تبلیغات کلیکی گوگل چیست و چه انواعی دارد؟

تبلیغات کلیکی گوگل چیست و چه انواعی دارد؟

تبلیغات کلیکی گوگل
خلاصه

تبلیغات کلیکی روشی مقرون‌به‌صرفه برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی است. در این روش فقط زمانی هزینه می‌پردازید که کاربران روی تبلیغات نمایش داده شده کلیک کنند. برای اجرای این سبک از تبلیغات پلتفرم‌ها و سایت‌های متعددی

ویدئوی آموزشی
فهرست مطالب

تبلیغات کلیکی روشی مقرون‌به‌صرفه برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی است. در این روش فقط زمانی هزینه می‌پردازید که کاربران روی تبلیغات نمایش داده شده کلیک کنند. برای اجرای این سبک از تبلیغات پلتفرم‌ها و سایت‌های متعددی در دسترس هستند که گوگل هم یکی از آن‌هاست. در تبلیغات کلیکی می‌توان اهدافی مثل افزایش آگاهی از برند، جذب سرنخ‌های جدید، افزایش فروش محصول و بهبود وضعیت ترافیک وب‌سایت را دنبال کرد. تبلیغ کلیکی گوگل از طریق صفحه نتایج جستجو، شبکه نمایش گوگل، یوتیوب، جیمیل و تبلیغات اپلیکیشنی انجام می‌شود. در این مقاله به بررسی تبلیغات کلیکی در گوگل می‌پردازیم.

تبلیغات کلیکی گوگل چیست؟

یکی از روش‌های تبلیغات در دنیای دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات کلیکی است. در این شیوه کسب و کارها زمانی هزینه می‌پردازند که کاربران روی تبلیغات‌شان کلیک کنند. این شکل از تبلیغات باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های تبلیغات می‌شود؛ زیرا نسبت به دیگر روش‌های تبلیغاتی کارآمدتر بوده و هدفمندتر عمل می‌کند.

تبلیغات کلیکی گوگل را با عنوان Google PPC هم ممکن است بشناسید. این عبارت مخفف pay per click advertising است و به‌خاطر گستردگی مخاطبان گوگل، مورد توجه کسب و کارها قرار دارد. توجه کنید که روزانه بیش از ۲ میلیارد کاربر از پلتفرم‌های مختلف گوگل مثل صفحه جستجو، یوتیوب، جیمیل و… استفاده می‌کنند.

نکته دیگر اینکه صفحه نتایج گوگل، یوتیوب، سرویس جیمیل، گوگل پلی و شبکه نمایش گوگل امکان راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغات کلیکی را دارند. این تنوع انتخاب‌ها باعث شده تا کسب و کارها بتوانند از استراتژی‌های متعددی برای تبلیغات کلیکی بهره ببرند.

تبلیغات کلیکی گوگل

چرا باید از تبلیغ کلیکی گوگل استفاده کنیم؟

بسیاری از کسب و کارها وقتی صحبت از تبلیغات در گوگل می‌شود، این مورد را در کنار سئو سایت قرار می‌دهند و معتقدند وقتی می‌توان با استفاده از SEO به رتبه‌های بالای گوگل دست پیدا کرد، چرا باید به سراغ تبلیغات در صفحه نتایج جستجو رفت؟

اما نباید فراموش کرد که همانطور که در مقاله مقایسه سئو و گوگل ادز گفتیم رسیدن به رتبه‌های برتر گوگل با استفاده از سئو، نیازمند زمان و تلاش بسیاری بوده و البته روش کم هزینه‌ای هم نیست. در حالی که تبلیغات کلیکی گوگل به شما کمک می‌کند تا در کلمات کلیدی هدفتان خیلی سریع‌تر به صفحه اول نتایج برسید. این شیوه تبلیغات باعث می‌شود تا به‌راحتی ترافیک سایت خود را افزایش داده و به فروش محصولات هم فکر کنید.

نکته دیگر اینکه تبلیغ کلیکی گوگل برای فروش محصولات بسیار کاربردی است. در این شیوه می‌توانید کلمات کلیدی‌ مرتبط با محصولات یا خدمات‌تان را در نظر بگیرید و روی آن‌ها تبلیغ بروید. به این شکل مشتریان بالقوه‌ای که هدفشان خرید محصول است، بلافاصله با لینک خرید مستقیمی روبرو می‌شوند که آنها را به مقصودشان می‌رساند.

البته در مقایسه با دیگر روش‌های تبلیغات کلیکی شاید تبلیغات گوگل گران‌تر به نظر برسد؛ اما توجه داشته باشید که نرخ تبدیل در تبلیغات کلیکی گوگل نسبت به دیگر پلتفرم‌های داخلی و خارجی بیشتر است. از طرفی این تبلیغات دقیقاً در صفحه نتایج یا پلتفرم‌های مرتبط با گوگل به کاربران نشان داده می‌شود. مکانی که بیشترین تعامل بین کاربر و تبلیغ شکل می‌گیرد. این موارد باعث شده تا کسب و کارها تبلیغات در گوگل ادز را نسبت به دیگر پلتفرم‌های تبلیغاتی ترجیح بدهند.

انواع تبلیغات کلیکی گوگل کدام است؟

تصور رایجی که بین کسب و کارها وجود دارد، این است که وقتی صحبت از تبلیغ کلیکی گوگل می‌شود، فکر می‌کنند منظورتان تبلیغ در صفحه نتایج جستجوی گوگل است. در حالی که استراتژی تبلیغات کلیکی را می‌توان در پلتفرم‌های دیگر گوگل هم اجرا کرد و انواع کمپین تبلیغات در گوگل را چید. در ادامه درباره انواع تبلیغات کلیکی گوگل صحبت می‌کنیم.

۱. تبلیغ کلیکی در صفحه نتایج گوگل

رایج‌ترین شیوه تبلیغات کلیکی در گوگل، انتشار تبلیغات در صفحه اول گوگل است. در این شیوه می‌توانید فهرستی از کلمات کلیدی دلخواهتان را در گوگل ادز تعریف کنید و کمپین تبلیغات در صفحه نتایج جستجو را اجرا نمایید.

با اجرای این کمپین، وقتی کاربران عبارت‌های مدنظر شما را جستجو کنند، تبلیغتان به آن‌ها نمایش داده می‌شود. در این مواقع اگر کاربر روی لینک تبلیغ کلیک کند، هزینه تبلیغ از حساب گوگل ادزتان کسر می‌شود. در غیر این صورت هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. این استراتژی قیمت‌گذاری باعث شده تا هزینه اجرای کمپین‌های تبلیغاتی گوگل بهینه‌تر مصرف شود.

۲. تبلیغات کلیکی در شبکه نمایش گوگل

شبکه نمایش گوگل شامل سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی است که به‌عنوان پارتنر گوگل شناخته می‌شوند. گوگل در حال حاضر بیش از ۳۰ میلیون پارتنر دارد که می‌تواند تبلیغات بنری شما را در آن‌ها به نمایش در آورد. در این شیوه تبلیغاتی الگوریتم‌های گوگل ادز بر پایه هوش مصنوعی بنر تبلیغاتی‌ شما را در معرض نمایش کاربران قرار می‌دهد. تبلیغات شبکه نمایش روش خوبی برای افزایش آگاهی از برند یا فروش محصول است.

۳. تبلیغات کلیکی در یوتیوب

در سرویس یوتیوب هم می‌توان از مزیت‌های تبلیغات کلیکی گوگل استفاده کرد. هزینه برخی از استراتژی‌های تبلیغاتی یوتیوب بر اساس تعداد کلیک‌های دریافتی محاسبه می‌شود که برای اجرای کمپین‌های کلیکی مناسب هستند. برای مثال نحوه پرداخت هزینه در استراتژی‌های تبلیغاتی اکتشاف ویدئو (In-feed video ads) و تبلیغات غیر ویدئویی (Non-Video Ads) در یوتیوب به همین شکل است. برای آشنایی بیشتر با این سبک از تبلیغات به صفحه تبلیغات در یوتیوب سر بزنید.

۴. تبلیغات اپلیکیشنی در گوگل

اگر برای افزایش نصب اپلیکیشن‌ در جستجوی یک استراتژی تبلیغاتی بهینه هستید، می‌توانید به سراغ تبلیغات نصب اپلیکشن گوگل بروید. با این استراتژی می‌توانید تبلیغات نصب اپلیکیشن را در پلتفرم‌های گوگل پلی، اپ‌استور و اپلیکیشن‌های پارتنر گوگل منتشر کنید و فقط به ازای هر کلیک کاربران و نصب اپلیکیشن هزینه بپردازید.

۵. تبلیغات جیمیلی

یکی دیگر از استراتژی‌های تبلیغ کلیکی گوگل، تبلیغات در جیمیل است. با استفاده از تبلیغات ایمیلی می‌توانید محصولات یا خدمات جدید خود را معرفی کنید. همچنین می‌توانید خبرنامه‌های کسب و کارتان را با کمک هوش مصنوعی گوگل، برای مخاطبان بالقوه ارسال نمایید. نکته مهم اینجاست که در این شیوه تبلیغاتی فقط وقتی هزینه می‌پردازید که کاربران روی لینک ایمیل کلیک کرده و آن را مشاهده کنند.

تبلیغات کلیکی گوگل چگونه کار می‌کند؟

قبل از اینکه به سراغ ادامه بحث برویم، لازم است با نحوه عملکرد تبلیغات کلیکی در گوگل آشنا باشید. نخست اینکه برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی در سرویس‌های گوگل باید از پلتفرم گوگل ادز استفاده کنید. در این پلتفرم‌ می‌توانید تبلیغات کلیکی را در صفحه نتایج، سرویس یوتیوب، جیمیل یا شبکه نمایش گوگل اجرا نموده و مدیریت کنید.

مهم‌ترین نکته در ساخت کمپین‌های تبلیغ کلیکی گوگل، مشخص کردن اهداف کمپین و شناختن دقیق مخاطبان تبلیغ است. به این شکل می‌توانید متناسب با کسب و کار خود به سراغ یک استراتژی تبلیغاتی درست بروید و نهایت استفاده را از آن ببرید.

برای مثال اگر هدفتان افزایش نصب اپلیکیشن باشد، می‌توانید به سراغ تبلیغات نصب اپلیکیشن بروید. در این استراتژی می‌توانید تبلیغات‌تان را در پلتفرم گوگل پلی، اپ‌استور، اپلیکیشن‌های همکار گوگل و… منتشر کنید و فقط زمانی بابت آن هزینه بپردازید که کاربران اقدام به نصب اپلیکیشن شما کنند. مثال دیگر هم رفتن به سراغ تبلیغ در صفحه نتایج گوگل با هدف افزایش فروش یا بالا بردن بازدیدهای سایت است.

پیدا کردن کلمات کلیدی هدفمند هم نقش مهمی در اجرای موفقیت‌آمیز تبلیغات کلیکی دارد. برای مثال اگر هدفتان فروش لوازم خانگی است، اگر کلمه کلیدی فروش را هدف بگیرید، تبلیغات شما بسیار پراکنده شده و نتیجه لازم را نخواهد داشت. اما تبلیغ رفتن روی عبارت‌هایی مثل فروش یخچال فریزر، فروش گاز صفحه‌ای و… می‌تواند دقیقاً مخاطبانی را هدف بگیرد که دنبال این محصولات هستند. در مقاله «انواع کلمات کلیدی گوگل ادز» درباره این موضوع مفصل‌تر صحبت کرده‌ایم.

آخرین نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم، مربوط به سیستم مزایده‌ای تبلیغات کلیکی گوگل است. در برخی از مواقع رقابت بین کلمات کلیدی موردنظرتان بسیار بالاست. در این شرایط الگوریتم‌های گوگل برای مشخص کردن اولویت‌ تبلیغات اقدام به برگزاری مزایدات لحظه‌ای می‌کنند. در این مزایدات مبلغ پیشنهادی و امتیاز کیفیت تبلیغات برنده را مشخص می‌کند. در نتیجه برای اجرای درست کمپین‌های تبلیغاتی باید حواستان به نرخ پیشنهادی مزایدات هم باشد. در مقاله «قیمت گذاری در گوگل ادز» می‌توانید اطلاعات دقیق‌تری در این رابطه پیدا کنید.

کاربرد تبلیغات کلیکی گوگل چیست؟

کسب و کارها با اهداف مختلفی به سراغ تبلیغ در گوگل می‌روند. از جمله کاربردهایی که تبلیغات PPC گوگل دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمک به افزایش آگاهی از برند: در معرض نمایش قرار دادن بنرهای تبلیغاتی در شبکه نمایش، انتشار ویدئوهای تبلیغاتی در یوتیوب یا کمک گرفتن از سرویس تبلیغات ایمیلی گوگل روش‌های خوبی برای افزایش آگاهی از برند هستند. در این پلتفرم‌ها کاربر با تبلیغات شما روبرو می‌شود، اما فقط در صورتی مجبور به پرداخت هزینه هستید که کاربران روی لینک تبلیغ کلیک کنند.
  • افزایش فروش محصول: تبلیغ در صفحه نتایج گوگل بهترین شیوه برای افزایش فروش محصولات است. البته از تبلیغات ایمیلی یا سرویس‌ تبلیغات یوتیوب هم می‌توان برای افزایش فروش محصولات کمک گرفت. اگر در تبلیغات کلیکی استراتژی فروش محصول را دنبال می‌کنید، با انتخاب کلمات کلیدی مناسب می‌توانید مشتریان بالقوه را تارگت نمایید. علاوه بر این می‌توانید با استفاده از قابلیت تبلیغات ریتارگتینگ کاربرانی که خرید خود را تکمیل نکرده‌اند، مجدداً هدف قرار دهید و فروش محصولات را بالاتر ببرید.
  • افزایش ترافیک وب‌سایت: تبلیغات کلیکی در صفحه نتایج گوگل بهترین روش برای افزایش ترافیک وب‌ سایت است. علاوه بر این می‌توان از تبلیغات بنری هم برای این منظور استفاده کرد.
  • ایجاد سرنخ‌های فروش جدید: اگر قصد ایجاد سرنخ‌های فروش جدیدی را دارید، می‌توانید از طریق تبلیغ کلیکی گوگل نظر کاربران را جلب کرده و برای مثال از آن‌ها بخواهید فرمی  را تکمیل کنند. به این شکل سرنخ‌های جدیدی برای فروش به ‌دست آورید.
  • افزایش نصب اپلیکیشن: در کمپین‌هایی که هدفشان افزایش نصب اپلیکیشن باشد، می‌توانید از تبلیغات کلیکی در پلتفرم‌هایی مثل گوگل پلی استفاده کنید.

تفاوت تبلیغات کلیکی در گوگل با تبلیغات کلیکی در سایت‌های ایرانی چیست؟

مقایسه دیگری که ممکن است حول تبلیغ کلیکی گوگل شکل بگیرد، مربوط به قیاس آن با تبلیغات در پلتفرم‌های داخلی است. با توجه به اینکه تبلیغ در این پلتفرم‌ها به‌صورت ریالی انجام می‌شود و بنرهای تبلیغاتی هم در سایت‌های داخلی انتشار پیدا می‌کند، به همین خاطر بسیاری از کسب و کارهای داخلی سایت‌های ایرانی را ترجیح می‌دهند.

البته که کارایی تبلیغات کلیدی در سایت‌های ایرانی هم بد نیست و می‌تواند به کسب و کارتان کمک کند، اما وقتی پای مقایسه با تبلیغات کلیکی در گوگل وسط می‌آید، همه چیز متفاوت است. زیرا گوگل یک پلتفرم جهانی بوده و بیش از ۲ میلیارد کاربر روزانه دارد. این گستردگی مخاطبان و استقبال کاربران باعث شده تا گوگل با هیچ پلتفرم دیگری از نظر موفقیت تبلیغات قابل قیاس نباشد.

بهره بردن از فیلترهای متعدد برای هدف‌گیری دقیق‌تر در گوگل ادز

مورد دیگری که در این مقایسه باید در نظر گرفت، مربوط به الگوریتم‌های هوشمند تبلیغاتی گوگل است. این پلتفرم برای هدف‌گیری دقیق‌تر مخاطبان از یک الگوریتم هوشمند استفاده می‌کند. به نحوی که برای نمایش تبلیغات می‌تواند از فیلترهایی مثل لوکیشن، زبان، زمان‌بندی تبلیغ، صنعت، علایق کاربر، سن، جنسیت و… کمک بگیرد تا دقیقاً تبلیغ شما را به مخاطبان مدنظرتان نشان دهد. در حالی که سایت‌های تبلیغات ایرانی نهایتاً تبلیغات کلیکی را بر اساس نوع صنعت دسته‌بندی می‌کنند و با لحاظ کردن کوکی‌های ذخیره شده از کاربران سعی در بهبود عملکرد خود دارند.

گستردگی رسانه‌های انتشار در گوگل ادز

تفاوت دیگر در رسانه‌های انتشار آگهی‌های تبلیغاتی است. سایت‌های ایرانی برای پخش آگهی‌ها فقط به سایت‌هایی دسترسی دارند که با آنها همکاری می‌کنند و تعداد این سایت‌ها نیز بسیار محدود است. تبلیغات PPC گوگل اما علاوه بر امکان نمایش در ۳۰ میلیون سایت و اپلیکیشن گوگل، قابلیت اجرا در صفحه نتایج یا پلتفرم‌های یوتیوب و جیمیل را نیز دارد.

گزارش‌گیری از کمپین‌های تبلیغاتی

مورد بعدی به بحث گزارش‌های ارائه شده از کمپین‌های تبلیغاتی برمی‌گردد. پلتفرم گوگل ادز گزارش‌های دقیقی از کمپین‌های تبلیغاتی، نرخ کلیک، میزان تبدیل و عملکرد کمپین ارائه می‌دهد. این گزارش‌ها به کسب و کارها کمک می‌کند تا تبلیغات خود را بهینه کرده و موفق‌تر عمل کنند.

مجموع این عوامل باعث شده تا نرخ تبدیل تبلیغات در گوگل بسیار بالاتر از سایت‌های ایرانی باشد. البته نباید فراموش کرد که هزینه تبلیغ کلیکی در گوگل را باید با ارزهای دیگری مثل دلار پرداخت کنید؛ در حالی که هزینه تبلیغ در سایت‌های ایرانی به شکل ریالی پرداخت می‌شود. با این حال چون نرخ تبدیل تبلیغ در گوگل بالاتر است، به شکل مطلوبی این ضعف هم برطرف می‌شود.

سخن آخر

وقتی صحبت از تبلیغ کلیکی گوگل می‌شود، اغلب کسب و کارها تصور می‌کنند منظورمان تبلیغ در صفحه نتایج است؛ اما پلتفرم گوگل ادز امکان اجرای کمپین‌های تبلیغات کلیکی را در شبکه نمایش گوگل، سرویس ویدئویی یوتیوب، جیمیل و تبلیغات اپلیکیشنی را نیز دارد. در این مقاله درباره مزیت‌ها و کاربردهای تبلیغات کلیکی گوگل صحبت کردیم. اگر سوال دیگری در این رابطه دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما خواهیم بود.

سؤالات متداول
آیا تبلیغات کلیکی برای کسب و کارهای کوچک هم مناسب است؟
بله. تبلیغات کلیکی گوگل برای تمامی کسب و کارها مناسب است. البته با این شرط که اهداف مشخصی برای کمپین‌های تبلیغاتی داشته باشید و با چشمان بازی به سراغ تبلیغ در گوگل بروید.
هزینه تبلیغات کلیکی در گوگل چقدر است؟
هزینه تبلیغ کلیکی گوگل بر اساس میزان رقابت، استراتژی انتشار آگهی و امتیاز کیفیت کسب و کارها مشخص می‌شود. به همین خاطر نمی‌توان عدد دقیقی را برای آن ذکر کرد.
آیا با دامنه IR هم می‌توانم در گوگل تبلیغات کلیکی داشته باشم؟
خیر. ایران در فهرست تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد و به همین خاطر سایت‌هایی با دامنه IR نمی‌توانند از امکانات تبلیغاتی گوگل ادز استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *