پست مهمان (guest blogging) عمل نوشتن و انتشار یک پست وبلاگی در سایتهای شخصی یا شرکتی دیگران است. به کمک انتشار پست مهمان میتوانید در حوزهی کاری خود دایرهی ارتباطاتتان را گستردهتر کنید؛ خود را در معرض دید مخاطبان جدید قرار دهید؛ ترافیک ارجاعی کسب کنید؛ روی برندسازی سایتتان تاثیر بگذارید؛ و با کسب بک لینک طبیعی به سئوی سایت هم کمک کنید. انتشار پست مهمان یک تکنیک سئوی کلاه سفید است؛ اما اگر به شکل غیرطبیعی انجام شود، برایتان ایجاد مشکل میکند. در ادامه دربارهی مراحل انتشار پست مهمان و تکنیکهای آن صحبت میکنیم.
پست مهمان چیست؟
پست مهمان یکی از تکنیکهای بازاریابی محتوایی است. در این روش باید سراغ همکاری با سایتهایی بروید که موضوع آنها مرتبط با حوزهی کسبوکاری شما است. سپس با نوشتن یک پست وبلاگی مفید و کاربر پسند از آنها بخواهید تا این پست را در وبسایتشان منتشر کنند.
برای آشنایی بیشتر با مفهوم guest blogging متن زیر را به نقل از سایت bigcommerce بخوانید:
“Guest Blogging is a content marketing and SEO technique where someone writes and publishes a blog post on a third party website or blog to promote their personal/corporate brand. Guest blogging exposes a brand to a relevant audience and can be an effective method to generate awareness — but it must be done carefully to avoid Google penalty.”
«وبلاگنویسی مهمان (Guest Blogging) یکی از تکنیکهای بازاریابی محتوا و سئو است؛ در این روش کسبوکارها پستهای وبلاگی را در وبسایت یا بلاگ شخص دیگری منتشر مینمایند؛ با این هدف که برند شخصی یا شرکتی خود را تبلیغ کنند. پست مهمان میتواند باعث در معرض نمایش قرار گرفتن برند در برابر مخاطبان هدف میشود؛ و روشی مؤثر برای افزایش آگاهی از برند است. با این حال، انتشار پست در سایتهای دیگر باید با دقت کاملی انجام گیرد تا از جریمههای احتمالی گوگل جلوگیری شود.»
احتمالاً برایتان سوال است که چرا سایتهای دیگر باید اجازهی انتشار پست ما را در سایتشان بدهند؟ تولید محتوای کاربرپسند و سودمند هزینهی کمی ندارد. به همین خاطر بسیاری از سایتها از اینکه شما وقت بگذارید و یک پست وبلاگی مفید را برایشان آماده کنید، خوشحال هم میشوند. چون این شکلی نیاز نیست درگیر آمادهسازی محتوا کنند. از طرفی هم اگر پست شما در گوگل رتبه بگیرد، باعث افزایش ترافیک سایت آنها میشود. در نتیجه انتشار پست مهمان یک توافق دو طرفهی سودمند است.
علاوه بر این، برخی از سایتهای دایرکتوری ممکن است در ازای انتشار پست مبلغی را نیز طلب کنند. انتشار پست در چنین مواردی سود مالی هم برای سایتهای ناشر دارد. البته در این صورت شما هم باید بیشتر احتیاط کنید و صرفاً سراغ سایتهای معتبر و مرتبط با کسبوکارتان بروید. چون انتشار پستهای مهمان در تعداد زیاد و داخل سایتهای غیرمرتبط ممکن است با جریمههایی از جانب گوگل مواجه شود. اگرچه دستورالعملهای گوگل انتشار پست در سایتهای دیگر قدغن نکرده، اما وقتی تعداد این پستها زیاد میشود، الگوریتمهای گوگل تصور میکنند که شما به دنبال خرید بک لینک بودهاید و با یک روش اسپم گونه هم این کار را انجام دادهاید. در نتیجه سایتتان را جریمه میکند.
