طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php ؟ بررسی جامع

طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php ؟ بررسی جامع

طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php
خلاصه

طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا PHP؟ دعوای بین PHP و وردپرس بین طراحان سایت یک دعوای قدیمی است. PHP یک زبان برنامه‌نویسی است که برای طراحی سایت از پایه، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فهرست مطالب

طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا PHP؟ دعوای بین PHP و وردپرس بین طراحان سایت یک دعوای قدیمی است. PHP یک زبان برنامه‌نویسی است که برای طراحی سایت از پایه، مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته برخی‌ از طراح‌ها ممکن است از فریم ورک‌های PHP مثل لاراول، سیمفونی (Symfony) و… هم استفاده کنند. 

در نقطه مقابل، وردپرس قرار دارد که یک CMS مدیریت محتوا بر پایه PHP است؛ که کار طراحی را بسیار ساده‌تر می‌کند. با این حال در برخی از مواقع استفاده از PHP و فریم ورک‌های آن انتخاب بهتری است. به همین خاطر هم دعوای بین وردپرس و PHP شکل می‌گیرد. در ادامه با جزئیات بیشتری این مسئله را بررسی می‌کنیم.

طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php  | همه چیز از نگاه اعداد و ارقام

برای اینکه پاسخ صحیحی به پرسش طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php بدهیم، قصد داریم تک‌تک ویژگی‌های آن‌ها را مقایسه کنیم؛ اما قبل از اینکه به سراغ این مقایسه برویم، نگاهی به چند آمار داشته باشیم:

بر اساس گزارش سایت w3techs.com بیش از ۴۳ درصد از وب‌سایت‌های دنیا با استفاده از CMS وردپرس ساخته شده‌اند. همچنین این سایت ادعا می‌کند که اگر تمامی سایت‌های ایجاد شده با سیستم مدیریت محتوا را در نظر بگیریم، سهم وردپرس حدود ۶۲ درصد از کل بازار است. این آمارها مربوط به آوریل ۲۰۲۴ است و به خوبی نشان می‌دهد که چرا وردپرس طرفداران زیادی دارد.

نکته جالب‌تر اینکه بر اساس همین اعداد و ارقام، ۳۶.۲۸ درصد از ۱ میلیون سایت برتر دنیا وردپرسی هستند. یعنی بیش از ۳۶۴ هزار وب‌سایت برتر دنیا. از معروف‌ترین سایت‌های وردپرسی دنیا می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

سایت w3techs.com برای وب‌سایت‌های طراحی شده با PHP هم آمارهای جالبی را ارائه می‌کند. بر اساس این آمارها، سهم زبان PHP در بین سایت‌های برنامه‌نویسی شده ۷۶.۴ درصد است. همچنین ۳۴.۲ درصد از ۱ میلیون سایت برتر دنیا با زبان PHP طراحی شده‌اند. از معروف‌ترین سایت‌های PHP دنیا می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

نزدیکی این آمارها نشان می‌دهد که خیلی نمی‌توان در مقایسه وردپرس و PHP به نتیجه مطمئنی رسید. به همین خاطر است که هنوز هم دعوای بین این دو گزینه خاتمه پیدا نکرده است.

طراحی سایت با CMS یا کدنویسی؟ 

وردپرس یکی از بهترین سیستم مدیریت محتوا است که برای طراحی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی سایت با وردپرس هزینه کمتری به همراه دارد و به کار طراحی هم سرعت می‌بخشد. به علاوه ویژگی‌های ممتازی دارد که آن را نسبت به CMSهای دیگر برتری می‌دهد. چیزی که شاید ندانید، این است که خود وردپرس هم بر پایه زبان PHP راه‌اندازی شده است. استفاده از وردپرس یا CMS های دیگر کار طراحی سایت را بسیار ساده‌تر می‌کنند؛ به‌علاوه امکانات و افزونه‌های بسیاری برای وردپرس در دسترس است که یک مزیت محسوب می‌شود.

با این حال در برخی از مواقع نیاز است که طراحی سایت را از پایه و با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی انجام دهید. اینجاست که پای زبان برنامه‌نویسی PHP و فریم ورک‌های آن به میان می‌آید. زبان PHP گزینه خوبی برای طراحی سایت‌های اختصاصی و پویا (Dynamic) است و امکان توسعه زیادی هم دارد. نزدیک‌ترین رقیب به PHP، زبان ASP.NET است؛ اما بیش از دو سوم سایت‌های کدنویسی شده بر پایه PHP هستند. برای طراحی سایت با PHP اغلب از فریم ورک‌هایی مثل لاراول، سیمفونی،  CodeIgniter، CakePHP و Zend استفاده می‌شود.

در نهایت، انتخاب بین CMSها یا کدنویسی سایت، انتخاب بین خوب و بد نیست و بستگی به نیازهای کارفرما دارد. به همین خاطر است که برای اینکه بفهمیم طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا  php، باید به مقایسه ویژگی‌های آن‌ها بپردازیم و ببینیم متناسب با نیازمان، انتخاب کدام یک منطقی‌تر به نظر می‌رسد.

مقایسه وردپرس و PHP | بررسی قدم به قدم ویژگی‌ها

تا اینجا نشان دادیم که چرا نمی‌توان به پرسش طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php پاسخ خلاصه‌ای داد. به همین خاطر در ادامه قصد داریم ویژگی‌های مهم را در هر دو مورد مقایسه کنیم و ببینیم برتری نسبی به کدام یک اختصاص دارد.

مقایسه وردپرس و PHP

۱.ارائه تجربه کاربری (User Experience)

مبحث تجربه کاربری و UI/UX اهمیت زیادی برای صاحبان وب‌سایت‌ها دارد. به‌خصوص اگر فروش یا ارائه خدماتشان وابسته به ارائه یک تجربه کاربری ایده‌آل باشد. هرچقدر کار با پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌ها راحت‌تر شود، نتیجه آن ارائه خدمات بهتر و افزایش فروش و درآمد وب‌سایت است.

با توجه به اینکه فریم ورک‌های PHP اساساً برای توسعه‌دهندگان طراحی شده‌اند و البته PHP هم سطح زبان برنامه‌نویسی نسبتاً پایینی است، اغلب رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) آن‌ها چندان اهمیتی برای توسعه‌دهندگان ندارد. در نقطه مقابل وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS است و هدف اصلی ایجاد آن به ساده‌سازی فرایند طراحی وب برمی‌گردد. به همین خاطر ارائه خدمات و ابزارهایی برای طراحی یک رابط گرافیکی کاربری در وردپرس اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. در نتیجه می‌توان گفت که در بحث ارائه تجربه کاربری مناسب، وردپرس عملکرد بهتری دارد.

۲.تامین امنیت وب‌سایت

در پاسخ به سوال «طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php» بحث امنیت اهمیت ویژه‌ای دارد و از دغدغه‌های اصلی سفارش‌دهندگان است. اگر امنیت وب‌سایت به درستی تامین نشود، ممکن است مورد حمله بدافزارها و هک‌های امنیتی قرار بگیرد؛ که مسلماً دلخواه کارفرما نیست.

در مقایسه امنیت، معمولاً برتری نسبی را به سایت‌های PHP می‌دهند؛ اما سایت‌های PHP هم به اندازه سایت‌های وردپرسی در برابر حملات امنیتی آسیب‌پذیر هستند. از طرفی سیستم مدیریت محتوای وردپرس همانطور که در مقاله چک لیست امنیتی وردپرس گفتیم دارای افزونه‌ها و ویژگی‌هایی است که آن را در برابر خطرات احتمالی تا حد خوبی ایمن می‌کند. در نتیجه اگرچه برتری نسبی در اینجا با سایت‌های PHP است، اما عملکرد سایت‌های وردپرسی هم رضایت خاطر را برای صاحبان‌شان فراهم می‌آورد.

۳.به‌روزرسانی

فضای اینترنت یک فناوری در حال توسعه است. به همین خاطر بحث به‌روزرسانی هم در طراحی سایت‌های وردپرسی و PHP اهمیت پیدا می‌کند. صاحبان سایت‌ها ترجیح می‌دهند از گزینه‌هایی استفاده کنند که پیوسته به‌روز می‌شوند و مطابق با استانداردهای دنیای اینترنت پیش می‌روند.

بر این اساس می‌توان وردپرس را به PHP ارجحیت داد؛ زیرا سیستم مدیریت محتوای وردپرس به طور مرتب به‌روزرسانی می‌شود. به نحوی که در هر آپدیت شاهد اضافه شدن ویژگی‌های جدید یا رفع مشکلات قبلی هستیم.

در نقطه مقابل فریم ورک‌های PHP معمولاً به سرعت وردپرس آپدیت نمی‌شوند. به همین خاطر مسئولیت بهینه‌سازی‌های جدید و اضافه کردن ویژگی‌های تازه برعهده توسعه‌دهنده و برنامه‌نویس است. در نتیجه برتری مطلق در بحث به‌روزرسانی به CMS وردپرس می‌رسد.

اهمیت بروزرسانی سایت

۴.انعطاف‌پذیری در طراحی

در بحث انعطاف‌پذیری، طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php؟ برخی از طراحان معتقدند که PHP قابلیت‌های بیشتری برای طراحی سایت در اختیارشان قرار می‌دهد. به همین خاطر برتری را به زبان PHP می‌دهند؛ اما در نقطه مقابل کارشناسان وردپرس هم اعتقاد دارند که CMS وردپرس به واسطه افزونه‌های متعددی که دارد، در طراحی سایت به مشکلی بر نمی‌خورد. پاسخ وردپرس کارها زیاد هم بی‌راه نیست. توسعه وردپرس و افزایش تعداد افزونه‌ها و ابزارها سبب شده تا طراحی سایت با وردپرس چندان چالش‌برانگیز نباشد. حتی در خیلی از مواقع استفاده از وردپرس کار طراحی را ساده‌تر هم می‌کند.

توسعه وردپرس

البته همچنان برنامه‌نویسی سایت با زبان PHP انتخاب بهتری برای سایت‌های خاص و اضافه کردن ویژگی‌های خاص به وب‌سایت است. در نتیجه می‌توان گفت که در این یک مورد، مقایسه وردپرس و PHP به جایی نمی‌رسد و تقریباً برنده‌ای وجود ندارد.

۵.سئوی وب‌سایت

ممکن است در بحث طراحی سایت اصطلاح «SEO friendly» بودن را شنیده باشید. سئو مخفف بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو است. اگرچه بخش اصلی مباحث سئویی مربوط به کلمات کلیدی و تولید محتوا می‌شود، اما بخشی هم به زمان طراحی سایت اختصاص دارد.

وردپرس در بحث سئویی به چند دلیل نسبت به PHP برتری محسوس دارد. نخست اینکه وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS است. به همین خاطر هم ابزارها و امکانات خوبی برای تولید محتوا در اختیار کاربر قرار می‌دهد. علاوه بر این، افزونه‌های متعددی هم برای وردپرس در دسترس هستند که به‌واسطه آن‌ها می‌توان محتوای وب‌سایت را راحت‌تر بهینه‌سازی کرد.

در نتیجه باید گفت که از نظر سئو، پاسخ سوال «طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php» بدون شک وردپرس است.

پیش از مقایسه یکی دیگر از ویژگی های وردپرس و PHP از شما دعوت می کنیم به مقاله بهترین شرکت طراحی سایت هم سر بزنید.

۶.خواسته‌های کارفرما

عامل دیگری که در تعیین وردپرسی بودن یا PHP بودن وب‌سایت‌ها اهمیت دارد، خواسته‌های کارفرماست. در حالت کلی وردپرس انتخاب خوبی برای راه‌اندازی سایت‌های فروشگاهی، بلاگ‌های شخصی و سایت‌های شرکتی است. این سایت‌ها پیچیدگی‌های خاصی ندارند و وقتی از وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توان با هزینه و وقت کمتری آن‌ها را طراحی کرد؛ اما گاهی اوقات خواسته کارفرما شامل ویژگی‌هایی می‌شود که اجرای آن‌ها با وردپرس چالش‌برانگیز و حتی نشدنی است. در این صورت انتخاب PHP کار را راه می‌اندازد.

وردپرس

بر این اساس برای مقایسه PHP و وردپرس باید ابتدا به سراغ نیازسنجی از کارفرما رفت و سپس به نتیجه رسید.

۷.هزینه طراحی سایت

کاربرد CMS های طراحی سایت ساده‌ کردن کار طراحی و پایین آوردن هزینه‌های آن است. وردپرس هم یک CMS متن باز است که امکان طراحی و توسعه را در اختیار تمامی کاربران قرار می‌دهد. در نقطه مقابل طراحی سایت با PHP باید تماماً توسط متخصصان انجام شود. تخصصی شدن کار طراحی هم باعث شده تا نیازمند زمان زیادتری باشد. به همین خاطر هزینه طراحی سایت‌های وردپرسی بسیار کمتر از سایت‌های PHP است.

مقایسه هزینه وردپرس و PHP

در نتیجه اگر بخواهید بحث هزینه را در این مقایسه دخالت دهید، بدون شک وردپرس انتخاب مناسب‌تری است.

سخن آخر

مقایسه وردپرس و PHP سال‌هاست که بین کارفرماها و طراحان رواج دارد و عملاً هم نمی‌توان یکی را بر دیگری برتری داد. هر کدام از این دو مورد مزایا و معایب خودشان را دارند و باید در جای درست و متناسب با نیازهای کارفرما مورد استفاده قرار بگیرند. در این مقاله سعی کردیم با مقایسه ویژگی‌ها به پرسش طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا  php بپردازیم. اگر هنوز ابهامی درباره انتخاب‌ دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما خواهیم بود.

سؤالات متداول
آموزش وردپرس راحت‌تر است یا PHP؟
اگر قصد یادگیری طراحی وب‌سایت را دارید، بهتر است در شروع کار به سراغ وردپرس بروید. وردپرس یک CMS طراحی سایت است و آموزش آن چندان هم چالش‌برانگیز نیست.
طراحی سایتم را با PHP انجام دهم یا وردپرس؟
انتخاب بین PHP و وردپرس باید با توجه به نیازهای شما مشخص شود. اگر صرفاً به دنبال یک سایت فروشگاهی، شرکتی یا بلاگ شخصی هستید، وردپرس انتخاب بهتری برای شماست؛ اما اگر نیاز به ویژگی‌های خاصی دارید، بهتر است با یک طراح سایت مشورت کنید تا به نتیجه مشخص‌تری برسید.
برای سایت فروشگاهی وردپرس بهتر است یا PHP؟
بسیاری از سایت‌های فروشگاهی توسط وردپرس یا حتی فروشگاه‌سازها طراحی شده‌اند. از PHP معمولاً برای طراحی سایت‌های خاص کمک گرفته می‌شود. برای مثال اگر قصد راه‌اندازی یک مارکت پلیس را داشته باشید، مسلماً وردپرس انتخاب خوبی برای شما نیست. در این صورت چاره‌ای جز کدنویسی ندارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *