آموزش جامع شناسایی کلیک فیک در گوگل ادز

آموزش جامع شناسایی کلیک فیک در گوگل ادز

کلیک فیک گوگل ادز
خلاصه

کلیک‌های فیک در گوگل ادز باعث هدر رفتن بودجه تبلیغاتی‌ شما می‌شود. برای حل این مشکل باید با انواع کلیک‌های فیک آشنا باشید و بدانید بهترین استراتژی برای مقابله با کلیک‌های هرز چیست؟

ویدئوی آموزشی
فهرست مطالب

اگر از تبلیغات گوگل ادز استفاده می‌کنید، باید مراقب کلیک‌های فیک هم باشید. منظور از کلیک فیک در گوگل ادز، کلیک‌هایی است که توسط ربات‌ها، مزارع کلیکی، رقبا و… انجام می‌شود و هیچ سودی برای کسب‌ و کارتان ندارد. الگوریتم‌های هوشمند گوگل بخش عمده‌ای از این کلیک‌ها را شناسایی می‌کند و مراقب است تا بودجه کمپین‌های تبلیغاتی شما هدر نرود؛ اما شما هم باید از وب‌سایت‌تان در برابر کلیک‌های فیک و هدر رفتن بودجه‌ی تبلیغاتی‌ آن محافظت کنید. در ادامه ابتدا به سوال کلیک فیک در گوگل ادز چیست پاسخ می‌دهیم و سپس به راه‌حل‌هایی می‌پردازیم که برای جلوگیری از دریافت کلیک‌های فیک به کارتان می‌آید.‌

کلیک فیک در گوگل ادز چیست؟

کلیک فیک، کلیک هرز یا کلیک تقلبی از آفت‌های تبلیغات آنلاین است. اگر وب‌سایتتان به کلیک‌های فیک آلوده ‌شود، شما برای کلیک‌هایی هزینه می‌کنید که قرار نیست هیچ سودی برایتان داشته باشد و این بسیار آزاردهنده است. بر اساس آمار از هر ۵ کلیک در تبلیغات آنلاین، ممکن است یک مورد آن کلیک فیک باشد.

کلیک تقلبی در گوگل ادز

هزینه تبلیغات گوگل ادز، مثل تبلیغ در موتور جستجو، تبلیغات بنری، یوتیوبی و ایمیلی به ازای دریافت هر کلیک محاسبه می‌شود. به همین خاطر در پلتفرم‌های گوگل هم ممکن است با مسئله کلیک فیک روبرو باشید. در پلتفرم گوگل ادز این کلیک‌ها را با عنوان Invalid Click می‌توانید ببینید. البته بخشی از کلیک‌های فیک نیز توسط پلتفرم گوگل ادز شناسایی نمی‌شوند. به همین خاطر با بررسی نتایج کمپین‌های تبلیغاتی، مثل نرخ بازگشت سرمایه، نرخ تبدیل، نرخ پرش، نرخ دریافت کلیک، بررسی امتیاز کیفیت تبلیغات و… باید خودتان هم مراقب کلیک‌های فیک باشید.

از جمله ضررهایی که کلیک‌های هرز دارند، می‌توان به لیست زیر اشاره کرد:

  • افزایش هزینه‌های تبلیغاتی
  • کاهش نرخ بازگشت سرمایه و نرخ تبدیل تبلیغات
  • بی‌اعتبار کردن گزارش‌ها و تحلیل‌های انجام شده روی کمپین‌ها
  • از بین بردن اعتماد مشتریان
  • کاهش امتیاز کیفیت تبلیغات
  • افزایش هزینه تبلیغات در گوگل ادز
  • و…

توجه کنید که بخشی از این کلیک‌ها ناخواسته رخ می‌دهد. برای مثال کاربرانی که از گوشی همراه برای وب‌گردی استفاده می‌کنند، ممکن است به طور تصادفی دستشان روی لینک تبلیغات بنری شما برود. این اتفاق‌ها نیز از نظر گوگل ادز کلیک فیک محسوب می‌شوند.

اما در برخی از مواقع نیز ایجاد کلیک‌های تقلبی کاملاً عمدی است. مثلاً برخی از رقبای شما ممکن است برای هدر دادن بودجه تبلیغاتی‌ تان دست به این کار بزنند؛ یا در نمونه‌ای دیگر، امکان دارد وب‌سایت‌هایی که در شبکه تبلیغاتی گوگل عضو هستند، با ایجاد مزارع کلیکی یا استفاده از ربات‌های خودکار، بخواهند درآمد خودشان را افزایش دهند.

بر اساس همین انگیزه‌ها و رخدادها می‌توان انواع کلیک‌ فیک در گوگل ادز را دسته‌بندی کرد.

آشنایی با انواع کلیک فیک در گوگل ادز

اینکه بدانید کلیک‌های فیک گوگل ادز از کجا می‌آید، به شما فرصت می‌دهد تا راحت‌تر با آن‌ها مقابله کنید. از جمله روش‌هایی که ممکن است کلیک‌های هرز به جان تبلیغاتتان بیفتد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱.اختلال در تبلیغات از سمت رقبا

اگرچه اختلال در تبلیغات رقیب یک امر ناجوانمردانه است، اما برخی از کسب و کارها برای اینکه رقیبشان را دچار دردسر کنند و برایش هزینه بتراشند، دست به این استراتژی کثیف می‌زنند. در این صورت کلیک‌هایی که توسط رقبای شما انجام می‌شود، هیچ سودی برایتان ندارد و فقط هزینه تبلیغات‌تان را هدر می‌دهد. به‌علاوه نتیجه این کار تمام شدن بودجه تبلیغات روزانه شما در گوگل ادز است؛ پس از این اتفاق، رقیب شما می‌تواند با هزینه کمتری در مزایدات گوگل شرکت کند و برنده شود.

نکته دیگر اینکه وقتی تبلیغتان کلیک هرز دریافت می‌کند، امتیاز کیفیت تبلیغات گوگل ادز کمپین‌ پایین می‌آید که نتیجه‌ی آن کمتر نمایش داده شدن تبلیغات شما و افزایش هزینه‌های تبلیغاتی‌تان خواهد بود.

البته الگوریتم‌های گوگل بخش عمده‌ای از این اختلال‌های نابجا را شناسایی کرده و ضررهای آن را برای وب‌سایتتان جبران می‌کند؛ اما همچنان این کلیک‌های فیک می‌تواند به تبلیغات شما آسیب بزند مشکل اینجاست که متاسفانه حتی نمی‌توانید از طریق قانونی علیه رقبای خود شکایت کنید و تنها راه‌حل ممکن برای مقابله با این مشکل، شناسایی IPهای فیک و اضافه کردن آن‌ها به لیست IPهای محدودشده در گوگل ادز است.  

۲.کلیک‌های فیک از طرف سایت‌ها و اپلیکیشن‌های همکار گوگل

گوگل ادز در حال حاضر با بیش از ۳۵ میلیون سایت و اپلیکیشن در راستای تبلیغات کلیکی و بنری همکاری دارد. عضویت در شبکه تبلیغاتی گوگل و شریک شدن در درآمدهای تبلیغاتی این پلتفرم، استراتژی مرسومی برای سایت‌های و اپلیکیشن‌های پر بازدید است. تا زمانی که کاربران عادی این وب‌سایت‌ها روی تبلیغات بنری کلیک می‌کنند، هیچ مشکلی وجود ندارد؛ اما برخی از وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها به طمع درآمد بیشتر، به سراغ ایجاد کلیک‌های فیک می‌روند.

این وب‌سایت‌ها برای افزایش کلیک فیک در گوگل ادز از اسکریپت‌های کدنویسی شده، ربات‌های طراحی شده و یا کلیک دستی استفاده می‌کنند. حتی در برخی از کشورهایی که نیروی کار ارزان است، از استراتژی ساخت مزارع کلیک هم برای افزایش درآمدزایی از تبلیغات گوگل استفاده می‌شود. در این مزارع کارگرانی استخدام می‌شوند که فقط وظیفه‌شان کلیک روی تبلیغات سایت، انجام تعامل و سپس خروج از آن است.

۳.کلیک‌های مخرب

در برخی از مواقع ممکن است دلیل افزایش کلیک‌های فیک در گوگل ادز نه ربطی به رقبایتان داشته باشد و نه پای وب‌سایت‌های همکار گوگل به این جریان باز شود. افراد متعددی هستند که می‌توان به آن‌ها لقب مجرم تبلیغاتی را نسبت داد. این افراد صرفاً روی تبلیغات گوگل کلیک می‌کنند تا هزینه‌ی تبلیغ‌کننده‌ها افزایش یابد. البته علاوه بر این، ممکن است شخصی از شما کینه‌ی قبلی داشته باشد و بخواهد با انجام کلیک‌های فیک، این کینه را تلافی کند.

۴.کلیک‌های تصادفی

همیشه هم این‌طور نیست که انجام کلیک فیک در گوگل ادز به‌ طور عمدی باشد. بخش گسترده‌ای از کلیک‌ها نیز ممکن است به‌صورت تصادفی رخ دهند. برای مثال این مشکل برای کاربران گوشی‌های هوشمند زیاد پیش می‌آید. حتی امکان دارد خودتان هم با این مشکل روبرو شده باشید که اشتباهی دستتان روی یک لینک اشتباه می‌رود. کاربرانی که دچار این اشتباه می‌شوند، اغلب خیلی زود لینک باز شده را می‌بندند و از آن خارج می‌شوند. به همین خاطر هم نرخ پرش چنین کلیک‌هایی بسیار بالا است.

معمولاً نیازی نیست در گوگل ادز نگران کلیک‌های اشتباهی روی تبلیغات باشید؛ زیرا الگوریتم‌های هوشمند گوگل ادز خیلی راحت چنین کلیک‌هایی را شناسایی می‌کنند و هزینه این دست از تبلیغات را به شما برمی‌گردانند.

با کلیک‌های فیک گوگل ادز چه کنیم؟

بخش زیادی از کلیک‌های فیک در گوگل ادز توسط الگوریتم‌های هوشمند این پلتفرم شناسایی می‌شوند. حتی اگر در ابتدا هزینه‌ای بابت این کلیک‌ها از حسابتان کم شده باشد، پس از یکی دو روز این مبلغ به حسابتان برمی‌گردد و جای نگرانی نیست. اگر برایتان سوال شده که گوگل چگونه این کلیک‌های را شناسایی می‌کند، باید اشاره کنیم که تبلیغات مهم‌ترین منبع درآمدزایی این شرکت است. به همین خاطر حساسیت بالایی روی آن دارد. حمایت‌های گوگل در تبلیغات هم در راستای حمایت از کاربران عادی وب است و هم در حمایت از تبلیغ ‌دهنده‌ها. از جمله سازوکارهایی که گوگل برای شناسایی کلیک‌های فیک دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

روند تایید سایت‌ها و اپلیکیشن‌های همکار

بخش عمده‌ای از تبلیغات کلیکی گوگل در سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی انجام می‌شود که عضو شبکه نمایش گوگل هستند. این سایت و اپلیکیشن‌ها برای قرارگیری در فهرست شبکه نمایش باید تاییدیه‌های لازم را بگیرند. انتشار محتوای مفید برای کاربر، سرعت لود شدن بالا و قابل مطالعه بودن مطالب برای کاربران از جمله فاکتورهایی است که برای تایید این سایت‌ها به‌صورت دستی بررسی می‌شود.

همچنین اگر الگوریتم‌های گوگل متوجه شوند که یک وب‌سایت یا اپلیکیشن برای کسب درآمد بیشتر دارد کلیک فیک انجام می‌دهد، این وب‌سایت‌ را جریمه کرده و حتی اکانتش را مسدود می‌کند.

الگوریتم‌های هوشمند برای شناسایی کلیک‌های فیک

در فاز دوم شناسایی کلیک‌های فیک گوگل ادز، این پلتفرم با بررسی فاکتورهایی مثل نرخ پرش، نرخ تبدیل و… می‌تواند کلیک‌های اشتباهی و هرز را شناسایی کرده و آن‌ها را حذف می‌کند. برای مثال اگر کاربری به اشتباه روی لینکی کلیک کند، معمولاً خیلی زود آن صفحه را می‌بندد. گوگل از همین حرکت متوجه اشتباه بودن کلیک می‌شود و آن را یک کلیک فیک در نظر می‌گیرد.

البته الگوریتم‌های گوگل پیچیده‌تر از این عمل می‌کنند و به‌واسطه ماشین لرنینگ و حتی تجزیه و تحلیل‌های دستی فیلتر کردن کلیک‌های فیک را در چند مرحله انجام می‌دهند. با این حال جلوگیری از تمامی کلیک‌های فیک شدنی نیست و اینجاست که خودتان هم باید چند استراتژی‌ برای مقابله با کلیک‌های فیک داشته باشید.

استراتژی‌های شناسایی و جلوگیری از کلیک فیک در گوگل ادز

برای مبارزه موثر با کلیک فیک در تبلیغات گوگل، می‌توانید از استراتژی‌های زیر کمک بگیرید:

۱.نظارت بر الگوهای کلیک

یکی از استراتژی‌های کلیدی برای شناسایی کلیک‌ فیک در گوگل ادز، نظارت بر الگوهای کلیک است. با تجزیه و تحلیل داده‌های مربوط به کلیک‌ها، مثل مقایسه نرخ تبدیل، نرخ پرش، توزیع کلیک، زمان‌بندی‌ کلیک‌ها، نسبت کلیک به نمایش و… با حالت نرمال، می‌توانید هرگونه بی‌نظمی یا فعالیت مشکوکی را که ممکن است نشان‌دهنده وجود کلیک‌های فیک باشد، شناسایی کنید.

۲.استفاده از ابزارهای داخلی Google Ads

پلتفرم گوگل ادز چندین ابزار داخلی دارد که می‌تواند به شما در شناسایی و جلوگیری از کلیک‌های فیک کمک کند. این ابزارها برای نظارت و تجزیه و تحلیل فعالیت کلیک‌ها طراحی شده‌اند و بینش‌هایی در مورد درستی کلیک‌های ایجاد شده توسط تبلیغات شما ارائه می‌دهند. برخی از ابزارهای ضروری برای استفاده عبارتند از:

  • ردیابی کلیک و تبدیل
  • حذف IP
  • گزارش کلیک‌های نامعتبر

۳.مسدودسازی IPهای مشکوک در گوگل ادز

ساده‌ترین راهکار برای حذف کلیک‌های فیک در گوگل ادز، مسدودسازی IPهای مشکوک است. برای هر کمپین گوگل ادز می‌توانید تا ۵۰۰ آی‌پی را مسدود کنید. به این شکل آگهی‌های تبلیغاتی شما به این IPها نمایش داده نمی‌شود. آی‌پی‌های مشکوک را می‌توانید به کمک ابزارهای داخلی گوگل ادز و نظارت بر الگوهای کلیکی شناسایی کنید. این مورد به‌خصوص اگر کلیک‌های فیک توسط شرکت‌های رقیب انجام شود، کارایی بالایی دارد.

برای قرار دادن یک IP مشکوک در لیست مسدودی‌های گوگل ادز مسیر زیر را طی کنید:

  • وارد بخش تنظیمات شوید.
  • روی کمپینی که می‌خواهید در آن لیست آی‌پی‌های مشکوک را مسدود کنید، بزنید.
  • در بخش تنظیمات پیشرفته، گزینه IP exclusions را پیدا و انتخاب کنید.
  • روی گزینه Edit زده و سپس لیست IPهای مشکوک را وارد کنید.

با انجام این فرایند و ذخیره نهایی، زین‌پس تبلیغات شما به این IPها نمایش داده نمی‌شود.

۴.نمایش تبلیغات را به چند کشور خاص محدود کنید

در برخی از مواقع، منشأ کلیک‌های فیک، مزارع کلیکی هستند که اغلب در کشورهای توسعه‌نیافته فعالیت می‌کنند. اگر در هنگام رصد الگوهای کلیکی متوجه شدید که طیف گسترده‌ای از IPها مربوط به یکی دو کشور خاص است، می‌توانید برای حذف کلیک‌های فیک از ویژگی‌های گوگل ادز کمک بگیرید. در گوگل ادز می‌توانید نمایش کمپین‌های تبلیغاتی را متناسب با زبان و لوکیشن‌های مشخصی تنظیم کنید.

البته توجه داشته باشید که بسیاری از افراد برای وب‌گردی مجبورند از VPN استفاده کنند. در نتیجه هنگام انتخاب لوکیشن‌ها و محدودسازی نمایش تبلیغات به چند کشور خاص، باید حواستان به این مسئله هم باشد.

۵.خودتان لیست سایت‌ها و اپلیکیشن‌های نمایش تبلیغات را مشخص کنید

اگر می‌خواهید از تبلیغات بنری گوگل استفاده کنید، می‌توانید لیست سایت‌ها و اپلیکیشن‌های هدفتان را مشخص کنید. برخی از سایت‌های که در شبکه نمایش گوگل عضو هستند، با ایجاد کلیک‌های فیک سعی دارند تا درآمد بیشتری از تبلیغات گوگل به دست آورند. در نتیجه هنگام انتخاب سایت‌های موردنظر، باید حواستان به واقعی بودن ورودی‌های آن‌ها، محتواهایی که منتشر کرده‌اند و مواردی از این دست هم باشد.

۶.بررسی گزارش گوگل ادز از کلیک‌های فیک

برای نظارت بر کلیک‌های فیک در گوگل ادز مسیر زیر را طی کنید:

  • وارد بخش گزارش‌های گوگل ادز شده و روی تب Campaigns کلیک کنید.
  •  حالا گزینه modify columns را پیدا کرده و وارد بخش Performance یا همان عملکرد شوید.
  • در اینجا می‌توانید گزینه‌های Invalid Clicks، Invalid Clicks rate، Invalid Interactions و Invalid Interactions rate را ببینید. با انتخاب این موارد، گزارش‌های مربوط به کلیک‌های فیک گوگل ادز برایتان نمایش داده می‌شود.

در بررسی گزارش‌های گوگل ادز می‌توانید نرخ دریافت کلیک‌های فیک، هزینه‌های برگشت داده شده و مواردی از این دست را ببینید. اگر احساس می‌کنید علاوه بر این موارد فیلترشده، همچنان هم وب‌سایتتان کلیک‌های هرز دریافت می‌کند، با پشتیبانی گوگل ادز وارد گفت‌وگو شوید. برای این کار می‌توانید روی خدمات پشتیبانی ادزینو نیز حساب باز کنید.

۷.استفاده از نرم‌افزارهای تشخیص کلیک فیک در گوگل ادز

در حال حاضر نرم‌افزارها و ابزارهای متعددی وجود دارند که می‌توانند بر کلیک‌های دریافتی از گوگل ادز نظارت کنند و به‌واسطه کنترل کوکی‌ها، IPهای ورودی، تحلیل الگوها و رفتارهای کاربران و… ترافیک‌های حقیقی را از فیک تشخیص دهند. البته این نرم‌افزارها توانایی فیلتر کردن و مسدودسازی مستقیم کلیک‌های فیک را ندارند؛ اما گزارش‌های مستندی به شما ارائه می‌دهند که برای شناسایی آی‌پی‌های مشکوک و یا پیگیری‌های بعدی به کارتان می‌آید.

اقدامات لازم بعد از شناسایی کلیک‌های فیک

هنگامی که کلیک‌های فیک در کمپین‌های تبلیغاتی گوگل شما شناسایی می‌شوند، لازم است تا یک سری از اقدامات را به‌صورت تخصصی پیگیری کرده و به‌سرعت انجام دهید. بخشی از این اقدامات پیشگیرانه است و جلوی افزایش کلیک‌های فیک را می‌گیرد. بخشی نیز با هدف پیگیری‌های لازم از گوگل برای بازگشت هزینه‌های کلیک‌های فیک انجام می‌شود. از جمله این اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درخواست بازپرداخت هزینه تبلیغات از گوگل ادز
  • بهبود اعتبار کلیک‌ها با اقدامات تخصصی
  • گزارش کلاهبرداری کلیک مشکوک به Google
  • اصلاح هدف‌گذاری جغرافیایی و حذف IPهای مشکوک
  • نظارت و تحلیل مستمر توسط تیم پشتیبانی

سخن آخر

مشکل کلیک فیک در گوگل ادز ممکن است برای هر وب‌سایتی پیش بیاید. به همین خاطر آشنایی با مفهوم و انواع کلیک‌های فیک، برای تمامی کسانی که از گوگل ادز استفاده می‌کنند، ضروری است. در این مقاله درباره کلیک‌های فیک گوگل ادز صحبت کردیم و راهکارهایی را برای مقابله با این کلیک‌ها ارائه دادیم. به طور کلی، یک رویکرد پیشگیرانه، همراه با آموزش مداوم و رشد دانش شما، کلید عبور از تهدیدهای تبلیغات آنلاین و دیجیتال است. اگر سوال دیگری درباره مقابله با کلیک‌های فیک گوگل ادز دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

سؤالات متداول
شما چه راهکارهایی برای جلوگیری و مقابله با کلیک‌های فیک در کمپین‌های گوگل ادز دارید؟
جلوگیری از کلیک های فیک به دلیل پیچیدگی قوانین گوگل ادز فرآیندی تخصصی بوده و  به همین علت پیشنهاد می‌کنیم که این کار را به کارشناسان متخصص گوگل ادز بسپارید.
کلیک‌های فیک چه تأثیری بر روی بودجه و نتایج کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز ما دارند؟
کلیک های فیک باعث هدر رفت بودجه تبلیغاتی شما شده و شما را از گرفتن نتیجه مطلوب در تبلیغات گوگل ادز دور خواهد کرد.
کلیک فیک در گوگل ادز را چگونه می‌توان تشخیص داد؟
در بخش کمپین های گوگل ادز قسمتی وجود دارد که میتوان تعداد کلیک های فیک را تشخیص داد

4 پاسخ

  1. من یه ذره درباره استفاده از کلیک فیک مرددم نمی دونم ریسکش رو قبول کنم یا نه آخه بدبختی از هرکسی هم یه حرف می شنوم یه سریا می گن چیزی نمیشه مشکلی پیش نمیاد اونقدر خطرناک نیست یه سریا می گن گوگل بد روشون حساسه بهتره طرفشون نری حالا می خوام بدونم که اصلا چه معاری برای بررسی کلیک فیک ها توسط گوگل وجود داره یعنی اگه سایت گردن کلفت تر باشه و آتوریتی بالاتری داشته باشه احتمال لو رفتن بیشتره یا اگه سایت تازه باشه؟

    1. کلیک فیک دغدغه خیلی از کسب و کارها هست و ما تمام تلاشمون رو میکنیم که کمترین میزان و نزدیک به صفر از کلیک فیک رو دریافت کنین اما متاسفانه هیچ روش صددرصدی برای جلوگیری و به صفر رسوندن کلیک های فیک نیست واین موضوع ربطی به سایت های بزرگ یا تازه کار نداره و برای هر سایتی ممکنه اتفاق بیوفته.

  2. احتمال لو رفتن کلیک فیک تو سایت هایی که آتوریتی شون بالاتره بیشتره یا تو سایتای ی که آتوریتی پایین تری دارن؟ بعد در صورت لو رفتن کلیک فیک گوگل ادز چه جریمه ای در نظر گرفته شده؟ من دودلم که کلیک فیک بخریم یا نه

    1. اطلاعاتی در رابطه با خریدن کلیک فیک نداریم متاسفانه
      اما باید خدمتتون عرض کنم که بادریافت کلیک فیک متاسفانه بودجه ی تبلیغاتتون سریع تموم میشه و دیگه نمایشی نخواهید گرفت البته کلیک های فیک توسط گوگل شناسایی میشن و هزینه ای که بابت اونا از حسابتون کسر شده برگردونده میشه در صورتی که گوگل نتونه تشخیص بده متاسفانه بودجه تون هدر رفته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *