چگونه سایت خود را سئو کنیم، آشنایی با مراحل سئوی سایت

چگونه سایت خود را سئو کنیم، آشنایی با مراحل سئوی سایت

خلاصه

برای سئو کردن سایت باید سه شاخه سئوی تکنیکال، سئوی داخلی و سئوی خارجی را در نظر بگیرید. در این مقاله به سوال چگونه سایت خود را سئو کنیم، پاسخ خواهیم داد.

فهرست مطالب

براساس داده‌های موجود بیش از ۶۴ درصد ترافیک ارگانیک وب‌سایت‌ها از طریق موتورهای جستجو، مثل گوگل و بینگ به دست می‌آید. برای اینکه سهم سایتتان از ورودی‌های ارگانیک را افزایش دهید، باید سراغ سئوی سایت بروید. در این مقاله می‌خواهیم درباره اینکه سئو چیست و چگونه سایت خود را سئو کنیم حرف بزنیم. سئو موتور متحرک کسب و کارهای اینترنتی است. اگر به دنبال جذب مشتری‌ جدید، افزایش فروش محصول (یا خدمات) یا افزایش بازدید سایت خود هستید، لازم است به سراغ سئوی سایت بروید.

سئو چیست؟ (به زبان ساده)

سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization است که می‌توان آن را به فارسی، بهینه‌سازی برای موتور جستجو ترجمه کرد. البته در حوزه دیجیتال مارکتینگ بیشتر از عبارت «سئو» استفاده می‌کنند. حتی ترکیب‌هایی مثل سئوی محتوا، سئوی تکنیکال، سئوی کلاه سیاه و… را نیز بر همین مبنا ساخته‌اند.

برای اینکه بهتر این مفهوم را متوجه شوید، همین الان عبارتی مثل « بهترین شرکت تبلیغات گوگل» را گوگل کنید. با این کار گوگل فهرستی از مقاله‌ و لینک‌های متفاوت را به شما معرفی می‌کند. فهرست گوگل ممکن است حتی بیشتر از ۱۰ صفحه باشد؛ اما اغلب کاربران صرفاً روی لینک‌های اول تا سوم هر جستجو کلیک می‌کنند. به همین خاطر فروشگاه‌های اینترنتی و وب‌سایت‌ها همیشه در تلاش هستند تا به این جایگاه‌ها برسند. چطور؟ دقیقاً با ابزارها و استراتژی‌های سئو.

به زبان ساده، هدف از سئو، بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو است. سایت‌های زیادی هستند که ممکن است مقاله‌ای با موضوع «بهترین شرکت تبلیغات گوگل» داشته باشند؛ اما همه‌ی این محتواها کیفیت یکسانی ندارند. خیلی‌ها پاسخ مشخصی به سوالات کاربر نمی‌دهند و فقط حاشیه می‌روند؛ در نتیجه مورد توجه قرار نمی‌گیرند و دیده هم نمی‌شوند. یک محتوای خوب، محتوایی است که دقیقاً دغدغه‌ها و سوالات کاربران را پوشش دهد. الگوریتم‌های تازه‌ی گوگل (مثل الگوریتم helpful content) هم به این مسئله توجه ویژه‌ای دارند و چنین مقاله‌هایی را به کاربران پیشنهاد می‌دهند.

البته در کنار نوشتن مقاله‌های مفید، باید سایتتان را برای خزنده‌های گوگل نیز بهینه‌سازی کنید. به نحوی که موضوع و حوزه کاری شما را درک کنند و محتواهای سایت برایشان قابل درک باشد. اینجاست که بحث سئوی محتوا و سئوی فنی اهمیت پیدا می‌کند. برای اینکه راحت‌تر درباره اینکه چگونه سایت خود را سئو کنیم حرف بزنیم، بد نیست به سازوکار گوگل و موتورهای جستجو نیز نگاهی بیندازیم.

گوگل و موتورهای جستجو چطور کار می‌کنند؟

فرض کنیم همین حالا محتوایی با عنوان «چگونه سئو کنیم» را منتشر کرده‌ایم. پس از انتشار این مقاله، فرایند زیر اتفاق می‌افتد:

۱) در ابتدا ربات‌های خزنده گوگل (و سایر موتورهای جستجو) متوجه انتشار این محتوا می‌شوند و سراغ آن می‌آیند. به این مرحله اصطلاحاً دیسکاور می‌گویند.

۲) حالا و پس از کشف محتوای جدید، این ربات‌ها باید محتوای تولید شده را بخوانند. هدفشان هم این است که بفهمند این محتوا درباره‌ی چیست؟ حول چه مباحثی می‌چرخد؟ و حتی چه کیفیتی دارد؟ به این مرحله اصطلاحاً کراول گفته می‌شود.

۳) پس از اتمام این مرحله، اگر محتوای تولید شده مشکلی نداشت (برای مثال صفحه موردنظر noindex نبود)، گوگل این صفحه را ایندکس کرده و با الگوریتم‌های هوشمند خود به سراغ تست و رتبه‌دهی محتوا می‌رود.

اگر می‌خواهید گوگل خیلی راحت‌تر این مراحل را طی کرده و رتبه خوبی به محتوای شما بدهد، باید دو کار را حتماً انجام دهید. یک به خواسته‌های کاربر رسیدگی کنید و جواب خوبی بدهید؛ دو اینکه محتوا و سایت را برای ربات‌های خزنده نیز بهینه (SEO) کنید. برای این کار می‌توانید از استراتژی‌ها، ابزارها و تکنیک‌های متعددی کمک بگیرید.

چرا باید سایتم سئو شود؟ اهمیت سئو چیست؟

برای اینکه بهتر اهمیت سئوی سایت را درک کنید و متوجه شوید، به آمارهای زیر نگاهی بیندازید.

۱ بیش از ۴ میلیارد نفر در دنیا به اینترنت دسترسی دارند.
۲ هر روز بین ۶ تا ۷ میلیارد جستجو در گوگل و سایر موتورهای جستجو انجام می‌شود.

 

۳ بیش از ۸۰ درصد کاربران از گوگل استفاده می‌کنند. یاهو، بینگ، داک داک گو و یاندکس از دیگر موتورهای جستجو هستند.

 

۴ تقریباً ۷۵ درصد از گوگل کننده‌ها سراغ صفحه دوم نمی‌روند. (صفحه دوم گوگل بهترین مکان برای پنهان کردن جسد است!)
۵ ۳۳ درصد از کاربران گوگل به لینک‌های تبلیغاتی گوگل ادز هم اطمینان کرده و روی آنها کلیک می‌کنند.
۶ بیش از ۳۰ درصد کاربران فقط روی لینک اول و نهایتاً روی لینک دوم گوگل کلیک می‌کنند.

در کنار این آمارها فراموش نکنید، کاربرانی که با جستجو وارد سایت شما می‌شوند، معمولاً علاقه‌مند به حوزه فعالیت شما یا محصولاتتان هستند. به همین خاطر می‌توان آن‌ها را یک سرنخ جدی به‌حساب آورد. هزینه تبدیل این کاربران به مشتری، بسیار کمتر از هزینه جذب مشتری به کمک تبلیغات (انواع تبلیغات) و بازاریابی است.

نکته دیگر اینکه در سال‌های اخیر استفاده مردم عادی از اینترنت افزایش یافته است؛ به طور میانگین هر فرد حدود ۴ ساعت روزش را در اینترنت سپری می‌کند. خیلی از کاربران برای هر چیزی اول سراغ گوگل و ابزارهای هوش مصنوعی می‌روند.

برای مثال اگر دنبال مطب دکتر یا سالن آرایش باشند، اول عبارت‌هایی مثل «سالن آرایشی در کرج» را جستجو می‌کنند.  (جالب اینکه گوگل هم معمولاً این کاربران را ناامید نمی‌کند!)

توجه: اگر با چگونگی ثبت لوکیشن در گوگل آشنایی ندارید، مقاله «ثبت کسب و کار در گوگل» را نیز بخوانید.

این استفاده‌ی گسترده مردم از گوگل باعث شده تا کسب و کارها، شرکت‌ها، سازمان‌ها و… به طراحی سایت و بازاریابی محتوایی توجه ویژه‌ای داشته باشند. اگر شما هم می‌خواهید از گوگل استفاده کنید و ترافیک سایتتان را افزایش دهید، باید سراغ بازاریابی محتوایی و سئو بروید. در ادامه بیشتر درباره اینکه چگونه سایت خود را سئو کنیم، حرف می‌زنیم.

چگونه سایت خود را سئو کنیم؟ (آشنایی با مراحل سئوی سایت)

سئوی سایت مجموعه‌ای از روش‌ها و تکنیک‌هایی است که با استفاده از آن‌ها می‌‌توان در موتورهای جستجو مثل گوگل به رتبه‌های بالاتری رسید. اگر از متخصصان سئو بپرسید چگونه سایت را سئو کنیم، یک پروپوزال یا استراتژی به شما پیشنهاد می‌دهند که مراحل‌ و روش‌های آن را می‌توان در سه دسته‌بندی کلی قرار داد.

۱.سئوی تکنیکال

بهینه‌سازی سایت یا همان سئو شبیه ساختن یک آپارتمان چند طبقه است. برای ساخت این آپارتمان، قبل از اینکه شروع به دیوارچینی کنید، باید سراغ فونداسیون بروید و مطمئن شوید زیربنای اصلی ساختمان برای شروع کار آماده است.

درباره سئوی سایت هم همین قضیه وجود دارد. اگر برایتان سوال است که چگونه سئو کنیم، باید دقیقاً از فونداسیون سایت کار را شروع کنید. در حقیقت قبل از اینکه شما سراغ تولید محتوا و مواردی از این دست بروید، باید سایت را برای خزش ربات‌های موتورهای جستجو آماده کرده باشید. به نحوی که این ربات‌ها به‌راحتی بتوانند صفحات سایت را خوانده و ایندکس کنند. از جمله کارهایی که در بحث سئوی تکنیکال یا فنی باید انجام شود، می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

  • استفاده از قالب مناسب
  • افزایش سرعت سایت
  • توجه به مسائل امنیتی سایت
  • نصب پلاگین‌های ضروری در وردپرس
  • بهینه‌سازی کدهای HTML قالب
  • اصلاح ساختار URLهای سایت
  • بررسی فایل Robots.txt
  • و….

بحث سئوی تکنیکال معمولاً چیزی نیست که خودتان بتوانید تنهایی انجامش دهید. در این مرحله بهتر است از یک متخصص یا مشاور سئو نیز کمک بگیرید.

۲.سئوی داخلی (on page seo)

برای آشنایی با سئوی داخلی، نقل قول زیر را از سایت semrush بخوانید:

On-page SEO, also known as on-site SEO, is the process of optimizing webpages and their content for search engines and users. This process helps pages rank higher on Google and drive more organic traffic.

(سئوی داخل صفحه که آن را با نام سئوی داخلی سایت هم می‌شناسیم، فرایند بهینه‌سازی صفحات وب و محتوای آنها برای موتورهای جستجو و کاربران است. مجموع این فرایندها باعث می‌شود تا صفحات در گوگل رتبه بالاتری بگیرند و ترافیک ارگانیک بیشتری را به سمت سایت هدایت کنند.)

اما حالا سوال اینجاست که این فرایندهای بهینه‌سازی چیست؟ و شامل چه مواردی می‌شود؟ در ادامه فهرستی از فاکتورهای اصلی سئوی داخلی را برایتان فهرست کرده‌ایم:

۱)پیدا کردن کلمات کلیدی مهم برای بهینه‌سازی محتوا

شروع سئوی سایت معمولاً با تحقیق درباره کلمات کلیدی و آنالیز رقبا است. کلمات کلیدی نقش مهمی در سئو دارند. هر کلمه کلیدی معمولاً موضوع اصلی مقاله‌ها یا لندینگ پیج‌های شما را نشان می‌دهد. کاربران هم با جستجوی همین عبارت یا عبارت‌های هم کانسپت آن است که می‌توانند مقاله شما را پیدا کرده و آن را بخوانند.

به بیان دیگر، کلمه کلیدی همان عبارتی است که کاربران جستجو می‌کنند تا به جواب سوالاتشان برسند؛ پس بسیار مهم است که شما هم دقیقاً این عبارت‌ها را شناسایی کرده و محتوای خودتان را با توجه به این عبارت بهینه‌سازی کنید. کلمات کلیدی ممکن است کوتاه باشند؛ مثل «سئو چیست» یا «وردپرس چیست؟»؛ یا اینکه یک عبارت طولانی مثل «چگونه سایت خود را سئو کنیم» باشند.

متخصصان سئو به کلمات کلیدی کوتاه‌تر اصطلاحاً Short Tail می‌گویند. کلمات کلیدی بلند هم «Long Tail» نامیده می‌شوند. عموماً حجم جستجوی کلمات کلیدی کوتاه‌تر خیلی بیشتر از عبارت‌های Long Tail است؛ اما به‌سختی می‌توانید در این کلمات رتبه بگیرید.

توصیه کارشناسان سئو این است که ابتدا سراغ کلمات کلیدی لانگ تیل یا همان دم درازها بروید. این عبارت‌ها شاید حجم جستجوی کمتری داشته باشند؛ اما مزیتشان نرخ تبدیل بالاتر آن‌ها است. به‌علاوه وقتی کاربر عبارتی مثل «بهترین شرکت طراحی سایت ایران» را جستجو می‌کند، تکلیفش مشخص‌تر است. این کاربر دقیقاً دنبال فهرست شرکت‌های طراحی سایت می‌گردد و احتمالاً می‌خواهد با یکی از این شرکت‌ها همکاری کند.

اما کاربری که فقط عبارت «طراحی سایت» را جستجو کرده، تکلیفش نامشخص است. ممکن است هدفش یاد گرفتن طراحی سایت باشد؛ یا اینکه دنبال استخدام به‌عنوان طراحی سایت است؛ یا حتی برای تحقیق مدرسه‌ش چنین چیزی را جستجو کرده است.

بحث تحقیق کلمات کلیدی خیلی گسترده‌تر از این حرف‌ها است که در یک مقاله بتوانیم به آن بپردازیم. فقط اینکه حتی اگر می‌خواهید خودتان صفر تا صد سئوی سایت را انجام دهید، حداقل در تحقیق کلمات کلیدی از یک مشاور سئو کمک بگیرید. برای تحقیق کلمات کلیدی می‌توانید از ابزارهای متعددی استفاده کنید. از جمله این موارد:

  • کیورد پلنر
  • KWfinder
  • KeywordTool
  • SEMrush
  • Ahrefs
  • سئو سیگنال
  • جت سئو

البته ابزارهای دیگری هم هستند که می‌توانیم به این لیست اضافه کنیم؛ اما برای شروع بهتر است از همین ابزارها استفاده کنید. اگر خیلی در کار با ابزارهای خارجی خوب نیستید، می‌توانید از سئو سیگنال و جت سئو کمک بگیرید که ابزارهای ایرانی هستند.

۲)تولید محتوای با کیفیت یا سئوی محتوا

سئوی محتوا یکی از سرشاخه‌های اصلی سئو است و زیرشاخه‌های زیادی دارد. به شکلی که می‌توان آن را شبیه یک هزارتوی عمیق دید. بیشتر مباحث سئو مربوط به همین بخش است.

خیلی وقت‌ها به اشتباه تصور می‌شود که صرفاً انتشار مقاله‌های مختلف در سایت، منجر به جذب ترافیک می‌شود؛ اما قضیه به این سادگی‌ها هم نیست؛ وگرنه هیچ کسب و کاری نیاز به استخدام سئوکار نداشت. اینجاست که بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو اهمیت پیدا می‌کند. مراحل تولید محتوای سئوی شده را در ادامه مشاهده می‌کنید:

مقاله‌های سئو شده و استاندارد بنویسید

خیلی وقت‌ها کارفرما می‌پرسد چگونه سایت را سئو کنیم؟ و دقیقاً دنبال یک چوب جادویی است تا با خواندن یک وِرد سایتش سئو شود؛ اما سئو کردن سایت امری است که نیاز به استمرار دارد. همچنین در سئو لازم است سراغ یادگیری بخش‌های مختلفی بروید. یکی از این بخش‌ها، نوشتن یک محتوای سئو شده و استاندارد است.

برای نوشتن مقاله‌های سایت اغلب فقط یک کلمه کلیدی اصلی و چند کلمه کلیدی فرعی یا هم کانسپت دارید. خب بیایید با همین عبارت‌ها کار را شروع کنیم. مثلاً کلمه کلیدی اصلی می‌تواند همین «آموزش سئوی سایت» باشد. عنوان پیشنهادی هم مثلاً «چطور می‌توانیم سئو را برای سایت خود فعال کنیم» است.

  • خب اول سراغ گوگل بروید و همین عبارت اصلی را گوگل کنید. سپس حداقل ۱۰ لینک اول گوگل را باز کرده و مقاله‌های آنها را با دقت بخوانید. در این خوانش به چند چیز دقت کنید.
  • در این محتواها از چه چیزهایی استفاده شده است؟ (حواستان به جدول‌ها، ویدئوها، تصاویر، اینفوگرافیک و… باشد.)
  • سرتیترهای پرتکرار در همه محتواها چه چیزهایی است؟ (یک فایل ورد باز کنید و سرتیترهای همه مقاله‌ها را داخل آن بنویسید.)
  • در جایگاه کاربر کدام مقاله‌ها مفیدتر هستند و دقیقاً به سوالاتتان پاسخ می‌دهند؟
  • در این مقاله‌ها از چه لحنی و چه زبانی برای برقراری ارتباط با مخاطب استفاده شده است؟ (لحن متن‌ها رسمی است یا محاوره؟ آیا از شوخی و مزاح می‌توان استفاده کرد یا خیر؟ مخاطب فقط دنبال جواب است؟ یا از شنیدن تجربه‌های شخصی و روایت‌ هم استقبال می‌کند؟)
  • سراغ ابزارهایی مثل کیوردچی و سئوسیگنال بروید؛ یا به کمک پیشنهادهای گوگل، فهرستی از کلمات کلیدی LSI هم تهیه کنید.

حالا یک ساختار کلی برای مقاله خودتان بچینید. این ساختار باید دارای مقدمه، بدنه مقاله و بخش نتیجه‌گیری باشد. در مقدمه لازم است درباره چیستی مقاله و آنچه مخاطب به دنبال آن است صحبت کنید. در بدنه هم باید سرتیترهای تهیه شده را طی یک ساختار منظم کنید. سپس برای هر سرتیتر محتوا بنویسید. ترتیب سرتیترها نیز باید به جهتی باشد که مخاطب گمراه نشده و دقیقاً به پاسخ سوالاتش برسد. می‌توانید برای عمق دادن به محتوا از جدول، ویدئو، اینفوگرافی یا حتی تصاویر کمکی هم استفاده کنید. در نهایت هم به جمع‌بندی یا همان بخش نتیجه‌گیری می‌رسید. در این بخش می‌توانید یک CTA قرار دهید و از کاربر بخواهید تا کار مشخصی را در انتها انجام دهد. مثلاً اگر سوالی دارد، برایتان کامنت بگذارد؛ یا ایمیلش را بدهد تا مقاله‌های بعدی را برایش بفرستید.

برای نوشتن یک مقاله سئو شده و استاندارد می‌توانید از افزونه‌هایی مثل رنک مث و یوآست سئو نیز استفاده کنید. این دو افزونه خیلی به کارتان می‌آید؛ خصوصاً استفاده از رنک مث را بیشتر توصیه می‌کنیم.

برای هر محتوا از تصاویر، جداول و ویدئوهای مرتبط استفاده کنید

در بحث تولید مقاله‌های سئو شده و استاندارد، درباره لزوم استفاده از تصاویر، ویدئوها، جدول و… صحبت کردیم؛ نکته مهمی که در تهیه این بخش‌ها باید به آن توجه کنید، مرتبط بودنشان به محتوا است. اضافه کردن تصاویر نامربوط به محتوا یا تصاویر کلیشه‌ای هیچ کمکی به مخاطب نمی‌کند؛ اما اضافه کردن تصاویری که در بطن خودشان یک نکته آموزشی دارند، باعث جذابیت بیشتر محتوا می‌شود. همین مسئله درباره ویدئوها، اینفوگرافی‌ها و جداول نیز برقرار است.

اصول لینک ‌سازی داخلی را یاد بگیرید

ساختار کلی سایت شما با لینک سازی‌های داخلی شکل می‌گیرد. نحوه و استراتژی لینک‌ سازی نشان می‌دهد چه صفحاتی اهمیت بیشتری دارند و اهمیت چه صفحاتی کمتر است. این مسئله را ربات‌های موتورهای جستجو نیز متوجه می‌شوند.

نکته دیگر اینکه وقتی کاربر یک مقاله را می‌خواند، ممکن است به مباحث مرتبط آن هم علاقه‌مند باشد. با استفاده صحیح از لینک سازی داخلی می‌توانید تجربه کاربری بهتری را برای کاربران رقم بزنید. این ویژگی باعث می‌شود تا کاربران بیشتر در سایتتان گردش کرده و بلافاصله آن را ترک نکنند. گوگل و موتورهای جستجو زمانی که کاربران در سایت می‌گذرانند را یک فاکتور مهم می‌دانند. اگر کاربر زمان کمی را در سایت بماند، گوگل این را یک نکته منفی در نظر می‌گیرد و در نتیجه رتبه شما افت پیدا می‌کند.

اگر برایتان سوال است که چگونه سایت خود را سئو کنیم، حتماً درباره‌ی نحوه لینک ‌سازی داخلی و استراتژی‌های آن خوب تحقیق کنید.

توجه داشته باشید که دنیای سئوی محتوا خیلی گسترده‌تر از این حرف‌ها است. بخش‌هایی که مرور کردیم، فقط مربوط به مهم‌ترین بحث‌های سئو داخلی بود. توصیه می‌کنیم برای اجرای دقیق‌تر استراتژی‌های سئویی از یک متخصص یا مشاور سئو نیز کمک بگیرید.

نوشتن عنوان و متادیسکریپشن جذاب مهم است

اولین مکانی که کاربر با مقاله ما روبرو می‌شود، صفحه گوگل است. اگر عبارتی مثل «سئو داخلی چیست؟» را گوگل کنید، تعداد زیادی عنوان برای شما نمایش داده می‌شود. زیر هر عنوان هم چند جمله کوتاه نوشته شده است. از روی عنوان و این توضیحات کوتاه که اصطلاحاً آن را متادیسکریپشن می‌نامیم، می‌توانید بفهمید که داخل مقاله چه خبر است. آیا این مقاله به کارتان می‌آید یا خیر. حتی ممکن است با خواندن همین توضیح و عنوان ترغیب شوید که حتماً روی لینک کلیک کنید.

نقش عنوان و متادیسکریپشن دقیقاً همین است. اینکه کاربر را تشویق به انجام کلیک کند. برای جذابیت بیشتر عنوان و توضیحات متا باید یک سری نکات را رعایت کنید:

  • در عنوان خود از اعداد، کلمات قدرتمند، صفت‌های تفضیلی و علائم نگارشی استفاده کنید.
  • عنوان باید توضیح دهنده مزیت مقاله باشد. باید به کاربر بگوید که مزیت این مقاله چیست و اگر آن را بخواند، چه چیزهایی به دست می‌آورد؟
  • در عنوان بهتر است از کلمه کلیدی اصلی یا سوال اصلی کاربر هم استفاده کنید. نوشتن عنوان‌های سوالی نیز ترغیب‌کنندگی بیشتری دارد.
  • در نوشتن توضیحات متا باید از جمله‌های ساده و کوتاه استفاده کنید. در این بخش باید به کاربر نشان دهید که چرا خواندن مقاله برای او مفید است. مزایای مقاله را بگویید و او را ترغیب به خواندن مقاله کنید.

۳)توجه به ساختار سایت

وقتی وارد یک فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ می‌شوید، اگر فروشگاه ساختار مشخصی نداشته باشد، احتمالاً ذهنتان آشفته می‌شود و در نهایت هم به چیزهایی که قصد خریدش را داشتید، نمی‌رسید؛ اما اگر در همین فروشگاه از تابلوهای راهنما استفاده شود، لوازم آرایشی، خوراکی، لبنیات، نوشیدنی‌ها و… هرکدام برای خودشان یک مکان مشخص داشته باشند و البته چند نفر هم به‌عنوان راهنما به شما مکان‌های مختلف را نشان دهند، خب راحت‌تر به خواسته‌هایتان می‌رسید. در نهایت هم راضی‌تر خواهید بود.

اهمیت ساختار سایت هم به همین شکل است. یک ساختار استاندارد مشخص می‌کند که صفحات چقدر خوب سازماندهی شده‌اند و چه ارتباط‌هایی به یکدیگر دارند. این موضوع در درجه اول به کاربرا کمک می‌کند تا راحت‌تر به خواسته‌هایش برسد. در درجه بعدی هم مسیر را برای خزنده‌های گوگل هموارتر می‌کند که نتیجه آن سئوی بهتر سایت است.

داشتن دسته‌بندی‌های مشخص، استفاده از نشانه‌گذاری اسکیما، لینک‌سازی صحیح بین مقالات، حذف صفحات بی‌هدف و مواردی از این دست به شما کمک می‌کند تا به یک ساختار مناسب‌تر و دقیق‌تر برسید.

البته بحث ساختار را می‌توانیم برای هر صفحه نیز به‌صورت مجزا بررسی کنیم. مثلاً در یک مقاله‌ی واحد هم بحث ساختار مجدداً مطرح می‌شود. در مقالات اینکه چگونه از H1، H2، H3 و… استفاده کنید، ساختار آن را شکل می‌دهد. ساختار مقالات نیز باید به گونه‌ای باشد که کاربر ابتدا نکات اصلی مقاله را برداشت کند. سپس براساس نیازش سراغ سرتیترهای موردعلاقه‌اش برود. در نهایت هم اگر نیاز به اطلاعات بیشتری داشت، مقاله را با جزئیات کامل‌تری بخواند. اگر از هدینگ‌های درستی استفاده کرده باشید، کاربر راحت‌تر به هدفش می‌رسد. این موضوع روی سئوی سایت نیز تاثیر به‌سزایی می‌گذارد.

۴)سایر اصول سئوی داخلی

سئوی داخلی ریزه‌کاری‌های زیادی دارد. در این مقاله نمی‌توانیم به همه آنها بپردازیم؛ اما اگر می‌پرسید چگونه سایت خود را سئو کنیم؟ لازم است سراغ یادگیری این مباحث هم بروید؛ یا اینکه از یک سئوکار متخصص برای انجام این کارها کمک بگیرید. در ادامه لیستی از مباحث مربوط به سئو داخلی را مشاهده می‌کنید:

  • تدوین استراتژی لینک سازی (که در بخش تولید محتوا هم به آن اشاره کردیم.)
  • توجه به چگونگی نوشتن URLهای صفحات
  • توجه به تجربه کاربری کاربران سایت
  • رعایت تکنیک‌های سئوی داخلی برای تصاویر
  • استفاده صحیح از اسکیماهای مرتبط برای افزایش نرخ کلیک
  • بهینه‌سازی مستمر و آپدیت صفحات سایت
  • و…

۳. سئوی خارجی (Off Page SEO)

تا اینجا هر کاری انجام دادیم، در داخل وب‌سایت بود و اختصاص به خود وب‌سایت داشت؛ اما بد نیست بدانید که سئوی ‌سایت فقط به اقدامات داخلی محدود نمی‌شود. برای جذب ترافیک بیشتر می‌توانید برخی از کارها را نیز در خارج از وب‌سایت انجام می‌دهید. هدف از این اقدامات دریافت لینک از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی است. برای اینکه به چنین هدفی برسید، می‌توانید استراتژی‌ها و راهکارهای متعددی را دنبال کنید. از جمله این موارد:

  • توزیع و ترویج محتوا را جدی بگیرید.
  • سراغ سوشال مدیا مارکتینگ بروید.
  • در سایت‌های اشتراک محتوا عضو شوید و اقدام به انتشار لینک محتواهای منتشر شده کنید.
  • از سایت‌های واسطه، مثل مجله‌های خبری مرتبط بک لینک بخرید.
  • سراغ انتشار رپورتاژ آگهی در وب‌سایت‌های خبری و… بروید.
  • یک امضای محتوایی برای وب‌سایت خود داشته باشید.
  • و…

این موارد فقط بخشی از مبحث سئوی خارجی است. بخش‌هایی از سئوی خارجی مثل فعالیت در سوشال مدیا، ایجاد امضای محتوایی و… را می‌توانید همزمان با سئوی محتوایی و سئوی تکنیکال نیز پیش ببرید؛ اما توصیه می‌کنیم تا وقتی وضعیت تکنیکالی و محتوایی سایتتان به یک ثبات اولیه نرسیده است، سراغ خرید بک لینک یا خرید رپورتاژ نروید.

استراتژی سئو چیست و چرا برای سئو کردن سایت به آن نیاز دارم؟

تا اینجا از بخش‌های اصلی سئو حرف زدیم. نکته اینجاست که هرکدام از این بخش‌ها خودشان یک هزارتوی پیچیده هستند. نکته دیگر اینکه طی کردن این مسیر و سئو کردن سایت به فعالیت مستمر بلندمدت نیاز دارد. اینجاست که بحث استراتژی سئو مطرح می‌شود. چون پایبند بودن به یک برنامه چند ماهه کار سختی است و مشکلات زیادی ممکن است این وسط پیش بیاید.

در پاسخ به سوال چگونه سایت خود را سئو کنیم، توصیه ما این است که ابتدا یک نقشه راه یا همان استراتژی سئویی مشخص داشته باشید. در این نقشه راه باید لیستی از تمام کارهای موردنیاز تهیه کنید و برای اجرای آن نیز یک زمان‌بندی پیشنهادی داشته باشید. ساختن چنین نقشه‌ی راهی به شما فرصت بازبینی و اصلاح مسیر را در می‌دهد.

کاربرد دیگر داشتن استراتژی سئویی برای مواقعی است که سراغ استخدام یک سئوکار رفته‌اید؛ اما به هر دلیلی قرار است او را جایگزین کنید. در این صورت داشتن نقشه‌ی راه شما را نجات می‌دهد؛ زیرا سئوکار جدید می‌داند تا اینجا چه کارهایی کرده‌اید و چه بخشی از مسیر طی شده است. در نتیجه راحت‌تر می‌تواند این مسیر را اصلاح کرده یا طی کند.

سئوی سایت را به چه کسی بسپارم؟

خیلی از کسب و کارها ترجیح می‌دهند سئوی سایت را به یک کارشناس سئو بسپارند؛ یا حتی یک تیم سئویی بزرگ داشته باشند. گزینه دیگر هم برون‌سپاری کل پروژه به شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ است؛ اما اگر نمی‌خواهید سراغ این انتخاب‌ها بروید، می‌توانید با یادگیری سئو و کسب تجربه خودتان هم سئوی سایت را کلید بزنید. البته بهتر است از یک مشاور نیز در این مسیر کمک بگیرید.

در ادامه ۳ مسیر متفاوت را برای انجام سئوی سایت پیشنهاد داده‌ایم.

۱. یادگیری و انجام سئو

اگر به سئو و بازاریابی علاقه‌ دارید، می‌توانید خودتان سراغ یادگیری سئو بروید. برای شروع از دوره‌های رایگان کمک بگیرید و سپس سراغ تهیه یک دوره سئویی پولی بروید. سئو از مهارت‌های پول‌ساز است. اگر به یک متخصص تبدیل شوید، علاوه بر سئو کردن سایت خودتان می‌توانید به گرفتن پروژه‌های دیگر هم فکر کنید؛ یا حتی به استخدام یک شرکت در آیید.

۲. همکاری با فریلنسرها یا شرکت‌ها

یادگیری سئو به این سادگی‌ها نیست و جدا از بحث هزینه، زمان زیادی هم از شما می‌گیرد. نکته دیگر اینکه سئوی سایت دغدغه خیلی از کسب و کارها نیست. اغلب فروشگاه‌های اینترنتی ترجیح می‌دهند کارهای فنی و سئویی خودشان را برون‌سپاری کنند و تمرکزشان را روی مباحث دیگری بگذارند. اگر شما هم از این دسته هستید، می‌توانید سراغ همکاری با فریلنسرها یا شرکت‌های سئویی بروید.

برای شروع سئوی سایت می‌توانید از کارشناسان ادزینو نیز کمک بگیرید. کافی است به تیم مشاوره ادزینو پیام دهید.

۳. استخدام سئوکار یا تشکیل تیم سئویی در داخل شرکت

در گزینه بعدی پیشنهاد ما استخدام یک سئوکار یا تشکیل تیم سئویی در داخل شرکتتان است. اگر نمی‌توانید به شرکت‌های سئویی اعتماد کنید یا حوصله دردسرهای همکاری با فریلنسرها را ندارید، می‌توانید یک سئوکار متخصص را استخدام کنید. خیلی از شرکت‌ها ترجیحشان دقیقاً همین کار است. حتی ممکن است چند سئوکار سینیور و جونیور را در کنار هم داشته باشند.

اما در نظر داشته باشید که استخدام یک سئوکار شاید از نظر هزینه‌ای خیلی مقرون به صرفه نباشد. تازه خیلی وقت‌ها ممکن است در استخدام نیروهای کاربلد اشتباه کنید و هزینه‌های دیگری را نیز برای شرکت بتراشید.

سخن آخر

خیلی وقت‌ها کارفرماها می‌پرسند چگونه سایت خود را سئو کنیم؟ و در جستجوی ابزارها و راه‌های میان‌بر برای انجام این کار هستند؛ متاسفانه اما سئو هیچ میان‌بری ندارد. برای جذب ترافیک از سئو و بازاریابی محتوایی باید حداقل ۶ تا ۹ ماه زمان بگذارید و طبق یک استراتژی مشخص پیش بروید. اگر به دنبال جذب ترافیک در زمان سریع‌تری هستید، بهتر است سراغ تبلیغات گوگل ادز بروید. اگر برای سئو یا تبلیغات گوگل نیاز به کمک داشتید، می‌توانید از تیم ادزینو کمک بگیرید.

سؤالات متداول
تفاوت سئو و گوگل ادز چیست؟
سئو و گوگل ادز از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند. سئو برای جذب ترافیک ارگانیک و رایگان از گوگل کاربرد دارد؛ اما سئو کردن سایت نیازمند یک استراتژی بلندمدت است. اگر می‌خواهید به‌سرعت، مثلاً از همین فردا، از گوگل ترافیک جذب کنید، باید سراغ تبلیغات گوگل ادز بروید. در این روش لینک سایت شما بلافاصله در صدر نتایج جستجو نمایش داده می‌شود؛ اما به ازای دریافت هر کلیک از صفحه نتایج باید یک مبلغی را به گوگل پرداخت کنید. در مقاله‌ «سئو یا گوگل ادز» به طور مفصل‌تری درباره این مبحث صحبت کرده‌ایم. توصیه می‌کنیم سری به این مقاله بزنید.
سئوی کلاه سیاه چیست؟
برخی از کارشناسان سئو برای اینکه در موتورهای جستجو رتبه بگیرند، سراغ تکنیک‌ها و ابزارهایی می‌روند که هدف اصلی‌شان فریب دادن موتورهای جستجو است. این تکنیک‌ها شاید در کوتاه مدت جواب بدهد؛ اما اغلب با آپدیت شدن الگوریتم‌های گوگل خیلی زود لو می‌روند و باعث تنبیه شدن سایتتان می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم سراغ سئوی کلاه سیاه نروید؛ زیرا خطرات آن بیشتر از منافعش است.
سئوی کلاه سفید چیست؟
منظور از سئوی کلاه سفید، همین ابزارها و تکنیک‌هایی است که بالاتر توضیح دادیم. هدف استفاده از این تکنیک‌ها فریب دادن موتورهای جستجو نیست. بلکه شما با جلب رضایت کاربر و بهینه کردن استانداردهای فنی به دنبال جذب ترافیک از گوگل و موتورهای جستجوگر هستید. مسیر سئوی کلاه سفید طولانی‌تر است؛ اما نتایج حاصل از آن ماندگارتر خواهد بود.
چقدر زمان لازم است تا به رتبه یک گوگل برسم؟
اگر هدفتان از پرسیدن سوال چگونه سایت خود را سئو کنیم، رسیدن به رتبه اول گوگل است، دارید مسیر اشتباهی می‌روید. رسیدن به جایگاه‌های برتر گوگل به عوامل متعددی وابسته است. چون رقبای شما هم ممکن است دقیقاً روی کلمات کلیدی هدف شما تمرکز کرده باشند. پس برای رسیدن به رتبه‌های بهتر باید از رقبای خود بهتر باشید. معمولاً استراتژی‌های سئویی 3 تا 6 ماهه نوشته می‌شوند. پس از هر دوره باید برگردید و استراتژی خود را بهینه‌ کنید تا به نتایج بهتری برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *