انواع کمپین های گوگل ادز و کمپین‌های مناسب برای ایران

انواع کمپین های گوگل ادز و کمپین‌های مناسب برای ایران

انواع کمپین های گوگل ادز
خلاصه

در گوگل ادز می‌توانید کمپین‌های تبلیغاتی متعددی بسازید؛ این کمپین‌ها شامل 9 کمپین اصلی می‌شوند. برخی از این کمپین‌ها کارایی بیشتری برای کسب و کارهای ایرانی دارند. در این مقاله به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

ویدئوی آموزشی
فهرست مطالب

اغلب کسب و کارها تصور می‌کنند کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز فقط به تبلیغ در صفحه نتایج جستجو خلاصه می‌شود؛ اما به‌واسطه گوگل ادز می‌توانید کمپین‌های متنوعی را برنامه‌ریزی کنید که شامل کمپین‌های شبکه نمایش، دیسکاوری، ویدئویی، شاپینگ، تبلیغات اپلیکیشن، سرویس‌های محلی، اسمارت و حداکثر پرفورمنس می‌شود. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع کمپین گوگل ادز به عنوان یکی از روش های موثر و مهم در تبلیغات اینترنتی بپردازیم و ببینیم کدام کمپین‌ها برای کسب و کارهای داخلی گزینه بهتری است. 

معرفی انواع کمپین گوگل ادز | معرفی ۹ کمپین اصلی گوگل

وقتی از انواع کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز صحبت می‌کنیم، منظورمان انواع تبلیغاتی است که در پلتفرم‌های گوگل قابلیت اجرا دارند. برای مثال ممکن است با تبلیغات صفحه نتایج گوگل، تبلیغات یوتیوبی و تبلیغات اپلیکیشنی آن روبرو شده باشید. اگر کسب و کاری دارید، می‌توانید به‌واسطه این کمپین‌ها اهداف تبلیغاتی متفاوتی را دنبال کنید. افزایش فروش، ایجاد سرنخ‌های جدید، بالا بردن تعداد نصب اپلیکیشن، افزایش آگاهی از برند و افزایش بازدید از وب‌سایت مهم‌ترین اهداف و مزایای تبلیغات گوگل ادز دنبال می‌شوند. در ادامه انواع کمپین گوگل ادز را معرفی می‌کنیم و می‌گوییم که هرکدام برای چه اهدافی قابل استفاده است. ‌

انواع کمپین گوگل ادز

کمپین‌های سرچ (Search Network Campaigns)

کمپین سرچ یا تبلیغ در موتور جستجوی گوگل بین کسب و کارهای ایرانی طرفدار زیادی دارد. در اغلب موارد وقتی صحبت از تبلیغات گوگل ادز می‌شود، منظور همین شکل از کمپین است. در کمپین‌های سرچ باید لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با خدمات یا محصولات خود تهیه کنید. سپس تبلیغات‌تان را روی همین فهرست کلمات متمرکز نمایید.

کمپین سرچ در گوگل ادز

اگر یک کمپین تبلیغات کلیکی گوگل در شبکه جستجو داشته باشید، زمانی که کاربران کلمات کلیدی هدف‌گیری شده را سرچ می‌کنند، گوگل تبلیغات شما را به آن‌ها نمایش می‌دهد. این تبلیغات ممکن است در بالای صفحه نتایج یا میانه‌های آن نمایش داده شود. شناسایی تبلیغات جستجو به‌واسطه برچسب «Ad» یا «Sponsored» قابل تشخیص است.

استفاده درست از تبلیغات موتور جستجو باعث افزایش فروش محصولات و بالا رفتن بازدید از وب‌سایت شما خواهد شد. اهداف دیگر کمپین‌های سرچ هم افزایش آگاهی از برند و جذب لیدهای جدید است.

 

 

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های سرچ

برای اینکه یک کمپین سرچ موفق را پایه‌گذاری کنید، باید حواستان به نکات زیر باشد:

  • اهداف کمپین را مشخص کنید.
  • مخاطبان خود را بشناسید و رفتارها، علایق و نیازهای آن‌ها را درک کنید.
  • در تهیه فهرست کلمات کلیدی وسواس به خرج دهید و به خوبی تحقیق کنید.
  • بودجه مناسبی برای کمپین در نظر بگیرید.
  • استراتژی قیمت‌گذاری تبلیغات را متناسب با اهداف کمپین و میزان رقابت تعیین کنید. (در مقاله انواع استراتژی‌های قیمت‌گذاری گوگل ادز می‌توانید با بهترین شیوه‌های این کار آشنا شوید.)
  • از افزونه های گوگل ادز متناسب با اهداف کمپین استفاده کنید.
  • از کلمات کلیدی منفی کمک بگیرید تا هدف‌گیری دقیق‌تری داشته باشید.
  • عملکرد کمپین را پس از اجرا زیر نظر بگیرید و داده‌های آن را رصد کنید.
  • بر اساس نتایج و عملکرد کمپین، فهرست کلمات کلیدی و بودجه کمپین را بهینه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کمپین‌های سرچ می‌توانید از صفحه «تبلیغات در صفحه اول گوگل» هم دیدن نمایید.

کمپین‌های دیسپلی (Display)

اگر تبلیغات بنری را به تبلیغات صفحه نتایج ترجیح می‌دهید، می‌توانید به سراغ تبلیغات در شبکه نمایش گوگل بروید. این تبلیغات در وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌های همکار گوگل نمایش داده می‌شوند. تعداد همکارهای گوگل به حدود ۳۵ میلیون سایت و اپلیکیشن می‌رسد. به همین خاطر هم طرفداران زیادی بین کسب و کارها دارد.

نکته دیگر اینکه تبلیغات بنری گوگل به‌ واسطه هوش مصنوعی آن برنامه‌ریزی می‌شود. به نحوی که تبلیغات شما در سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی نمایش داده خواهد شد که متناسب با کسب و کارتان باشند. این شکل از تبلیغات باعث افزایش نرخ کلیک تبلیغات گوگل ادز خواهد شد.

جذابیت بیشتر تبلیغات دیسپلی به نحوه محاسبه هزینه‌های آن برمی‌گردد. هزینه تبلیغات بنری به ازای هر کلیک محاسبه می‌شود. در نتیجه میزان هزینه تبلیغات را کاهش می‌دهد. اگر در بین انواع کمپین گوگل ادز در جستجوی روشی کم هزینه و پرکاربرد هستید، به سراغ تبلیغات بنری بروید. این تبلیغات برای افزایش آگاهی از برند، فروش محصول یا ایجاد لید جدید به کار گرفته می‌شوند.

 

 

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های دیسپلی

  • شناخت مخاطبان هدف را جدی بگیرید. کمپین‌ تبلیغاتی خود را بر اساس علایق مخاطب، نیازها و رفتار آن‌ها بسازید.
  • اهداف کمپین را از قبل روشن کنید. چه اهدافی دارید؟ می‌خواهید فروش محصولات را افزایش دهید یا به دنبال بالا بردن بازدید از سایت هستید؟
  • بودجه‌ای مناسب با اهداف کمپین در نظر بگیرید. در تعیین بودجه کمپین باید رقبای خود را نیز آنالیز کنید.
  • تصاویری جذاب خلق کنید. تصاویر بنرها نقش مهمی در تبلیغات صفحه نمایش دارند.
  • حواستان به CTA تبلیغات باشد. داشتن اقدام به عمل مناسب باعث افزایش نرخ تبدیل می‌شود.
  • هدف‌گیری خود را تا جای ممکن دقیق کنید. برای این کار می‌توانید از فیلترهای گوگل ادز کمک بگیرید.
  • پس از اجرا کردن کمپین نتایج آن را تحلیل نمایید. بر اساس نتایج می‌توانید بودجه و سایر جزئیات را تغییر دهید.
  • از روش‌های تحلیلی مثل A/B تست کمک بگیرید تا پلن‌های مختلف را تست کنید.

کمپین‌های دیسکاوری (Discovery)

یکی از جدیدترین انواع کمپین گوگل ادز، تبلیغات دیسکاوری (discovery ads) است. این سبک از تبلیغات گوگل یک تفاوت بزرگ با دیگر کمپین‌های آن دارد. در تبلیغات دیسکاوری هدف‌گیری کاربران بر اساس رفتار قبلی آنها انجام می‌شود. در واقع دیگر نیازی نیست که منتظر بمانید تا کاربر عبارت خاصی را جستجو کند و بعد به تبلیغ شما برسد.

بخش گوگل دیسکاوری را ممکن است به‌واسطه استفاده از گوشی‌های هوشمند دیده باشید. در اپلیکیشن کروم معمولاً صفحات و مقاله‌هایی بر اساس علاقه‌مندی کاربران به نمایش در می‌آید. تبلیغات گوگل دیسکاوری هم ابتدا قرار بود در همین قسمت Discover feed نمایش داده شود؛ اما کم‌کم نگاه گوگل درباره کمپین‌های دیسکاوری عوض شد تا پای این تبلیغات به یوتیوب، جیمیل و دیگر پلتفرم‌های گوگل نیز باز شود.

تبلیغات دیسکاوری چون بر اساس علاقه و رفتار کاربر نمایش داده می‌شود، اثربخشی و نرخ کلیک بالایی هم دارد. اگر به فکر افزایش فروش یا طراحی یک سفر مشتری جذاب هستید، می‌توانید از این مدل کمپین هم کمک بگیرید.

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های دیسکاوری

  • اهداف کمپین را مشخص کنید. کمپین‌های دیسکاوری برای جذب لیدهای جدید، افزایش فروش و بالا بردن نرخ بازدید موثر هستند.
  • جنس مخاطبان تبلیغ را بشناسید. این کار کمک می‌کند تا محتوای بهتری تولید کنید و نرخ تبدیل تبلیغات را بالاتر ببرید.
  • تیتر و عنوان جذاب در تبلیغات دیسکاوری اهمیت بیشتری دارد. البته تیتر نباید اغراق‌آمیز و فریب‌دهنده باشد.
  • محتوای تبلیغ هم اهمیت دارد. اینکه کاربر را پس از کلیک روی تبلیغ به چه صفحه‌ای بکشانید و چه محتوایی را در اختیارش بگذارید؟ محتوای شما باید متناسب با اهداف کمپین تولید شود و جذابیت لازم را داشته باشد.
  • استفاده از تصاویر جذاب و باکیفیت هم کمک می‌کند تا نرخ کلیک در تبلیغات دیسکاوری افزایش یابد.
  • داشتن کال تو اکشن (CTA) مناسب باعث می‌شود تا نرخ تبدیل تبلیغات دیسکاوری بیشتر شود.

پس از انتشار تبلیغ، می‌توانید داده‌هایی مثل نرخ تبدیل، نرخ کلیک، هزینه هر تبدیل و… را آنالیز کنید و بر اساس آن‌ها بهینه‌سازی کمپین تبلیغاتی را انجام دهید.

پیش از معرفی یکی دیگر از انواع کمپین در گوگل ادز از شما دعوت می کنیم به مقاله ساخت اکانت گوگل ادز هم سر بزنید.

کمپین‌های یوتیوب یا ویدیویی

از معروف‌ترین کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز می‌توان به تبلیغات در یوتیوب اشاره کرد. اغلب تبلیغات این پلتفرم به شکل ویدئویی اجرا می‌شود. اگر سری به یوتیوب زده باشید، قطعاً با تبلیغاتی که قبل یا هنگام نمایش ویدئوها نشان داده می‌شوند، برخورد کرده‌اید. این مدل تبلیغات بر اساس لوکیشن، رفتار کاربر، علاقه‌مندی‌های اشخاص و متناسب با محتوا به نمایش در می‌آید.

کمپین یوتیوب

نکته مهم اینکه هزینه تبلیغات در یوتیوب به ازای هر کلیک یا هر ۱۰۰۰ بار نمایش محاسبه خواهد شد. در کل هزینه تبلیغات یوتیوبی نسبت به تبلیغ در صفحه نتایج گوگل کم هزینه‌تر است. علاوه بر این ترکیب محتوای ویدئویی و متنی باعث جذاب‌تر شدن این مدل از تبلیغات می‌شود. به همین خاطر هم بسیاری از کسب و کارها تبلیغ در یوتیوب را به انواع کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز ترجیح می‌دهند.

تبلیغات در یوتیوب به شکل‌های زیر قابل انجام است:

  1. تبلیغات ویدئویی در جریان و قابل عبور (Skippable In-Stream Ads)
  2. تبلیغات ویدئویی در جریان و غیر قابل عبور (Non-Skippable In-Stream Ads)
  3. تبلیغات اکتشاف ویدئو (Video Discovery Ads)
  4. بلیغات بامپر (Bumper Ads)
  5. تبلیغات غیر ویدئویی (Non-Video Ads)

برای آگاهی از مزیت‌های هرکدام از این موارد می‌توانید به صفحه «تبلیغات در یوتیوب» مراجعه کنید.

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های ویدئویی

  • قبل از هر چیز مخاطب را بشناسید. تبلیغ ویدئویی شما باید متناسب با ذائقه مخاطب تولید شود تا مورد توجه قرار گیرد.
  • اهداف کمپین را در نظر بگیرید. تبلیغات ویدئویی برای افزایش آگاهی از برند، فروش محصول، جذب سرنخ‌های جدید یا افزایش دنبال‌کننده‌های کانال یوتیوبی کاربرد دارند.
  • نوع تبلیغ را مشخص کنید. تبلیغات یوتیوبی به شکل‌های متعددی قابل انجام است که هرکدام ویژگی‌های خود را دارند و باید در جای درستی استفاده شوند.
  • تولید محتوای ویدئویی را جدی بگیرید. استفاده از محتوای ویدئویی کمپین‌های یوتیوبی را منحصر به فرد می‌کند. در نتیجه روی محتوای خود حسابی وقت بگذارید. ویدئوی تبلیغ باید جذاب و تاثیرگذار باشد.
  • عنوان ویدئو هم روی تاثیرگذاری تبلیغات و انداختن قلاب اولیه نقش مهمی دارد. پس از عنوان جذابی استفاده کنید.
  • حواستان به بودجه کمپین هم باشد. تبلیغات یوتیوبی با هزینه کمتر می‌توانند اثربخشی بالاتری داشته باشند؛ اما باید استراتژی قیمت‌گذاری مناسبی هم برای آن در نظر گرفت.
  • داشتن CTA جذاب باعث می‌شود تا نرخ تبدیل کمپین‌های یوتیوبی بالاتر برود.
  • می‌توانید از روش‌های A/B تست برای سنجش موفقیت کمپین‌های یوتیوبی کمک بگیرید.
  • بهینه سازی کمپین را پس از انتشار فراموش نکنید. برای این کار از داده‌های آماری گوگل ادز کمک بگیرید.

کمپین‌های شاپینگ (Shopping)

از بین انواع کمپین گوگل ادز، گزینه Shopping Campaign در ایران کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیوه تبلیغاتی برای فروش مستقیم محصولات از طریق صفحه نتایج جستجو کاربرد دارد. در تبلیغات شاپینگ می‌توانید فهرستی از محصولات خود را همراه با اطلاعاتی مثل قیمت، تصاویر و ویژگی‌های خاص تهیه کنید. به نحوی که وقتی کاربر کلمات کلیدی هدف‌ شما  را سرچ کرد، فهرست این محصولات به شکل اسلایدی در بالای صفحه نتایج به نمایش در آید. نمونه این تبلیغات را ممکن است در جستجوهای انگلیسی دیده باشید.

کمپین شاپینگ گوگل

برای راه‌اندازی کمپین شاپینگ باید ابتدا محصولات خود را در «Google Merchant Center» آپلود و تعریف کنید. با این کار هروقت کاربران دنبال محصولی مشابه محصولات شما باشد، تبلیغات‌تان به نمایش در می‌آید. این تبلیغات با هدف افزایش فروش و جذب ترافیک وب‌سایت استفاده می‌شود.

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های شاپینگ

  • کمپین‌های شاپینگ مبتنی بر محصول هستند. کاربران بر اساس نتایج جستجو و توضیحات ارائه شده، تصمیم می‌گیرند روی لینک محصول کلیک کنند یا بیخیال آن شوند. هرچقدر ویژگی‌های محصول را شفاف‌تر بیان کنید، نرخ تبدیل این تبلیغات بیشتر می‌شود.
  • در انتخاب نام محصولات و مشخص کردن دسته‌بندی آن‌ها باید دقت کنید. زیرا تبلیغات شاپینگ بر اساس جستجوهای کاربر انجام می‌شود.
  • در نظر گرفتن تصاویر جذاب و باکیفیت باعث می‌شود تا نرخ تبدیل تبلیغات شاپینگ افزایش یابد.
  • تبلیغات شاپینگ برای فروشگاه‌های ایرانی قابل اجرا نیست؛ اما اگر امکان فروش بین‌المللی را دارید، می‌توانید از این سبک تبلیغات بیشترین استفاده را ببرید.

کمپین‌های اپلیکیشن

برخی از کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز اهداف منحصر به فردی دارند. برای مثال در مواقعی که هدف شما افزایش نصب اپلیکیشن باشد، می‌توانید به سراغ گزینه App Campaign گوگل ادز بروید. تبلیغات نصب اپلیکیشن در فروشگاه گوگل پلی، یوتیوب و شبکه نمایش گوگل اجرا می‌شود.

گوگل پلی مشهورترین پلتفرم انتشار اپلیکیشن است. در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار اپلیکیشن روی این پلتفرم قرار دارد. مزیت تبلیغات در گوگل پلی شخصی‌سازی شدن آن‌ها متناسب با هر کاربر است. اگر وارد گوگل پلی شوید، بخشی را با عنوان «اپلیکیشن‌های پیشنهادی» مشاهده می‌کنید. سهم عمده‌ای از تبلیغات اپلیکیشنی در همین بخش نمایش داده می‌شود.

کمپین نصب اپلیکیشن گوگل ادز

البته هدف از کمپین‌های اپلیکیشن ممکن است صرفاً افزایش نصب اپلیکیشن نباشد؛ در این سبک از تبلیغات می‌توان انجام یک عمل مشخص را نیز به‌عنوان هدف کمپین در نظر گرفت. این عمل می‌تواند عضویت در اپلیکیشن یا خرید حق اشتراک باشد. همچنین در مواقعی که اپلیکیشن رسمی شما هنوز منتشر نشده، می‌توان در کمپین‌های اپلیکیشنی کاربران را به پیش ثبت‌نام تشویق کرد. البته این گزینه صرفاً مخصوص کاربران اندرویدی است.

هزینه تبلیغات نصب اپلیکیشن به ازای هر نصب یا عمل موفق محاسبه می‌شود؛ که برای اپلیکیشن‌های ایرانی اغلب حدود ۵ سنت است. به همین خاطر گزینه مناسبی برای تبلیغات اپلیکیشنی به شمار می‌رود.

 

 

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های اپلیکیشن

  • اگر هدفتان معرفی و افزایش تعداد نصب اپلیکیشن است، به سراغ این کمپین بروید.
  • برای اثربخشی بیشتر مخاطب‌شناسی را فراموش نکنید؛ زیرا تبلیغات اپلیکیشنی بر اساس علاقه‌مندی‌های قبلی کاربران انجام می‌شود.
  • از فیلترهای گوگل ادز برای محدود کردن دامنه مخاطبان کمپین کمک بگیرید.
  • بودجه مناسبی را برای کمپین تعریف کنید. به نحوی که بودجه شما با تعداد نصب روزانه اپلیکیشن متناسب باشد.
  • حواستان به جزئیات نمایش تبلیغات باشد. ذکر کردن ویژگی‌های اپلیکیشن، نام‌گذاری مناسب و مواردی از این دست تعداد نصب را بالا می‌برد.
  •  از داده‌های گوگل ادز برای بهینه‌سازی کمپین‌ خود کمک بگیرید.

پیش از بررسی یکی دیگر از انواع کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز از شما دعوت می کنیم به مقاله تبلیغات در کشورهای عربی هم سر بزنید.

کمپین های Local Services

اگر در بین انواع کمپین گوگل ادز به دنبال یک شیوه تبلیغاتی هستید که محدود به لوکیشن خاصی باشد، می‌توانید از سرویس تبلیغات محلی تبلیغات گوگل کمک بگیرید. با انتخاب کمپین لوکال سرویس، گوگل ادز تبلیغات شما را در از طریق تبلیغات جستجو و دیسپلی به مخاطبانی نشان می‌دهد که در یک منطقه خاص هستند. هدف اصلی کسب و کارها برای انتخاب کمپین سرویس محلی، جذب مخاطبینی است که در همسایگی آن‌ها قرار دارند.

کمپین‌های محلی برای کسب و کارهایی که خدمات مشخصی را ارائه می‌کنند، گزینه مطلوبی است. برای مثال اگر صاحب رستوران هستید یا سالن زیبایی دارید، می‌توانید از این طریق فروشگاه خود را تبلیغ کنید و باعث افزایش مشتری‌های حضوری خود شوید.

متاسفانه کمپین‌های Local Services در ایران قابل استفاده نیستند؛ زیرا ایران در فهرست مکان‌های تحریمی گوگل ادز قرار دارد؛ اما اگر در دبی یا کشورهای دیگری هستید، می‌توانید از این خدمات بهره ببرید.

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های سرویس محلی

  • ابتدا مخاطبان خود را مشخص کنید. چه مخاطبانی به کسب و کار شما نیاز دارند؟ کجا زندگی می‌کنند؟ چه علایق و رفتارهایی دارند؟ قبل از هر چیز به این سوالات پاسخ دهید.
  • شعاع هدف‌گیری خود را متناسب با فروشگاه و خدماتی که دارید تعریف کنید. تبلیغات سرویس محلی برای تارگت کردن کاربرانی است که در همسایگی شما هستند.
  • حواستان به فهرست کلمات کلیدی هم باشد. به این فکر کنید که اگر مخاطبی دنبال کسب و کاری در حوزه شما بگردد، چه مواردی را جستجو می‌کند؟
  • استفاده از عنوان و توضیحات جذاب هم باعث می‌شود تا مخاطبان راحت‌تر به شما اعتماد کنند.
  • در نظر گرفتن CTA در تبلیغات سرویس محلی اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر کاربر را دعوت به اقدام نکنید، ممکن است به‌ سادگی از کنار تبلیغ شما عبور کند.
  • از افزونه‌های تبلیغاتی گوگل ادز کمک بگیرید. برای مثال اضافه کردن شماره تماس یا لوکیشن به تبلیغات در افزایش نرخ تبدیل نقش زیادی دارد.
  • رای بهبود کمپین‌های محلی، همواره باید آن‌ها را بهینه‌سازی کنید.

کمپین Performance Max

یکی از جذابیت کمپین‌ها گوگل ادز این است که اخیراً از هوش مصنوعی هم برای بهبود آن‌ها کمک گرفته می‌شود. در بین انواع کمپین گوگل ادز، گزینه Performance Max دقیقاً مبتنی بر هوش مصنوعی پیش می‌رود. اگر نمی‌خواهید خودتان را با جزئیات کمپین‌های تبلیغاتی درگیر کنید، اما دوست هم ندارید از جریان تبلیغاتی گوگل عقب بمانید، می‌توانید کمپین حداکثر عملکرد را انتخاب کنید.

پس از انتخاب این گزینه، گوگل ادز به شکل هوشمند تبلیغات شما را برعهده می‌گیرد. به نحوی که آن را در تمامی پلتفرم‌ها مثل شبکه نمایش، صفحه نتایج جستجو، یوتیوب، دیسکاوری، جیمیل و… منتشر می‌کند. البته در انتشار تبلیغات یک معیار را همواره در نظر می‌گیرد؛ که همان حداکثر شدن تاثیر تبلیغات است.

سادگی و کارایی بالای این شیوه مورد توجه کاربران گوگل ادز قرار دارد؛ اما انتخاب Performance Max باعث می‌شود تا هزینه تبلیغات‌تان به شکل قابل توجهی افزایش یابد. به‌علاوه که در این شیوه تبلیغاتی کنترل کمتری روی مدیریت و بهینه‌سازی خواهید داشت.

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های  Performance Max

  • در ابتدا اهداف کمپین را مشخص کنید. می‌خواهید روی افزایش فروش متمرکز باشید یا صرفاً دنبال بالا بردن نرخ کلیک و بازدید از سایت هستید؟
  • حواستان به بودجه کمپین باشد. تبلیغات عملکرد حداکثر هزینه بالاتری نسبت به دیگر کمپین‌های تبلیغاتی گوگل دارد.
  • محتوای تبلیغات هرچقدر جذاب‌تر باشد و از عناوین مناسب‌تری بهره ببرد، باعث افزایش نرخ تبدیل تبلیغات می‌شود.
  • تبلیغات Performance Max در پلتفرم‌های متعدد گوگل نمایش داده می‌شود. در نتیجه باید محتوای تبلیغ هم متناسب با گروه‌های مخاطبین مختلف تولید گردد.
  • رصد کردن هزینه نرخ تبدیل، میزان بودجه و تاثیرگذاری این کمپین‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. اگرچه کارای و سادگی کمپین‌های Performance Max بالاتر است، اما نباید اجازه دهید جریان تبلیغات از دستتان خارج شود.

کمپین‌های هوشمند Smart

برای اینکه موفقیت انواع کمپین گوگل ادز را تضمین کنید، باید حواستان به سه معیار بودجه کمپین، امتیاز کیفیت و گروه کلمات‌تان باشد. بررسی و بهینه‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی گوگل دردسرهای زیادی دارد و تجربه بالایی را می‌طلبد. اگر نمی‌توانید وقت کافی برای این کار صرف کنید، بهتر است گزینه کمپین Smart را برگزینید.

کمپین اسمارت مخصوص کسب و کارهای کوچک و افراد کم تجربه طراحی شده است. این گزینه تبلیغات در گوگل را بسیار ساده می‌کند. فقط کافی است اکانت گوگل ادز خود را بسازید و حسابتان را شارژ کنید. در قدم بعدی موضوع کسب و کارتان را انتخاب کرده و بودجه مشخصی را برای کمپین‌های تبلیغاتی در نظر بگیرید. از این مرحله به بعد همه چیز برعهده هوش مصنوعی گوگل ادز است.

البته وقتی از کمپین‌ اسمارت استفاده می‌کنید، دیگر کنترلی روی گروه کلمات و نحوه اجرای تبلیغات ندارید؛ اما می‌توانید هدف و زمان‌بندی اجرای کمپین را تغییر دهید. مزیت کمپین‌های اسمارت این است که کمتر از ۱۵ دقیقه وقت‌تان را می‌گیرد.

نکات ضروری در ساخت کمپین‌های  Smart

  • مشخص کردن اهداف در انتخاب کمپین‌‌های Smart گوگل ادز اهمیت بالایی دارد.
  • حواستان باشد گروه کسب و کارتان را به شکل دقیقی مشخصی کنید. گوگل فهرست کلمات کلیدی را بر اساس همین داده‌های اولیه انتخاب می‌کند.
  • بودجه مناسبی برای کمپین تبلیغاتی خود در نظر بگیرید. با استفاده از A/B تست می‌توانید میزان بودجه لازم را پیدا کنید.
  • با رصد کردن نرخ کلیک، هزینه هر تبدیل و موارد دیگر حواستان به کمپین باشد و آن را کنترل کنید.

بهترین کمپین‌های گوگل ادز مناسب اجرا در ایران

متاسفانه به خاطر تحریم ایران از طرف گوگل، کسب و کارهای ایرانی امکان استفاده از برخی کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز را ندارند. با این حال هنوز هم گزینه‌های جذابی در دسترس است. در بین انواع کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز، گزینه‌های زیر بهترین موارد برای کاربران ایرانی هستند.

کمپین سرچ گوگل ادز – Search Campaign

این کمپین مهم‌ترین و رایج‌ترین کمپین‌ مورد استفاده شرکت‌های ایرانی‌ محسوب می‌شود. در اغلب موارد وقتی صحبت از تبلیغات گوگل ادز به میان می‌آید، منظور دیجیتال مارکترها همین شیوه تبلیغاتی است.

تبلیغات جستجو برای کسب و کارهای ایرانی مزیت‌های متعددی دارد. نخست اینکه رقابت بین کلمات کلیدی اغلب بسیار پایین است. این ویژگی باعث شده تا هزینه تبلیغات هم کاهش پیدا کند. نکته دیگر اینکه کمپین‌های سرچ برای کسب‌وکارهای ایرانی قابلیت هدفمندی نیز دارند و برای آن‌ها این فرصت را فراهم می‌کنند تا به مشتریانی که به‌ دنبال محصولات یا خدمات آن‌‌ها می‌گردند زودتر دست پیدا کنند.

برای استفاده بهتر از این کمپین، بودجه مشخصی را برای آن در نظر بگیرید و همواره حواستان به متریک‌های عملکرد کمپین باشد. باید سعی کنید کمپین‌های خود را برای به ‌حداکثر رساندن نرخ بازگشت سرمایه (ROI) به طور مستمر بهینه نمایید.

کمپین جستجوی Google Ads، برای افزایش بازدید آنلاین، افزایش ترافیک سایت و ایجاد سرنخ فروش، یک ابزار قدرتمند و محبوب برای کسب‌وکارهای ایرانی است.

کمپین دیسپلی گوگل ادز – Display Campaign

کسب و کارهای ایرانی توجه ویژه‌ای به تبلیغات بنری دارند. اگر شما هم طرفدار این سبک تبلیغات هستید، از کمپین‌های دیسپلی استفاده کنید. در این سبک به بیش از ۳۵ میلیون سایت و اپلیکیشن برای نمایش تبلیغات دسترسی خواهید داشت.

امکان هدف‌گیری دقیق، افزایش آگاهی از برند، تنوع قالب‌های تبلیغاتی، بازاریابی مجدد، هزینه نسبتاً پایین و کمک به افزایش ورودی وب‌سایت از جمله مزیت‌های کمپین‌های شبکه نمایش گوگل هستند.

تبلیغات در کمپین دیسپلی می‌تواند در قالب‌های مختلف بنر، تبلیغات متنی و حتی تبلیغات تعاملی نمایش داده شود.

کمپین اپلیکیشن – App Campaign

بسیاری از کسب و کارها اپلیکیشن‌های خودشان را داخل گوگل پلی و اپ استور منتشر می‌کنند. در این مواقع بهترین راهکار برای تبلیغات کمک گرفتن از کمپین اپلیکیشن گوگل ادز است. در این شیوه تبلیغاتی هزینه‌ها به ازای هر نصب یا انجام یک عمل موفق محاسبه می‌شود. در نتیجه برای ایرانی‌ها نیز مقرون به صرفه است.

تبلیغات اپلیکیشنی در پلتفرم‌های مختلف گوگل مثل صفحه نتایج، گوگل پلی، یوتیوب و شبکه نمایش به اجرا در می‌آیند.

کمپین یوتیوب- Youtube Campaign

همانطور که در مقاله درآمد از یوتیوب چقدر است هم گفتیم استفاده نسل Z از یوتیوب و توجه آن‌ها به محتوای ویدئویی سبب شده تا از بین انواع کمپین گوگل ادز، تبلیغات یوتیوبی اثربخشی بالایی داشته باشد. تبلیغات ویدئویی امکان دسترسی به مخاطبان وسیعی را فراهم می‌کند؛ که بخش عمده‌ آن‌ها را نسل جوان تشکیل می‌دهند.

امکان شخصی‌سازی تبلیغات، گستردگی روش‌های تبلیغاتی در یوتیوب، مخاطبان بی‌شمار این پلتفرم، توجه بیشتر به محتوای ویدئویی، فضای رقابتی کمتر بین کسب و کارهای ایرانی و امکان استفاده توسط کسب و کارهای کوچک از جمله مزیت‌هایی است که کمپین‌های ویدئویی گوگل ادز دارند.

حرف آخر

برای تبلیغات در فضای اینترنت می‌توانید از انواع کمپین گوگل ادز استفاده کنید. سرویس گوگل ادز با کمک هوش ‌مصنوعی و سیستم توصیه‌گر خود تبلیغات شما را متناسب با علاقه‌مندی‌ها، سابقه جستجو، زبان، لوکیشن و… برای مخاطبان شخصی‌سازی می‌کند. به همین خاطر هم اثربخشی بالاتری دارد. در ایران کمپین‌های سرچ، شبکه نمایش، نصب اپلیکیشن و تبلیغات ویدئویی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر درباره انواع کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز سوال دیگری داشتید، با کارشناسان ادزینو تماس بگیرید. مشاوره با ادزینو رایگان است.

سؤالات متداول
چه نوع کمپین‌های گوگل ادز برای بازار ایران بیشترین تأثیر را دارند و چرا؟
به دلیل استفاده مداوم و مکرر افراد از گوگل، کمپین سرچ بیشترین استفاده و بازخورد را در بین انواع کمپین گوگل ادز دارد. در مرحله بعد کمپین اپلیکیشن به دلیل استفاده روزانه افراد از موبایل و اپلیپکیشن های متعدد نتیجه بخش خواهد بود.
چگونه می‌توان کمپین‌های گوگل ادز را برای هدف قرار دادن مخاطبان خاص در ایران بهینه‌سازی کرد؟
روش های بهینه سازی را می‌توانید در مقاله روش های بهینه سازی گوگل ادز در بلاگ ادزینو بخوانید.
با توجه به چالش‌ها و محدودیت‌های احتمالی در ایران، چه استراتژی‌هایی برای اجرای موفق کمپین‌های گوگل ادز توصیه می‌شود؟
اگر با گوگل ادز آشنایی ندارید بهترین راه سپردن تبلیغات به یک تیم متخصص و با تجربه است که هم هزینه شما هدر نرود و هم نتیجه دلخواه را بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *