در گوگل ادز میتوانید از سه استراتژی متفاوت برای پرداخت هزینه تبلیغات استفاده کنید. پرداخت هزینه خودکار (automated bidding)، پرداخت هزینه دستی (Manual bidding) و قیمت گذاری هوشمند (Smart bidding) استراتژیهای معمول برای قیمت گذاری در گوگل ادز هستند. هر کدام از این روشها مزایا و معایب خود را دارند و باید در جای درستی استفاده شوند. در این مقاله قصد داریم ابتدا این استراتژیهای پرداختی را معرفی کنیم و سپس به مقایسه مزایا و معایب آنها بپردازیم. اگر برایتان سوال است که بهترین استراتژی پرداخت هزینه برای شما چیست، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
استراتژی پرداخت هزینه یا Bidding Strategy در گوگل ادز چیست؟
قبل از اینکه به سراغ معرفی استراتژیهای قیمت گذاری در گوگل ادز برویم، بهتر است با اصطلاح Bidding آشنا باشید. به زبان ساده، Bidding مبلغی است که حاضرید به ازای هر کلیکی که روی تبلیغاتتان میشود، به گوگل پرداخت کنید. برای مثال اگر در صفحه نتایج تبلیغ رفتهاید، Bidding مبلغی است که موافقت میکنید به ازای هر بار نمایش و کلیک تبلیغات از بودجه کمپینتان کاسته شود. اهمیت بیدینگ در استراتژی تبلیغاتی گوگل نهفته است.
گوگل از یک سیستم مزایدهای برای تبلیغات خود بهره میبرد. در نتیجه قیمت گذاری در گوگل ادز برای کسب و کارها اهمیت پیدا میکند. بهخصوص اگر رقبای سرسختی در تبلیغات داشته باشید. این میزان Bidding پیشنهادی است که مشخص میکند نمایش تبلیغات چه کاربری در اولویت قرار بگیرد.
به زبان دیگر، مبلغ Bidding را میتوانید بهعنوان یک حراج در نظر بگیرید. به نحوی که هرکس مبلغ بیشتری را پیشنهاد دهد، شانس بیشتری در این حراجی خواهد داشت.
چه عواملی در نمایش تبلیغات گوگل ادز تاثیر مستقیم دارند؟
البته همانطور که در مقاله هزینه هر کلیک در گوگل ادز گفتیم قیمت پیشنهادی در گوگل ادز تنها عامل موثر در سیستم مزایدات هوشمند گوگل نیست. این پلتفرم برای مشخص کردن صلاحیت یک تبلیغ پارامترهای متعددی را در نظر میگیرد. برای مثال اگر چند کسب و کار روی یک عبارت مشخصی تبلیغ رفته باشند، هر بار کاربری این عبارت را جستجو کند، هوش مصنوعی گوگل تمام پارامترها را در نظر گرفته و بر اساس آنها صلاحیت تبلیغات انجام شده و جایگاهشان را مشخص میکند. عوامل زیر مهمترین فاکتورهایی است که در سیستم مزایدات هوشمند گوگل تاثیر مستقیم دارند:
- امتیاز کیفیت اکانت گوگل ادز (Quality Score)
- ارتباط آگهی و صفحه فرود (Ad and landing page relevance)
- مرتبط بودن آگهی با خواسته کاربران (Target audience relevance)
- میزان رقابت بر سر هر کلمه کلیدی (competition)
- حداکثر هزینه در نظر گرفته شده برای تبلیغ، به ازای هر کلیک (Max CPC)
بر اساس همه این عوامل، گوگل ادز تصمیم میگیرد کدام تبلیغ را نشان دهد و برای هر کلیک چقدر هزینه دریافت کند. اگر امتیاز کیفی تبلیغات گوگل پایینی دارید، برای افزایش شانس خود در این رقابت چارهای جز افزایش هزینه Bidding نخواهید داشت. برای افزایش امتیاز کیفیت باید سعی کنید تبلیغاتتان متناسب با نیاز کاربران باشد. هرچقدر کاربران گوگل را راضی نگه دارید، این مسئله باعث جلب رضایت گوگل هم میشود.
آشنایی با انواع استراتژیهای پرداخت هزینه در گوگل ادز
وقتی صحبت از انواع استراتژی های قیمت گذاری گوگل ادز میشود، میتوان از سه شیوه زیر نام برد:
- استراتژی قیمت گذاری دستی یا Manual Bidding
- استراتژی قیمت گذاری خودکار یا Automated Bidding
- استراتژی قیمت گذاری هوشمند یا Smart Bidding
هرکدام از این روشها مزیتها و معایب خود را دارند و باید در جای مناسب استفاده میشوند. استراتژی هزینه خودکار رقابتی بین کارایی و کنترل است که در زمان صرفهجویی میکند و از فناوری و دادههای اختصاصی گوگل برای بهینهسازی کمپین تبلیغات در گوگل در جهت اهداف تعیین شده کمک میگیرد. از طرف دیگر با استراتژی هزینه دستی میتوان کنترل کاملی روی تنظیمات و برنامهریزی کمپینهای تبلیغاتی داشت و کمپینها را متناسب با نیاز کسب و کار شخصیسازی کرد. استراتژی هزینه هوشمند نیز همان استراتژی هزینه خودکار است و زیرمجموعه این دسته قرار میگیرد. در ادامه مقاله به توضیح این استراتژیها میپردازیم.
۱.استراتژی قیمت گذاری دستی (Manual Bidding) چیست؟
استراتژی پرداخت هزینه دستی یا قیمت گذاری دستی زمانی به کار میرود که تبلیغکننده بخواهد به طور مستقیم کنترل کمپینهای تبلیغاتی را برعهده بگیرد. در این صورت حداکثر مبلغی که مایل به پرداخت برای هر کلیک روی تبلیغ است را باید تعیین کند. مزیت اصلی استراتژی قیمت گذاری دستی این است که اجازه میدهد تا کنترل بیشتری روی مدیریت بودجه کمپین داشته باشید.
با این حال معایب بسیاری هم دارد. مهمترین نکته منفی استراتژی Manual Bidding این است که روشی زمانبر بوده و مستعد خطای انسانی است. بهعلاوه نیازمند توجه مداوم و اعمال تغییرات خواهد بود؛ اگر بخواهید خودتان را به رقبای سرسخت برسانید، میبایست همواره گوش به زنگ باشید. فرایند استراتژی پرداخت هزینه دستی به صبر، زمان و دانش تجربی زیادی نیاز دارد تا در نهایت به بازگشت سرمایه (ROI) خوبی برسید. در این استراتژی تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از عملکرد هر کلمه کلیدی، نقش ویژهای در موفقیت کمپین دارد.
چه مواقعی باید از استراتژی قیمت گذاری دستی استفاده کرد؟
استراتژی پرداخت هزینه دستی در مواقعی کاربرد دارد که:
- بودجه تبلیغاتی شما محدود باشد.
- تبلیغ خود را به تازگی فعال کرده باشید و از مدت زمان اجرای کمپینتان کمتر از یک ماه گذشته است.
- قصد کنترل بیشتری بر کمپینهای تبلیغاتی گوگل داشته باشید و بتوانید تغییرات را سریعالسیر اعمال کنید.
- زمان لازم برای نظارت و بهبود کمپینهای تبلیغاتی داشته باشید.
- بهتازگی اکانت گوگل ادز خود را راهاندازی کرده باشید و بخواهید قبل استفاده از استراتژیهای پیشرفته، بخواهید قیمت گذاری در گوگل ادز را بهصورت دستی انجام دهید.
مزایای استراتژی Manual Bidding
از جمله مزایای استراتژی قیمت گذاری دستی در گوگل ادز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱.کنترل دقیق روی هزینه کمپین
وقتی از استراتژی پرداخت هزینه دستی استفاده میکنید، میتوانید کنترل کاملی روی هزینه کمپین داشته باشید. برای مثال میتوانید مقدار Max CPC را بهصورت دستی تعیین کنید و بگویید که حاضرید چه مبلغی را برای برنده شدن در مزایدات پرداخت نمایید. همچنین امکان مدیریت حداکثر CPC را برای هر کلمه کلیدی یا گروه تبلیغاتی خواهید داشت. این ویژگی به شما در مدیریت بودجه کمپینها کمک میکند.
۲.انعطافپذیری بیشتر
از دیگر ویژگیهای استراتژی Manual Bidding انعطافپذیری بالای آن است. در این روش میتوانید به آسانی مقدار هزینه را تغییر دهید. برای مثال میتوانید با استفاده از A/B تست مقدار پرداختی را برای هر کلمه یا کمپین جا به جا کنید تا به بهترین نتیجه ممکن برسید. همچنین اگر متوجه پسرفت ناگهانی عملکرد تبلیغات شدید، میتوانید بلافاصله تنظیمات کلمات کلیدی را تغییر دهید. بهعنوان مثال هزینه کلیک را برای برخی از کلمات کلیدی ناکارآمد کاهش دهید و یا برخی از کلمات کلیدی را حذف کنید. این کار باعث بهینهتر شدن نتایج تبلیغات خواهد شد.
۳.بهبود عملکرد کمپینها
اگر کار با استراتژی پرداخت هزینه دستی را بلد باشید، میتوانید با مدیریت دقیق قیمت گذاری در گوگل ادز باعث بهبود عملکرد کمپینهای تبلیغاتی شوید. افزایش نرخ تبدیل و بیشتر دیده شدن تبلیغات از جمله مزیتهای این استراتژی است.
معایب استراتژی Manual Bidding
هر کدام از استراتژیهای قیمت گذاری گوگل ادز مزایا و معایب خود را دارند. از جمله معایب این استراتژی هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱.سختی مدیریت کمپینها
هرچقدر تعداد کمپینهای تبلیغاتی شما افزایش پیدا کند، استفاده از استراتژی قیمت گذاری دستی سختتر خواهد شد. به نحوی که در بسیاری از کمپینها، ادگروپها یا کلمات کلیدی میتواند به یک چالش بزرگ تبدیل شود. در این صورت حتی ممکن است به بیش از یک نفر برای مدیریت کمپینها نیاز داشته باشید.
۲.افزایش خطای انسانی
با استراتژی پرداخت هزینه دستی (Manual Bidding) هیچ راهحل هوشمندی برای صفر کردن درصد خطای انسانی وجود ندارد. به همین خاطر گاهی ممکن است اشتباهاتی نیز رخ دهد.
۳.زمان بر بودن
مدیریت استراتژی پرداخت هزینه دستی نیازمند زمان بسیار زیادی است. اگر میخواهید از این روش استفاده کنید، مطمئن شوید که آیا ارزش وقت شما را دارد یا خیر.
استراتژی هزینه خودکار (automated bidding) چیست؟
زمانی که از استراتژی هزینه خودکار گوگل ادز استفاده میکنید، این سرویس کنترل کامل هزینهها را بر عهده میگیرد. در استراتژی automated bidding، گوگل از یک سری الگوریتمهای خودکار برای تنظیم قیمت پیشنهادی کمک میگیرد. این مجموعه الگوریتمها بر اساس احتمال کلیک روی تبلیغات یا نرخ تبدیل عمل میکنند.
در استفاده از این استراتژی ۹ گزینه مختلف در دسترس کاربران گوگل ادز قرار دارد:
- Enhanced cost per click (ECPC)
- Maximize Clicks
- Maximize Conversions
- Maximize Conversion Value
- Target Cost Per Action (tCPA)
- Target Return on Ad Spend (tROAS)
- Viewable CPM (vCPM)
- Maximize viewable CPM
- Maximize CPV (cost per view)
- Target impression share
هدف اصلی استراتژی هزینه خودکار حل دو مشکل اصلی در تبلیغات گوگل ادز است. اینکه آیا حداکثر هزینه پرداختی به اندازه کافی تعیین شده است که بتواند با سایر تبلیغکنندهها رقابت کند؟ و اینکه تا چه مقداری باید هزینه تبلیغات را بالا برد که بهینهترین حالت ممکن باشد؟ به طور خلاصه باید گفت استراتژی automated bidding زمان کمتری از کاربران میگیرد و میتواند دقیقتر از استراتژی پرداخت هزینه دستی عمل کند. با این حال نباید فراموش کرد که وقتی پول خود را در دست یک الگوریتم میگذارید، ممکن است نتوانید عملکرد کمپینهای خود را به دقت بررسی کنید.
چه مواقعی باید از استراتژی هزینه خودکار استفاده کرد؟
استفاده از استراتژی خودکار قیمت گذاری در گوگل ادز در مواقعی کاربرد دارد که:
- مدیریت تعداد اکانتهای زیادی در اختیار شما باشد.
- سابقه زیادی در استفاده از گوگل ادز داشته باشید.
- در رقابت و شرکت در مزایدات گوگل بیتجربه باشید.
- اهداف خاصی را برای کمپین خود دنبال میکنید.
- زمان کافی برای نظارت و تغییرات مداوم روی کمپینهای خود نداشته باشید.
به طور کلی اگر بودجه تبلیغاتی خوبی دارید، اما نمیتوانید زمان کافی برای مدیریت و بهینه سازی کمپین گوگل ادز اختصاص دهید، استراتژی هزینه خودکار (automated bidding) برای شما مناسب است. در این صورت ممکن است ارزش این را داشته باشد که از هوش مصنوعی گوگل کمک بگیرید.
مزایای استراتژی هزینه خودکار
از جمله مزایای استراتژی قیمت گذاری خودکار گوگل ادز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفهجویی در زمان: با حذف نیاز به تنظیم دستی MAX CPC برای هر کلمه کلیدی میتوانید در زمان مدیریت کمپینهای تبلیغاتی صرفهجویی کنید.
- بهینهسازی مداوم: زمانی که از استراتژی هزینه خودکار استفاده میکنید، الگوریتمهای گوگل به طور مداوم bidding کلمات کلیدی را بر اساس دادههای کمپین تنظیم میکنند تا همه چیز به بهترین شکل ممکن پیش برود.
- کمک گرفتن از هوش مصنوعی گوگل: با انتخاب این استراتژی در واقع دارید از تخصص و دانش گوگل در زمینه تبلیغات آنلاین استفاده میکنید. این مورد برای کسانی که در زمینه بهینهسازی هزینههای کمپین تخصص کافی ندارند گزینه مناسبی است.
- تنوع در انواع استراتژیها: گوگل طیف وسیعی از استراتژیهای هزینه خودکار را ارائه میدهد که میتوانید متناسب با نیازهایتان یکی از آنها را انتخاب کنید.
معایب استراتژی هزینه خودکار گوگل ادز
در کنار مزایایی که گفته شود، استراتژی خودکار قیمت گذاری در گوگل ادز معایب خود را نیز دارد. از جمله این معایب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم کنترل دقیق بر مقدار هزینه پرداختی: وقتی از الگوریتم قیمت گذاری خودکار استفاده میکنید، نمیتوانید به طور مستقیم حداکثر هزینه را مشخص نمایید و در برخی از موارد ممکن است این هزینه از مقدار تعیین شده شما فراتر برود.
- عدم شفافیت: اگر چندان با استراتژیهای قیمت گذاری خودکار گوگل آشنا نباشید، ممکن است ندانید الگوریتمهای گوگل چگونه مقدار هزینه پرداختی را تنظیم میکند. این مسئله باعث میشود تا نتوانید درک صحیحی از بودجه کمپینها داشته باشید.
- هزینه بیشتر برای تبلیغات: در اغلب موارد ممکن است در استراتژی خودکار قیمت گذاری هزینه بیشتری نسبت به قیمت گذاری دستی بپردازید. البته این فاکتور را باید در کنار اثرگذاری و کیفیت کمپینهای برگزار شده بررسی کرد.
- نیاز به دادههای کافی برای پیادهسازی استراتژی: برای اینکه استراتژی هزینه خودکار عملکرد بهینهای داشته باشد، در ابتدا نیاز به دادههای ترافیکی و نرخ تبدیل دارد. به همین خاطر باید حداقل برای مدتی در گوگل ادز فعالیت کرده باشید تا الگوریتمهای گوگل بر اساس آن دادهها به پیادهسازی استراتژیهای هزینه خودکار بپردازند.
- تاخیر در اعمال تغییرات: در استراتژی هزینه اتوماتیک اعمال تغییرات در کمپینها با گذشت زمان رخ میدهد. اگر میخواهید تغییرات فوری در اکانت خود اعمال کنید بهتر است از استراتژی پرداخت هزینه دستی استفاده کنید.
اگر استراتژی هزینه خودکار را انتخاب میکنید، باید به گوگل و الگوریتمهای آن اعتماد نمایید تا هزینههای شما را بهینه کند. این الگوریتمها فرایند مزایدات را ساده خواهند کرد؛ اما نباید فریب نام آنها را نخورید. زیرا علیرغم خودکار بودن این استراتژی، اکثر آنها به تعیین سقف مصرف بودجه و هدفگذاری نیاز دارند.
پیش از معرفی یکی دیگر از استراتژی های قیمت گذاری در گوگل ادز از شما دعوت می کنیم به بهترین شرکت تبلیغات در گوگل هم سر بزنید.
استراتژی قیمت گذاری هوشمند گوگل ادز چیست؟
گزینه Smart Bidding یک استراتژی پرداخت هزینه خودکار است که به طور خاص برای گوگل ادز ایجاد شده است. تمرکز استراتژی پرداخت هزینه هوشمند بر افزایش نرخ تبدیل (Conversion) تبلیغات است.
اغلب کاربرها دو استراتژی Smart Bidding و Automated Bidding را اشتباه میگیرند؛ اما تفاوتهای زیادی بین این دو استراتژی وجود دارد. اگرچه استراتژی پرداخت هزینه هوشمند را باید زیرمجموعهای از استراتژی پرداخت هزینه خودکار به حساب آورد.
در استراتژی هوشمند قیمت گذاری در گوگل ادز از دادههای آماری برای بهینهسازی حداکثر هزینه تبلیغات استفاده میشود؛ با این هدف که نرخ تبدیل تبلیغات یا ارزش تبدیل را در کمپینها به بیشترین میزان ممکن برساند. این فاکتور همان چیزی است که Smart bidding را از سایر استراتژیهای مناقصه خودکار متمایز میکند.
مزایای استراتژی قیمت گذاری هوشمند گوگل ادز
از جمله مزایای این استراتژی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفهجویی در زمان: در این استراتژی نیازی به مدیریت دستی هزینهها نخواهید داشت. در نتیجه میتوانید در زمان خود صرفهجویی کنید.
- بهینهسازی مداوم: تمرکز الگوریتم هوشمند گوگل در Smart bidding در بهینهسازی مداوم نرخ تبدیل است. اگر میخواهید در نتایج کمپین خود عملکرد بهتری ارائه دهید، میتوانید از این روش استفاده کنید.
- تنوع در استراتژیها: گوگل طیف وسیعی از استراتژیهای قیمت گذاری هوشمند را ارائه میدهد. برای انتخاب استراتژی هوشمند میتوانید متناسب با نیازهایتان تصمیم بگیرید.
معایب استراتژی پرداخت هزینه هوشمند
تقریباً تمامی معایبی که برای استراتژی پرداخت هزینه اتوماتیک نام بردیم، در اینجا نیز صادق هستند. برای مثال در این استراتژی هم نمیتوانید کنترل دقیقی روی بودجه کمپین داشته باشید و باید هر زمان احتمال تمام شدن شارژ گوگل ادز را بدهید. یا اینکه برای بهتر عمل کردن این استراتژی نیاز به دادههای اولیه دارید. در نهایت نیز ممکن است هزینه کمپینهای تبلیغاتیتان بیشتر از استراتژی مدیریت دستی باشد. البته اگر بهینهسازی پیوسته نرخ تبدیل را در نظر بگیرید، با توجه به صرفهجویی زمانی و مزایای دیگر، انتخاب این استراتژی گزینه مناسبی است. برای آشنایی بیشتر با این مدل قیمت گذاری از شما دعوت می کنیم به مقاله قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز سر بزنید.
مقایسه استراتژی پرداخت هزینه دستی و اتوماتیک در گوگل ادز
برای اینکه انتخاب بهتری بین استراتژیهای مختلف قیمت گذاری در گوگل ادز داشته باشید، میتوانید از جدول زیر کمک بگیرید. تمام نکاتی که تا اینجا شرح دادهایم را در این جدول جمعبندی کردهایم.
پرداخت هزینه دستی | پرداخت هزینه اتوماتیک | |
میزان کنترل بر روی هزینهها | کنترل کامل بر نرخ Bidding | کنترل محدود بر نرخ Bidding |
انعطاف پذیری قیمتگذاری | قابلیت تغییر سریع حداکثر هزینه تبلیغات | تنظیم خودکار حداکثر هزینه تبلیغ توسط الگوریتم گوگل |
نحوه عملکرد | نیاز به دانش و تجربه | بهینهسازی مداوم عملکرد توسط الگوریتمهای گوگل |
میزان هزینه | کنترل بیشتر و احتمال صرفهجویی در هزینه | احتمال پرداخت هزینه بیشتر نسبت به استراتژی پرداخت هزینه دستی |
زمان مورد نیاز | نیاز به زمان برای نظارت و کنترل تمامی کمپینها | صرفهجویی در زمان با سپردن نظارت و کنترل کمپین به الگوریتمهای گوگل |
مناسب برای | کمپینهای کوچک و محدود
کاربرانی که در کار با گوگل ادز تجربه بالایی دارند. |
اجرای کمپینهای بزرگ مدیریت چند کمپین در کنار هم کاربرانی که تجربه کمی در کار با گوگل ادز دارند. |
آشنایی با انواع استراتژی های قیمت گذاری در گوگل ادز | کمی ریزبینانهتر
تا اینجا سه استراتژی اصلی قیمت گذاری در گوگل ادز را معرفی و بررسی کردهایم؛ اما هرکدام از این استراتژیها زیرمجموعههایی دارند که برای مدیریت بهتر کمپینها لازم است با آنها نیز آشنایی داشته باشید. در ادامه به سراغ معرفی این روشها میرویم و در کاربرد هرکدام کمی دقیقتر میشویم.
معرفی انواع استراتژی های پرداخت هزینه دستی
اگر قصد برگزاری کمپینهای تبلیغات کلیکی گوگل را دارید، باید با استراتژیهای قیمت گذاری دستی این پلتفرم آشنایی داشته باشید. برای این کار با ۴ انتخاب روبرو خواهید بود:
۱.پرداخت هزینه به ازای هر کلیک Cost Per click (CPC)
در این شیوه، پرداخت هزینه تبلیغات به ازای هر کلیک محاسبه میشود. اگر از این استراتژی استفاده میکنید، لازم است مبلغی را برای حداکثر هزینه پرداختی (MAX CPC) تعیین نمایید. مقدار MAX CPC به معنای این نیست که برای همه کلیکها چنین مبلغی را خواهید پرداخت. سیستم مزایدات گوگل بهصورت هوشمند عمل میکند. اگر رقیبی در این مزایدات نداشته باشید، شما حداقل میزان پرداختی را برای هر تبلیغ خواهید داشت؛ اما زمانی که پای چند رقیب وسط باشد، مقدار MAX CPC اهمیت پیدا میکند.
در این حالت سرویس هوشمند گوگل ادز فقط تا زمانی شما را در مزایدات شرکت میدهد که مبلغ تبلیغ پایینتر از حداکثر هزینه پرداختیتان باشد. به همین خاطر باید این عدد را به شکل هدفمندی انتخاب کرد؛ زیرا پایین آوردن این مبلغ ممکن است منجر به عدم نمایش تبلیغاتتان شود. همچنین افزایش بیش از حد MAX CPC هم درست نیست. چون ممکن است نتوانید به بازگشت سرمایهگذاری (ROI) مدنظرتان برسید.
۲. پرداخت هزینه به ازای هر ۱۰۰۰ نمایش Cost per Mille (CPM)
از استراتژی پرداخت هزینه به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش یا ایمپرشن، نخستین بار در کمپینهای Display گوگل ادز استفاده شد؛ اما هماکنون این استراتژی در بخش تبلیغات در یوتیوب هم قابل انتخاب است. مهمترین هدف این کمپینها افزایش آگاهی از برند است؛ زیرا روی تعداد نمایش تبلیغات تمرکز دارد. مناقصات CPM صرفاً بر اساس تعداد نمایش یا همان نرخ Impression انجام میگیرد. در این استراتژی نمایش تبلیغ به کاربران حتی برای چند ثانیه نیز یک impression محسوب میشود.
برای استفاده از این استراتژی باید همان ابتدا مبلغی را برای هر هزار بار نمایش تبلیغ مشخص کنید. این مبلغ زمانی که نمایش تبلیغتان به عدد ۱۰۰۰ برسد، بهصورت خودکار از حساب شما کسر خواهد شد.
۳.پرداخت هزینه به ازای هر بازدید Cost Per View (CPV)
از این استراتژی صرفاً در کمپین تبلیغات یوتیوبی میتوان استفاده کرد. در تنظیمات این استراتژی باید قیمت مشخصی را برای View CPV مشخص کنید. این قیمت حداکثر مبلغی است که حاضرید برای هر بازدید یا تعامل کاربران با ویدئوهای تبلیغاتی پرداخت کنید.
در این استراتژی فقط زمانی هزینه میپردازید که کاربران ویدئوی شما را بیش از ۳۰ ثانیه (یا کل ویدئو را اگر کوتاهتر از ۳۰ ثانیه باشد) تماشا کرده باشد یا روی لینک نمایش داده شده در تبلیغ کلیک کنند. در این صورت نیز چون کاربر با تبلیغتان تعامل برقرار کرده، باید هزینه آن را بپردازید.
۴.پرداخت هزینه به ازای یک عمل خاص Cost Per Acquisition (CPA)
اگر این استراتژی را انتخاب کنید، فقط زمانی مجبور به پرداخت هزینه هستید که کاربر اقدام خاصی (Conversion) را که در نظر گرفتهاید انجام دهد. برای مثال روی دکمه تماس یا ثبت سفارش در سایت کلیک کند. این استراتژی با عناوین هزینه به ازای یک اقدام خاص یا هزینه به ازای فروش نیز شناخته میشود.
به زبان سادهتر، در این استراتژی بر خلاف CPC مجبور نیستید به ازای کلیک کاربر بر روی تبلیغ به گوگل هزینه پرداخت کنید؛ بلکه پس از ورود کاربر به وبسایت و انجام اقدام تعریف شده از شما هزینه کسر خواهد شد.
معرفی استراتژی های پرداخت هزینه اتوماتیک و هوشمند
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، استراتژی اتوماتیک قیمت گذاری در گوگل ادز به ۹ روش مختلف انجام میشود. در ادامه این ۹ روش و مزایا و معایبشان را بررسی میکنیم.
۱.استراتژی (ECPC) Enhanced CPC
استراتژی اتوماتیک Enhanced CPC ترکیبی از تکنیکهای مناقصه دستی و هوشمند را باهم دارد. در این استراتژی شما مشابه شیوه محاسبات دستی قیمت گذاری در گوگل ادز، مقداری را تحت عنوان Max CPC مشخص میکنید؛ اما به گوگل ادز اجازه میدهید تا بر اساس شرایط خاص این عدد را تغییر دهد.
پلتفرم گوگل ادز بر پایه الگوریتمهای هوشمند، بهینه کردن نرخ تبدیل (conversion) را در این استراتژی لحاظ میکند. هدف این الگوریتم افزایش تبدیل و در عین حال کنترل هزینه تبلیغات است. به نحوی که اگر احتمال وقوع یک تبدیل را تشخیص دهد، عدد Max CPC را افزایش میدهد. همچنین در صورت کم بودن احتمال تبدیل هم آن را پایین میآورد. در نتیجه شما زمانهایی برای تبلیغات خود هزینه میپردازید که احتمال جذب کاربر بالاتر باشد.
به زبان سادهتر، استراتژی خودکار ECPC کمک کند تا به افراد بیشتری دسترسی پیدا کنید و CTR (نرخ کلیک) و CVR (نرخ تبدیل) خود را افزایش دهید. با این حال این استراتژی همیشه هم گزینه سودآوری نیست؛ زیرا ممکن است گوگل هزینه هر کلیک را بیش از اندازه دلخواهتان افزایش دهد.
نکته دیگر اینکه استراتژی Enhanced CPC نیاز به فعال کردن گزینه Conversion Tracking دارد. در غیر این صورت نتیجه لازم را از آن نخواهید گرفت.
مزایا و معایب استراتژی Enhanced CPC گوگل ادز
در جدول زیر میتوانید مزایا و معایب این روش را مشاهده کنید:
مزایا | معایب |
افزایش نرخ تبدیل | کاهش کنترل بر CPC |
بهینهسازی هزینهها | احتمال افزایش هزینه کمپین |
صرفهجویی در زمان | نیاز به داده کافی |
تمرکز بر اجرای کمپین با هدف Conversion | نامناسب برای کمپینهای با بودجه محدود |
۲.استراتژی Target CPA
استراتژی Target CPA (TCPA) یک شیوه قیمت گذاری هوشمند در گوگل ادز است که آن را با عنوان «هزینه به ازای هر اقدام هدفمند» هم میشناسند. این استراتژی به شما کمک میکند تا به میانگین CPA مورد نظر خود برسید.
در این الگوریتم باید بهصورت دستی میانگین CPA مدنظرتان را وارد کنید. سپس الگوریتم گوگل هزینه هر کلیک را به طور هوشمند به نحوی تنظیم میکند تا به میانگین CPA تعریف شده برسد. هدف این الگوریتم بهینهسازی بودجه کمپین با بیشترین میزان تبدیل یا کانورژن است. البته در این استراتژی هزینه نهایی بهصورت میانگین لحاظ میشود و ممکن است کمی بیشتر یا کمتر از CPA تعیین شده باشد.
نکته مهم اینکه در استفاده از استراتژی Target CPA هم نیاز به فعال کردن Conversion Tracking دارید.
مزایا و معایب استراتژی Target CPA
مزایا | معایب |
رسیدن به CPA هدفمند | کاهش کنترل بر هزینه کمپینها |
بهینهسازی هزینهها | نیاز به داده کافی |
صرفهجویی در زمان | عدم تضمین در مدیریت دقیق هزینهها |
مناسب برای اجرای کمپین با هدف افزایش Conversion | نامناسب برای کمپینهای جدید |
۳.استراتژی Target ROAS (TROAS)
استراتژی Target ROAS (TROAS) مشابه TCPA عمل میکند. با این تفاوت که در Target ROAS الگوریتم گوگل علاوه بر نرخ تبدیل، بر ارزش تبدیل نیز تمرکز دارد. اصطلاح ROAS مخفف بازگشت هزینه تبلیغات (return on ad spend) است. این معیار بازاریابی میزان درآمد کسبوکار شما را به ازای هر دلاری که برای تبلیغات خرج میکنید، اندازهگیری میکند. به بیان دیگر ROAS را میتوان معادل تبلیغاتی بازگشت سرمایه یا همان ROI فرض کرد. هرچقدر عدد ROAS در کمپینها بالاتر باشد، به معنای موفقیت بیشتر کمپین است.
در استراتژی TROAS از گوگل انتظار دارید تا به ازای هر دلار هزینه، برایتان X دلار آورده مالی داشته باشد؛ اما در استراتژی TCPA تمرکز بر روی افزایش نرخ تبدیل است. در واقع انتظار دارید به ازای X دلار هزینه، ۱ تبدیل برایتان به دست آورد.
نکته دیگر اینکه استراتژی TROAS برای عملکرد موثر به دادههای زیادی نیاز دارد. برای استفاده از این استراتژی، اکانتتان باید حداقل ۵۰ تبدیل (Conversion) در ماه گذشته داشته باشد. گوگل باید بتواند هم احتمال تبدیل را در نظر بگیرد و هم ارزش تبدیل احتمالی (Conversion Value)را در نظر بگیرد.
میزان Target ROAS چطور محاسبه میشود؟
عدد ROAS با تقسیم ارزش تبدیل بر هزینه (Conversion Value/Cost) محاسبه میشود. این عدد را میتوان به شکل خام بیان کرد یا آن را در ۱۰۰ ضرب نمود تا بهصورت درصدی بیان شود.
برای مثال، اگر کل درآمد فروش شما ۵۰ دلار و هزینه تبلیغات ۱۰ دلار باشد، میزان ROAS ۵۰۰ درصد خواهد بود.
در تبلیغات گوگل، ROAS Target بهصورت درصد بیان میشود؛ اما در ستون متریکهای Cost Value/Cost دارای درصد نیست و به شکل یک عدد قابل مشاهده است.
مزایا و معایب Target ROAS
در جدول زیر میتوانید مزایا و معایب این استراتژی را مشاهده کنید:
مزایا | معایب |
رسیدن به ROAS هدفمند | کاهش کنترل بر مقدار CPC |
بهینهسازی هزینهها | وابستگی به دادههای اولیه |
صرفهجویی در زمان | عدم تضمین در عملکرد |
مناسب برای کمپینهایی با هدف افزایش Conversion | نا مناسب برای کمپینهای جدید |
۴.استراتژی Maximize Clicks
هدف الگوریتمهای گوگل در استراتژی Maximize Clicks دریافت حداکثر کلیک ممکن متناسب با بودجه روزانه تعیین شده است. نکته منفی این استراتژی در نظر نگرفتن نرخ تبدیل و کیفیت مخاطبین جذب شده خواهد بود. در نتیجه اگر هدفتان افزایش نرخ تبدیل باشد، این استراتژی انتخاب مناسبی نیست. زیرا هدف این استراتژی جذب حداکثر کلیک ممکن با کمترین هزینه است و امکان دارد تعداد زیادی از این کلیکها تبدیل نشوند.
استراتژی جذب ماکزیمم کلیک در مواقعی که بودجه محدودی دارید یا روی عبارتی تبلیغ میروید که حجم جستجوی پایینی دارد، انتخاب مناسبی خواهد بود.
مزایا و معایب Maximize Clicks
در جدول زیر میتوانید مزایا و معایب این استراتژی را مشاهده کنید:
مزایا | معایب |
افزایش نرخ کلیک | عدم کنترل بر مقدار CPC |
بهینهسازی هزینهها | احتمال افزایش هزینه در صورت اجرای نادرست |
صرفهجویی در زمان | عدم تضمین کارایی |
مناسب برای کمپینهایی با هدف جذب ترافیک |
۵.استراتژی Maximize Conversion
در این استراتژی هدف جذب حداکثر نرخ تبدیل با حداقل بودجه موجود است. اگر کمپینی دارید که افزایش تبدیلها در آن از اهمیت جذب ترافیک بیشتر است، از این استراتژی کمک بگیرید. نظارت بر عملکرد استراتژی و مشخص کردن اهداف دقیق میتواند به موفقیت این استراتژی کمک کند.
استراتژی حداکثر نرخ تبدیل برای کمپینهایی با conversion Tracking گزینه مناسبی است. همچنین اگر بودجه محدودی دارید، با استفاده از این استراتژی میتوانید بودجه خود را مدیریت کنید. البته در این روش تمرکز الگوریتمهای گوگل ادوردز روی افزایش نرخ تبدیل است؛ نه لزوماً کاهش قیمت تبلیغات. در نتیجه امکان دارد گاهی اوقات هزینه روزانه کمپین از بودجه شما فراتر نیز برود.
مزایا و معایب Maximize Conversions
این استراتژی هم مزایا و معایب خود را دارد. در جدول زیر میتوانید مهمترین آنها را مشاهده کنید:
مزایا | معایب |
افزایش میزان تبدیل | عدم کنترل بر میزان CPC |
کمک به بهینهسازی هزینهها | احتمال افزایش هزینه روزانه کمپین |
صرفهجویی در زمان | عدم تضمین عملکرد |
مناسب برای کمپینهایی با هدف افزایش تبدیل | عدم امکان اجرا برای کمپینهای جدید |
۶.استراتژی Maximize Conversion value
این استراتژی قیمت گذاری در گوگل ادز شباهت زیادی به استراتژی Maximize Conversion دارد؛ اما به جای افزایش تعداد تبدیل، روی بهینهسازی ارزش تبدیلها تمرکز میکند. به نحوی که با در نظر گرفتن خریداران بالقوه، فقط کاربرانی را هدف میگیرد که قصد خرید اقلام ارزشمندتری را دارند یا اینکه شانس خرید آنها بیشتر است.
این الگوریتم قصد دارد تا حداکثر میزان بازگشت سرمایه را متناسب با بودجه روزانه داشته باشد. در این استراتژی باید میزان ROI مدنظرتان را تنظیم کنید و به الگوریتمهای گوگل اجازه دهید تا کمپین شما را بهینهسازی کند.
البته در صورت استفاده از این استراتژی باید حواستان به بودجه کمپین هم باشد؛ زیرا ممکن است هزینه تبلیغات گوگل ادز فراتر از بودجه شما نیز برود. در این صورت روی نرخ بازگشت سرمایه ROAS کمپین تاثیر منفی میگذارد.
نکته دیگر اینکه استراتژیهای Maximize Conversion Value و Target ROAS نیز تفاوتهایی دارند. از جمله اینکه در Maximize Conversion Value هدف دستیابی به بیشترین مقدار تبدیل ممکن با در نظر گرفتن نرخ بازگشت سرمایه است.
مزایا و معایب Maximize Conversion value
از جمله مزایا و معایب این استراتژی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا | معایب |
افزایش ارزش کل تبدیل | عدم کنترل بر نرخ CPC |
بهینهسازی هزینه کمپین | احتمال افزایش هزینه در صورت اجرای نادرست |
صرفهجویی در زمان مدیریت کمپین | عدم تضمین عملکرد |
مناسب برای کمپینهای با هدف افزایش ارزش | نیاز به دادههای اولیه فراوان برای بهینهسازی |
مناسب برای بودجههای محدود |
۷. استراتژی Maximize viewable CPM (cost per 1,000 impressions)
استراتژی VCPM که با نام «cost per thousand viewable impressions» هم شناخته میشود، یکی از استراتژیهای خودکار قیمت گذاری در گوگل ادز است. این استراتژی بیشتر برای تبلیغات بنری یا Display کاربرد دارد. در این استراتژی الگوریتمهای گوگل بر دریافت بالاترین نمایش ممکن بر اساس بودجه روزانه تعیین شده تمرکز دارند.
نکته مهم اینکه در این روش صرفاً زمانی هزینه پرداخت میکنید که تبلیغتان در شرایط viewable impressions باشد. منظور از اصطلاح «viewable impressions» هم زمانی است که تبلیغات شما در ۵۰ درصد مواقع حداقل ۱ ثانیه برای تبلیغات بنری و ۲ ثانیه برای تبلیغات ویدئویی دیده شود.
این استراتژی برای افزایش آگاهی از برند کاربرد فراوانی دارد؛ زیرا در مواقعی که کاربران تبلیغات شما را رد کنند، هزینهای پرداخت نمیکنید. در حالی که وقتی از استراتژی CPM بهره میبرید، نمایش تبلیغ حتی بدون دریافت impression مناسب هم شامل هزینه میشود.
نکته دیگر اینکه در استراتژی فوق باید هزینه تبلیغات را به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش در شبکه Display Network مشخص کنید.
مزایا و معایب Maximize viewable CPM
از جمله مزایا و معایب این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا | معایب |
کمک به افزایش آگاهی از برند | کاهش بازگشت سرمایه برای سایتهای کم ترافیک |
قابل پیشبینی بودن قیمت تا حد زیاد | در نظر گرفته نشدن conversion در این استراتژی |
جلوگیری از صرف هزینه بی مورد | عدم تضمین عملکرد در صورت کنترل غیر صحیح |
صرفهجویی در زمان برگزاری کمپین | |
افزایش تعداد دفعات بازدید تبلیغات بنری یا ویدئویی |
۸.استراتژی Maximize CPV (cost per view)
اگر در جستجوی یک استراتژی کاربردی برای تبلیغات ویدئویی هستید، Maximize CPV را انتخاب کنید. در این استراتژی فقط زمانی هزینه میپردازید که کاربر حداقل ۳۰ ثانیه از ویدئوی تبلیغاتی شما را دیده باشد. (اگر ویدئو کمتر از ۳۰ ثانیه بود، کاربر باید تا انتها ویدئو را تماشا کند.) این شیوه قیمت گذاری در گوگل ادز برای افزایش آگاهی از برند در تبلیغات یوتیوبی مناسب است.
سیستم الگوریتم گوگل در این شیوه بر افزایش تعداد بازدید ویدئو تمرکز دارد. در نتیجه ویدئوی تبلیغاتی شما را به کاربرانی نشان میدهد که احتمال تماشای کامل تبلیغ توسط آنها بیشتر است.
مزایا و معایب Maximize CPV
مزایا | معایب |
مناسب برای افزایش آگاهی از برند | تضمین نکردن تبدیل بیشتر |
کمک به افزایش میزان بازدید تبلیغات | عدم کنترل بر هزینه CPV |
بهینهسازی هزینه تبلیغات ویدئویی | امکان افزایش هزینهها در بلندمدت |
مناسب برای بودجههای محدود و نسبتاً ارزان |
۹.استراتژی Target impressions share
استراتژی Target impressions share یک استراتژی هوشمند قیمت گذاری در گوگل ادز است که برای نمایش تبلیغات در صفحه اول گوگل کاربرد دارد. در این شیوه به گوگل میگوید که میخواهید در چند درصد از مواقع تبلیغتان با جستجو شدن کلمات کلیدی هدف، به کاربران نمایش داده شود.
هنگامی که این استراتژی را انتخاب میکنید، امکان انتخاب سه گزینه متفاوت را خواهید داشت؛ که عبارتند از:
- نمایش تبلیغ، مطلقاً بالای صفحه Absolute top of page
- نمایش تبلیغ در بالای صفحه Top of Page
- نمایش تبلیغ در هر جای صفحه نتایج گوگل Anywhere on Google’s search results
انتخاب هرکدام از این موارد روی هزینه نهایی تبلیغات تاثیر مستقیم دارد؛ الگوریتم گوگل بر مبنای انتخاب شما کنترل هزینهها را انجام میدهد. در این استراتژی باید حداکثر هزینه به ازای هر کلیک یا همان MAX CPC را نیز تعیین کنید. توجه داشته باشید که این مبلغ نباید از یک حدی کمتر باشد؛ زیرا منجر به محدود شدن امکانات کمپین میشود. همچنین تنظیم نکردن MAX CPC نیز ممکن است باعث افزایش ناگهانی هزینهها گردد.
مزیت این استراتژی برای مواقعی است که میخواهید برای برخی از کلمات کلیدی خاص همواره جایگاه خاصی در نتایج جستجو داشته باشید. البته فراموش نکنید که استفاده از Target impressions share ممکن است هزینه بالایی داشته باشد.
مزایا و معایب Target impressions share
این استراتژی نیز به مانند دیگر شیوههای قیمت گذاری خودکار گوگل ادز مزایا و معایب خود را دارد.
مزایا | معایب |
کنترل بیشتر بر نمایش تبلیغات در صفحه نتایج | هزینه بالا در کلمات کلیدی پر رقابت |
صرفهجویی در زمان کمپین | عدم تضمین برای افزایش تبدیل |
بهینهسازی هزینهها |
بهترین استراتژی قیمت گذاری در گوگل ادز چیست؟
در مجموع نمیتوان هیچ یک از انواع استراتژی های قیمت گذاری گوگل ادز بر دیگری برتری داد. هر کدام از این استراتژیها برای هدف مشخصی تعریف شدهاند و باید در جای مناسبی استفاده شوند. در نتیجه برای انتخاب نوع استراتژی باید عوامل متعددی را در نظر بگیرید که عبارتند از:
- اهداف کمپینهای تبلیغاتی
- نوع کمپین تبلیغاتی
- میزان بودجه تبلیغات
- میزان رقابت در کلمات کلیدی
- مقدار زمانی که میتوانید به تبلیغات اختصاص دهید
- میزان تخصص و تجربه شما در برگزاری کمپینهای تبلیغاتی
- و…
اگر با تمام این موارد همچنان نمیدانید کدام استراتژی برای شما مناسب است، میتوانید با کارشناسان ادزینو تماس بگیرید. تیم مشاوره ادزینو همواره در کنار شما قرار دارد.
سخن آخر
در زمان ساخت کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز باید استراتژی قیمت گذاری کمپین را نیز تعیین کنید. سرویس گوگل ادز استراتژیهای متعددی برای قیمت گذاری دارد. استراتژیهای پرداخت هزینه خودکار در بین گزینههای موجود معمولاً پر طرفدارتر هستند؛ اما اگر میخواهید کنترل بیشتری روی بودجه و نحوه عملکرد کمپینهای تبلیغاتی داشته باشید، بهتر است از استراتژیهای پرداخت هزینه دستی استفاده کنید. در این مقاله درباره انواع استراتژیهای قیمت گذاری گوگل ادوردز صحبت کردیم. اگر درباره این مباحث سوال دیگری دارید، در کامنتها پاسخگوی شما خواهیم بود.