وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوای بازار است که برای طراحی سایت از آن استفاده میشود. در حال حاضر بیش از ۷۶ درصد سهم بازار CMSها به وردپرس اختصاص دارد. در حالی که از جوملا، دروپال، Magento و Weebly بهعنوان رقبای وردپرس نام برده میشود؛ اما سهم بازار نزدیکترین رقیب این سیستم مدیریت محتوا حتی به ۵ درصد هم نمیرسد. به همین خاطر میتوان وردپرس را برنده بلامنازع و یکی از بهترین سیستم مدیریت محتوا دانست. با این حال هنوز هم درباره انتخاب وردپرس یا کدنویسی اختصاصی بحثهایی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایای وردپرس بپردازیم تا ببینیم دلیل این محبوبیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیست.
وردپرس از کجا شروع کرد و چرا اینقدر محبوب است؟
قبل از اینکه به سراغ مزایای وردپرس برویم، بد نیست نگاهی به پیشینه وردپرس داشته باشیم. وردپرس یک CMS متن باز است که برای طراحی وبسایتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم مدیریت محتوا در سال ۲۰۰۳ عرضه شد. (حتی زودتر از فیسبوک و توییتر.) در این دو دهه اخیر توسعه وردپرس و رشد افزونههای وردپرسی باعث شده تا این CMS به انتخاب اول طراحان سایت تبدیل شود.
البته وردپرس تنها سیستم مدیریت محتوای بازار نیست؛ اما رقبایی مثل جوملا یا دروپال در سالهای اخیر نتوانستهاند به اندازه وردپرس رشد کنند. حتی CMSهای اشتراکی و اختصاصی هم نسبت به وردپرس سهم بازار کمتری دارند. در مقاله «سیستم مدیریت محتوا چیست؟» به معرفی این CMSها پرداختهایم و آنها را مقایسه نیز کردهایم. قبل از اینکه مزایای وردپرس را بخوانید، میتوانید سری هم به این مقاله بزنید.
بررسی مزایای وردپرس | ۲۲ دلیل برای محبوبیت وردپرس
۱.نصب و راهاندازی آسان
مهمترین مزیتی که وردپرس نسبت به سایر CMSهای بازار دارد، سادگی آن است. سیستم مدیریت محتوای وردپرس هم برای مبتدیها و هم برای حرفهایها کاربرد دارد. نصب و راهاندازی این CMS چندان پیچیده نیست و بهراحتی انجام میشود. درست مثل وقتی که دارید یک نرمافزار معمولی را نصب میکنید.
۲.سهولت استفاده
به غیر از بحث نصب وردپرس، نحوه کار با این پلتفرم هم بسیار آسان است. به نحوی که با کمترین اطلاعات از کد نویسی میتوان با وردپرس یک وبسایت طراحی کرد. طراحی بصری CMS وردپرس هم از دیگر مزیتهای آن است. در ضمن اگر در نحوه استفاده دچار مشکل هم شوید، میتوانید از راهنماییهای موجود کمک بگیرید.
۳.طراحی سایت ارزان
وقتی صحبت از طراحی سایت میشود، همه از هزینههای بالای آن شکایت میکنند؛ اما از مزایای وردپرس مقرون به صرفه بودن آن است. در حال حاضر بهترین قالبهای وردپرس را میتوانید با هزینهای کمتر از ۱ میلیون تومان خریداری کنید. حتی اگر قصد برونسپاری طراحی سایت را داشته باشید، باز هم هزینه طراحی سایت با وردپرس خیلی ارزانتر از طراحی CMSهای اختصاصی است. در صورتی که نیاز به طراحی سایت دارید میتوانید از خدمات مشاوره طراحی سایت ادزینو هم استفاده کنید.
نکته دیگر اینکه برای وردپرس قالبها و افزونههای رایگانی هم در دسترستان قرار دارد. البته توصیه میکنیم از قالبهای مرجع و مطمئن استفاده کنید. اما به صورت کلی در مقایسه با سایر سیستم های مدیریت محتوا هزینه طراحی سایت با وردپرس در حال حاضر به مراتب بسیار کمتر از بقیه روش ها است.
۴.رابط کاربری ساده
اگر از بحث طراحی سایت عبور کنیم، به بحث مدیریت وبسایت و پشتیبانی میرسیم. از این نظر هم وردپرس بهترین انتخاب از بین CMSهای بازار است. فرایند یادگیری کار با پنل وردپرس کمتر از یکی دو ساعت زمان میبرد. همین مسئله باعث شده تا کاربران شخصی، شرکتها و فروشگاههای اینترنتی وردپرس را به دیگر CMSها ترجیح دهند.
۵.افزونههای پرتعداد برای وردپرس
محبوبیت وردپرس باعث شده تا کسب و کارهای متعددی هم در این حوزه شکل بگیرد. در حال حاضر توسعهدهندگان زیادی هستند که افزونههای وردپرسی تولید و منتشر میکنند. در کنار این توسعهدهندگان هم مارکت پلیسهایی قرار دارند که اقدام به عرضه یا فروش این افزونهها میکنند. در حال حاضر وردپرس بیش از ۵۴ هزار افزونه و پلاگین دارد. این مزیت باعث محبوبیت و کارایی بیشتر وردپرس هم میشود.
تقریباً هیچ کاری نیست که نتوان با افزونههای وردپرسی انجام داد. از ایمیل مارکتینگ گرفته تا پلاگینهای طراحی، صفحهسازها، افزونههای ایجاد وبسایت چند زبانه، افزونههای مارکتینگ و…
۶.امنیت بالای وردپرس
بدون شک یکی از مزایای وردپرس امنیت بالای آن است. اگر وردپرس امنیت لازم را نداشت، مسلماً نمیتوانست به جایگاه اول CMSهای دنیا صعود کند. علاوه بر این، توسعهدهندگان هم افزونههای امنیتی متعددی را برای وردپرس طراحی میکنند. به کمک این افزونهها میتوانید وبسایت خود را از خطرات احتمالی دنیای اینترنت در امان نگه دارید. در مقاله چک لیست امنیتی سایت وردپرسی به معرفی مهم ترین عوام موثر در امنیت سایت وردپرسی می پردازیم.
۷.قالبهای پرتعداد برای طراحی
همانطور که در مقاله طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا PHP گفتیم نکته دیگری که مورد توجه کاربران وردپرسی قرار دارد، قالبهای پرتعداد این CMS است. در وبسایت تم فارست و وردپرس میتوانید محبوبترین قالبهای وردپرسی را مشاهده کنید. هر کدام از این قالبها معمولاً طرحهای پیشساختهای هم دارند؛ که فرایند طراحی وبسایت را برایتان سادهتر میکند.
در بین سایتهای ایرانی هم ژاکت و راستچین اقدام به عرضه و فروش قالبهای وردپرسی کردهاند. در مقاله «بهترین قالبهای وردپرس» به معرفی محبوبترین تمهای وردپرسی برای سایتهای فروشگاهی، شرکتی، خبری و… پرداختهایم. اگر در انتخاب قالب وبسایت خود تردید دارید، توصیه میکنیم این مقاله را نیز بخوانید.
۸. رابط کاربری جذاب
قالبها و تمهای وردپرسی ظاهر جذابی دارند و این جذابیت در کنار یک رابط کاربری روان و خوب قرار میگیرد. وقتی از وردپرس استفاده میکنید، میتوانید یک سایت با UI خوب داشته باشید. البته به شرطی که هنگام طراحی خودتان هم اهمیت طراحی رابط کاربری را لحاظ کنید.
۹. بهینه بودن وردپرس و Seo Friendly بودن آن
مزیت دیگری که باید از آن حرف زد، بحث سئو دوست بودن وردپرس است. قالبهای وردپرسی در بهینهترین حالت ممکن طراحی میشوند و دارای کدهای قابل درکی برای موتورهای جستجو هستند. به همین خاطر هم کاربرانی که سایت وردپرسی دارند، نیازی نیست نگران Seo Friendly بودن یا نبودن باشند. رباتهای خزنده گوگل، بینگ، یاهو و… بهراحتی میتوانند در سایتهای وردپرسی گردش کرده و صفحات آنها را ایندکس کنند. این کار به رشد و افزایش بازدید این سایتها کمک میکند.
۱۰. طراحی وبسایت واکنشگرا
تا همین چند سال پیش اغلب کاربران برای وبگردی ناچار بودند از کامپیوتر و لپتاپ استفاده کنند؛ اما با پیشرفت گوشیهای هوشمند، استفاده از لپتاپ به حداقل رسید تا انتخاب بیشتر کاربران گوشیهای هوشمندشان باشد. اگر میخواهید کاربرانتان بدون دغدغه و با هر دستگاهی بتوانند وارد سایت شوند، میتوانید از وردپرس استفاده کنید. قالبهای وردپرسی کاملاً واکنشگرا هستند. درواقع خیلی راحت با دستگاههای مختلف و اندازههای متفاوت سازگار میشوند تا کاربران موقع بازدید به مشکلی برخورد نکنند.
پیش از معرفی یکی دیگر از مزایا و خوبی های وردپرس از شما دعوت می کنیم به مقاله بهترین شرکت طراحی سایت هم سر بزنید.
۱۱. دسترسی ساده از هر نقطه جهان
شاید آوردن این نکته کمی عجیب باشد؛ اما وقتی یک سایت وردپرسی دارید، میتوانید از هر نقطه جهان و با هر دستگاهی وارد بخش پنل آن شوید. میتوانید پست جدیدی بنویسید یا محتوای تازهای را منتشر کنید. برای این کار صرفاً به یک اینترنت پایدار نیاز دارید.
نکته مهمتر اینکه برای نگارش محتوای جدید یا ویرایش وبسایت میتوانید از دستگاههای موبایلی یا تبلت هم استفاده کنید و لزومی ندارد که حتماً به لپتاپ خود دسترسی داشته باشید.
۱۲. بهروزرسانی منظم
از دیگر مزایای وردپرس بهروزرسانیهای منظم این CMS است. وقتی در محیط مجازی زیست میکنید، باید همواره با آن سازگار شوید و پیش بروید؛ زیرا همه چیز این دنیا در حال تغییر و تحول است. از این نظر وردپرس در صف اول قرار دارد و همیشه از پلتفرمی بهروز بهره میبرد.
نکته مهمتر اینکه برای بهروزرسانی وردپرس نیازی نیست کار عجیبی انجام دهید. این کار صرفاً با یک کلیک به طور خودکار انجام میشود.
۱۳. امکان ایجاد وبلاگ داخلی
وقتی از وردپرس برای طراحی سایت فروشگاهی یا شرکتی خود استفاده میکنید، میتوانید به یک بلاگ داخلی آن دسترسی داشته باشید. اغلب قالبهای وردپرسی امکان ایجاد یک بلاگ تخصصی را نیز دارند. در این بخش میتوانید مقالههای متفاوتی منتشر کنید و به بحث سئوی وبسایت بپردازید.
۱۴. بهترین برای سایتهای فروشگاهی
بسیاری از آنلاین شاپها دردسرهای متعددی برای معرفی و فروش محصولات خود دارند. همچنین در فرایند لجستیک و انبارداری هم باید با دردسرهای زیادی دست و پنجه نرم کنند. در حالی که میتوانند با وردپرس یک سایت فروشگاهی جذاب و ساده داشته باشند. سایتی که با کمترین هزینه راهاندازی میشود؛ اما بیشترین کارایی را برای سایتهای فروشگاهی دارد.
ادزینو به عنوان یکی از فعالین در طراحی سایت فروشگاهی در تهران به شما اطمینان می دهد راهاندازی سایتهای فروشگاهی فرایند فروش را بسیار آسانتر میکند. به شکلی که با صرف زمان کمتر میتوانید با کاربران خود ارتباط برقرار کنید، به معرفی محصولات خود بپردازید و کل فرایند پرداخت و ارسال را نیز به کمک افزونههای وردپرسی سادهسازی کنید.
۱۵. راهاندازی سایت فروشگاهی با ووکامرس
در بخش قبل اشاره کردیم که وردپرس بهترین انتخاب برای سایتهای فروشگاهی است. نکته دیگر اینکه برای مدیریت سایتهای فروشگاهی، نیاز به یک فروشگاهساز دارید؛ که میتوانید برای این کار از ووکامرس کمک بگیرید. تقریباً اغلب قالبهای فروشگاهی از پلاگین ووکامرس هم پشتیبانی میکنند. ووکامرس امکان سفارشیسازی بیشتری به سایتهای فروشگاهی میدهد و مدیریت آن را نیز سادهتر میکند.
پیش از معرفی یکی دیگر از خوبی ها و مزایای وردپرس از شما دعوت می کنیم به مقاله معایب وردپرس هم که بی ارتباط با این مقاله نیست سر بزنید.
۱۶. انعطافپذیری بالا
وردپرس یک CMS متن باز است. علاوه بر این، قالبها و افزونههای وردپرسی هم اغلب انعطافپذیری بالایی دارند. به شکلی که طراحان میتوانند جزئیترین المانهای وبسایت را نیز سفارشیسازی کنند. حتی اگر برای طراحی وبسایت نیازمند ویژگیهای خاصی هم باشید، شانس زیادی دارید که به کمک پلاگینها بتوانید این مشکل را برطرف کنید.
۱۷. عملکرد مناسب
خیلی وقتها گفته میشود که استفاده از فیچرهای مختلف باعث کند شدن سایتهای وردپرسی خواهد شد. این گذاره تا حدودی درست است. اینکه بخواهید هر پلاگینی را روی وبسایت خود نصب کنید، کار صحیحی نیست و سرعت آن را پایین میآورد. همچنین ممکن است روی امنیت وبسایت هم تاثیر بگذارد. با این حال اما وردپرس از نظر عملکردی سطح خوبی دارد و تا حد زیادی نیازهای کاربران را رفع میکند.
۱۸. اجتماع بزرگ وردپرس کارها
از دیگر مزایای وردپرس باید به تعداد وردپرس کارهای زیادی اشاره کرد که در این بازار فعالیت میکنند. این مسئله باعث شده تا گروهها و انجمنهای وردپرسی پرتعدادی در فضاهای مختلف شکل بگیرد. به نحوی که شاهد یک کامیونیتی پویا و جذاب باشیم. اگر سوالی درباره طراحی سایت با وردپرس داشته باشید، میتوانید روی کمک این انجمنها حساب باز کنید.
۱۹. متن باز بودن وردپرس
وردپرس در دسته CMSهای متن باز قرار میگیرد. به این معنا که کد عمومی وردپرس در دسترسی همگان قرار دارد. هر توسعهدهندهای در هر کجای دنیا میتواند به این کد دسترسی داشته باشد. اینکه در حال حاضر بیش از ۵۴ هزار افزونه وردپرسی داریم و تعداد قالبهای وردپرسی هم بیشتر از حد شمارش است، به همین ویژگی برمیگردد. دسترسی عمومی به کد وردپرس باعث شده تا هرکس ایدهای دارد، بتواند آن را عملی کند.
۲۰. عدم نیاز به کدنویسی و یادگیری HTML
طراحی سایت با وردپرس نیازی به دانش کدنویسی ندارد. مگر اینکه نیاز به فیچر خیلی خاصی داشته باشید. با این حال سادگی کار با پلتفرم وردپرس از جمله مزیتهایی است که مورد توجه کاربران مبتدی آن قرار دارد. البته در موارد خاص اگر نیاز به کدنویسی داشته باشید نیز وردپرس ایجاد هیچ مشکلی نمیکند.
۲۱. امکانات متعدد برای مقیاسپذیری
فرقی نمیکند صاحب یک فروشگاه اینترنتی باشید یا به دنبال طراحی سایت آموزشی برای خود باشید. در هر صورت میتوانید از افزونهها و ویژگیهای وردپرس کمک بگیرید، تا تمامی دادههای آن را مقیاسپذیر کنید. برای مثال در یک وبسایت فروشگاهی میتوانید تمامی جزئیات را درباره کاربران، خریداران، بازدیدکنندگان و… بدانید. همچنین میتوانید به کمک پلتفرمهای واسطه دادههای کاملی درباره کلمههای کلیدی، جایگاه وبسایت و… به دست آورید. این ویژگیها در مدیریت سایتهای وردپرسی به کارتان خواهد آمد.
۲۲. سیستمهای مدیریتی چند کاربره
اگر میخواهید مدیریت وبسایت را به شکل چند کاربره انجام دهید، میتوانید از CMS وردپرس استفاده کنید. وردپرس امکان ساخت دسترسیهای متفاوت را برای کاربران متفاوت دارد. این ویژگی فرایند مدیریت وبسایتهای وردپرسی را سادهتر میکند. برای مثال نویسندگان وبسایت نیازی نیست به همه بخشهای آن دسترسی داشته باشند؛ که در وردپرس میتوان این دسترسی را محدود کرد.
سخن آخر
وردپرس در حال حاضر انتخاب اول سفارشدهندگان وبسایت است. از جمله مزایای طراحی سایت با وردپرس میتوان به سهولت استفاده، قالبهای پرتعداد و راحتی کار با آن اشاره کرد. CMS وردپرس به نحوی طراحی شده که مبتدیترین کاربران هم بتوانند وبسایت خودشان را طراحی کنند. البته مسلماً سایتی که یک متخصص وردپرسی طراحی میکند با سایتی که یک فرد مبتدی میزند، تفاوتهای زیادی دارد. در این مقاله درباره مزایای وردپرس صحبت کردیم. اگر سوال دیگری درباره این سیستم مدیریت محتوا دارید، در کامنتها پاسخگوی شما هستیم.