پس اگر میخواهید از استراتژی پستهای مهمان استفاده کنید، باید حواستان به یک سری اصول و قواعد اولیه هم باشد. در ادامه دربارهی نکات انتشار پست در سایتهای دیگر صحبت میکنیم.
مزایای پست مهمان برای سئو چیست؟
یکی از اهداف انتشار پست مهمان، کمک به وضعیت سئوی سایت است. طبق نظرسنجیای که Marie Haynes، دیجیتال کریتور در توییتر انجام داده، ۳۱.۸ سئوکارها و دیجیتال مارکترها اعلام کردهاند که همچنان از استراتژی پست مهمان استفاده میکنند؛ ۱۱.۹ درصد هم اعلام کردهاند که گاهی اوقات این کار را انجام میدهند. در نقطهی مقابل ۴۳.۹ درصد از افراد هم معتقد بودند که انتشار پست مهمان دیگر کمک خاصی به سئوی سایت نمیکند. این افراد معتقند که انتشار چنین پستهایی به سمت استراتژیهای اسپم و کلاه سیاه رفته است؛ در نتیجه امکان دارد سایتتان با جریمههایی از سمت گوگل مواجه شود.
از طرفی برخی از سایتهای مجلهای هم از اصطلاح «پست مهمان» سوءاستفاده میکنند. به نحوی که با زدن چند سایت مجلهای، پستهای مهمان خود را میفروشند. کسبوکارها هم بیخبر از همهجا سراغ همکاری با این شرکتها میروند. بیخبر از اینکه انتشار پستهای مهمان پرتعداد در یک سایت از نظر گوگل پذیرفتهشده نیست و چیزی شبیه یک مزرعه لینک است. در نتیجه الگوریتمهای گوگل دیر یا زود چنین سایتهایی را از صفحه نتایج حذف میکنند و سر کسبوکارهایی که پست مهمان خریده بودند، بیکلاه میماند.
البته اگر انتشار پست مهمان را فقط از زاویهی سئویی نگاه نکنیم و مهمتر اینکه یک سری قواعد و نکات را برای استفاده از این استراتژی در نظر بگیریم، این کار مزایای دیگری هم برایتان دارد. برای مثال شما را در معرض نمایش مخاطبان هدفتان قرار میدهد؛ یا به افزایش آگاهی از برند کسبوکارتان کمک میکند.
خلاصه که این اعداد و ارقام و نظرهای متفاوت نشان میدهد که اختلاف سر انتشار پستهای مهمان چقدر زیاد است. برای اینکه به یک جمعبندی دربارهی مزایا و معایب این روش برسید، در ادامه جدولی را برایتان تدارک دیدهایم:
مزایای انتشار پست مهمان | معایب انتشار پست مهمان |
افزایش آگاهی از برند | احتمال جریمه شدن سایت توسط گوگل در صورت کسب بک لینکهای غیرطبیعی و پرتعداد |
ایجاد بک لینک و کمک به سئوی سایت | نیاز به صرف زمان و انرژی برای یافتن و هماهنگی با ناشران |
دسترسی به مخاطبان جدید هدفمند | نیاز به آمادهسازی پست وبلاگی قوی و صرف هزینه برای آن |
افزایش اعتبار نویسنده یا برند کسبوکار | ریسک عدم بازدهی لازم در صورت انتخاب اشتباه |
شبکهسازی و ایجاد ارتباط با فعالین حوزههای تخصصی | درخواست پرداخت پول توسط برخی از سایتهای دایرکتوری و ناشران |
افزایش ترافیک ارجاعی سایت | خطر رقابت محتوای پست با محتوای سایت خودتان |
مراحل انتشار پست مهمان در سایتهای دیگر
تا اینجا توضیح دادیم که پست مهمان چیست و چه مزایا و معایبی دارد. در ادامه میخواهیم دربارهی نکات انتشار پست مهمان صحبت کنیم و ببینیم چه مراحلی را برای انتشار یک پست در سایتهای دیگر باید پشت سر بگذاریم.
۱.یافتن سایتهای پذیرنده پست مهمان در حوزههای کاری مرتبط
در اولین قدم باید ببینید چه سایتها و مجلههایی در حوزهی کاری شما اقدام به انتشار پستهای مهمان میکنند. ممکن است برخی از مجلهها قوانین خاصی داشته باشند. مثلاً در حوزهی پزشکی پست مهمان منتشر کنند؛ اما پستهای حوزهی دندانپزشکی را نپذیرند. یا بعضی از سایتها ممکن است موضوع پست مهمان را خودشان پیشنهاد دهند؛ یا از شما بخواهند که قبل از آمادهسازی پست، موضوع را با آنها هماهنگ کنید. پس اینکه قبل از شروع بدانید امکان همکاری با چه سایتهایی برایتان فراهم است، اهمیت زیادی دارد.
برای یافتن چنین سایتهایی میتوانید از گوگل کمک بگیرید. مثلاً عبارتهایی شبیه «ارسال پست مهمان»، «موضوع شما + ارسال پست مهمان» و… را جستجو کنید و ببینید چه سایتهایی برای همکاری وجود دارد. خیلی وقتها سایتها به طور مستقیم دربارهی امکان انتشار پست مهمان هیچ بخشی ندارند؛ اما اگر با آنها صحبت کنید، ممکن است با تعیین یک سری شرط و شروط انتشار پست را قبول کنند.
سختترین مرحله در انتشار پستهای مهمان همین یافتن سایتهایی برای همکاری است. اگر بتوانید یک فهرست ۵ تا ۱۰ تایی از سایتهای مرتبط با کسبوکارتان را برای این کار بیابید، معرکه است. البته در انتخاب این سایتها باید اعتبار ناشر پست، وضعیت وبسایت و مرتبط بودن موضوعات سایتشان با حوزهی کسبوکاریتان را نیز در نظر بگیرید. انتشار پست در سایتهایی که اعتبار خاصی ندارند و تعداد بازدیدکنندههایشان بسیار محدود است، سود چندانی برای شما نخواهد داشت و به زحمتش نمیارزد.
نکتهی آخر اینکه ممکن است برخی از سایتهای مجلهای در ازای انتشار پست مبلغی را از شما طلب کنند؛ در واقع به جای پست مهمان چیزی شبیه یک رپورتاژ آگهی را بفروشند. اگر استراتژی پست مهمان را دنبال میکنید، بهتر است همکاری با این سایتها را بهعنوان آخرین گزینهی لیست در نظر بگیرید و ترجیحاً هم سراغشان نروید.
۲.انتخاب موضوع پست مهمان
پس از اینکه سایتی را برای انتشار پست پیدا کردید، نوبت به انتخاب موضوع میرسد. در این مرحله باید بپرسید مخاطب هدفتان به دنبال چه چیزی است؟ چه نیازی دارد؟ چه سوالهایی در ذهنش میگذرد؟ و شما چطور میتوانید این سوالها و نیازهای مخاطب را برطرف کنید؟
حالا با توجه به نیازهای مخاطب هدف حداقل ۵ موضوع متفاوت را لیست کنید. سپس در سایت ناشر ببینید موضوعی نزدیک به موضوعات شما کار شده است یا خیر. بهتر است در نهایت موضوعی را انتخاب کنید که به حوزهی کاری سایت ناشر نزدیکتر باشد؛ زاویه نگاه خاص یا نکتهی جدیدی را منعکس کند؛ مرتبط با موضوعات ترند روز باشد؛ و دقیقاً دست روی نیاز مخاطب بگذارد.
۳.تحقیق کلمه کلیدی برای نوشتن پست
پس از انتخاب موضوع، نوبت به تحقیق کلمه کلیدی میرسد. برای محتوای پست نیاز به یک کلمه کلیدی اصلی و فهرستی از کلمات کلیدی همکانسپت و مرتبط دارید. برای یافتن این عبارتها میتوانید از ابزارهایی مثل کیورد پلنر، سئو سیگنال یا کلمات کلیدی LSI خود گوگل کمک بگیرید.
۴.نوشتن و آمادهسازی پست مهمان
با داشتن موضوع و کلمات کلیدی، میتوانید سراغ مرحلهی نوشتن پست مهمان بروید. پستهای مهمان باید به همان سبک پستهای وبلاگی نوشته شوند. پس به عنوان جذاب، مقدمهی کوتاه و ترغیبکننده، سرتیترهای مرتبط، جمعبندی پایانی و کال تو اکشن مناسب نیاز دارد. همچنین اگر میخواهید به سایت خودتان لینک بدهید، باید در هنگام نوشتن محتوا حواستان به این مسئله هم باشد. بهتر است هنگام لینکدهی از انکرتکستهای مشخص و توصیفی استفاده کنید. مثلاً اگر میخواهید مخاطب را تشویق به استفاده از خدمات طراحی سایت کنید، انکر تکست مناسب میتواند «طراحی سایت ارزان با (نام برند)»، «طراحی سایت وردپرسی با (نام برند)» و… باشد.
۵.ارسال پست برای ناشر
پس از اینکه محتوا را تکمیل کردید، باید آن را برای ناشر بفرستید. معمولاً سایتهای مجلهای سازوکار مشخصی برای بررسی پستهای مهمان دارند. به همین دلیل از شما میخواهند که قبل از انتشار پست را برای بررسی بیشتر ارسال کنید. سپس وقتی محتوا را بررسی کردند، نسبت به آن بازخورد میدهند. اگر مشکلی وجود نداشته باشد، پست را برای انتشار آماده میکنند؛ یا اگر ایرادی وجود داشت، از شما میخواهند تا این ایراد را رفع کرده و مجدداً به آنها اطلاع دهید.
نکته بعدی اینکه ممکن است پست را برای وبسایت اول بفرستید، اما واکنشی نسبت به ایمیل ارسالی شما نشان ندهد؛ یا حتی با انتشار این پست مخالفت کند. در این صورت ناامید نشوید و سراغ گزینههای بعدی بروید. از لیستی که همان اول تهیه کرده بودید کمک بگیرید و یکی یکی طبق لیست پیش بروید.
۶.کمک به توزیع محتوا پس از انتشار
پس از اینکه پست مهمان منتشر شد، نوبت به توزیع محتوا میرسد. به گفتهی خیلی از دیجیتال مارکترها در حال حاضر توزیع محتوا پادشاه است و نه خود تولید محتوا. پس برای دیده شدن بیشتر باید از تمامی ابزارهایی که دم دستتان است، استفاده کنید. مثلاً پست مهمان را در شبکههای اجتماعی خود بازنشر دهید؛ یا لینک این پست را در گروههای مختلف بفرستید. به این شکل میتوانید روند جذب ترافیک هدف را سرعت ببخشید.
۷.آنالیز نتایج
در آخرین مرحله باید به کمک ابزارهایی مثل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس نتایج حاصل از پستهای مهمان را رهگیری کرده و آنالیز کنید. ببینید در صورت موفق نبودن در این استراتژی مشکل از کجاست و چطور میتوانید آن را رفع کنید. همچنین میتوانید برای این کارها از یک کارشناس سئوی دیگر نیز مشورت بگیرید.
چگونه پست مهمان بپذیریم؟
تا اینجا همهی نکاتی که گفتیم، برای وقتی بود که دنبال انتشار پست مهمان در سایتهای دیگران هستید؛ اما اگر صاحب سایتهای مجلهای یا کسبوکاری باشید، میتوانید خودتان را نیز بهعنوان یک ناشر پستهای مهمان مطرح کنید و به جای مهمان بودن، این بار میزبان پستهای مهمان باشید.
برای این کار کافی است یک صفحهی مجزا برای همکاری با کسبوکارهای دیگر بسازید و برای آنها توضیح دهید که طبق چه قوانینی میزبان پستهای مهمان خواهید بود. نکتهی بعدی اینکه بهتر است در ابتدا یا انتهای مقالات مهمان یک کادر Author Box هم قرار دهید و در این کادر نویسندهی پست مهمان را معرفی کنید. برای مثال ذکر نام، عکس، مشخصات و لینک به وبسایت نویسندهی مقاله کارهایی است که میتوانید در کادر Author Box انجام دهید.
و مهمتر اینکه برای انتشار پستهای مهمان یک چهارچوب دقیق داشته باشید؛ اگر شخص ثالثی میخواهد در سایتتان پست منتشر کند، باید این کار را طبق قوانین شما انجام دهد؛ همچنین داشتن یک سری نکات کیفی هم باید از الزامات سایتتان برای انتشار پستهای مهمان باشد.
آیا پذیرفتن پست مهمان برای سئو مفید است؟
اینکه در سایتتان میزبان پستهای مهمان باشید، روی سئوی سایت شما هم تاثیر میگذارد. اگر این پستها چارچوب مناسبی داشته و باکیفیت خوبی نوشته شده باشند، شانس بالایی دارند که در گوگل رتبه بگیرند. رتبه گرفتن این مطالب در گوگل به معنای افزایش ترافیک سایت شما است. همچنین در نظر داشته باشید کسی که پست مهمان را در سایتتان منتشر کرده، خودش هم پیگیر توزیع بهتر و بیشتر دیده شدن این پست است؛ در نتیجه بدون اینکه زحمت خاصی بکشید، وبسایتتان بیشتر دیده میشود.
آیا کسب بک لینک از پست مهمان برای سئو مضر است؟
الگوریتمهای گوگل لینکهایی که به وبسایت شما داده میشود را بهعنوان یک حکم تایید در نظر میگیرد؛ به همین خاطر روی طبیعی بودن بک لینکهای دریافتی حساسیت بالایی دارد. تا همین چند سال پیش کسبوکارها برای فریب دادن گوگل سراغ همکاری با مزارع لینک میرفتند؛ یا از شبکههای PBN کمک میگرفتند. همین مسئله باعث شده تا گوگل نسبت به بک لینکهای غیرطبیعی حساستر شود.
اگر سراغ استفاده از تکنیک پست مهمان میروید، در نظر داشته باشید که این کار باید طبیعی و به شکلی گزیده انجام شود. اینکه مثلاً همزمان یک پست را در چند سایت مشابه منتشر کنید، اشتباه بزرگی است که در حق خودتان مرتکب شدهاید. اگر پستهای مهمان در سایتهایی مرتبط با حوزهی کسبوکارتان منتشر شوند، بک لینکهای آنها برای سئوی سایت مفید است؛ اما اگر بهصورت فلهای و در سایتهای نامعتبر منتشر شوند، ممکن است به سئوی سایت ضرر هم رسانده و باعث جریمه شدن سایت شوند.
سخن آخر
منظور از پست مهمان، پستی وبلاگی است که در سایتهای دیگران منتشر میکنید. این تکنیک برای کسب بک لینک، افزایش آگاهی از برند و جذب مخاطبان جدید مورد استفاده قرار میگیرد. انتشار پست مهمان اگر به شکل اصولی انجام شود، به سئوی سایت کمک میکند؛ اما اگر به شکل فلهای و در سایتهای نامعتبر باشد، حساسیت الگوریتمهای گوگل را به همراه دارد. در این مقاله دربارهی اینکه پست مهمان چیست و چطور میتوان یک پست مهمان خوب نوشت صحبت کردیم. اگر سوال دیگری دارید، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.