جملات تاثیرگذار در تبلیغات کدام است؟ بررسی جامع

جملات تاثیرگذار در تبلیغات کدام است؟ بررسی جامع

جملات تاثیرگذار در تبلیغات
خلاصه

راز نوشتن تبلیغات پرفروش استفاده از عنوان‌های جذاب است. عنوانی که برای تبلیغات استفاده می‌کنید، حکم قلاب ماهیگیری را دارد و مهم‌ترین بخش تبلیغات است. اگر می‌خواهید نظر مخاطب را جلب کنید، باید به سراغ

فهرست مطالب

راز نوشتن تبلیغات پرفروش استفاده از عنوان‌های جذاب است. عنوانی که برای تبلیغات استفاده می‌کنید، حکم قلاب ماهیگیری را دارد و مهم‌ترین بخش تبلیغات است. اگر می‌خواهید نظر مخاطب را جلب کنید، باید به سراغ استفاده از جملات تاثیر گذار در تبلیغات بروید. تجربه ثابت کرده وقتی کاربران با عناوین واضح، جذاب و خلاقانه روبرو می‌شوند، کنجکاوی آن‌ها برانگیخته شده و روی عنوان کلیک می‌کنند. در این مقاله قصد داریم درباره کلمه‌ها و جمله های موثر برای انواع تبلیغات صحبت کنیم. استفاده از این راهنما به شما کمک می‌کند تا متن‌های تبلیغاتی جذاب‌تری بنویسید.

برای نوشتن جملات تاثیر گذار در تبلیغات چه نکاتی را رعایت کنیم؟

به طور خلاصه، جملات تاثیر گذار در تبلیغات، جملاتی واضح و روشن هستند که در قدم اول هدف تبلیغ را به‌خوبی بیان می‌کنند. قدم بعدی هم مربوط به ایجاد جذابیت می‌شود. جملاتی که انتخاب می‌کنید، باید نظر کاربر را جلب کند؛ در ذهن او ماندگار می‌شود و در نهایت کاربر را به انجام اقدام دلخواه شما ترغیب نماید.

جمله های موثر در تبلیغات

فارغ از حوزه کسب و کار یا حتی نوع تبلیغ، جمله های موتر ویژگی‌های مشترکی دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

۱. بیان شفاف داشته باشید

مهم‌ترین ویژگی جمله های موثر برای تبلیغات، شفاف بودن آن‌هاست. وقتی یک عنوان یا متن تبلیغاتی می‌نویسید، نباید به سراغ استفاده از استعاره یا پیچیدگی جملات بروید. جمله شما باید به شکل واضحی کسب و کارتان را توصیف کند تا بتوانید تاثیر تبلیغات در کسب و کار خود را به صورت ملموس تری ببینید. همچنین باید معرف محصول یا خدمات موردنظر شما باشد. استفاده از جمله‌های کوتاه، فعل‌های معلوم و مخاطب قرار دادن کاربر کمک می‌کند تا بیانی شفاف و واضح داشته باشید.

۲. مختصر و مفید بگویید

گستردگی فضای مجازی و فشردگی دنیای امروز باعث شده تا کاربران حوصله متن‌های بلند یا ویدئوهای طولانی را نداشته باشند. هرچقدر هم محتوای جذابی برای تبلیغات در فضای مجازی آماده کنید، اگر طولانی باشد، موثر نخواهد بود. به همین خاطر سعی کنید هر چیزی که در ذهن دارید را به طور مختصر و مفید بیان کنید. برای اینکه مطمئن شوید کارتان را دست انجام داده‌اید یا نه؛ خودتان را جای مخاطب بگذارید یا از سایر همکاران بخواهید متن شما را بخوانند.

۳. جذابیت متن را فراموش نکنید

در دنیای امروز اعداد و ارقام حرف اول را می‌زنند. احتمالاً در جمع‌های دوستانه دیده‌اید که هروقت پای اعداد وسط می‌آید، نظر همه به بحث جلب می‌شود. تقریباً در اغلب این بحث‌ها صحبت از متراژ زمین و قیمت فلان محصول و ارزش بهمان خدمات است. این اصل شامل حال نوشتن جملات تاثیر گذار در تبلیغات هم می‌شود. خصوصاً اگر می‌خواهید عنوان جذابی بنویسید، سعی کنید از اعداد کمک بگیرید.

البته راهکارهای دیگری هم برای جذابیت بخشیدن به متن‌ها وجود دارد. استفاده از کلمه‌های قدرت، صفت‌های تفضیلی (مثل بهترین، کمترین، ایده‌آل‌ترین و…)، علائم نگارشی و… باعث می‌شود تا عنوان‌های جذاب‌تری داشته باشید.

همانطور که در مقاله متن تبلیغات گوگل ادز هم گفتیم برای مثال از علائم نگارشی می‌توان برای چند بخش کردن عناوین کمک گرفت. اگر از یک عنوان بلند استفاده کنید، این کار نفس مخاطب را در هنگام خواندن می‌گیرد و در ذهن هم نمی‌ماند؛ اما وقتی عنوان را با علائم نگارشی مثل «؛ – | + ، و….» چند بخش می‌کنید، کوتاه‌تر و جذاب‌تر می‌شود.  

۴. کلمات قدرت را دریابید

در بخش قبلی درباره کلمات قدرت و نقش آن‌ها در جذابیت بیشتر تبلیغات صحبت کردیم. برخی از کلمات هستند که خیلی عمیق‌تر روی ذهن مخاطب اثر می‌گذارند. این کلمات بین کپی‌رایترها به اصطلاح «کلمات قدرت» خوانده می‌شوند. اگر به دنبال استفاده از جملات تاثیر گذار در تبلیغات هستید، می‌توانید به سراغ این کلمات بروید.

کلماتی مثل رایگان، آخرین، اولین، تخفیف، شگفت‌انگیز، بی‌نظیر، جامع، لذیذ، کامل، فوق‌العاده و… در همین دسته قرار می‌گیرند. البته هر صنعتی هم ممکن است کلمات قدرت مخصوص به خود را داشته باشد. برای مثال وقتی پای آموزش وسط است، کلمه جامع یا رایگان گزینه‌های خوبی برای استفاده در عناوین تبلیغات هستند. در برگزاری کمپین‌های فروش هم اغلب از کلمه‌های قدرتی مثل شگفت‌انگیز، تخفیف، بی‌نظیر و آخرین استفاده می‌شود.

۵. به خلاقیت اهمیت دهید

رمز نوشتن یک تبلیغ تاثیرگذار استفاده از کلمه‌ها و جمله‌های خلاقانه است. جمله‌های کلیشه‌ای به راحتی از ذهن پاک می‌شوند و البته وجه تمایزی هم برای برند شما ایجاد نمی‌کنند. شعاری مثل «JUST DO IT» نایکی در ذهن می‌ماند، چون به خلاقانه‌ترین شکل ممکن و با کمترین کلمات نوشته شده است. البته خلاقیت به خرج دادن هم مرز مشخصی دارد. استفاده از خلاقیت شبیه اضافه کردن نمک و فلفل به غذاست. اگر به اندازه باشد، همه از دست‌پخت شما تعریف می‌کنند؛ اما وقتی غذایتان بیش از حد شور شود، فقط غرغر هم‌سفره‌ای‌ها را خواهید شنید. در نوشتن متن‌های تبلیغاتی هم خلاقیت شما نباید باعث غیرشفاف شدن تبلیغات شود یا جذابیت متن را از بین ببرد.

۶. کنجکاو کردن مخاطب مهم است

یکی از تکنیک‌های جانبی برای افزایش اثربخشی تبلیغات، ایجاد شکاف در دانسته‌های مخاطب است. اگر در عنوان و مقدمه اشاره ریزی به اصل محتوا داشته باشید و بگویید که می‌خواهید چه اطلاعاتی را به مخاطب بدهید، این کار باعث برانگیخته شدن حس کنجکاوی کاربر می‌شود. وقتی کاربر را تشنه دانستن کنید، نتیجه آن ترغیب بیشتر و کلیک کردن او روی تبلیغ خواهد بود. برای این کار می‌توانید از عنوان‌های سوالی استفاده کنید یا اشاره‌ای به داده‌های ریاضی و علمی خاص داشته باشید.

۷. مخاطب را ترغیب کنید

آوردن جملات تاثیر گذار در تبلیغات باید با هدف ترغیب مخاطب باشد. شما متن‌های تبلیغاتی را می‌نویسید تا در قدم اول نظر مخاطب را جلب کنید و در قدم‌های بعدی او را ترغیب کنید تا محصول شما را خریداری کند؛ یا اینکه دعوت به اقدام شما را بپذیرد. این دعوت به اقدام می‌تواند ارسال ایمیل، تهیه اشتراک یا حتی کلیک روی لینک دلخواه شما باشد.

صحبت کردن از ویژگی‌های محصول یا خدمات، مقایسه با موارد مشابه، رفع سوال‌های ذهنی مخاطب و استفاده از صفت‌های برتری دهنده باعث ترغیب بیشتر مخاطب می‌شوند.

۸. اصل صداقت را رعایت کنید

اگرچه هدف تبلیغات ترغیب مخاطبین بالقوه است؛ اما این کار نباید در سایه فریب و کلاهبرداری انجام شود. اینکه ویژگی‌هایی را به محصول خود نسبت دهید که آن‌ها را دارا نیست، صرفاً باعث بی‌اعتمادی مخاطب می‌شود. دنیای اینترنت ابزارهای متعددی را برای صحت‌سنجی تبلیغات در اختیار کاربران قرار داده است. در نتیجه اگر با مخاطب خود صادق نباشید، خیلی زود دستتان رو می‌شود. پس فقط به مطالبی بپردازید که از صحت آن‌ها مطمئن هستید.

۹. انتخاب لحن را جدی بگیرید

جملات تاثیر گذار در تبلیغات برای هر پرسونای مخاطبی متفاوت است. وقتی حوزه کسب و کارتان متناسب با کودکان است، نمی‌توانید از کلمات سنگین استفاده کنید. همچنین وقتی می‌خواهید محصولی را به مدیران شرکت‌ها بفروشید، باید در نوشتن تبلیغ، لحنی رسمی‌تر داشته باشید. برای نوشتن جمله های موثر برای تبلیغات باید ابتدا یک مخاطب فرضی را در نظر بگیرید و سپس همه چیز را خطاب به او توضیح دهید. این کار کمک می‌کند تا لحن مناسبی داشته باشید و البته متناسب با نیازهای مخاطب جلو بروید.

۱۰. از جمله‌های خنثی استفاده نکنید

اگر دارید یک شعار برای کسب و کار خود انتخاب می‌کنید یا عنوانی را برای رپورتاژ یا تبلیغات خود بر می‌گزینید، هرگز به سراغ جمله‌های خنثی نروید. جمله‌هایی که انتخاب می‌کنید، باید مستقیماً کاربر را خطاب قرار دهند و از او چیزی را بخواهند. برای مثال دوباره به تبلیغ معروف نایکی برگردیم. جمله تبلیغاتی نایکی تاثیرگذار است، چون مستقیماً خطاب به خواننده است و او را دعوت به انجام کاری می‌کند.

داشتن فراخوان به اقدام باعث می‌شود تا تاثیر تبلیغات شما بیشتر شود. این اقدام می‌تواند بازدید از سایت، دنبال کردن شبکه‌های اجتماعی، پر کردن فرم تماس یا خرید محصول باشد.

۱۱. استفاده از ضمیر «شما»

اخیراً مد شده که در تبلیغات پیامکی یا حتی مدل‌های دیگر تبلیغات از ضمیر و فعل‌های مفرد استفاده می‌شود. فلسفه این مدل تبلیغات هم ایجاد حس صمیمیت بیشتر با مشتریان کسب و کار است؛ اما به چند دلیل این کار صحیح نیست و امکان دارد نتیجه عکس داشته باشد. نخست اینکه در فرهنگ ما استفاده از فعل جمع یا ضمیر «شما» نشانه احترام به فرد مقابل است. زمانی که از فعل و ضمیر جمع استفاده می‌کنید، ذهن مخاطب احترام بیشتری را از پیام شما برداشت می‌کند.

مورد بعدی هم اینکه برخلاف انتظار، وقتی کسی شما را ندیده و نشناخته «تو» خطاب می‌کند، ناخودآگاه یک حس دافعه به خود می‌گیرید. علاوه بر این‌، استفاده از ضمیر و فعل جمع باعث می‌شود تا متن‌های تبلیغاتی جدی‌تر گرفته شوند.

۱۲. استفاده از «اما» را فراموش کنید

اگر به دنبال نوشتن جملات تاثیر گذار در تبلیغات هستید، توصیه می‌کنیم از کلمه «اما» به هیچ عنوان استفاده نکنید. وقتی در بیان جملات خود از «اما» کمک می‌گیرید، این حس را به خواننده می‌دهید که جمله بعدی شما در مقابل خواسته‌های او قرار دارد.

برای مثال وقتی می‌نویسید: «خیلی‌ها طرفدار اینفلوئنسر مارکتینگ هستند؛ اما تبلیغات با اینستاگرام ادز بهتر است.»، اگر ذهن مخاطب درگیر اینفلوئنسر مارکتینگ باشد، با دیدن این متن جا می‌خورد. در واقع جمله بالا چندان هم اشتباه نیست؛ ولی این حس را به مخاطب می‌دهد که تمام دانسته‌های قبلی او غلط بوده است.

برای اصلاح این جمله با هدف تاثیرگذاری بیشتر، می‌توان آن را به شکل زیر بیان کرد:

«خیلی‌ها طرفدار اینفلوئنسر مارکتینگ هستند و این روش کاربردهای زیادی در تبلیغات کسب و کارها دارد. تبلیغات مستقیم با اینستاگرام ادز هم دارای مزیت‌هایی است که اثربخشی تبلیغات را بیشتر می‌کند.»

چند مثال برای نوشتن جمله های موثر

تا اینجا از دستورالعمل‌ها و راه‌حل‌هایی صحبت کردیم که می‌توانند باعث جذاب‌تر شدن تبلیغات شوند. برای اینکه بهتر این موارد را درک کنید، با چند مثال بحث را کامل می‌کنیم.

مثال یک: تخفیف گذاری چیست؟ | ۱۰ اشتباه مهلک + راهکار

وقتی قصد نوشتن عنوان جذابی برای تبلیغات خود دارید، باید کلمات را به‌صورت گزیده کنار هم بچینید و از علائم نگارشی و اعداد هم برای جذابیت بیشتر کمک بگیرید. در مثال بالا عبارت «تخفیف گذاری چیست؟» هدف بحث را مشخص می‌کند. اینکه قرار است درباره تخفیف گذاری و شیوه‌های آن صحبت کنیم. در قدم بعد به عبارت ۱۰ اشتباه مهلک می‌رسیم. استفاده از عدد باعث شده تا نظر مخاطب سریع‌تر به عنوان ما جلب شود. کلمه مهلک هم در اینجا یک کلمه قدرت است. علائم نگارشی مثل + و | هم عنوان را به سه بخش تقسیم کرده‌اند که خوانایی آن را بالاتر می‌برد. در پایان‌بندی عنوان هم به کلمه «راهکار» می‌رسیم. این کلمه مخاطب را کنجکاو می‌کند تا روی لینک شما کلیک نماید. در واقع کاربر می‌خواهد بداند که این ۱۰ اشتباه مهلک چیست؟ و چطور می‌تواند جلوی رخ دادن آن‌ها را بگیرد.

مثال دو: تماشای دولفین‌های مهاجر در قشم، تصویری است که هرگز فراموش نخواهید کرد.

اگر به دنبال تاثیرگذاری تبلیغ خود هستید، هرگز از چنین جمله‌ای استفاده نکنید! در نگاه اول این جمله بیش از اندازه طولانی است. وقتی کاربر با چنین جمله‌ای در عنوان یا حتی متن تبلیغ روبرو می‌شود، نمی‌تواند یک نفس آن را به اتمام برساند. حتی ممکن است وقتی به انتهای جمله می‌رسد، ابتدای آن را از یاد ببرد.

نکته دیگر اینکه سمت و سوی تبلیغ هم مشخص نیست. قرار است کاربر را برای سفر به قشم ترغیب کند؟ قرار است درباره تور مجازی قشم صحبت شود؟ قرار است چند تصویر یا ویدئو از دولفین‌های مهاجر را به کاربر نشان دهد؟ یا حتی حرف از کاربرد واقعیت مجازی و امکان مشاهده آنلاین دولفین‌های مهاجر است؟

به همین دلایل اگر از چنین عنوانی در تبلیغات خود استفاده کنید، شانس بسیار کمی برای دریافت کلیک دارید.

مثال سه: ۱۳ راهکار طلایی برای جلوگیری از خشک شدن پوست و بهبود زندگی افراد بالای ۶۰ سال

کپی‌رایترهای تازه‌کار اغلب از عناوینی به این شکل استفاده می‌کنند. در نگاه اول در عنوان بالا از اعداد استفاده شده است. همچنین کلمه «طلایی» را می‌توان یک کلمه قدرت در نظر گرفت؛ اما چنین عنوانی چند مشکل اصلی دارد که باعث پایین آمدن نرخ کلیک تبلیغ خواهد شد. مهم‌ترین نکته نداشتن ایجاز و مبهم بودن هدف مقاله است. خودتان را جای مخاطب قرار دهید. آیا با دیدن چنین عنوانی روی آن کلیک می‌کنید؟

عنوان پیشنهادی بیش از اندازه طولانی است و باعث خستگی ذهن مخاطب می‌شود. همچنین بیان روشنی هم ندارد. راهکارهای ارائه شده در چه حیطه‌ای است؟ شامل راهکارهای خانگی می‌شود؟ یا قرار است از راهکارهای پزشکی صحبت کنیم؟ چرا این راهکارها فقط مخصوص افراد بالای ۶۰ سال است؟ آیا افراد پایین‌تر از این سن درگیر خشکی پوست نمی‌شوند؟ برای آن‌ها چه راهکاری در دسترس است؟ چرا آن‌ها نباید از این راهکارها استفاده کنند؟ این‌ها تمام سوالاتی است که در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد و او را از کلیک کردن روی عنوان تبلیغ منصرف می‌کند. به همین خاطر اگر به دنبال استفاده از جملات تاثیر گذار در تبلیغات هستید، حواستان به ایجاز کلام و هدفمندی عنوان تبلیغ هم باشد.

سخن آخر

تبلیغات نقش مهمی در دنیای بازاریابی دارد. البته هر تبلیغی باعث افزایش بازدید وب‌سایت یا بالا رفتن فروش کسب و کارتان نخواهد شد. اینجاست که اهمیت جملات تاثیر گذار در تبلیغات خودش را نشان می‌دهد. اگر می‌خواهید میزان جذب مخاطبان خود را افزایش دهید، باید حواستان به تک تک کلمات تبلیغ باشد. رعایت ایجاز کلام، بیان شفاف هدف و ویژگی‌ها، داشتن خلاقیت و ایجاد کنجکاوی در مخاطب مهم‌ترین نکات در نوشتن یک تبلیغ تاثیرگذار است. اگر درباره نوشتن جمله های موثر برای تبلیغات سوال دیگری دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما خواهیم بود.

سؤالات متداول
از چه جملاتی برای جذب مشتری استفاده کنیم؟
اگر هدفتان از تبلیغ افزایش فروش باشد، باید جملات شما به نحوی انتخاب شود که ابتدا نظر مخاطب را جلب کند. سپس مزایا و نقاط قوت محصول یا خدمات را برشمرد. اعتبار شما را نشان دهد. باعث القای حس اعتماد در مخاطب شود و در نهایت او را به سمت خرید محصول ترغیب کند.
شعار تبلیغاتی یا اسلوگان برند چیست؟
هر شرکت یک شعار تبلیغاتی خاص برای برند خود دارد که با نام اسلوگان (Slogan) شناخته می‌شود. اسلوگان باید کسب و کار شما را توصیف کند و تصویر خوبی از برند برای مخاطب ایجاد نماید. برای مثال «شادترین نقطه روی زمین» اسلوگان دیزنی‌لند است یا نایکی را با جمله «Just do it» می‌شناسیم. با انتخاب کلمات تاثیرگذار و کمی خلاقیت می‌توانید یک اسلوگان جذاب داشته باشید.
کپی‌ رایتینگ کیست و آیا برای نوشتن تبلیغ نیاز به کپی رایتر داریم؟
کپی رایتینگ مهارت نوشتن تبلیغات موثر برای کسب و کارهای متعدد است. کپی رایترها نیز افرادی هستند که در نوشتن تگ لاین‌ها، شعارهای تبلیغاتی، متن کمپین‌ها و… مهارت بالایی دارند. اگر نمی‌خواهید مستقیماً درگیر تبلیغات شوید، می‌توانید از کپی رایترها کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *