در روز) کل فضای وب را پر کرده بودند و با لینکسازیهای اسپم در نتایج گوگل هم بهراحتی رتبه میگرفتند. کار به جایی رسید که روزنامهی Business Insider با تیتر «گوگل تبدیل به یک ویرانه شده!» به این مسئله واکنش نشان داد.
پس از آن بود که مدیران گوگل به فکر پایهگذاری panda algorithm افتادند تا با سایتهای بیکیفیت و مزارع محتوا مقابله کنند. طبق ادعای گوگل این الگوریتم توانست بلافاصله پس از انتشار روی ۱۱.۸ درصد از نتایج وب تاثیر بگذارد و صفحات اسپم را از نتایج جستجو حذف کند. در این مقاله میخواهیم به بررسی الگوریتم گوگل پاندا بپردازیم و ببینیم این الگوریتم چطور عمل میکند. همچنین در ادامه توضیح میدهیم که چطور باید سایتتان را متناسب با الگوریتم پاندا سئو کنید.
الگوریتم پاندای گوگل چیست و چه کاری انجام میدهد؟
گوگل پاندا بخش جدایی ناپذیری از الگوریتمهای گوگل است. این الگوریتم برای فیلتر کردن و کاهش رتبهی وبسایتهایی راهاندازی شد که محتوای ضعیف و کم کیفیت تولید میکردند؛ یا برای رتبه گرفتن سراغ تولید محتوای انبوه و حتی کپی شده میرفتند. برای مثال مزارع محتوا در همین دستهبندی قرار میگرفتند.
این الگوریتم نخستینبار در سال ۲۰۱۱ رونمایی شد تا گوگل توانایی مقابله با جدیدترین روشهای سئوی کلاه سیاه و سایتهای اسپم را داشته باشد. راهاندازی این الگوریتم باعث شد تا بلافاصله ۱۱.۸ درصد از نتایج گوگل دستخوش تغییر شوند. این ادعایی است که در پست وبلاگی googleblog در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۱۱ منتشر شده است. بخشی از توضیحات این صفحه را بخوانید:
“This update is designed to reduce rankings for low-quality sites – sites which are low-value add for users, copy content from other websites or sites that are just not very useful. At the same time, it will provide better rankings for high-quality sites – sites with original content and information such as research, in-depth reports, thoughtful analysis and so on.”
«این بهروزرسانی با هدف کاهش رتبهی سایتهای بیکیفیت طراحی شده است؛ سایتهایی که ارزش افزودهای برای کاربران ندارند، محتوای خود را از وبسایتهای دیگر کپی میکنند یا بهطور کلی چندان مفید نیستند. در مقابل، این الگوریتم رتبهی سایتهای باکیفیت را بهبود میبخشد؛ سایتهایی که دارای محتوای اصیل و اطلاعاتی همچون تحقیقات، گزارشهای عمیق، تحلیلهای سنجیده و مواردی از این دست هستند.»
در حال حاضر الگوریتم Panda با سایر الگوریتمهای بهبود محتوای گوگل ادغام شده و به طور مداوم بهینهسازی میشود. هدف کلی این الگوریتمها افزایش کیفیت محتوای صفحه نتایج است. در مقالهی «آشنایی با انواع الگوریتمهای گوگل» این الگوریتمها را نیز معرفی کردهایم.
چرا گوگل سراغ الگوریتم پاندا رفت؟
پس از اینکه گوگل الگوریتم کافئین را راهاندازی کرد، سرعت ایندکس شدن صفحات وب بالا رفت. این اتفاق باعث شد تا سئوکارهای کلاه سیاه و وبمسترهای سودجو سراغ تولید محتوای انبوه و راهاندازی مزارع محتوا بروند. برای مثال سایت Demand Media روزانه نزدیک به ۷۰۰ محتوا تولید میکرد. سپس با لینکسازی اسپم در شبکههای اجتماعی و فرومها در گوگل رتبه میگرفت و از طریق تبلیغات و فروش بک لینک پول درمیآورد.
سایتهای دیگری مثل articlebase، hubpages و wikiHow نیز تقریباً همین استراتژی را دنبال میکردند. نکته اینجا بود که محتوای این سایتها اغلب کیفیت چندانی نداشت و فقط کمی نسبت به محتواهای اسپم بهتر بود؛ آن هم برای اینکه گوگل جریمهشان نکند.
این اتفاق گوگل را با یک چالش جدی روبرو کرده بود. کاربران هر روز از محتواهای بیکیفیت و اسپم شکایت میکردند؛ چون تقریباً هر چیزی را که سرچ میکردید، از مزارع محتوایی سر درمیآوردید. کار به جایی رسید که روزنامهها نیز به شکلهای مختلفی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند.
پس از انتشار این اخبار منفی مدیران گوگل به سراغ توسعهی الگوریتم پاندا رفتند. این الگوریتم میتوانست محتواهای اسپم، کمکیفیت و کپی شده را شناسایی کرده و از صفحهی نتایج حذف کند. به استناد گزارش منبع searchenginejournal، در نتیجهی این کار ابتدا سایتهایی مثل دیمند مدیا، articlebase و hubpages با افت رتبهی محسوس روبرو شدند. تا جایی که سایت دیمند مدیا فقط در سه ماه آخر ۲۰۱۲ با ضرر مالی ۶.۴ میلیون دلاری روبرو شد.
البته عملکرد برخی از مزارع محتوا مثل wikiHow و eHow همچنان تا مدتها قابل قبول بود؛ اما آنها نیز در بهروزرسانیهای بعدی ضربه خوردند و جایگاههای خودشان را در گوگل از دست دادند. این آمارها نشان میدهد که الگوریتم پاندا به شکلی محسوس توانست صفحهی نتایج گوگل را دستخوش تغییر کند و گوگل را از تبدیل شدن به یک ویرانه نجات دهد.
تاریخچه الگوریتم پاندا گوگل
پاندا تا مدتها یکی از الگوریتمهای مستقل گوگل بود و خارج از الگوریتم اصلی گوگل اجرا میشد. به همین دلیل هروقت گوگل از بهروزرسانی این الگوریتم خبر میداد، تاثیر آن در صفحهی نتایج را بهطور محسوسی قابل مشاهده بود. تا اینکه در تاریخ ژوئن ۲۰۱۳، مت کاتس (از مدیران ارشد گوگل) اعلام کرد که زینپس دادههای پاندا بهصورت ماهانه و تدریجی آپدیت میشود. این تصمیمگیری دقیقاً برای جلوگیری از تاثیرات ناگهانی و شوکآور الگوریتم پاندا بود.
نکته دیگر اینکه گوگل در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد بهروزرسانیهای پاندا دیگر بهصورت عمومی اعلام نمیشود و این الگوریتم از حالا جزئی از هستهی اصلی است. به همین دلیل طی سالهای اخیر کمتر از پاندا و الگوریتمش شنیدهایم؛ اما این به معنای حذف شدن یا بی اثر شدن panda algorithm google نیست. در واقع امروزه پاندا دیگر شبیه یک فیلتر عمل نمیکند که پس از انجام کارش بتوانید تاثیر آن را روی نتایج گوگل ببینید؛ بلکه یکی از سیگنالهای اصلی در رتبهبندی صفحات است.
در جدول زیر میتوانید سیر تاریخی الگوریتم پاندا را مشاهده کنید:
گاهشمار الگوریتم پاندا | توضیحات |
انتشار نسخه ۱.۰ پاندا – ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ | اولین نسخهی پاندا در فوریه ۲۰۱۱ منتشر شد و صفحه نتایج را با یک شوک بزرگ روبرو کرد. درنتیجهی این شوک بود که عملاً کسبوکارهای مزرعه محتوا با چالش جدی روبرو شدند. |
انتشار نسخه ۲.۰ – ۱۱ آوریل ۲۰۱۱ | در اولین بهروزرسانی الگوریتم پاندا نشانههای دیگری مثل سایتهایی که کاربران گوگل مسدود کرده بودند را نیز در نظر گرفت. |
انتشار نسخه ۲.۱ – ۹ مه ۲۰۱۱ | ابتدا سئوکارها این نسخه را پاندای ۳.۰ مینامیدند؛ اما گوگل اعلام کرد که هدفش صرفاً بهروزرسانی دادهها بوده و قرار است بعدها نیز آپدیتهای مشابهی را انجام دهد. |
انتشار نسخه ۲.۲ – ۲۱ ژوئن ۲۰۱۱ | |
انتشار نسخه ۲.۳ – ۲۳ جولای ۲۰۱۱ | |
انتشار نسخه ۲.۴ – ۱۲ آگوست ۲۰۱۱ | پس از این آپدیت، الگوریتم پاندا بهصورت بینالمللی تمامی کشورهای انگلیسیزبان و غیرانگلیسیزبان، به جز ژاپن، چین و کره را هدف گرفت. |
انتشار نسخه ۲.۵ – ۵ اکتبر ۲۰۱۱ | |
انتشار نسخه ۳.۰ – ۱۹ اکتبر ۲۰۱۱ | گوگل در نسخهی جدید الگوریتم پاندا سیگنالهای جدیدی را در نظر گرفت؛ همچنین میزان تاثیر این الگوریتم بر وبسایتها مجدداً محاسبه شد. |
انتشار نسخه ۳.۱ تا ۳.۶ – نوامبر ۲۰۱۱ تا آوریل ۲۰۱۲ | آپدیت دادهها |
انتشار نسخه ۳.۷ – ۸ ژوئن ۲۰۱۲ | طبق گزارشهای منتشر شده، میزان تاثیرگذاری این آپدیت روی صفحهی نتایج خیلی گستردهتر بود. |
بهروزرسانی ۱۴ مارس ۲۰۱۳ | کاتس تا قبل از این بهروزرسانی اعلام کرده بود که احتمالاً پاندا با الگوریتم اصلی گوگل ادغام میشود. تصور همهی سئوکارها نیز همین بود؛ اما در عمل این اتفاق رخ نداد. |
بهروزرسانی Dance – ۱۱ ژوئن ۲۰۱۳ | در ژوئن ۲۰۱۳ کاتس اعلام کرد که قرار نیست این الگوریتم با هستهی اصلی گوگل ترکیب شود؛ اما زینپس تاثیرگذاری آن تدریجی بوده و به شکل ماهانه رخ میدهد. |
بهروزرسانی ۴.۰ – ۱۹ مه ۲۰۱۴ | یکی از بزرگترین بهروزرسانیهای پاندا که تا ۷.۵ درصد روی صفحه نتایج تاثیر گذاشت. |
بهروزرسانی ۴.۱ – ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۴ | بازهم یک بهروزرسانی بزرگ که تاثیرش روی صفحه نتایج ۳ تا ۵ درصد بود. در این آپدیت تغییرات مهمی در الگوریتم پاندا ایجاد شد. |
ادغام با هسته اصلی الگوریتم گوگل – ۱۱ ژانویه ۲۰۱۶ | نهایتاً در ژانویه ۲۰۱۶ گوگل اعلام کرد الگوریتم پاندا با الگوریتم اصلی گوگل ادغام شده است. |
هدف اصلی الگوریتم پاندا از نگاه گوگل چه بود؟
هدف اصلی گوگل همواره جلب اعتماد کاربران است و برای اینکه اعتماد کاربرانش را به دست آورد، سراغ الگوریتمها و راهکارهای متعددی میرود. برای مثال در سال ۲۰۱۱، پس از اینکه الگوریتم کافئین گوگل را به دردسر انداخت، این کمپانی از الگوریتم پاندا رونمایی کرد. با این هدف که جلوی رشد سایتهای بیکیفیت، مزارع محتوا و محتواهای ضعیف را بگیرد.
با انتشار الگوریتم پاندا فضا برای رشد و ارتقای کیفیت نتایج جستجو فراهم شد و سایتهایی که مقالههای مفیدی تولید میکردند، بیشتر مورد توجه قرار گرفتند. به طور کلی این الگوریتم هم به وبسایتهای تخصصی و مفید کمک کرد و هم توانست یک تجربهی کاربری خوب را برای کاربران رقم بزند.
وبسایتهایی که تا قبل از این بهواسطهی روشهای سئوی کلاه سیاه، مثل انتشار محتواهای پرتعداد و لینکسازیهای فیک میتوانستند در گوگل رتبه بگیرند، پس از انتشار این آپدیت کسبوکارشان کساد شد و بیشترین ضربه را خوردند. برای مثال مزرعه محتوای دیمند مدیا روزانه ۷۰۰۰ محتوا منتشر میکرد و در بین ۲۰ وبسایت برتر آمریکا بود؛ این وبسایت برای رتبه گرفتن در گوگل یک فرمول ساده داشت. تولید انبوه محتواهای خاص، عمدتاً بیروح و فقط با هدف کسب رتبه در گوگل و سپس ویروسی کردن محتواهای تولیدی به کمک نرمافزارهای اجتماعی و کسب بک لینک از فرومها. دیمند مدیا با همین فرمول توانسته بود به یکی از کسبوکارهای تبلیغاتی بزرگ امریکا تبدیل شود؛ اما پس از این آپدیت با یک ضرر ۶.۴ میلیون دلاری روبرو شد و بهشدت ضربه خورد.
نحوه عملکرد الگوریتم پاندا چگونه است؟
گوگل قبل از اینکه الگوریتم پاندا را منتشر کند، ابتدا سراغ طراحی یک پرسشنامه رفت تا نظرات کاربران را دربارهی محتوای صفحهی نتایج بداند. در این پرسشنامه ۲۳ سوال از کاربران پرسیده میشد که بعدها زیربنای panda algorithm را شکل دادند. برخی از این سوالها را بهعنوان نمونه در ادامه میبینید:
- به اطلاعات ارائه شده در این مقاله اعتماد دارید؟
- این مقاله توسط فردی متخصص یا آگاه به موضوع نوشته شده، یا محتوای آن سطحی و غیرتخصصی است؟
- در این سایت مقالات تکراری یا مشابه و با تفاوتهای جزئی در کلمات کلیدی وجود دارد؟
- از ارائه اطلاعات کارت بانکی خود به این سایت احساس راحتی دارید؟
- آیا این مقاله شامل اشتباهات املایی، نگارشی یا اطلاعاتی است؟
- موضوعات سایت براساس علاقه واقعی مخاطبان انتخاب شدهاند؟
- این مقاله محتوای یونیک یا اطلاعات جدیدی به شما ارائه میدهد؟
- این صفحه در مقایسه با دیگر نتایج جستوجو ارزش افزودهی قابلتوجهی تولید میکند یا خیر؟
- تا چه حد کنترل کیفیت روی محتوای سایت انجام شده است؟
- آیا مقاله هر دو جنبه یا دیدگاه موضوع را شرح میدهد؟
- آیا این سایت یک مرجع شناختهشده در حوزهی فعالیتش است؟
- آیا مقاله بهخوبی ویرایش شده؟
- اگر موضوع مقاله مرتبط با سلامت است، آیا به اطلاعات آن اعتماد دارید؟
- در صورت شنیدن نام این سایت، آن را بهعنوان یک منبع معتبر میشناسید؟
- این مقاله شرحی کامل و جامع از موضوع ارائه میدهد؟
- آیا این محتوا را به لیست علاقهمندیها اضافه میکنید، برای دوستی ارسال میکنید یا توصیه میکنید؟
- انتظار دارید این مقاله را در یک مجله چاپی، دانشنامه یا کتاب ببینید؟
گوگل دادههای این پاسخها را در ادامه یادگیری ماشین مدلسازی کرد تا بتواند الگوریتم پاندا را پایهگذاری کند. هدف این الگوریتم این بود که بهصورت خودکار کیفیت محتواهای وب را بسنجد و محتواهای ضعیف را فیلتر کند. کیفیت ساختاری و نگارشی متن، میزان تبلیغات نسبت به متن اصلی، تعداد صفحات بیارزش و کم کیفیت هر وبسایت، نرخ پرش کاربران، عمق محتواهای تولیدی و کیفیت آن، تنوع موضوعی غیرطبیعی محتواهای سایت و نسبت محتوای اصلی نسبت به محتواهای کپی شده و تکراری از جمله سیگنالهایی بود که پاندای گوگل بررسی میکرد.
همینطور که در بخش بررسی تاریخچه هم گفتیم، الگوریتم پاندا تا ۲۰۱۶ بهصورت مستقل عمل میکرد؛ اما پس از آن با هستهی اصلی گوگل ترکیب شد تا به یکی از شاخههای مهم الگوریتم اصلی گوگل تبدیل شود.
تاثیر الگوریتم پاندا بر سئو چیست؟
الگوریتم پاندا ابتدا در آمریکا منتشر شد و توانست روی صفحهی نتایج کاربران این کشور تا ۱۱.۸ درصد تاثیر بگذارد. پس از آن هم با آپدیتهای مجدد موفق شد تا بخش زیادی از محتواهای بیکیفیت و ضعیف وب را حذف کند. در حال حاضر هم پاندا جزئی از الگوریتم اصلی گوگل است و به طور مستقیم روی عملکرد سئویی سایتهای مختلف تاثیر میگذارد. خصوصاً اگر این وبسایتها سراغ روشهای سئوی کلاه سیاه بروند و بخواهند با تولید محتوای انبوه به کمک هوش مصنوعی یا تولید محتوای ضعیف الگوریتمهای گوگل را فریب بدهند.
نکتهی مهم اینکه تاثیر الگوریتم پاندا فقط روی صفحات وبسایتها نیست. در واقع این الگوریتم فقط صفحات کپی شده یا ضعیف را از نتایج حذف نمیکند؛ بلکه روی کل ترافیک وبسایت تاثیر میگذارد و معمولاً جریمههایی را برای دامنهی سایتهای متخلف در نظر میگیرد.
اگر وبسایتتان توسط الگوریتم پاندا جریمه شده باشد، میتوانید تاثیر آن را از طریق سرچ کنسول ببینید. در این صورت معمولاً دو اتفاق متفاوت رخ میدهد. اگر کل محتوای سایتتان بیارزش باشد، پس از جریمه شدن بلافاصله ترافیک سایتتان به صفر نزدیک میشود؛ اما اگر در کنار محتواهای یونیک و اصلی، فقط برخی از صفحاتتان دارای محتوای ضعیف باشند، فقط به شکل محسوسی با افت ترافیک روبرو میشوید؛ در این صورت توصیه میکنیم در اسرع وقت این صفحات ضعیف را به کمک ابزار Remove URLs در سرچ کنسول شناسایی و حذف کنید.
اگر سایتم توسط الگوریتم پاندا جریمه شده باشد، چه کار کنم؟
جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا اتفاق ناگواری برای سئوکارها است؛ چون به این راحتیها نمیتوان سایتهای جریمه شده را نجات داد. اگر مطمئن هستید مشکل وبسایتتان جریمه شدن توسط این الگوریتم است، باید متناسب با شرایط سایت و سنجیدن میزان هزینه و زمانی که باید صرف کنید، تصمیم نهایی را بگیرید.
اگر وبسایتی دارید که هیچ محتوای ارزشمندی در آن تولید نکردهاید، اغلب صفحات آن با محتواهای کپی شده یا نوشته شده با هوش مصنوعی است و حالا ترافیک آن بهیکباره صفر شده است، توصیه میکنیم بهطور کلی بیخیال آن شوید و به جای وقت صرف کردن برای نجات آن سراغ ثبت یک دامنه و راهاندازی سایت جدیدی بروید. بعد هم متناسب با قوانین گوگل یک استراتژی سئویی مشخص برای آن بچینید. در مقالهی «چگونه سایت خودمان را سئو کنیم؟» توضیح دادهایم که قدمبهقدم سئو کردن سایت چیست و باید چه کارهایی را انجام دهید.
اما اگر فقط با افت ترافیک روبرو هستید و بسیاری از صفحات وبسایتتان ارزشمند است، باید در قدم اول صفحات اضافی و کم ارزش سایت را شناسایی و حذف کنید. این کار را بهتر است به کمک یک سئوکار باتجربه و دریافت مشاوره سئو انجام دهید. پس از آن نوبت به چیدن یک استراتژی سئویی جدید میرسد. اگر تمرکزتان را روی تولید محتوای باکیفیت و متناسب با سئوی کلاه سفید بگذارید، به مرور گوگل جریمهی سایتتان را برطرف میکند و میتوانید مجدداً شاهد افزایش ترافیک سایتتان باشید.
مهمترین نکات سئو برای گوگل پاندا چیست؟
اگر وبسایتی دارید، باید استراتژی سئویی آن را متناسب با الگوریتمها و قوانین گوگل پیش ببرید. در این مسیر یکی از الگوریتمهای مهمی که باید در نظر بگیرید، الگوریتم گوگل پاندا است. برای اینکه سئوی سایتتان هم راستا با الگوریتم پاندای گوگل باشد، باید نکات زیر را حتماً رعایت کنید:
۱)براساس اصل EAT تولید محتوا کنید
گوگل در بررسی محتوای سایتها روی سه اصل تخصص (Expertise)، اعتبار (Authoritativeness) و اعتمادسازی (Trustworthiness) تاکید زیادی دارد. اگر بخواهید متناسب با این سه اصل تولید محتوا کنید، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- تولید محتوا را بهصورت تخصصی انجام دهید؛ یعنی برای تولید محتوای سایت پزشکی از یک پزشک، دانشجوی پزشکی یا شخصی که نسبت به این مسائل آگاهی دارد کمک بگیرید. محتوای تخصصی و باکیفیت نزد گوگل ارزش بیشتری دارد.
- در تولید محتوا از منابع خارجی نقل قول بیاورید و به سایتهای مرجع لینک دهید.
- برای اعتمادسازی بیشتر، صفحهی دربارهی ما را داشته باشید و در آن اطلاعات کاملی از کارکنان، کسبوکار و نویسندهها منتشر کنید.
- با کاربر صادق باشید و در درجهی اول جلب رضایت او را هدف قرار دهید.
- برای کاربر محتوا تولید کنید و نه موتورهای جستجو
- در شبکههای اجتماعی فعال باشید و با مخاطبان خود ارتباط بگیرید.
- از اطلاعاتی که در مقالات خود منتشر میکنید، مطمئن باشید و آنها را صحتسنجی کنید.
- محتوای خود را بهروز نگه دارید و مرتب آن را ویرایش و آپدیت کنید.
- روی ساخت یک پروفایل بک لینک قوی تمرکز کنید.
۲)از شر محتواهای ضعیف سایت خلاص شوید
هرس محتوا بخش مهمی است که خیلی از سئوکارها سراغش نمیروند؛ اما اگر وبسایت شما هم شبیه یک درخت میوه است و گهگاهی نیاز به هرس کردن دارد. برای هرس محتوا باید چند کار را انجام دهید. در قدم اول محتواهای ضعیف و غیرکاربردی سایت را شناسایی و حذف کنید. در قدم دوم سراغ محتواهایی بروید که صفحات ارزشمندی هستند، اما بخشهایی از محتواهای آنها نیاز به بازنویسی، حذف و یا آپدیت دارد. نکتهی بعدی اینکه صفحات یتیم شدهی سایت را نیز نجات دهید. صفحات یتیم، صفحاتی هستند که هیچ لینکی به آنها ندادهاید. این صفحات معمولاً دیرتر توسط گوگل شناسایی و ایندکس میشوند.
۳)در تبلیغات و لینکسازی خارجی با استراتژی پیش بروید
انتشار رپورتاژ، تبلیغات در سایتهای دایرکتوری یا خرید بک لینک (برای سئو خارجی) باید با استراتژی مشخصی باشد. لینکسازیهای غیرطبیعی معمولاً توسط گوگل بهعنوان یک نشانهی منفی در نظر گرفته میشود و روی وضعیت سئوی سایتتان تاثیر میگذارد.
۴)تولید و انتشار محتوای منظم را دنبال کنید
در تولید محتوا برای وبسایت داشتن نظم و پیروی از یک تقویم محتوایی تدوینشده اهمیت زیادی دارد. به جای اینکه مثلاً یک روز ۳ محتوا منتشر کنید و بعد یک هفته محتوایی نداشته باشید، این ۳ محتوا را در طول هفته منتشر کنید. همچنین بهتر است برنامهی محتوایی سایتتان در طول ماه ثابت باشد. مثلاً هر هفته ۲ محتوا در روزهای شنبه و سهشنبه منتشر کنید. این کار باعث میشود تا گوگل راحتتر صفحات جدید را ایندکس کرده و آنها را رتبهبندی کند.
۵)کیفیت را فدای کمیت نکنید
اینکه در هفته ۱۰ محتوا منتشر کنید خوب است؛ اما به شرطی که کیفیت را فدای کمیت نکرده باشید. نکتهی دیگر اینکه از نظر گوگل مهم نیست مقالهی شما چند کلمه است. اینکه رقیبتان مثلاً برای کلمهکلیدی «الگوریتم گوگل دنس چیست؟» چند کلمه نوشته، اهمیت چندانی ندارد. این شکلی نیست که اگر رقیب ۲۰۰۰ کلمه نوشته باشد و شما ۲۲۰۰ کلمه بنویسید، مطلبتان رتبهی بهتری بگیرد! برای الگوریتم گوگل بیشتر از کمیت، کیفیت محتواست که اهمیت دارد. حتی اگر بتوانید در یک مقالهی ۱۰۰۰ کلمهای پاسخ دقیقی به خواستههای کاربران بدهید، شانس خوبی برای رتبه گرفتن در گوگل دارید.
نکتهی دیگر اینکه ممکن است برای نوشتن یک محتوای تخصصی چند روز وقت صرف کنید؛ اما ارزش آن نسبت به ۳ – ۴ مقالهی روتین بیشتر باشد.
۶)روی کلمات کلیدی لانگ تیل تمرکز کنید
کسب رتبه روی عبارتهای کلیدی کوتاه یک کلمهای یا دو کلمهای سخت است؛ اما وقتی سراغ عبارتهای ۴ کلمهای به بالا میروید، چون میزان رقابت کمتر میشود، راحتتر میتوانید با آنها رتبه بگیرید. نکتهی دیگر اینکه کیفیت مقالات هم در مقالاتی که موضوعات جزئیتری دارند بالاتر میرود. چون مشخص است که دارید دربارهی چه موضوعی صحبت میکنید و به چه سوالی جواب میدهید.
باورهای اشتباه درباره الگوریتم پاندا چیست؟
شایعات متفاوتی دربارهی الگوریتم پاندا وجود دارد که برخی از آنها بهطور کلی اشتباه است. برای مثال شایعترین باور دربارهی پاندا این است که بیشتر روی شناسایی محتواهای تکراری تمرکز دارد؛ اما جان مولر (از مدیران ارشد گوگل) تاکید دارد که شناسایی محتواهای تکراری مستقل از الگوریتم پاندا انجام میگیرد. البته پاندای گوگل هم برای محتوای یونیک ارزش بالایی قائل میشود؛ اما این مسئله فراتر از تکراری بودن یا نبودن محتوا است. از نظر این الگوریتم محتوایی ارزش بالایی دارد که علاوه بر یونیک بودن، ارزش افزودهی منحصربهفردی هم برای کاربران داشته باشد.
نکتهی بعدی اینکه برخی از سئوکارها تصور میکنند اگر گوگل آنها را جریمه کرد، فقط با حذف محتواهای ضعیف و تکراری مشکل حل میشود؛ اما نقل قول زیر را از جان مولر بخوانید تا متوجه شوید قضیه از چه قرار است:
“Overall, the quality of the site should be significantly improved so we can trust the content. Sometimes what we see with a site like that will have a lot of thin content, maybe there’s content you are aggregating from other sources, maybe there’s user-generated content where people are submitting articles that are kind of low quality, and those are all the things you might want to look at and say what can I do; on the one hand, hand if I want to keep these articles, maybe prevent these from appearing in search. Maybe use a no index tag for these things.”
«کیفیت کلی سایت باید بهطور قابلتوجهی بهبود یابد تا بتوان به محتوای آن اعتماد کرد. گاهی اوقات در سایتهایی از این دست، با محتوای ضعیف زیادی روبهرو میشویم. ممکن است محتوایی از منابع دیگر جمعآوری شده باشد یا مطالبی توسط کاربران ارسال شده باشند که کیفیت پایینی دارند. اینها مواردی هستند که باید بررسی شوند و با خود بپرسید: «چه کاری میتوانم انجام دهم؟» اگر قصد دارید این مقالات را حفظ کنید، شاید بهتر باشد از نمایش آنها در نتایج جستجو جلوگیری کنید؛ برای مثال، میتوانید از تگ noindex برای این صفحات استفاده کنید.»
شایعهی دیگری که در مورد الگوریتم پاندا وجود دارد، تضاد این الگوریتم با محتوای تولید شده توسط کاربر (محتوای UGC) است. برخلاف تصور موجود، پاندا بهطور خاص محتوای UGC را هدف قرار نمیدهد و بیشتر تمرکزش روی فیلتر کردن محتواهای بیکیفیت است. درنتیجه فقط ممکن است پستهای مهمان و اسپم در انجمنها را فیلتر کند.
سخن آخر
اگر میخواهید سئوی سایتتان را به بهترین شکل انجام دهید، باید با الگوریتمهای مهم گوگل مثل panda algorithm google آشنا باشید. در این مقاله به بررسی الگوریتم گوگل پاندا پرداختیم و دربارهی اینکه چگونه جلوی جریمه شدن سایت توسط این الگوریتم را بگیرید هم صحبت کردیم. اگر سوال دیگری دارید، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.