بر اساس مستندهای موجود، نزدیک به ۶۰ درصد رستورانها در همان ۳ سال اول ورشکسته میشوند. دلیل این مسئله هم ناتوانی رستورانها در درآمدزایی پایدار است. برای افزایش فروش رستوران باید روی دو فاکتور «جذب مشتریان جدید» و «نگه داشتن مشتریان قدیمی» تمرکز کنید.
اگرچه جذب مشتریان جدید مهم است؛ اما بیش از ۷۰ درصد مردم ترجیح میدهند رستورانها یا کافههای ثابتی را برای غذا خوردن و وقت گذراندن انتخاب کنند؛ زیرا از کیفیت غذا و خدمات آنها مطمئن هستند. بهعلاوه جذب مشتری جدید ۵ برابر هزینه بیشتری میطلبد. به همین خاطر نگه داشتن مشتریان قدیمی نیز اهمیت ویژهای دارد. در ادامه ۲۳ ایده را معرفی میکنیم که برای جذب مشتری و بازاریابی رستوران به کارتان میآید. اگر نمیخواهید به سرنوشت رستورانهای ورشکسته دچار شوید، این نکات را جدی بگیرید.
۲۴ ایده برای افزایش فروش رستوران (راهکارهای عملی و ۱۰۰ درصدی!)
اگر صاحب رستوران باشید، حتماً میدانید که چرخاندن یک رستوران یا کافه حاشیه سود کمی دارد؛ به ویژه که هزینه تامین مواد غذایی اولیه هر روز بیشتر میشود. از طرفی هم وضعیت بد اقتصادی باعث شده تا مردم میل کمتری برای رستورانگردی و کافهگردی داشته باشند. اینجاست که بازاریابی و تبلیغات برای رستورانها اهمیت بیشتری پیدا میکند.
برای افزایش فروش رستورانها میتوان راهکارهای مختلفی ارائه داد؛ اما خیلی از این راهکارها معمولاً عملی نیستند یا نیاز به هزینههای زیادی دارند که برای خیلی از رستورانها بهصرفه نیست. در این مقاله ما به سراغ راهکارهایی رفتهایم که عملی باشند و همه رستورانها بتوانند از آنها استفاده کنند. با رعایت این نکات مطمئن باشید وضعیت فروش رستورانتان قطعاً بهتر خواهد شد.
۱.لوکیشن رستوران را در گوگل ثبت کنید
بیش از ۳۰ درصد مردم وقتی دنبال رستوران یا کافه جدیدی میگردند، سراغ گوگل یا نقشههای اینترنتی میروند. فرض کنید مسافر هستید و دنبال یک رستوران میگردید، مسلماً اولین چیزی که به ذهنتان میرسد این است که مثلاً در گوگل جستجو کنید: «بهترین رستوران آمل» یا چیزی شبیه این. نکته مهم اینجاست که گوگل برای چنین جستجوهایی ارزش زیادی قائل است و دقیقاً فهرستی از رستورانهای معروف آمل را به شما نمایش میدهد.
حالا سوال اینجاست که گوگل از کجا این رستورانها را میشناسد؟ از اینجا که این رستورانها لوکیشن خودشان را در گوگل ثبت کردهاند! (یا شاید خوششانس بودهاند و یک مشتری این کار را برایشان کرده است.) ثبت رستوران در گوگل هیچ هزینهای ندارد و خیلی ساده هم انجام میشود. در مقاله «ثبت کسب و کار در گوگل مپ» مراحل ثبت لوکیشن را به طور کامل توضیح دادهایم. اگر به فکر افزایش فروش رستوران هستید، همین امروز لوکیشن خودتان را در گوگل ثبت کنید.
نکته مهم: بهروز بودن اطلاعات رستوران در گوگل خیلی اهمیت دارد. این اطلاعات شامل منوی رستوران، ساعت کاری، اطلاعات تماس و… میشود. در ضمن میتوانید تصاویری از غذاها و لوکیشن رستوران را نیز در گوگل اضافه کنید. این کار به مشتریان کمک میکند تا راحتتر برای مراجعه به رستوران شما تصمیم بگیرند.
۲.سرویس سفارش آنلاین داشته باشید
در چند سال اخیر پلتفرمهایی مثل اسنپ فود، اُفود و… در زمینهی عرضهی غذای آنلاین فعال شدهاند. برای افزایش فروش رستوران میتوانید در این پلتفرمها عضو شوید و بخشی از سفارشهایتان را بهصورت آنلاین ارائه دهید. در وقت نهار خیلی از کارمندان ترجیح میدهند غذایشان را بهصورت آنلاین تهیه کنند. برای شام هم وقتی با کلافگی و خستگی از کار برگشته باشید، مسلماً حوصلهی رفتن به رستوران را ندارید؛ اما بدتان نمیآید یک نفر غذایی گرم و آماده را درب خانه به شما تحویل دهد.
برای اینکه بهتر ارزش فروش آنلاین غذا را درک کنید، این آمار را از سایت دیجیتاتو بخوانید:
«اسنپفود ۲۰ میلیون و ۴۸۰ هزار کاربر دارد که سال پیش ۷ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر از آنها از این سرویس استفاده کردهاند. در سال ۱۴۰۲ یکی از کاربران اسنپفود ۹ هزار و ۹۸۹ سفارش ثبت کرده و یک میلیارد و ۹۶۱ میلیون تومان برای این سفارشها خرج کرده است. بزرگترین سبد سفارش نیز به ارزش ۶۲ میلیون تومان، شامل ۴۷۰ پرس جوجهکباب و ۹۴۰ قلم کالا بوده است. گرانترین سبد اما حدوداً ۷۰ میلیون تومان ارزش داشته است.»
۳.اپلیکیشن یا سایت سفارش آنلاین غذا داشته باشید
همکاری با پلتفرمهای سفارش آنلاین غذا در کنار مزایای بیشمار، معایبی هم دارد. مثلاً اینکه در همکاری با این پلتفرمها نمیتوانید به اطلاعات مشتریان دسترسی داشته باشید؛ بهعلاوه باید حق کمیسیون این پلتفرمها را نیز بدهید که در درازمدت هزینهی بالایی است.
اگر کمی سبک – سنگین کنید، میبینید که راهاندازی یک وبسایت برای رستوران یا حتی اپلیکیشن اختصاصی چندان هم فکر بدی نیست. خصوصاً اگر بتوانید آن را تبلیغ کنید و بینش مشتریان آنلاینتان جا بیندازید. برای این کار هم میتوانید از تبلیغات در شبکههای اجتماعی شروع کنید؛ یا سراغ تبلیغات پیامکی بروید. اگر برای سفارش آنلاین غذا از سایت درصد تخفیف خوبی در نظر بگیرید؛ یا امکان ارسال رایگان را برایش تعریف کنید، مطمئن باشید مورد توجه کاربران هم قرار میگیرد.
برای طراحی سایت و اطلاع دربارهی هزینههای آن هم میتوانید با کارشناسان ادزینو مشورت کنید. هزینه مشاوره طراحی سایت ادزینو کاملاً رایگان است.
۴.به منوی رستوران غذاهای رژیمی اضافه کنید
رستوران و کافه آدم را یاد کالریهای اضافه، چاقی و عذاب وجدانهای بعدش میاندازد. خیلی از مردم بهخاطر همین مسئله ترجیح میدهند سراغ رستوران و کافه نروند؛ برای اینکه دل این مشتریان را به دست بیاورید، میتوانید در منوی رستوران چند غذای رژیمی هم اضافه کنید. غذاهایی که کم چربتر یا بدون گلوتن باشند، میتوانند نظر مشتریان را جلب کنند. خصوصاً مشتریانی که به سلامت خودشان اهمیت میدهند.
چون خیلی از رستورانها چنین کاری را انجام نمیدهند، با این خلاقیت میتوانید صاحب بزرگترین گاو بنفش برای تبلیغات و بازاریابی رستوران شوید. کافی است همین ویژگی را در شبکههای اجتماعی و ویدئوهای تبلیغاتی خود بولد کنید تا سر زبانها بیفتید و معروف شوید.
۵.غذای خاص محلی داشته باشید
اگر در شهرهای توریستی رستوران دارید، حتماً یکی دو غذای محلی هم در منوی رستوران قرار دهید. خیلی از توریستها وقتی به شهر جدیدی میروند، دوست دارند غذاهای محلی این مناطق را تجربه کنند. معمولاً هر شهری هم چند غذای محلی معروف دارد. مثلاً قیمه نثار قزوین معروف است؛ یا باقالا قاتق چیزی است که اگر به شمال بروید، دوست دارید تجربهاش کنید. پس دنبال رستورانی میگردید که چنین غذاهایی را داشته باشند.
البته صرفاً داشتن چنین غذاهایی در منو باعث فروش بیشتر نمیشود؛ بلکه باید سعی کنید تا بهترین کیفیت را در پخت غذاهای محلی داشته باشید و دقیقاً با این مشخصه معروف شوید. برای مثال وقتی حرف از بریانی اصفهان میشود، همه از بریانی اعظم حرف میزنند؛ یا رستوران اقبالی در قزوین با قیمه نثارش معروف است. همین فاکتورها هم باعث ماندگاری و افزایش فروش این رستورانها شده است.
۶.پیشنهادهای مختلف برای مهمانیهای بزرگ ارائه دهید
خیلی از مردم آپارتماننشین هستند و نمیتوانند از مهمانهایشان در خانه پذیرایی کنند؛ به همین خاطر سراغ رزرو میز در رستورانها یا کافهها میروند. همچنین خیلی از جمعهای دوستانه نیز برای دیدارهای دوباره کافه رستورانها را انتخاب میکنند. برای افزایش فروش رستوران میتوانید از این فرصتها بهره ببرید.
برای مثال اگر برای مهمانیها و دورهمیهای بزرگ فضاهای VIP داشته باشید، خیلی در جذب مشتری موثر است؛ همچنین میتوانید برای این مهمانیها کدهای تخفیفی در نظر بگیرید. مثلاً ۱۵ درصد روی ارائه سرویس و غذاها تخفیف بدهید؛ یا به رایگان برایشان نوشیدنی، چایی یا سالاد سرو کنید. این موارد شاید کمی هزینه روی دستتان بگذارد، اما باعث میشود با تبلیغات دهان به دهان به مکانی برای برگزاری مهمانیهای بزرگ و دورهمیهای مختلف تبدیل شوید.
۷.برای سرگرمی و خوشحالی کودکان برنامه بچینید
نگرانی خیلی از خانوادهها در رستوران و کافه سرگرم کردن بچهها است. نگه داشتن کودکان روی صندلی رستوران برای یکی دو ساعت خیلی سخت میشود؛ اما میتوانید به شکلهای مختلفی برای کودکان سرگرمی ایجاد کنید یا باعث خوشحالی آنها شوید. برای مثال میتوانید به کودکان در موقع خوشامدگویی یک نوشیدنی سالم و رایگان بدهید.
اگر فضای بیشتری در رستوران دارید، میتوانید یک اتاق بازی برای کودکان تدارک ببینید. داشتن اتاق بازی لطف بزرگی در حق خانوادهها است. حتی اگر چنین امکانی هم نداشتید، حداقل کار این است که برای کودکان صندلیهای مخصوص داشته باشید. توجه به کودکان باعث جذب خانوادهها میشود و رستوران شما را به یک محل امن خانوادگی تبدیل میکند.
۸.فضای instagramabel داشته باشید
خیلی از مشتریان رستورانها و کافهها دوست دارند از لحظات خوش خود عکاسی کنند و آن را در شبکههای اجتماعی مختلف به اشتراک بگذارند. اگر به فکر افزایش فروش رستوران و جذب مشتری جدید هستید، باید به این نکته هم توجه کنید. چگونه؟
نکته اول اینکه برای طراحی داخلی رستوران تم مشخصی داشته باشید. مثلاً یک تم سنتی برای رستورانهای محلی مناسب است؛ یا در مکانهای لوکس میتوانید یک تم لوکس و خاص را برای رستوران انتخاب کنید.
نکته دوم اینکه باید لوکیشنهایی را برای عکاسی مشتریان طراحی کنید. مثلاً قرار دادن چند آینه در رستوران باعث میشود تا مشتریان میل بیشتری برای عکاسی داشته باشند. ویژگی instagramabel بودن رستوران مشتریان را به اشتراکگذاری تجربههایشان با دیگران تشویق میکند. هرچقدر مشتریان بیشتر رستوران شما را در شبکههای اجتماعی تگ کنند، معروفتر میشوید و نیازتان به تبلیغات هم کمتر میشود.
۹.برنامه وفاداری مشتری داشته باشید
نگه داشتن مشتریان قبلی هزینه خیلی کمتری نسبت به جذب مشتریان جدید دارد؛ آمارها نشان میدهد که این هزینهها تقریباً یک پنجم است. به همین خاطر برای افزایش فروش رستوران باید تلاش کنید تا مشتریان جذب شده را راضی نگه دارید و آنها را به مشتریان وفادار رستوران تبدیل کنید.
برای این کار میتوانید شماره مشتریان را در اولین مرتبهی ورود بگیرید و جهت تشویق بیشتر برای مراجعه مجدد، از پیامک مارکتینگ بهره ببرید. حتی در خریدهای اینترنتی هم میتوانید این مسئله را در نظر داشته باشید. ارائه کد تخفیف در پیامک یا درخواست نظرخواهی از مشتریان باعث افزایش تعامل و جذب مشتریان وفادار میشود.
همچنین در مراجعههای بعدی مشتریان میتوانید برای آنها چایی یا نوشیدنی رایگان در نظر بگیرید و سعی کنید تا لحظات خوشی را سپری کنند.
نکته دیگر اینکه تلاش کنید مشتریان دائمی خود را بهخاطر بسپارید. همینکه بدانید آقا یا خانم ایکس مشتری دائمی شماست و معمولاً اول غذا سفارش میدهد و بعد چایی میخواهد، نشانهای است که به او توجه میکنید و باعث وفاداری بیشترش میشود.
۱۰.به مشتریان بیرونبر سریعتر سرویس بدهید
جذب مشتری برای رستوران را فقط به سرو غذا در مکان رستوران محدود نکنید. خیلی از فستفودیها امکان ارائه غذای بیرونبر را به مشتریان دارند. رستورانهای دیگر هم میتوانند چنین سرویسی را برای مشتریان خود در نظر بگیرند. داشتن سرویس غذای بیرونبر راهکاری برای افزایش فروش رستورانها است و تازه هزینههای تمیزکاری و سرویسدهی هم ندارد.
البته در ارائه سرویسهای بیرونبر باید سازوکاری داشته باشید که آدمها کمتر معطل شوند. برای مثال غذاهای نیمهآماده داشته باشید تا سریعتر سرویس دهید؛ یا یکی دو نیرو را فقط برای ارائه سرویسهای بیرونبر در نظر بگیرید تا فرایند آمادهسازی این سفارشها زودتر انجام شود.
۱۱.با شرکتها و سازمانهای مختلف همکاری کنید
برای افزایش فروش رستوران میتوانید برنامههایی برای همکاری با سازمانها و شرکتها داشته باشید. خیلی از سازمانها برای تامین غذای کارکنان خود با رستورانها همکاری میکنند؛ یا حتی ممکن است به کارکنان خود کارتهای خرید از رستوران بدهند. جذب این دست مشتریان سود بالایی دارد و خیالتان را بابت تامین خیلی از هزینهها راحت میکند.
برای تشویق سازمانها و شرکتها برای همکاری میتوانید کدهای تخفیفی خاصی در نظر بگیرید؛ یا غذاهای سازمانی را با قیمت کمتری به فروش برسانید. همچنین داشتن کیفیت بالای غذا نیز باعث ترغیب این سازمانها به ادامه همکاری میشود. نکته دیگر داشتن تنوع مناسب در ارائهی غذاهای سازمانی است.
۱۲.سینی غذای تخفیفدار داشته باشید
خیلی از رستورانها برای جذب مشتری و افزایش فروش سراغ ارائه سینیهای تخفیفی میروند. برای مثال تبلیغاتی مانند «سینی غذای دو نفره فقط ۲۸۰ هزار تومان!» یا «سینی قاجاری ۵ نفره فقط با ۸۲۰ هزار تومان» و… را احتمالاً در اینستاگرام زیاد دیده باشید.
طراحی چنین پلنهایی میتواند میزان فروش رستوران را تا حد خوبی افزایش دهد. شما هم میتوانید برای رستوران خود چنین سینیهایی را تدارک ببینید. حتی میتوانید مثلاً نوشیدنی رایگان برای سفارشهای چند نفره در نظر بگیرید؛ یا برای مثال اگر مشتری دو عدد پیتزا سفارش داد، برای پیتزای دوم ۵۰ درصد تخفیف داشته باشید.
نکته مهم: سینیهای تخفیفدار باید محدودیت زمانی داشته باشند. مثلاً بگویید که «فقط تا همین آخر هفته دو پیتزا بخر؛ یک پیتزا رایگان ببر!» در بازههایی که حدس میزنید فروش رستوران پایین میآید و تعداد مشتریانتان کم میشود، داشتن چنین پلنهایی باعث جبران این کمبود مشتری خواهد شد.
۱۳.برای مناسبتهای خاص برنامه داشته باشید
خیلی از مناسبتها مثل شب یلدا، عید نوروز، اعیاد مذهبی، ولنتاین و… مواردی هستند که برای تبلیغات رستوران میتوانید برای آنها برنامه داشته باشید. برای مثال میتوانید به مناسبت شب یلدا یک سینی غذای مخصوص طراحی کنید و آن را در شبکههای اجتماعی خود تبلیغ نمایید. یا میتوانید برای ولنتاین یک برنامه ویژه تدارک ببینید تا مشتریان بتوانند در رستوران شما این روز را با خاطرهای خوش سپری کنند.
۱۴.سرعت سرویسدهی رستوران را افزایش دهید
مشکل اغلب رستورانها و فستفودها وضعیت بد سرویسدهی آنها است. مشتری ساعت ۱۲ وارد رستوران شده و غذا سفارش داده است؛ اما تا ساعت ۱ و ۱۵ دقیقه باید منتظر آماده شدن غذایش بنشیند. این مشکل در فستفودیها خیلی بیشتر هم به چشم میخورد. تازه اسمش را هم گذاشتهاند فستفود! غذایی که سریع آماده میشود. این دست از مشکلات نارضایتی مشتریان را به همراه دارد و یکی از دلایل مهمی است که مشتریان سراغ گزینهها و رستورانهای بعدی میروند.
اگر به فکر افزایش فروش فستفود هستید، باید تا جای ممکن سرعت سرویسدهی خود را بالا ببرید. البته این سرعت نباید روی کیفیت سرویسدهی تاثیر منفی بگذارد. به این نکته هم توجه داشته باشید.
۱۵.رفتاری صمیمانه با مشتریان داشته باشید
خیلی از مشتریان صرفاً برای غذا خوردن سراغ رستورانها و کافهها نمیروند. غذا که با اسنپ فود و اُفود هم در دسترس است. چیزی که مشتریان را به فضای رستوران میکشاند، این است که دوست دارند چند ساعتی را از جریان سخت زندگی دور شوند و با دوستان یا خانوادهشان خوش باشند؛ یا اینکه میخواهند یک جلسه کاری را برگزار کنند و دنبال فضایی آرام برای این کار میگردند.
برای افزایش جذب مشتری باید این نکات را مدنظر داشته باشید و برای آن برنامه بچینید. مثلاً در نظر گرفتن فضاهای خصوصی دو نفره یا چند نفره، داشتن رفتار صمیمانه و همدلانه، آموزش به پرسنل برای ارتباط گیری صحیح با مشتریان و… باعث خواهد شد تا رستوران شما به فضایی دنج تبدیل شود و مورد استقبال مشتریان قرار گیرد.
۱۶.به مشتریان غذای رایگان با هدف تست بدهید!
یکی از راهکارهای جذاب برای ایجاد تعاملهای جدید با مشتریان، ارائه غذای تستی به آنها است. اگر میخواهید آیتم جدیدی را به منو اضافه کنید و نیاز به نظرسنجی دارید، میتوانید برای این کار از مشتریان کمک بگیرید. کافی است یک نمونه تستی را بهرایگان برای مشتریان ببرید و از آنها بخواهید تا با تست کردن غذا نظرشان را درباره آن بگویند. این حرکت هم برای طراحی منوی رستوران به شما کمک میکند و هم برای مشتریان جذابیت دارد و باعث شکلگیری تعاملهای جدیدی با مشتریان میشود.
۱۷.کارگاه آشپزی برگزار کنید!
این ایده شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ اما برگزاری ایونتها و کارگاههای آشپزی ایدهای است که میتوانید به کمک آن مشتریان جدیدی را جذب کنید. حتی میتوانید این کارگاهها را بهصورت لایوهای اینستاگرامی داشته باشید. مثلاً آشپز رستوران را به لایو اینستاگرامی دعوت کنید و از او بخواهید تا نکات جذابی را درباره پخت برنج، پیتزا و… ارائه دهد؛ یا به سوالات کاربران پاسخ دهد.
اگر میخواهید با برگزاری ایونت و لایو مشتریان بیشتری جذب کنید، حتی میتوانید این لایوها را با همکاری آشپزهای بزرگ یا بلاگرهای معروف آشپزی برگزار کنید. البته که برگزاری چنین ایونتهایی کمی هزینهبر است؛ اما باعث میشود تا فالوورهای این بلاگرها نیز شما را بشناسند و به مشتری رستورانتان تبدیل شوند.
۱۸.فروش محصولات جانبی را راهاندازی کنید
اگر سس یا محصول جانبی خاصی دارید که بین مشتریان محبوب است، میتوانید آن را برای فروش هم قرار دهید. مثلاً میتوانید سس یا ادویه مخصوص رستورانتان را در بستهبندیهای آماده شده بفروشید. این کار شاید سود چندانی نداشته باشد؛ اما برای مشتریان جذابیت خاصی دارد و باعث افزایش تعامل و وفاداری آنها میشود.
۱۹.سرویس اشتراکی غذا داشته باشید
خیلی از کارمندان یا مشتریان ممکن است غذای هر روزشان را از رستورانها و کافههای متعدد تهیه کنند. این اتفاق در کلانشهری مثل تهران زیاد رخ میدهد. شما برای جذب چنین مشتریانی هم میتوانید برنامه داشته باشید. مثلاً یک سرویس اشتراک غذا طراحی کنید. تنوع غذایی، کیفیت خوب و داشتن پیک رایگان باعث میشود تا این سرویس بیشتر مورد توجه قرار بگیرد؛ که نتیجهی آن افزایش فروش رستوران است.
۵ ایده خلاقانه برای تبلیغات رستوران ها
مواردی که بالاتر گفتیم برای افزایش فروش رستورانها کاربرد دارند و بیشتر نکات عملی هستند؛ اما برای اجرایی کردن این نکات نیاز به تبلیغات خواهید داشت. در جدول زیر فهرستی از بهترین روشهای تبلیغات برای فست فود و رستوران را ذکر کردهایم. در مقاله «تبلیغات برای رستوران» نیز میتوانید با جزئیات این روشها بیشتر آشنا شوید.
روش تبلیغات | توضیح | کاربرد |
ثبت لوکیشن در گوگل مپ | ثبت مکان و اطلاعات رستوران در گوگل مپ | جذب مشتریان محلی
تبلیغات لوکیشن محور |
راهاندازی وبسایت برای رستوران | ساخت وبسایت برای معرفی خدمات و غذاهای رستوران، برنامهریزی برای ارائه خدمات متنوع | ارائه خدمات فروش آنلاین غذا
ارائه خدمات رزرو میز آنلاین ارائه مشاوره برای برگزاری مهمانیهای بزرگ (عقد، عروسی، مهمانی و…) جذب مشتریهای سازمانی و شرکتی |
تبلیغ رستوران در صفحه اول گوگل | تبلیغ رستوران در گوگل با استفاده از کلمات کلیدی هدفمند | جذب مشتریان محلی
تبلیغ برای جذب مشتریان سازمانی تبلیغ برای برگزاری مهمانیها و مراسمات |
تبلیغ در اینستاگرام | تبلیغ رستوران در اینستاگرام با انتشار پست و استوری در صفحات پربازدید محلی و… | معرفی رستوران به مشتریان
تبلیغ خدمات و طرحهای تخفیفی رستوران |
تبلیغات اینفلوئنسری | همکاری با بلاگرها و اینفلوئنسرهای حوزه غذا | تبلیغ رستوران
جذب مشتریان جدید افزایش فالوورهای اینستاگرام رستوران |
تبلیغات ویدئویی | تبلیغ رستوران در پلتفرمهای پخش آنلاین ویدئو مثل یوتیوب، آپارات و… | تبلیغ رستوران
افزایش آگاهی از برند جذب مشتریان جدید |
تبلیغات پیامکی | ارسال پیامک برای اطلاعرسانی درباره طرحهای تخفیفی یا برنامههای خاص، ارتباط گیری بیشتر با مشتریان | جذب مشتریان جدید
اجرای برنامههای وفاداری مشتری |
تبلیغات محیطی | استفاده از بنرهای شهری، پرچمهای ساحلی، پخش تراکت و… برای تبلیغ رستوران | افزایش آگاهی از برند
جذب مشتریان جدید |
در جدول بالا راهکارهای تبلیغات برای رستورانها را نام بردیم؛ اما برای تبلیغات نیاز به ایدههای جذاب هم خواهید داشت. در ادامه ۵ ایده را معرفی کردهایم که برای تبلیغات به کارتان میآید.
۱.برگزاری چالش در اینستاگرام
چالشهای اینستاگرامی در رستورانها اغلب بازدیدهای خوبی میگیرند و توجه کاربران شبکههای اجتماعی را جلب میکنند. شما هم میتوانید چنین چالشهایی را برگزار کنید. مثلاً بگویید اگر یک مشتری بتواند در ۲ دقیقه ۳ تا پیتزا را بخورد، حاضرید به او ۱ میلیون جایزه بدهید.
۲.ساخت ویدئوهای جذاب از فرایند آشپزی
همیشه دیدن پشت صحنه برای مشتریان و کاربران جذاب است. برای تبلیغات رستوران میتوانید از فرایند آشپزی، آمادهسازی مواد اولیه، چاشنیها و… ویدئوهای جذاب بسازید. این ویدئوها را میتوانید در یوتیوب، اینستاگرام و… منتشر کنید و از آنها برای تبلیغات کمک بگیرید.
۳.ساخت محتواهای طنز درباره غذا و رستوران
برای تبلیغات میتوانید محتواهای طنز بسازید. این محتواها میتواند بهصورت ویدئویی کوتاه باشد یا در آن از میمهای تصویری استفاده شود. این ویدئوها و میمها معمولاً خیلی خوب وایرال شده و برای جذب مشتریان جدید کاربرد دارند.
۴.تبلیغات محیطی خلاقانه
ساخت بیلبوردهای طنزآمیز، طراحی بروشور و تراکتهای جذاب به فرایند جذب مشتری و افزایش فروش رستوران کمک میکند.
۵.تبلیغ در صفحات اینستاگرامی محلی
برای تبلیغ رستورانها در شهرهای کوچک میتوانید سراغ تبلیغات در صفحات محلی بروید. انتشار پست و استوری در این رسانهها به فرایند جذب مشتریان جدید کمک میکند.
سخن آخر
افزایش مشتری برای رستورانها دغدغهی مهمی است؛ زیرا بقای رستورانها وابسته به جذب مشتریان جدید و نگهداری مشتریان قدیمی است. برای افزایش فروش رستورانها میتوانید سراغ راهکارهای بازاریابی و تبلیغات بروید. در این مقاله نکاتی را برای بازاریابی رستورانها ذکر کردیم. اگر سوال دیگری در مورد این مباحث دارید، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.