هزینه تبلیغات در یوتیوب چگونه است؟ بررسی جامع

هزینه تبلیغات در یوتیوب چگونه است؟ بررسی جامع

هزینه تبلیغات در یوتیوب
خلاصه

هزینه تبلیغات در یوتیوب با توجه به عوامل مختلفی تعیین می‌شود. نوع تبلیغ، محل قرارگیری تبلیغ، استراتژی قیمت گذاری و میزان رقابت مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر هزینه تبلیغات یوتیوب هستند. به طور متوسط هزینه هر

ویدئوی آموزشی
فهرست مطالب

هزینه تبلیغات در یوتیوب با توجه به عوامل مختلفی تعیین می‌شود. نوع تبلیغ، محل قرارگیری تبلیغ، استراتژی قیمت گذاری و میزان رقابت مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر هزینه تبلیغات یوتیوب هستند. به طور متوسط هزینه هر نمایش یا بازدید تبلیغات در یوتیوب بین ۰.۱ تا ۰.۳ دلار برآورد می‌شود؛ که با یک حساب سرانگشتی، برای هر ۱۰۰۰ بازدید روزانه حدود ۱۰ تا ۳۰ دلار خواهد بود. البته این عدد با توجه به زمینه فعالیت، میزان رقابت و استراتژی تبلیغات ممکن است متفاوت باشد. در این مقاله قصد داریم درباره هزینه تبلیغات یوتیوب صحبت کنیم و ببینیم چه عواملی روی آن تاثیر می‌گذارد.

هزینه تبلیغات در یوتیوب چقدر است؟

درباره میزان هزینه تبلیغات در یوتیوب نمی‌توان عدد دقیقی را پیش از شروع کمپین‌های تبلیغاتی مشخص کرد؛ اما به طور کلی می‌توان گفت هزینه تبلیغ در یوتیوب نسبت به تبلیغ در صفحه اول گوگل بسیار کمتر خواهد بود. در اغلب موارد، هزینه نمایش تبلیغات یوتیوبی ۰.۱ تا ۰.۳ دلار برآورد می‌شود. هزینه پایین این شیوه تبلیغاتی باعث شده تا کسب و کارهای کوچک هم با خیال راحت‌تری به سراغ پلتفرم یوتیوب بیایند. خصوصاً که در تبلیغات ویدئویی می‌توان اهداف متعددی را دنبال کرد. افزایش ترافیک وب‌سایت، جذب سرنخ‌های بیشتر، افزایش آگاهی از برند، تبلیغ نصب اپلیکیشن و… مهم‌ترین اهداف در کمپین‌های ویدئویی است.

نکته مهم اینکه هزینه پخش آگهی در یوتیوب به دو شیوه مختلف پرداخت می‌شود. استراتژی اول، پرداخت به ازای هر بار نمایش یا دریافت ایمپرشن (Cost Per View Or impression) است. برای مثال در تبلیغات ویدئویی در جریان و قابل عبور اغلب از این استراتژی استفاده می‌شود.

شیوه دوم نیز پرداخت به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغات (Cost Per Mile) است. برای مثال پرداخت هزینه تبلیغات در جریان و غیر قابل عبور به این شکل محاسبه می‌شود.

تعرفه تبلیغات در یوتیوب

برای آشنایی حدودی با هزینه تبلیغات در یوتیوب توجه‌تان را به چند فکت زیر جلب می‌کنیم:

  • هزینه تبلیغات یوتیوب برای هر نمایش یا دریافت ایمپرشن به طور متوسط ۰.۱ تا ۰.۳ دلار است.
  • هزینه هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغات ویدئویی (CPM) حدوداً ۴ تا ۱۰ دلار خواهد بود.
  • هزینه کمپین‌های یوتیوبی برای یک کسب و کار متوسط بین ۱۰ تا ۵۰ دلار است.
  • برای به دست آوردن هر ۱۰۰ هزار بیننده در یوتیوب به طور متوسط باید حدود ۲ هزار دلار هزینه کرد.

 البته این مقادیر به طور میانگین محاسبه شده‌اند و وقتی پای اجرای کمپین‌های یوتیوبی وسط باشد، عوامل زیادی هستند که می‌توانند روی این اعداد و ارقام تاثیر بگذارند.

چه عواملی روی هزینه تبلیغات یوتیوب تاثیر می‌گذارند؟

اگر قصد اجرای یک کمپین یوتیوبی را دارید، پیش از اجرای کمپین بهتر است با قوانین این پلتفرم که در مقاله قوانین کپی رایت یوتیوب به بررسی آن پرداختیم و با عوامل تاثیرگذار بر هزینه تبلیغات در یوتیوب آشنا باشید. این عوامل عبارتند از:

۱. اهداف کمپین‌های تبلیغاتی یوتیوب

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در تعیین قیمت تبلیغات یوتیوب، اهداف در نظر گرفته شده برای کمپین‌های تبلیغاتی است. برای مشخص کردن استراتژی‌های تبلیغاتی و تعیین بودجه کمپین ابتدا باید اهداف آن مشخص باشد. برای مثال اگر هدفتان افزایش ترافیک وب‌ سایت است، بهتر است به سراغ مدل قیمت‌گذاری پرداخت به ازای هر نمایش یا همان CPV بروید؛ اما برای افزایش آگاهی از برند مدل قیمت‌گذاری CPM مناسب‌تر است. همچنین اگر هدفتان افزایش نرخ تبدیل باشد، انتخاب مدل قیمت‌گذاری CPV گزینه بهتری است.

۲. هزینه‌های اولیه تولید محتوای ویدئویی یا بنرهای تبلیغاتی

بخشی از هزینه‌های تبلیغات یوتیوب، هزینه‌های پنهان آن است. زمانی که می‌خواهید در یوتیوب تبلیغ بروید، همان ابتدا نیاز به تولید محتوای با کیفیت دارید. هرچقدر روی این محتوا وقت بگذارید و سعی کنید سر و شکل بهتری به آن بدهید، می‌توانید راحت‌تر توجه کاربران یوتیوب را به خود جلب کنید. نکته مهم اینکه کیفیت محتوای تولیدی روی هزینه‌های اصلی کمپین هم اثرگذار خواهد بود. زیرا هر چقدر محتوای شما جذاب‌تر و مفیدتر باشد، باعث جلب توجه بیشتری می‌شود که نتیجه آن بالاتر رفتن نرخ تبدیل و بهینه‌سازی بهتر کمپین‌های تبلیغاتی است.

۳. نوع تبلیغ انتخابی برای اجرای کمپین

تبلیغات در سرویس یوتیوب به شکل‌های مختلفی نمایش داده می‌شود؛ که هزینه و شیوه محاسبات قیمت در هر کدام از این مدل‌های نمایش هم متفاوت است. از جمله روش‌های تبلیغاتی یوتیوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تبلیغات ویدئویی در جریان و قابل عبور (Skippable In-Stream Ads): در این مدل از تبلیغات کاربر می‌تواند پس از گذشت ۵ ثانیه، آن را Skip کند. تبلیغات در جریان و قابل عبور معمولاً بین ۱۲ ثانیه تا ۶ دقیقه هستند. البته به گفته گوگل تبلیغاتی که زیر ۳ دقیقه باشند بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. نکته مهم اینکه در این مدل از تبلیغات فقط زمانی هزینه می‌پردازید که کاربر حداقل ۳۰ ثانیه از تبلیغ (یا تا انتهای تبلیغات کوتاه‌تر) را مشاهده کرده باشد.
  • تبلیغات ویدئویی در جریان و غیر قابل عبور (Non-Skippable In-Stream Ads): این مدل از تبلیغات قابل Skip کردن نیستند؛ اما مدت زمان آنها باید زیر ۳۰ ثانیه باشد.
  • تبلیغات اکتشاف ویدئو (Video Discovery Ads): تبلیغات اکتشاف، شامل تصویر کوچکی است که همراه با یکم متن تبلیغاتی در بخش نتایج جستجوی یوتیوب یا کنار ویدئوهای مرتبط نمایش داده می‌شود. در این شیوه تبلیغاتی فقط زمانی هزینه می‌پردازید که کاربر روی بنر ویدئو کلیک کرده و آن را مشاهده کند.
  • تبلیغات بامپر (Bumper Ads): تبلیغات بامپر هم غیر قابل عبور هستند؛ اما مدت زمان آن‌ها باید زیر ۶ ثانیه باشد. از این تبلیغات برای رساندن پیام‌های خاص و ماندگار استفاده می‌کنند. برای افزایش آگاهی از برند، تبلیغات بامپر بیشترین کارایی را دارند. هزینه تبلیغات بامپر به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش (CPM) دریافت می‌شود.
  • تبلیغات غیر ویدئویی (Non-Video Ads): ارزان‌ترین تبلیغ در یوتیوب، مربوط به تبلیغات غیر ویدئویی و بنری می‌شود. در این استراتژی بنرهای کوچکی در کنار پیشنهادات یوتیوب نمایش داده می‌شوند. شیوه محاسبه هزینه این تبلیغات به ازای هر کلیک (CPC) خواهد بود.

۴. هدف‌گیری مخاطبان تبلیغات یوتیوب

نکته دیگر اینکه در تبلیغات یوتیوب وقتی هدف‌گیری دقیق‌تری برای مخاطبان انجام می‌دهید، باید هزینه بیشتری هم برای تبلیغات بپردازید. به‌عنوان مثال اگر تبلیغات را به شهر یا محله خاصی محدود کنید، هزینه تبلیغات گران‌تر حساب می‌شود.

۵. بودجه روزانه کمپین

یکی از عوامل محدودکننده هزینه تبلیغات در یوتیوب، بحث بودجه روزانه کمپین است. گوگل ادز استراتژی‌های متعددی برای قیمت گذاری تبلیغات دارد که  در مقاله انواع استراتژی قیمت گذاری در گوگل به آن پرداختیم؛ اما در تمامی آنها بودجه روزانه عامل محدودکننده هزینه‌ها خواهد بود. زمانی که بودجه کمتری را به تبلیغ اختصاص می‌دهید و برای مثال از گوگل ادز می‌خواهید که با استراتژی قیمت گذاری Maximize CPV پیش برود، الگوریتم‌های گوگل بر همین اساس بودجه کمپین را به‌ شکلی بهینه‌سازی می‌کنند که بیشترین میزان نمایش روزانه برای کمپین رقم بخورد.

۶. مدت زمان ویدئو تبلیغاتی

همان طور که قابل حدس است، در تبلیغات ویدئویی هرچقدر مدت زمان ویدئو بیشتر باشد، باید هزینه بیشتری هم برای تبلیغات پرداخت شود. از نظر ظاهری هم این اتفاق منطقی به نظر می‌رسد؛ زیرا برای مدت زمان بیشتری تبلیغ شما روی ویدئوی ارائه‌دهندگان قرار می‌گیرد. در نتیجه باید هزینه بیشتری هم برای آن پرداخت کنید.

۷. محل قرارگیری تبلیغ

در تبلیغات قابل عبور یا غیر قابل عبور معمولاً ویدئوهای تبلیغاتی قبل از شروع ویدئوی اصلی یا در حین اجرا به نمایش در می‌آیند. در حالی که محل نمایش تبلیغات بامپر و اکتشاف ویدئو این‌چنین نیست. این تفاوت‌ها باعث شده تا هزینه تبلیغ در یوتیوب برای دو مورد اول بیشتر از دیگر موارد موجود باشد؛ زیرا شانس دیده شدن تبلیغ را افزایش می‌دهد.

۸. کانال تبلیغ کننده

تعداد فالوور کانال‌های یوتیوب باهم متفاوت است. نکته اینجاست که هزینه تبلیغ در کانال‌هایی که فالوور بیشتری دارند، معمولاً بالاتر خواهد بود؛ زیرا مخاطبان بیشتری دارند و شانس دیده شدن تبلیغات را افزایش می‌دهند.

پیش از بررسی نحوه قیمت گذاری در تبلیغات یوتیوب از شما دعوت می کنیم به مقاله هر هزار بازدید در یوتیوب چند دلار است هم سر بزنید.

قیمت گذاری تبلیغات یوتیوب به چه شکل انجام می‌شود؟

هزینه تبلیغات در یوتیوب هم مانند دیگر پلتفرم‌های گوگل بر اساس مزایدات لحظه‌ای تعیین می‌شود. با شروع کمپین‌های ویدئویی باید بودجه روزانه کمپین و استراتژی قیمت گذاری تبلیغات را نیز مشخص کنید. برای مثال می‌توانید خودتان به‌صورت دستی مدیریت هزینه تبلیغات را بر عهده بگیرید یا اینکه همه چیز را به الگوریتم‌های هوشمند گوگل ادز بسپارید.

نکته مهم اینجاست که همزمان با شما رقبای دیگری هم ممکن است بر اساس کلمات کلیدی مدنظرتان به سراغ تبلیغات یوتیوب رفته باشند. در این صورت گوگل برای هر بار نمایش تبلیغات به سراغ برگزاری مزایدات لحظه‌ای می‌کند. سپس اگر در این مزایدات برنده شوید، تبلیغ شما به نمایش در می‌آید. به همین خاطر است که نرخ مشخصی را نمی‌توان برای تبلیغات یوتیوب ذکر کرد.

با این حال هزینه تبلیغات در یوتیوب نسبت به هزینه تبلیغات گوگل ادز در نتایج سرچ به نسبت پایین تر است. به همین خاطر کسب و کارها تبلیغات ویدئویی را برای اجرای کمپین‌های افزایش آگاهی از برند یا حتی فروش محصول انتخاب می‌کنند. نکته دیگر اینکه تبلیغات یوتیوب امکان استفاده از محتوای متنی و بصری را به شکل همزمان فراهم می‌کند که مزیت مهمی در اجرای تبلیغات جذاب و خلاقانه خواهد بود.

نکته پایانی هم به نحوه دریافت هزینه تبلیغات در یوتیوب بر می‌گردد. گوگل برای اینکه تبلیغات ویدئویی یوتیوب جذابیت خود را بین کسب و کارها از دست ندهد، قواعد خوبی برای قیمت گذاری در نظر می‌گیرد. برای مثال در تبلیغات قابل عبور فقط زمانی ملزم به پرداخت هزینه خواهید بود که کاربران بیش از ۳۰ ثانیه از تبلیغ را تماشا کرده باشند. همچنین در تبلیغات بنری گوگل هم پرداخت هزینه ملزم به کلیک کاربر است.

سخن آخر

هزینه تبلیغات در یوتیوب بر اساس نوع تبلیغ، استراتژی قیمت‌گذاری، میزان رقابت و عوامل دیگری تعیین می‌شود. تبلیغات یوتیوب نسبت به تبلیغ در صفحه جستجو ارزان‌تر است و طرفداران خود را دارد. خصوصاً که امکان استفاده ترکیبی از محتوای ویدئویی و متنی را فراهم می‌کند. از تبلیغات ویدئویی گوگل می‌توان برای اهداف مختلفی مثل افزایش آگاهی از برند، جذب سرنخ و ترافیک بیشتر، تبلیغ نصب اپلیکیشن و… استفاده کرد. در این مقاله درباره نحوه محاسبه قیمت تبلیغات یوتیوب صحبت کردیم. اگر سوال دیگری در این زمینه دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما خواهیم بود.

سؤالات متداول
چگونه در یوتیوب تبلیغات ویدئویی داشته باشیم؟
قدم اول برای اجرای کمپین‌های ویدئویی در یوتیوب مشخص کردن اهداف کمپین و نوع تبلیغ است. برای این بخش از کمپین باید حسابی وقت صرف کنید. اگر بار اولتان است که به سراغ تبلیغات در گوگل ادز رفته‌اید، می‌توانید از کارشناسان ادزینو کمک بگیرید. پس از تعیین اهداف و استراتژی‌های تبلیغات، نوبت به تولید محتوا می‌رسد. در قدم دوم باید به سراغ تولید محتوا برای تبلیغ بروید. سعی کنید از ویدئوهایی در تبلیغات ویدئویی استفاده کنید که جذابیت کافی برای مخاطبان را داشته باشد و البته واضح و روشن درباره درد کاربر و راهکارهای آن صحبت کند. استفاده از تیتر و عنوان جذاب هم در کمپین‌های ویدئویی اهمیت ویژه‌ای دارد. پس از تهیه ویدئوی تبلیغ باید آن را در کانال یوتیوبی خود منتشر کنید. آخرین قدم هم به شروع کمپین اختصاص دارد. البته پس از انتشار تبلیغ، باید حواستان به داده‌ها و عملکرد کمپین باشد. بهینه‌سازی تبلیغات باعث می‌شود تا نتیجه بهتری از کمپین‌های یوتیوبی بگیرید.
آیا می‌توان از تبلیغات یوتیوب برای افزایش سابسکرایبر استفاده کرد؟
بله. اگر می‌خواهید صرفاً برای افزایش فالوورهای کانال یوتیوبی خود کمپین تبلیغاتی بروید هم این امکان برای شما وجود دارد. برای بالا بردن احتمال موفقیت در کمپین‌های افزایش سابسکرایبر باید حواستان به ویدئوی تبلیغ و استفاده از کال تو اکشن مناسب باشد. همچنین با استفاده از مواردی مثل تنظیمات لوکیشن، زبان یا آدرس چنل‌های یوتیوب می‌توانید عملکرد این تبلیغات را بهبود ببخشید.
آیا برای تبلیغات در یوتیوب باید در گوگل ادز حساب داشته باشم؟
بله. تبلیغات در یوتیوب از طریق پلتفرم گوگل ادز مدیریت و اجرا می‌شود. به همین خاطر باید اقدام به ساخت اکانت گوگل ادز کنید تا بتوانید کمپین‌های تبلیغاتی یوتیوب را اجرا نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *