انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز کدام است؟

انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز کدام است؟

انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز
خلاصه

آشنایی با انواع کلمات کلیدی گوگل ادز مهم‌ترین فاکتور در طراحی کمپین‌های تبلیغاتی گوگل است. زمانی که لیست کلمات کلیدی را در سرویس گوگل ادز تعریف می‌کنید، می‌توانید حالت‌های مختلفی را برای نمایش تبلیغات

ویدئوی آموزشی
فهرست مطالب

 آشنایی با انواع کلمات کلیدی گوگل ادز مهم‌ترین فاکتور در طراحی کمپین‌های تبلیغاتی گوگل است. زمانی که لیست کلمات کلیدی را در سرویس گوگل ادز تعریف می‌کنید، می‌توانید حالت‌های مختلفی را برای نمایش تبلیغات در نظر بگیرید. نمایش در صورت تطابق کامل کلمه کلیدی، انطباق عبارت گسترده، حالت انطباق گسترده و PHRASE MATCH TYPE حالت‌های مختلف تبلیغات در صفحه اول گوگل هستند. در ادامه به معرفی این حالت‌ها می‌پردازیم و سپس مزایا و معایب هرکدام را بررسی می‌کنیم.

چرا انتخاب کلمات کلیدی برای گوگل ادوردز اهمیت دارد؟

قبل از اینکه به سراغ انواع کلمات کلیدی گوگل ادز برویم، بهتر است کمی با سازوکار سرویس گوگل ادز و نحوه تبلیغات آن آشنا شویم. سرویس تبلیغات صفحه اول گوگل که یکی از انواع کمپین گوگل ادز بوده بر اساس تطابق جستجوی کاربران با فهرست کلمات کلیدی هدف کار می‌کند. زمانی که عبارتی مثل «دوره دیجیتال مارکتینگ» را جستجو می‌کنید، اگر کسب و کاری با این عبارت (یا عبارت‌های مشابه) تبلیغ گوگل ادز رفته باشد، شما در همان صفحه اول با تبلیغات این کسب و کار روبرو شده و ممکن است روی آن کلیک کنید.

در واقع این سایت آگاه بوده که اگر کاربری قصد یادگیری دیجیتال مارکتینگ را داشته باشد، احتمالاً چنین عبارتی را جستجو می‌کند. در نتیجه از گوگل خواسته که در صورت جستجو شدن چنین عبارتی، تبلیغات سایت را نمایش دهد. این نمونه صحیحی در استفاده از کلمات کلیدی مناسب است.

اما در برخی از مواقع هم کسب‌ و کارها سراغ کلمات و تنظیمات اشتباه می‌رود. برای مثال فرض کنید همین سایت از گوگل می‌خواست تا تبلیغاتش را با سرچ شدن کلمات «مارکتینگ» یا «دیجیتال» نمایش دهد. در این صورت اگر کسی سرچ می‌کرد «ساعت دیجیتال چیست؟»، باز این تبلیغات برایش نمایش داده می‌شد؛ یا با سرچ شدن عبارت «مارکتینگ چیست؟» هم باز همین تبلیغ به نمایش در می‌آمد.

به همین خاطر آشنایی با انواع کلمات کلیدی گوگل ادز و نحوه انتخاب این عبارات اهمیت ویژه‌ای دارد. سرویس تبلیغات در صفحه اول گوگل بهترین روش برای هدف‌گیری مشتریان بالقوه است؛ اما اگر در کمپین‌های تبلیغاتی گوگل از کلمات کلیدی مناسب استفاده نشود یا تنظیمات انجام شده، مناسب نباشد، فقط باعث دور ریخته شدن پول کسب و کارها می‌شود.

کلمات کلیدی در گوگل ادز

انواع کلمات کلیدی گوگل ادز

اهمیت انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز یا همان (match type) در تبلیغات گوگل، زمانی مشخص می‌شود که استراتژی تبلیغاتی خود را تعیین می‌کنید. در مثالی که بالاتر زدیم، اهمیت تنظیمات کلمات کلیدی و انتخاب آن‌ها را شرح دادیم. در ادامه به بررسی ۴ حالت متفاوتی می‌پردازیم که در تبلیغات گوگل ادز قابل استفاده هستند.

یک: انطباق عبارات گسترده (Broad match keywords)

در حالت پیش‌فرض، تنظیمات مربوط به تبلیغ  هر کلمات کلیدی روی گزینه «Broad match» قرار دارد. در این حالت گوگل هر جستجویی که با کلمه کلیدی مشخص شده مرتبط باشد را هدف‌گیری می‌کند؛ سپس تبلیغات شما را در صفحه اول گوگل به نمایش در می‌آورد. این گزینه در مواقعی که بخواهید گروه بزرگی از مخاطبان را پوشش دهید، کاربرد دارد. در مثال زیر نحوه عملکرد تنظیمات انطباق گسترده کلمات کلیدی را مشاهده می‌کنید:

فرض کنیم هدفمان تبلیغ روی کلمه کلیدی «تعمیر یخچال» است. در این صورت اگر تنظیمات گوگل ادوردز را روی حالت Broad Match قرار دهید، هر جستجویی که شامل کلمات «تعمیر» یا «یخچال» باشد، توسط گوگل هدف‌گیری می‌شود. در نتیجه ممکن است کاربران با جستجوی عبارتی مثل «تعمیر ماشین لباس‌شویی» یا حتی «تعمیر ماشین پراید» هم به تبلیغ شما برسند! این مشکل با کلمه یخچال هم رخ می‌دهد.

وقتی از تنظیمات Broad Match استفاده می‌کنید، دایره بزرگ‌تری از کاربران را هدف قرار می‌دهید؛ اما میزان کلیک‌هایی که دریافت می‌کنید بسیار کمتر از تعداد نمایش‌های تبلیغ است؛ زیرا بسیاری از جستجوها هیچ ارتباطی با خدمات شما ندارد.

در سناریوی بدتر، این تنظیمات باعث گرفتن کلیک‌های غیرمرتبط و هدر رفتن بودجه تبلیغات می‌شود. به همین خاطر از بین انواع کلمات کلیدی گوگل ادز، این مورد کمترین کاربرد را دارد.

منظور از Negative keywords در گوگل ادز چیست و چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که می‌توانید در گوگل ادز کلمات کلیدی دلخواه برای نمایش تبلیغات را انتخاب کنید، می‌توانید لیستی از کلمات هم داشته باشید که اگر در عبارات جستجو شده‌ی کاربران بود، تبلیغ شما به نمایش در نیاید. به این فهرست، اصطلاحاً لیست کلمات کلیدی منفی یا Negative keywords می‌گویند. این عبارت‌های منفی را با مرور بخش search terms می‌توانید پیدا کنید.

زمانی که انتخاب کلمات کلیدی برای گوگل ادوردز را با تنظیمات انطباق گسترده انجام می‌دهید، برای فیلتر کردن کلمات نامرتبط می‌توانید از لیست کلمات کلیدی منفی کمک بگیرید.

دو: انطباق کلمات مطابق (PHRASE MATCH TYPE)

 اگر می‌خواهید نسبت به حالت قبل کنترل بیشتری روی کمپین خود داشته باشید، می‌توانید به سراغ انطباق PHRASE MATCH TYPE بروید. در این تنظیمات می‌توانید عبارت دقیق‌تری را به‌عنوان کلمه کلیدی مشخص کنید. برای مثال «تعمیرات یخچال» را در نظر بگیرید. حال اگر در عبارت‌های جستجویی کاربران کلمه کلیدی «تعمیرات یخچال» به‌صورت مشخص یا در کنار کلمات دیگری قرار بگیرد، گوگل تبلیغ شما را نشان می‌دهد.

برای مثال اگر کاربر سرچ کند «بهترین تعمیرات یخچال در تهران» یا «هزینه تعمیرات یخچال»، تبلیغ شما به نمایش در می‌آید. استفاده از روش PHRASE MATCH TYPE باعث جذب بیشتر مشتریان و مخاطبان هدف می‌شود. به همین خاطر بیشتر از دیگر انواع کلمات کلیدی گوگل ادز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سه: انطباق دقیق کلمات کلیدی (EXACT MATCH)

اگر برای برگزاری کمپین تبلیغاتی نیازمند سختگیرانه‌ترین حالت انتخاب کلمات کلیدی باشید، باید از گزینه EXACT MATCH استفاده کنید. در این حالت تبلیغات گوگل فقط زمانی به نمایش در می‌آید که کاربر دقیقاً کلمه کلیدی هدف را جستجو کند.

کاربرد انطباق دقیق کلمات کلیدی در مواقعی است که شناخت کاملی از مخاطبین و ورودی‌های سایت داشته باشید؛ در نتیجه بخواهید از یک هدف‌گیری دقیق استفاده کنید و هزینه کمتری برای تبلیغات بپردازید.

انطباق کلمات کلیدی در گوگل ادز

آشنایی با بخش‌های مرتبط با کلمات کلیدی در overview گوگل ادوردز

اگر بخواهید انتخاب کلمات کلیدی برای گوگل ادوردز را به بهترین شکل انجام دهید، باید با زیر و بم سرویس گوگل ادوردز آشنا باشید. در ادامه به معرفی بخش‌هایی می‌پردازیم که به‌ طور مستقیم برای انتخاب کلمات کلیدی هدف و انجام تنظیمات نمایش تبلیغات کاربرد دارند:

۱. بخش Keywords

در بخش Keyword می‌توانید کلمات کلیدی جدیدی را برای کمپین تبلیغاتی خود مشخص کنید. همچنین می‌توانید فهرست کلمات کلیدی تعیین شده را مشاهده نمایید. برای افزودن کلمات جدید کافی است روی علامت به‌علاوه (+) کلیک کنید.

۲. بخش Match Types

ستون Match Types مربوط به تنظیمات انجام شده برای انواع کلمات کلیدی گوگل ادز است. در ادامه درباره این بخش توضیحات کامل‌تری را ارائه می‌کنیم.

۳. بخش Campaign

یکی از قابلیت‌های سرویس گوگل ادز امکان طراحی چند کمپین به‌صورت هم‌زمان است. در بخش Search Keyword از ستون Campaign می‌توانید ببینید هر کلمه کلیدی در چه کمپین یا گروهی قرار دارد.  

۴. بخش Status

وقتی تبلیغات گوگل ادز را راه‌اندازی می‌کنید، باید منتظر بمانید تا بازخورد کاربران و نتایج تبلیغ مشخص شود. اگر بخواهید در یک نگاه وضعیت هر کلمه کلیدی را رصد کنید، می‌توانید به بخش استاتوس بروید. در این بخش جلوی هر کلمه کلیدی یکی از عبارت‌های زیر نمایش داده می‌شود که مفهوم مشخصی دارد:

  • Eligible: به معنای وضعیت نرمال یا همان نمایش کلمه کلیدی در تبلیغات است.
  • Eligible (limited): اگر تعداد نمایش‌های تبلیغ محدود باشد، این عبارت جلوی کلمه کلیدی نوشته می‌شود.
  • Not eligible: به این معناست که با کلمه کلیدی فوق هیچ تبلیغی نمایش داده نشده است.
  • Paused: مشخص‌کننده توقف تبلیغ است. توقف تبلیغ دلایل مختلفی دارد که باید بررسی شود.
  • Low search: اگر میزان سرچ کاربران خیلی پایین باشد، این عبارت نمایش داده می‌شود.
  • Pending: وضعیت Pending مخصوص مواقعی است که گوگل تبلیغات کلمه کلیدی را به حالت تعلیق در آورده است. این حالت به دلایل مختلفی رخ می‌دهد و نیاز به پیگیری دقیق‌تر دارد.

۵. بخش Max CPC

در این بخش عددی که برای نمایش هر تبلیغ به گوگل پیشنهاد می‌دهید قابل مشاهده است. اگر این عدد کمتر از مقدار مدنظر گوگل باشد، استاتوس گوگل به «Eligible (Limited) Below first page bid ($0.37» تغییر می‌کند. 

۶. بخش Final URL

منظور از Final URL، همان صفحه لندینگ یا فرودی است که قصد دارید کاربر را به آن هدایت کنید. به عبارت دیگر، شما در این بخش لینک صفحه هدف‌تان را وارد خواهید کرد. سپس کاربر با کلیک روی URL تبلیغ، به این صفحه هدایت می‌شود.

۷. بخش Clicks

اگر می‌خواهید بدانید که تعداد کلیک‌ها روی هر کلمه کلیدی در یک بازه زمانی مشخص چقدر بوده، می‌توانید به بخش Clicks مراجعه کنید.

۸. بخش Impr

تعداد بارهایی که تبلیغ شما با هر کلمه کلیدی در صفحه اول گوگل به نمایش در می‌آید، در بخش Impr قابل مشاهده است.

۹. بخش CTR

منظور از CTR، نسبت کلیک به نمایش تبلیغ است. در واقع با مراجعه به این بخش متوجه می‌شوید که چه تعداد از کاربران با نمایش تبلیغ روی آن کلیک کرده‌‌ و وارد سایت شما شده‌اند.

۱۰. Avg. CPC

اگر می‌خواهید میانگین هزینه‌ای که به ازای هر کلیک پرداخت می‌کنید را ببینید، این بخش برای شماست.

۱۱. بخش Cost

برای اینکه بهتر بودجه تبلیغات خود را مدیریت کنید، می‌توانید از بخش Cost کمک بگیرید. در این بخش مشخص شده که هر کلمه کلیدی چه میزان از شارژ اکانت گوگل ادوردز را مصرف کرده است. در بخش Cost می‌توانید میزان این هزینه را در بازه‌های زمانی مختلف مشاهده کنید.

آموزش تهیه لیست کلمات کلیدی برای گوگل ادز

حال که شناخت کاملی از انواع کلمات کلیدی گوگل ادز دارید، می‌توانید راحت‌تر فهرست کلمات کلیدی هدف را آماده کنید. انتخاب این عبارت‌ها نقش مهمی در بهینه‌سازی تبلیغات و افزایش نرخ تبدیل سایت‌تان دارد. به همین خاطر تا جای ممکن روی آن وقت بگذارید و اگر در انتخاب‌های خود شک دارید، از کارشناسان سئو یا گوگل ادز کمک بگیرید.

برای شناسایی کلمات کلیدی گوگل ادز ابزارهای مختلفی وجود دارد. برخی از آن‌ها رایگان هستند و برای استفاده از برخی نیز باید اشتراک پولی تهیه کنید. در ادامه فهرستی از ابزارهای رایگان را آماده کرده‌ایم:

  • ابزار Keyword planner
  • ابزار  UBERSUGGEST
  • ابزار  KWFINDER
  • ابزار  SEMRUSH
  • ابزار  KEYWORD TOOL
  • ابزار  ALEXA PRO

در کنار این موارد، ابزارهای دیگری هم هستند که یا نیاز به تهیه اشتراک دارند یا اینکه زبان فارسی را پشتیبانی نمی‌کنند:

  • ابزار  MOZ KEYWORD SUGGESTION
  • ابزار  AHREF KEYWORD EXPLORER
  • ابزار  LONGTAIL PRO
  • ابزار MAJESTIC

استفاده از گوگل کیورد پلنر (Keyword planner) برای شناسایی کلمات کلیدی

در کنار ابزارهای رایگان و پولی موجود، خود سرویس گوگل ادوردز هم خدماتی را برای انتخاب کلمات کلیدی گوگل ادز دارد. احتمالاً اسم کیورد پلنر را شنیده باشید. با استفاده از این ابزار گوگل می‌توانید فهرستی از کلمات کلیدی دلخواه‌تان را برای تبلیغات پیدا کنید. نحوه کار با کیورد پلنر به شرح زیر است:

در قدم اول از صفحه صفحه overview روی گزینه tools and setting کلیک کنید. این گزینه در بالای صفحه و سمت راست قرار دارد. حال می‌توانید گزینه keyword planner را مشاهده کنید.

کیورد پلنر

پس از ورود به کیورد پلنر، در صفحه اول باید کسب و کار خود را با یک کلمه دقیق توصیه کنید. این کلمه باید یک عبارت کلی باشد. سپس آدرس سایت را در کادر نمایش داده شده وارد کرده و روی گزینه Get Result بزنید.

پیدا کردن کلمات در کیورد پلنر

آخرین قدم، گزینش کلمات مرتبط از لیست ارائه شده در کیورد پلنر است. این کار را با وسواس کامل انجام دهید تا در ادامه به مشکل نخورید. همچنین می‌توانید مجدد به صفحه قبلی برگردید و کلمه دیگری را وارد کنید تا به فهرست جدیدی از کلمات کلیدی برسید.

 

راه‌های دیگر برای انتخاب کلمات کلیدی گوگل ادز

در کنار ابزارها، راه‌های دیگری هم برای انتخاب کلمات کلیدی گوگل ادوردز وجود دارد. برای مثال می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کلمات کلیدی LSI گوگل و جستجوهای مرتبط گوگل راهنمای خوبی برای انتخاب کلمات کلیدی Google ads هستند.
  • به‌صورت تجربی هم می‌توان عبارت‌های خوبی برای تبلیغات در گوگل در نظر گرفت. فرض کنید یکی از کاربرهایی هستید که نیاز به خدمات شما دارد. حال ببینید با چه عبارت‌هایی قصد دسترسی به این خدمات را خواهید داشت.
  • راهکار دیگر استفاده از استراتژی A/B تست و امتحان کردن عبارت‌های مختلف است. برای مثال ابتدا با چند کلمه کلیدی محدود کمپین خود را شروع کنید. سپس از بخش search terms ببینید کاربران از چه عبارت‌های دیگری استفاده کرده‌اند. حال از همین عبارت‌ها ایده بگیرید.

سخن آخر

آشنایی با انواع کلمات کلیدی گوگل ادز اهمیت زیادی برای برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی دارد. فهرست کلماتی که برای تبلیغات در صفحه اول گوگل مشخص می‌کنید، همان عبارت‌هایی است که کاربران باید از طریق آن‌ها به سایت شما برسند. در نتیجه اگر به درستی گزینش آن‌ها را انجام ندهید، نمی‌توانید کمپین موفقی را تجربه کنید. اگر در انتخاب کلمات کلیدی برای گوگل ادوردز نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید از کارشناسان ادزینو کمک بخواهید.

سؤالات متداول
1. از چه سبک عبارت‌هایی باید در تبلیغات گوگل ادز استفاده کرد؟
عبارت‌هایی که برای تبلیغات گوگل ادز انتخاب می‌کنید، نقش مهمی در موفقیت یا عدم موفقیت‌ کمپین‌های تبلیغاتی دارند. پس از کلمات کلیدی کلی استفاده نکنید. استفاده از کلمات کلی شاید باعث افزایش نمایش تبلیغات شود، اما میزان ورودی سایت را کاهش می‌دهد. به جای این عبارات کلی، به سراغ کلمات کلیدی لانگ تیل و هدفمندتر بروید.
2. نقش کلمات کلیدی منفی در تبلیغات گوگل ادز چیست؟
اگر بخواهید بخشی از جستجوی کاربران را فیلتر کنید و آن‌ها را از مخاطبین هدف خود کنار بگذارید، می‌توانید از Negative keywords یا همان کلمات کلیدی منفی استفاده کنید. برای مثال اگر خدمات تعمیرات یخچال را فقط در تهران انجام می‌دهید، لیستی از شهرهای ایران را در بخش Negative keywords تعریف کنید. به این شکل تبلیغات شما برای کاربرانی که عبارت‌هایی مثل «تعمیرات یخچال در اصفهان» را سرچ می‌کنند، نمایش داده نمی‌شود.
3. از بین انواع کلمات کلیدی گوگل ادز کدام یک گزینه بهتری است؟
به طور کلی نمی‌توان گفت از بین تنظیمات موجود کدام یک عملکرد بهتری دارد؛ زیرا این انتخاب با توجه به استراتژی شما و اهدافی که دنبال می‌کنید، متفاوت است. با این حال کسب و کارها از تنظیمات انطباق گسترده اصلاح شده و انطباق کلمات مطابق بیشتر استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *