سئو سایت مجله‌ ای، ۷ مرحله اصلی بهینه سازی

سئو سایت مجله‌ ای، ۷ مرحله اصلی بهینه سازی

خلاصه

سئو سایت مجله‌ای با سئوی سایت‌های فروشگاهی و شرکتی متفاوت است؛ زیرا در سایت‌های خبری و مجله‌ای نمی‌توانید روی یک سری کلمات کلیدی مشخص و صفحات مشخص تمرکز کنید. در این سایت‌ها روزانه ممکن است

فهرست مطالب

سئو سایت مجله‌ای با سئوی سایت‌های فروشگاهی و شرکتی متفاوت است؛ زیرا در سایت‌های خبری و مجله‌ای نمی‌توانید روی یک سری کلمات کلیدی مشخص و صفحات مشخص تمرکز کنید. در این سایت‌ها روزانه ممکن است چند محتوا با کلمات کلیدی متفاوت منتشر شود. اینجاست که سئوی عمومی سایت و افزایش اتوریتی آن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

مهم‌ترین اصل در سئوی سایت خبری، تمرکز روی داشتن یک استراتژی سئوی محتوایی جامع و مشخص و پایبند بودن به آن است. اگر پلن جامعی نداشته باشید، ممکن است این مسئله منجر به انتشار مقالات مشابه یا حتی تکراری شود. از دیگر فاکتورهای تعیین کننده در بهینه‌سازی سایت‌های مجله‌ای می‌توان به داشتن استراتژی برای حضور در گوگل دیسکاور و تزریق اتوریتی سایت به صفحه‌ی اصلی و سرشاخه‌های آن اشاره کرد. در ادامه بیشتر درباره‌ی این موضوع صحبت می‌کنیم.

سئو سایت مجله‌ای چرا مهم است؟

پلن درآمدزایی سایت‌های مجله‌ای اغلب براساس دریافت رپورتاژ، تبلیغات و فروش لینک‌های پرومکس است. به همین خاطر میزان بازدیدی که روزانه یا ماهانه دریافت می‌کنند، اهمیت زیادی دارد. قاعدتاً اگر بخواهید اسم سایت مجله‌ای خودتان را در تریبون یا تسمینو و موارد مشابه ثبت کنید و لینک رپورتاژی بفروشید، باید به یک سری حداقل‌هایی رسیده باشید. به نحوی که خریداران بک لینک مطمئن شوند که انتشار محتوا در سایت شما ارزش X تومان هزینه کردن را دارد یا خیر.

برای اینکه میزان بازدیدهای سایت‌های مجله‌ای را افزایش دهید، باید تمرکزتان را در درجه‌ی اول فقط روی سئوی سایت بگذارید. البته فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات و موارد این‌چنینی هم به سرعت رشد شما کمک می‌کند؛ اما برای مجله‌های اینترنتی مهم‌ترین فاکتور دریافت ترافیک ارگانیک از گوگل است. همین فاکتور اهمیت سئو سایت مجله‌ای را مشخص می‌کند.

تفاوت سئو مجله اینترنتی با سئو سایت فروشگاهی چیست؟

تفاوت سئوی سایت‌های فروشگاهی و سایت‌های مجله‌ای به هدف پشت آنها برمی‌گردد. در سایت‌های فروشگاهی پلن اصلی درآمدزایی روی فروش محصولات است. در چنین سایت‌هایی فهرست کلمات کلیدی مهم و دسته‌بندی‌های سایت تقریباً مشخص است. به همین دلیل چیدن یک استراتژی سئویی چندان پیچیدگی خاصی ندارد. صرفاً باید قدم به قدم پیش بروید.

نکته دیگر اینکه در سایت‌های فروشگاهی تمرکز سئو، تبلیغات، بازاریابی و… فقط روی افزایش فروش سایت است. به همین دلیل اینکه یک سایت فروشگاهی روزانه ۱۰۰ هزار بازدید داشته باشد، اما فروش آن از رقیبی با روزانه ۵۰۰ بازدید کمتر باشد، به معنای شکست است. به همین خاطر در سئو سایت فروشگاهی باید از ابزارهایی مثل سئو، تبلیغات و… استفاده کنید تا فروش را افزایش دهید. برای آشنایی با مراحل سئو کردن سایت فروشگاهی پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مقاله «چگونه سایت خود را سئو کنیم؟» بیندازید.

اما پلن درآمدزایی در سایت‌های مجله‌ای فروش محصول فیزیکی نیست؛ سایت‌های مجله‌ای معمولاً با هدف فروش بک لینک، رپورتاژ و تبلیغات شروع به کار می‌کنند. زمانی هم به درآمدزایی می‌رسند که سایتشان ورودی ارگانیک بالایی داشته باشد. به این شکل می‌توانند در سایت‌های فروش رپورتاژ ثبت‌نام کنند و رپورتاژ بفروشند؛ یا اینکه به‌صورت مستقیم سفارش تبلیغ و بک لینک بگیرند. پس برعکس سایت‌های فروشگاهی، اینجا افزایش ترافیک ارگانیک اهمیت خیلی زیادی دارد.

چگونه سایت مجله‌ای را سئو کنیم؟ (مراحل سئو سایت مجله‌ای)

تا اینجا از این گفتیم که سئوی سایت مجله‌ای چیست و چه تفاوتی با سئو سایت فروشگاهی دارد؛ اما مراحل سئو مجله اینترنتی چگونه است؟ از کجا شروع می‌شود و باید چطور آن را پیش برد؟ در ادامه مراحل سئوی سایت‌های مجله‌ای را شرح داده‌ایم.

۱.داشتن استراتژی شفاف و مشخص

قدم اول برای سئو کردن سایت مجله‌ای تمرکز روی تدوین استراتژی سئو است. یک استراتژی سئو باید دارای هدف مشخصی باشد. مثلاً باید مشخص کند که سایت شما الان در چه نقطه‌ای است؟ و هدف از اجرای استراتژی تعیین شده این است که به نقطه‌ی X برسد. همچنین لازم است که ابزارها و نیازهای سایت برای رسیدن به نقطه‌ی X هم از قبل مشخص شوند.

برای مثال وقتی هدف‌گذاری شما افزایش ۲۰ -۲۵ درصدی بازدیدکننده‌های سایت طی ۲ ماه است، باید ابزارها و نیازهای سایت برای رسیدن به این هدف را نیز مشخص کنید. اینکه قرار است تمرکز محتوایی سایت طی این ۲ ماه روی چه موضوعاتی باشد؟ بودجه‌ی درنظر گرفته شده برای رسیدن به این هدف چقدر است؟ از چه ابزارها و روش‌هایی قرار است استفاده شود تا تیک هدف تعیین شده بخورد.

نکته اما اینجاست که استراتژی سئو برای سایت مجله‌ای باید با سایت‌های فروشگاهی، شرکتی و… متفاوت باشد. در اینجا هدف اصلی سایت جذب ترافیک حداکثری است. در حالی که سایت‌های فروشگاهی به دنبال افزایش مشتریان هستند. این هدف‌گذاری متفاوت باید در تمامی مراحل سئوی سایت، از سئوی داخلی، تولید محتوا، لینک‌سازی، سئوی آف پیج و… خودش را نشان دهد.

نکته دیگر اینکه لیست اهداف و انتظارات هم باید مشخص باشد. اینکه صرفاً بگویید می‌خواهید بازدیدهای سایت را افزایش دهید، یک هدف مشخص نیست. هدف مشخص زمان‌بندی مشخصی هم دارد؛ همچنین قابل اندازه‌گیری و مقیاس‌پذیر است. نکته دیگر اینکه باید با توجه به بودجه‌ی شما و میزان رقابت‌ها قابل دستیابی باشد.

۲.تحقیق کلمات کلیدی و تمرکز روی تولید محتوای سایت

راه دریافت ورودی ارگانیک از گوگل رفتن به سراغ بازاریابی محتوایی و انتشار گسترده‌ی محتوا در بلاگ سایت‌های مجله‌ای است. برای اینکه بخش مجله را توسعه دهید، لازم است سراغ تحقیق کلمات کلیدی بروید. در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنید، ابتدا به دنبال فهرستی از کلمات کلیدی لانگ تیل (عبارت‌های ۴ تا ۶ کلمه‌ای) باشید که می‌تواند ورودی سایت شما را در همان نقطه‌ی صفر یک تکان اساسی بدهد. برای تحقیق کلمات کلیدی و یافتن این عبارت‌ها می‌توانید از ابزارهایی مثل سئو سیگنال، جت سئو یا ابزارهای خارجی مثل Semrush و… استفاده کنید.

۳.تولید محتوا با استراتژی تاپیک کلاستر

خیلی‌ از افراد تصور می‌کنند که برای تولید محتوای سایت مجله‌ای نیازی نیست استراتژی خاصی داشته باشیم و صرفاً انتشار اخبار و انتشار روزانه‌ی چند محتوا کافی است؛ اما سئو سایت مجله‌ای دقیقاً برعکس این تصور است. برای سئو کردن وب‌سایت‌های خبری و مجله‌ای باید یک استراتژی محتوایی مشخص داشته باشید و آن را به طور دقیق دنبال کنید. این کار از انتشار محتواهای تکراری، پوشش دادن موضوعات مشابه و استفاده‌ی مجدد از کلمات کلیدی جلوگیری می‌کند.

بهترین استراتژی محتوایی برای سایت‌های مجله‌ای انتشار محتوا براساس ساختار تاپیک کلاستر است. به نحوی که ابتدا یک موضوع یا کلمه کلیدی مشخص را در نظر بگیرید. مثلاً اگر مجله‌ای دارید که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند، کلمه کلیدی «کیف پول تراست ولت» را در نظر بگیرید. حالا ابتدا در یک مقاله‌ی جامع به معرفی این کیف پول بپردازید و درباره‌ی همه چیز آن صحبت کنید. سپس در مقاله‌های بعدی سراغ کلمات کلیدی فرعی مثل «خرید ارز دیجیتال در تراست ولت»، «واریز تتر به تراست ولت»، «برداشت تتر از تراست ولت»، «تبدیل تتر به ریال در تراست ولت» و… بروید. وقتی موضوعات پیرامون این کلمه کلیدی تمام شد، سراغ یک کلمه کلیدی جدید بروید. برای مثال درباره‌ی «کیف پول اتمیک ولت» به همین سبک محتوا تولید کنید.

این ساختار موضوعی باعث می‌شود تا تاپیکال آتوریتی (Topical Authority) سایت شما بهینه شود. از طرفی هم گوگل راحت‌تر می‌فهمد حوزه‌ی فعالیتی سایت شما چیست.

نکته: اشتباهی که خیلی از سئوکارهای کم‌تجربه مرتکبش می‌شوند، پوشش دادن چند حوزه‌ی مختلف در مجله‌های اینترنتی به‌صورت همزمان است. اگر سئو سایت را از صفر شروع کرده‌اید، این کار باعث سردرگم شدن الگوریتم‌های گوگل می‌شود. وقتی گوگل متوجه نشود موضوع سایت شما چیست، انتظار نداشته باشید که مطالب آن را به کاربران پیشنهاد کند.

۴.سازماندهی صفحات سایت

در سئو کردن مجله‌های اینترنتی باید حواستان به رابط کاربری سایت هم باشد. سایت‌های مجله‌ای موضوعات متعددی را پوشش می‌دهند؛ اگر این موضوعات به کمک دسته‌بندی‌ها، تگ‌ها، استفاده از بردکرامب (Breadcrumb) و… سازماندهی نشده باشند، کاربری که وارد سایت شده، در آن گم می‌شود؛ در نتیجه Link Juice جریان پیدا نمی‌کند و صفحات مهم سایت نمی‌توانند رتبه بگیرند.

برای اینکه صفحات سایت‌های مجله‌ای و خبری را سازماندهی کنید، باید از ابزارهای متعددی کمک بگیرید. از جمله مواردی که در ادامه توضیح می‌دهیم:

  • استفاده از دسته‌بندی‌ها و برچسب‌گذاری‌ها: اول اینکه سایت‌های مجله‌ای بهتر است یک حوزه‌ی مشخص و نیچ (Nich) را پوشش دهند؛ اما اگر قرار است روی حوزه‌های مختلفی کار کنید، مقالات سایت را تا جای ممکن دسته‌بندی نمایید؛ یا از برچسب‌گذاری مطالب استفاده کنید. به این شکل در آینده می‌توانید به دسته‌ها یا برچسب‌ها نیز لینک بدهید. این کار به رشد سایت کمک می‌کند.
  • ساختار تاپیک کلاستر مقالات: بالاتر درباره‌ی نحوه‌ی تاپیک کلاستر کردن مقالات توضیح دادیم؛ این کار یک نظم نسبی را در مقالات شما ایجاد می‌کند. چون تکلیف لینک‌سازی بین مقالات و حتی دسته‌بندی‌های مربوط به مقالات براساس همان ساختار تاپیک کلاستر مشخص می‌شوند.
  • ایجاد سایت مپ: با ایجاد سایت مپ می‌توانید به خزنده‌های گوگل کمک کنید تا راحت‌تر صفحات سایتتان را ایندکس کنند. برای ایجاد نقشه سایت می‌توانید از افزونه‌های سئو، مثل رنک مث یا یوآست هم کمک بگیرید.
  • استفاده از برد کرامب: داستان قدیمی هانسل و گرتل را به‌ یاد دارید؟ در این داستان هانسل برای پیدا کردن مسیر برگشت به خانه، خرده‌های نان را روی زمین می‌ریخت. اصطلاح بردکرامب (BreadCrumb) به همین داستان اشاره دارد. هدف از برد کرامب در سئو هم ایجاد یک مسیر راهنما برای کاربر است. به نحوی که راحت‌تر بتواند مسیرش را پیدا کند و در صورت دلخواه بین صفحات سایت جابه‌جا شود.
  • استفاده از نوار جستجو: در سایت‌های خبری یا حتی مجله‌ی سایت‌های فروشگاهی، بخش نوار جستجو باید دقیقاً در دیدرس کاربر باشد. به نحوی که اگر نیازمند سرچ عبارتی بود، خیلی راحت بتواند این کار را انجام دهد. دقت نتایجی که در جستجو نمایش داده می‌شود هم صد البته مهم است.

۵.سئوی تکنیکال سایت‌های مجله‌ای

واقعیت این است که سئوی تکنیکال برای سایت‌های مجله‌ای تفاوت چندانی با سایت‌های فروشگاهی یا شرکتی ندارد. در سایت‌های مجله‌ای هم افزایش سرعت سایت، اصلاح ساختار URLها، بررسی فایل Robots.txt، بهینه‌سازی ساختار سایت، توجه به امنیت، بهینه‌سازی سایت برای موبایل، رفع خطاهای سئویی، استفاده از نشانه‌گذاری اسکیما و… نکات مهمی هستند که باید به آنها بپردازید.

اگر تخصص چندانی در سئوی تکنیکال ندارید، بهتر است این مرحله را به یک سئوکار باتجربه بسپارید. مطمئن باشید ضرر نمی‌کنید.

۶.سئوی آف پیج برای مجله‌های اینترنتی

اگر در سئوی داخلی و بحث تکنیکال مجله‌ی خبری به یک ثبات مشخصی رسیده‌اید و می‌بینید مدت‌ها است رشد خاصی ندارید، وقت آن است که سراغ سئوی آف پیج هم بروید. توصیه می‌کنیم تا قبل از رسیدن به ثبات در بحث تکنیکال و نرسیدن به اهداف مشخص شده در سئوی داخلی، پولتان را صرف سئوی آف پیج نکنید. انتشار رپورتاژ و تبلیغات برای سایت‌های مجله‌ای خوب است؛ اما باید با استراتژی مشخص و اهداف تعیین شده‌ای این کار انجام شود.

۷.بازنگری استراتژی و اصلاح فرایندها

داشتن استراتژی مشخص برای سایت مجله‌ای به شما کمک می‌کند تا به‌صورت دوره‌ای بتوانید وضعیت سئو سایت را بررسی کنید. خیلی وقت‌ها ممکن است سیاست‌های تولید محتوا، لینک‌سازی‌ها، نحوه‌ی پوشش دادن موضوعات، طراحی سایت و… نیاز به اصلاح داشته باشند. به همین دلیل می‌توانید هر ماه یا مثلاً هر ۲ ماه یک بار گزارش کاملی را از وضعیت سایت آماده کنید و به بررسی نقطه ضعف‌های آن بپردازید؛ سپس در جهت اصلاح این نقاط ضعف قدم‌های بعدی را بردارید.

هزینه سئو سایت مجله‌ای چقدر است؟

وقتی صحبت از لیست هزینه‌های سئو سایت مجله‌ای به میان می‌آید، باید فاکتورهای متعددی را بررسی کرد. به طور متوسط هزینه‌های سئوی یک سایت به‌ طور متوسط می‌تواند بین ۱۰ میلیون تا ۲۰ میلیون در ماه باشد. این اعداد برای سایت‌های مجله‌ای هم تا حدودی قابل استناد است.

البته در نظر داشته باشید که هزینه‌های تولید محتوا برای سایت‌های خبری، خصوصاً در اوایل کار، ممکن است کمی بالا باشد. چون بهتر است در ابتدای مسیر حداقل به‌صورت روزانه یک محتوا منتشر کنید. این کار کمک می‌کند تا گوگل بودجه خزش (Crawl Budget) سایتتان را افزایش دهد؛ همچنین راحت‌تر و سریع‌تر موضوع سایتتان را درک کند. اگر با اصطلاح بودجه خزش آشنا نیستید، این توضیح را از سایت بخوانید:

“Crawl Budget is the number of pages Googlebot crawls and indexes on a website within a given timeframe.”

«بودجه خزش تعداد صفحاتی است که بات‌های گوگل در بازه‌ی زمانی مشخصی از یک سایت می‌خوانند و ایندکس می‌کنند.‌»

اگر می‌خواهید برای تعیین قیمت سئو سایت مجله به جمع‌بندی دقیق‌تری برسید، باید فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:

  •   حوزه فعالیت: حوزه فعالیت شما و میزان رقابتی که هست، تا حد زیادی حدود بودجه‌ی موردنیازتان را مشخص می‌کند. مثلاً تبدیل شدن به یک مجله معتبر در حوزه ارزهای دیجیتال آسان نیست و نیاز به بودجه بالایی دارد؛ اما اگر در همین حوزه یک بخش کوچک مثل «معرفی پلتفرم‌های دیفای و پلتفرم‌های وام‌دهی» را بخواهید پوشش دهید، میزان هزینه‌هایتان کمتر می‌شود. به طور کلی بهتر است برای مجله‌های اینترنتی سراغ یک بخش کوچک و نیچ بازار بروید.
  •   اهداف تعیین شده در استراتژی: اهدافی که در استراتژی سایت مشخص می‌کنید هم روی میزان هزینه‌های سئو سایت تاثیر می‌گذارد. مثلاً استراتژی‌های لازم برای افزایش ۲۰ درصدی بازدیدهای سایت با افزایش ۱۰ درصدی بازدیدها متفاوت است و در نتیجه هزینه‌های آنها نیز متفاوت خواهد بود.
  •   وضعیت فعلی سایت: سئوی سایت‌های تازه تاسیس هزینه‌ی بالاتری دارد؛ اما برای یک مجله خبری سابقه‌دار این هزینه کمتر می‌شود.
  •   نوع خدمات مورد نیاز: اگر بخواهید خودتان سایت را سئو کنید، خب میزان هزینه‌هایتان به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد؛ خصوصاً که نیازی نیست دستمزدی برای سئوی سایت بپردازید. همچنین اگر تولید محتوای سایت هم برعهده خودتان باشد، هزینه‌هایتان حداقل می‌شود. ولی برای مجله‌ای که نیازمند استخدام سئوکار و تولیدکننده محتوا باشد، وضعیت فرق می‌کند.

برای رسیدن به یک برآورد دقیق‌تر از هزینه‌های سئو سایت مجله‌ای سری به صفحه‌ی «خدمات سئو» بزنید. همچنین از طریق تماس با پشتیبانی سایت ادزینو هم می‌توانید مشاوره‌های لازم را دریافت کنید.

دریافت مشاوره سئو سایت مجله‌ای با ادزینو

برای کاهش هزینه‌های سئو کردن سایت مجله‌ای می‌توانید با شرکت‌های سئویی همکاری کنید؛ در مقاله‌ی «بهترین شرکت‌های سئو» به معرفی شرکت‌هایی پرداخته‌ایم که برای همکاری می‌توانید روی کمک آنها حساب باز کنید.

همچنین اگر علاقه‌مند با شرکت ادزینو هستید، کافی است فرم دریافت مشاوره سئو را تکمیل کنید تا کارشناسان تیم سئو با شما تماس بگیرند. ادزینو پارتنر رسمی سئو در ایران است و در سه حوزه‌ی طراحی سایت‌های وردپرسی و اختصاصی، اجرای تبلیغات گوگل و سئو وب‌سایت فعالیت می‌کند. در همکاری با ادزینو می‌توانید صفر تا صد طراحی و سئو سایتتان را به دست متخصصان بسپارید.

نکات سئو مجله اینترنتی

در بهینه سازی سایت مجله‌ای یک سری ترفندها و نکات ریز هم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم. اگر خودتان سئو سایت را پیش می‌برید، به این نکات هم توجه کنید.

۱)تفاوت تعیین استراتژی برای سایت صفر و سایت قدیمی

در تعیین استراتژی سایت مجله‌ای باید بین سایت‌های صفر و سایت‌های قدیمی تفاوت قائل شد. برای مثال اگر سایت تازه‌کاری دارید، باید برای سئو ابتدا سراغ کلمات لانگ تیل حوزه فعالیتتان بروید و یک ساختار تاپیک کلاستر را برای مقاله‌ها پیاده‌سازی کنید. ولی برای سایت‌های عمردار باید به سراغ سرچ کنسول سایت بروید و ببینید برای بهبود CTR سایت و افزایش کلیک بهتر است روی چه حوزه‌ها و کلمات کلیدی‌ کار کنید. همچنین ساخت تاپیک کلاستر هم مجدداً حائز اهمیت است.

۲)تکنیک پوشش دادن اخبار کنفرانس‌ها و اجلاس‌ها

سایت‌های خبری برای پوشش دادن اخبار کنفرانس‌ها، اجلاس‌ها و همایش‌ها یک تیم بزرگ دارند؛ به‌علاوه چون بودجه خزش و آتوریتی آنها بالا است، خیلی سریع‌تر ایندکس می‌شوند و رتبه می‌گیرند. این مشکل کار را برای سایت‌های مجله‌ای کوچک‌تر سخت می‌کند. خیلی وقت‌ها حتی اگر بدانید که مثلاً ۳ روز دیگر همایش «سئو ۱۴۰۴» قرار است برگزار شود، باز هم برای پوشش دادن این خبر و موضوع ممکن است با مشکل روبرو شوید؛ و زمانی خبر را کار کنید که دیگر ترند نیست و تاریخ انقضای آن گذشته است.

برای حل کردن این مشکل می‌توانید از یک ترفند خاص استفاده کنید؛ اگر جلسات و همایش‌هایی با تاریخ ثابت وجود دارند که هرساله برگزار می‌شوند، می‌توانید پیشاپیش و مثلاً از چند ماه قبل یک محتوا با کلمه کلیدی آنها نوشته و منتشر کنید. مثلاً محتوایی با عنوان «همایش سالانه سئو ۱۴۰۵» را از همین الان منتشر کنید. محتوای خبر هم می‌تواند اطلاع‌رسانی درباره‌ی زمان همایش، بیان اتفاق‌های قابل پیش‌بینی و موارد این چنینی باشد. در پایان هم ذکر کنید که این خبر آپدیت می‌شود؛ این شکلی وقتی به زمان برگزاری همایش می‌رسید، دیگر دغدغه‌ی ایندکس شدن یا نشدن صفحه را ندارید. در حقیقت پیشاپیش یک صفحه برای این خبر آماده کرده‌اید؛ صفحه‌ای که ایندکس شده و حتی ممکن است در گوگل رتبه‌ی خوبی داشته باشد.

سپس در روز برگزاری همایش، خبر را با پوشش اتفاق‌های همایش آپدیت کنید. به این شکل مشکل عقب ماندن از سایت‌های خبری بزرگ را می‌توانید حل کنید.

۳)سئو کردن سایت برای گوگل و نه کاربر!

یکی از جدیدترین الگوریتم‌های گوگل Helpful Content نام دارد؛ براساس این الگوریتم اولویت گوگل برای رتبه‌بندی صفحات جلب رضایت کاربران است. این نکته در سئو برای سایت مجله‌ای اهمیت زیادی دارد. مثلاً فرض کنید محتوایی با عنوان «بهترین شرکت‌های سئو در اصفهان» نوشته‌اید. کاربری که وارد این صفحه می‌شود، در درجه‌ی اول دنبال لیستی از شرکت‌های سئویی معتبر است؛ نیازی ندارد بداند سئو چیست؟ یا چطور می‌تواند بهترین شرکت سئو را شناسایی کند. اگر در محتوای خودتان به این مسئله توجه کرده باشید، شانس بیشتری برای دیده شدن دارید.

نکته اصلی برای جلب رضایت کاربران پاسخ‌دهی به سوالات و ابهامات آن‌ها در همان ۱۰ – ۱۵ درصد اول مقاله است. نیازی نیست حاشیه بروید. به جای این کار اول جواب کاربر را بدهید؛ سپس به جزئیات بپردازید. ‌

۴)استفاده از کلمات کلیدی لوکیشن محور

اگر حوزه‌ای را پوشش می‌دهید که در آن لوکیشن مهم است، حتماً تولید محتوا برای کلمات کلیدی لوکیشن محور را در اولویت قرار دهید. مثلاً اگر موضوع سایتتان پوشش دادن «بهترین‌ها در شیراز» است، محتواهایی مثل «بهترین رستوران‌ها در حافظیه»، «بهترین کبابی بازار وکیل» و… را در اولویت قرار دهید.

۵)داشتن صبر و استمرار

استراتژی‌های سئو وب سایت مجله‌ای به‌صورت ۳ تا ۶ ماهه چیده می‌شود؛ اگرچه هر استراتژی امکان بازبینی و اصلاح را دارد، اما بهتر است به استراتژی‌های چیده شده پایبند بمانید و در اجرای آن صبر و استمرار داشته باشید. سئو سایت یک مسیر بلندمدت است؛ رسیدن به جایگاه‌های برتر گوگل هرگز یک شبه اتفاق نمی‌افتد.

۶)استفاده از محتوای همیشه سبز

مشکل خیلی از سایت‌های مجله‌ای و خبری تاریخ انقضای محتواهای آن‌ها است. مثلاً اگر یک مجله اینترنتی در حوزه تکنولوژی دارید، مسلماً می‌دانید که تاریخ انقضای هر خبر حدود ۲ تا ۳ روز است؛ پس از آن میزان بازدیدهای صفحه به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد.

برای اینکه یک ثبات کلی در میزان بازدیدکننده‌های سایت‌های مجله‌ای داشته باشید، باید سراغ تولید محتواهای همیشه سبز بروید. محتوای همیشه سبز محتوایی است که برای یک مدت طولانی مفید و مرتبط باقی می‌ماند؛ در نتیجه اگر رتبه بگیرد، تا مدت‌ها می‌تواند برایتان بازدید بیاورد.

۷)استفاده از تصاویر و ویدئوهای مرتبط

محتوا فقط متن نیست؛ در سئو سایت‌های مجله‌ای باید از فیلم، تصویر و اینفوگرافی‌های مرتبط هم استفاده کنید. در کل باید ببینید چه نوع محتوایی سریع‌تر می‌تواند نیاز کاربر را رفع کند. مثلاً اگر محتوایی با عنوان «آموزش حل مکعب روبیک» دارید، باید بدانید که استفاده از فیلم برای چنین محتوایی اولویت دارد. یا اگر می‌خواهید «انواع بلاکچین‌های ارز دیجیتال» را مقایسه کنید، بهتر است یک اینفوگرافی جذاب یا جدول برای این کار داشته باشید.

۸)تلاش برای حضور در گوگل دیسکاور (Google Discover)

گوگل دیسکاور یک فیدخوان است که براساس جستجوهای قبلی کاربران مطالبی را به آنها پیشنهاد می‌دهد. گوگل دیسکاور در دستگاه‌های اندرویدی و مرورگر کروم گوشی‌های اندروید قابل فعال‌سازی است. اگر مطالبتان وارد گوگل دیسکاور شود، به شکل چشمگیری بازدیدهای آن افزایش می‌یابد.

البته حضور در گوگل دیسکاور فرمول خاصی ندارد؛ فقط باید روی سئوی محتوای مطالب تمرکز کنید و متن‌هایی یونیک، معتبر و قابل اعتماد بنویسید. همچنین تولید محتوای به‌روز و استفاده از تصاویر و ویدئو نیز شانستان برای حضور در گوگل دیسکاور را بالاتر می‌برد.

متن زیر از سایت 427marketing هم توضیح داده است که چطور محتوایتان را برای حضور در گوگل دیسکاور بهینه کنید:

«گوگل بر اصل E-E-A-T تأکید دارد: محتوایی که تجربه (Experience)، تخصص (Expertise)، اعتبار (Authoritativeness) و قابل اعتماد بودن (Trustworthiness) را نشان دهد. هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که الگوریتم گوگل دیسکاور در اولویت‌بندی محتوا، رویکرد متفاوتی نسبت به این اصل داشته باشد.»

“Google prioritises E-E-A-T: content that demonstrates Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness. There’s no indication that the way it prioritises content for Google Discover is any different.”

سخن آخر

راه‌اندازی سایت‌های مجله‌ای یکی از راهکارهای درآمدزایی در دنیای اینترنت است. سایت‌های مجله‌ای از طریق انتشار رپورتاژ، فروش لینک و تبلیغات درآمد دارند؛ اما برای اینکه بتوانند این پلن درآمدزایی را اجرا کنند، باید ابتدا به فکر افزایش جذب ترافیک از گوگل و سایر موتورهای جستجو باشند. به همین دلیل سئو سایت مجله‌ای اهمیت زیادی دارد. در این مقاله درباره‌ی مراحل بهینه سازی سایت مجله‌ای و نکات آن صحبت کردیم. اگر سوال دیگری دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

سؤالات متداول
سئو سایت مجله‌ای چقدر زمان می‌برد؟
سئو سایت‌های مجله‌ای یک مسیر بلندمدت است. استراتژی‌ این سایت‌ها معمولاً به شکل 4 تا 6 ماهه چیده می‌شود. اگر می‌خواهید زودتر مسیر سئو کردن سایتتان را طی کنید، در دو سه ماه اول سرعت انتشار محتواها را بیشتر کنید. همچنین استفاده از کلمات لانگ تیل کم رقابت و بدرد بخور هم به شما در این مسیر کمک می‌کند.
خدمات سئو سایت مجله‌ای شامل چه مواردی می‌شود؟
خدمات سئو سایت مجله اینترنتی در عمل تفاوت‌های ریزی با سایت‌های فروشگاهی، شرکتی و… دارد. در استراتژی سئوی این سایت‌ها باید اولویت جذب ترافیک بیشتر باشد. به همین دلیل خدماتی مثل طراحی استراتژی، تحقیق کلمات کلیدی، انتشار محتوا و لینک‌سازی داخلی و… اهمیت بیشتری دارند. سئوی تکنیکال و آف پیج هم از جمله خدمات دیگری است که در مراحل بعدی باید به آنها توجه کرد.
طراحی سایت مجله‌ای باید چگونه باشد؟
در طراحی سایت‌های مجله اینترنتی باید بهینه‌سازی رابط کاربری را در اولویت قرار دهید. به نحوی که کاربر وقتی وارد سایت می‌شود، به‌راحتی بتواند مطالب دلخواهش را پیدا کند؛ یا بین صفحات مختلف به گردش بپردازد. برای سایت‌های مجله‌ای می‌توانید از قالب‌های وردپرسی استفاده کنید تا هزینه‌های طراحی سایت به شکل ویژه‌ای کاهش پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *