تفاوت سئو و گوگل ادز چیست؟ بررسی مزایا و معایب هرکدام

تفاوت سئو و گوگل ادز چیست؟ بررسی مزایا و معایب هرکدام

سئو یا گوگل ادز
خلاصه

سئو و گوگل ادز از بازوهای اصلی دیجیتال مارکتینگ هستند و باید در کنار هم استفاده شوند. مهم‌ترین تفاوت سئو و گوگل ادز به مسئله زمان برمی‌گردد. در ادامه به تفاوت‌های این دو می‌پردازیم.

ویدئوی آموزشی

فهرست مطالب

اگر به افزایش ترافیک سایت فکر می‌کنید، باید سراغ سئو یا گوگل ادز بروید. سئو (SEO) به معنای بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، مثل گوگل است. با استفاده از سئو می‌توانید ترافیک ارگانیک سایت را افزایش دهید؛ اما مشکل سئو زمان‌بر بودن آن است. به طور معمولاً اجرای استراتژی‌های سئویی حداقل ۳ تا ۶ ماه زمان می‌برند. به همین خاطر اگر به دنبال کسب نتایج در کوتاه‌مدت هستید، باید سراغ تبلیغ گوگل ادز بروید. تفاوت سئو و گوگل ادز، پولی بودن دومی است. در گوگل ادز برای جذب ترافیک و قرار گرفتن در صفحه نتایج، باید مبلغی را به گوگل پرداخت کنید.

در حقیقت سئو و گوگل ادز هرکدام مزایا و معایب خودشان را دارند. توصیه کارشناسان دیجیتال مارکتینگ معمولاً استفاده از هر دوی این‌ها است. البته هر کسب و کار باید شرایط و لیست اهدافش را در نظر بگیرد و سپس سراغ استفاده از سئو یا گوگل ادوردز برود. اگر نمی‌دانید برای شما سئو بهتر است یا گوگل ادز، ادامه این مقاله را از دست ندهید.

سئو یا گوگل ادز؟ کدام بهتر است؟

برای مقایسه سئو و گوگل ادز باید ابتدا تعریف دقیقی از هرکدام داشته باشیم؛ سپس براساس فاکتورهایی مثل هزینه، نرخ بازگشت سرمایه، زمان مورد نیاز برای رسیدن به نتیجه مطلوب و… آن‌ها را مقایسه کنیم. در جدول زیر می‌توانید خلاصه‌ای از تفاوت‌های سئو و گوگل ادز را مشاهده کنید. در ادامه نیز به‌صورت جزئی‌تر به سوال سئو یا گوگل ادز پاسخ می‌دهیم.

 

ویژگی

سئو (SEO)

گوگل ادز (Google ads)

نوع ترافیک جذب شده

رایگان و ارگانیک

جذب ترافیک پولی با تبلیغات

مدت زمان رسیدن به نتیجه مطلوب

مناسب برای استراتژی‌های بلندمدت

مناسب برای استراتژی‌های کوتاه‌مدت مثل فروش سریع

هزینه

پرداخت هزینه برای تولید محتوا و بهینه‌سازی سایت

پرداخت هزینه به ازای هر کلیک روی تبلیغات سایت

هدف‌گیری مخاطبان

دست‌یابی به مخاطب هدف با تولید محتوای کاربرپسند

هدف‌گیری مخاطب با الگوریتم‌های هوشمند گوگل ادز براساس سن، جنسیت، لوکیشن و…

پایداری نتایج

پایداری در بلندمدت

موقتی – نیاز به بودجه مستمر برای ادامه

نرخ بازگشت سرمایه

نرخ بازگشت سرمایه پایین؛ اما پایدار

نرخ بازگشت سرمایه بالا؛ اما ناپایدار و موقتی

پوشش‌دهی موتورهای جستجو

مناسب برای همه موتورهای جستجو مثل گوگل، یاندکس، بینگ و…

فقط مختص گوگل

سئو چیست؟ سئو به زبان ساده + بررسی مزایا و معایب

ساده‌ترین تعریف ممکن از سئو سایت را می‌توانید از سایت متمم بخوانید:

کلمه‌ی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است که می‌توان آن را به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو ترجمه کرد. البته خود سئو هم در فارسی بسیار رایج شده و حتی گاهی ترکیب‌های اضافی و توصیفی و عبارات فعلی (مانند بهبود سئو، سئو کردن، سئو سازی) را نیز با آن می‌سازند و به‌کار می‌برند.

هدف روش‌های سئو این است که هنگام جستجوی کاربران در گوگل و سایر موتورهای جستجو، این موتورها رتبه‌ی بهتری را به مقاله‌ها و محتوای یک سایت اختصاص دهند.

 

سئو

 

سئوکارها یک ضرب‌المثل معروفی دارند که می‌گویند: «اگه خواستی جنازه‌ای رو مخفی کنی؛ بندازش صفحه ۲ گوگل.» چرا؟ چون کاربران به‌ندرت سراغ صفحه دوم گوگل می‌روند. اغلب کاربران وقتی عبارتی را سرچ می‌کنند، معمولاً به کلیک کردن روی ۳ یا نهایتاً ۴ لینک اول گوگل اکتفا می‌کنند. به همین خاطر رقابت اصلی وب‌سایت‌ها برای رسیدن به لینک‌های بالایی گوگل است.

مزیت اصلی سئو جذب ترافیک ارگانیک و رایگان است. البته منظورمان از رایگان بودن، این نیست که سئو هیچ هزینه‌ای ندارد. شما برای بهینه‌سازی سایت و تولید محتوا باید با متخصصین سئو و تولیدکننده‌های محتوا همکاری کنید. همچنین لازم است برای خرید بک لینک و رپورتاژ هم هزینه بپردازید؛ اما این هزینه‌ها صرف خدماتی می‌شود که مرتبط با وب‌سایت شما است. در جلوتر بیشتر درباره مزایا و معایب سئو صحبت می‌کنیم.

اصول اصلی سئو برای رسیدن به رتبه‌های بالای گوگل چیست؟

در سئو تخصصی سایت برای رسیدن به رتبه‌های بالای گوگل باید روی چند اصل مهم تمرکز داشته باشید:

  1. مخاطب هدف کسب و کار را بشناسید.
  2. به تحقیق کلمه کلیدی اهمیت دهید.
  3. استراتژی دقیقی برای تولید محتوا داشته باشید.
  4. برای مخاطب هدف محتوای ارزشمند (متناسب با الگوریتم helpful content گوگل) تولید کنید.
  5. برای لینک‌سازی داخلی وب‌سایت استراتژی مشخصی بچینید.
  6. از استراتژی‌ها و تکنیک‌های سئویی برای بهینه‌سازی سایت کمک بگیرید.

البته سئو ریزه‌کاری‌ها و جزئیات زیادی دارد. مسلماً در این مقاله قرار نیست درباره همه جوانب سئو صحبت کنیم؛ هدف ما صرفاً آشنایی با این مفهوم و مقایسه سئو و گوگل ادز است.

 

بیشتر بخوانید : چگونه سئو یک سایت را بالا ببریم؟

 

مزایای سئو سایت چیست؟

از مهم‌ترین مزایای سئو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. رایگان بودن سئو

سئو بدون دریافت هزینه مستقیم انجام می‌شود و موفقیت در آن به زمان و تمرکزی که روی بالا بردن رتبه سایت در کلمات کلیدی صرف می‌کنید بستگی دارد.

۲. افزایش نرخ تبدیل

برای محاسبه نرخ تبدیل باید تعداد افرادی که خرید می‌کنند را به تعداد افرادی که وارد سایت می‌شوند تقسیم کنید. از آنجایی که سئو کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما را بهبود می‌بخشد، به طور قابل توجهی نرخ تبدیل را افزایش می‌دهد.

۳. سازگاری با تمام دستگاه‌ها

در صورتی که سایت شما از نظر سئو بهینه‌سازی شده باشد، هم در انواع سیستم عامل‌ها و هم در موبایل سازگاری بالایی دارد و می‌تواند رضایت کاربران را به همراه داشته باشد.

۴. گسترش کسب و کار

سئو با تمام روش‌های بازاریابی و تبلیغات و حتی گوگل ادز سازگاری دارد و به طور قابل توجهی با افزایش بازدید،‌ باعث بهبود برندینگ می‌شود.

معایب سئو سایت چیست؟

از مهم‌ترین معایب سئو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱.زمان بر بودن سئو

 سئو فرآیندی زمان‌بر است. معمولاً کارشناسان سئو معتقدند برای رسیدن به حداقل نتایج در سئو باید ۳ تا ۶ ماه زمان صرف کنید.

۲. رقابت تنگاتنگ

در سئو شما همواره با سایت‌های رقیب کسب و کار خود رقابت دارید؛ چرا که آنها نیز از سئو بهره می‌برند و روی سایت خود کار می‌کنند. بنابراین ممکن است جایگاه سایت شما افتان و خیزان داشته و همیشه اول نباشید. همچنین بارها لازم است مشکلات فنی سئو سایت خود را برطرف کنید تا دچار افت جایگاه نشوید.

۳. الگوریتم متغیر

 سئو این‌طور نیست که شما آن را یاد بگیرید و همواره با رعایت یک سری نکات بتوانید سایت خود را بهینه نگه دارید. به منظور بهره‌مندی از سئو لازم است در این زمینه تخصص داشته باشید و با تغییر الگوریتم‌های گوگل سازگاری شوید.

تبلیغات گوگل ادز چیست؟ بررسی مزایا و نحوه عملکرد آن

گوگل ادز که در گذشته با نام گوگل ادوردز شناخته می‌شد پلتفرم تبلیغات آنلاین شرکت گوگل است که برای افزایش بازدید سایت‌ها در این موتور جستجو به کار می‌رود. در واقع گوگل ادز یک پلتفرم تبلیغاتی است که باعث می‌شود سایت شما در ازای پرداخت هزینه خاصی، بازدید کسب کند.

 

تبلیغات گوگل ادز

 

در سئوی سایت باید یک مسیر ۳ تا ۶ ماهه را طی می‌کردید تا شاید به صفحه اول نتایج گوگل برسید؛ اما در گوگل ادز می‌توانید با پرداخت هزینه تبلیغات، بلافاصله (کمتر از ۲۴ ساعت) در صفحه نتایج گوگل قرار بگیرید. این مهم‌ترین مزیت تبلیغات گوگل ادز است.

گوگل ادز انواع مختلفی از کمپین‌های تبلیغاتی را ارائه می‌کند که در مقاله انواع کمپین گوگل ادز آن ها را معرفی کردیم. معروف‌ترین مورد آن تبلیغ در صفحه اول گوگل است. در این سبک از تبلیغات شما فهرستی از کلمات کلیدی هدفمند را به گوگل ادز می‌دهید و یک کمپین تبلیغاتی می‌سازید. سپس وقتی کاربران این عبارت‌ها (یا عبارت‌هایی نزدیک به آن‌ها) را جستجو می‌کنند، اغلب لینک سایت شما هم در بین ۴ لینک اول گوگل نمایش داده می‌شود.

 

 

نکته مهم اینکه نمایش لینک تبلیغ در صفحه نتایج هیچ هزینه‌ای برای شما ندارد؛ در تبلیغات گوگل ادز فقط زمانی باید هزینه بپردازید که کاربران روی لینک تبلیغ کلیک کنند. در حقیقت این هزینه تبلیغات گوگل به ازای دریافت کلیک است. به همین خاطر تبلیغات گوگل ادز را در دسته تبلیغات کلیکی (CPC) هم قرار می‌دهند.

درباره هزینه تبلیغات در گوگل ادز هم باید اشاره کنیم که این هزینه به‌صورت مزایده‌ای محاسبه می‌شود. مثلاً رقابت سر عبارت «تبلیغات گوگل ادز» همیشه بالا است. شرکت‌هایی که در زمینه تبلیغات گوگل کار می‌کنند، معمولاً روی این عبارت تبلیغ می‌روند. در نتیجه اگر کسب و کار جدیدی بخواهد روی این عبارت تبلیغ برود، باید نسبت به دیگر رقبا هزینه بیشتری بپردازد.

 

 

مزیت اصلی گوگل ادز این است که برای بهینه‌سازی لازم نیست مدت زیادی صبر کنید و با پرداخت هزینه می‌توانید در همان ابتدا به نتیجه دلخواه خود برسید. البته فکر نکنید با گوگل ادز در هر صورت می‌توانید افزایش فروش اینترنتی را تجربه کنید؛ در این روش نیز شما به بهینه‌سازی، آنالیز رقبا، انتشار آگهی‌های استاندارد، استراتژی تبلیغاتی و… احتیاج دارید. اگر بین انتخاب سئو یا گوگل ادوردز تردید دارید لطفا تا انتها با ما همراه شوید.

مزایای گوگل ادز چیست؟

در سمت دیگر انتخاب سئو یا گوگل ادز، لازم است مزایای گوگل ادز را نیز بررسی کنید تا بتوانید برداشت جامع‌تری داشته باشید.

۱. سرعت بالا در اجرا

گوگل کار بازاریابی و فروش را برای خودش و شما آسان کرده است؛ به این صورت که شما با دادن پول به گوگل می‌‌توانید به صورت تضمینی مشتری داشته باشید و  ترافیک سایت خود را افزایش دهید. بنابراین گوگل ادز بسیار سریع‌تر است و در همان شروع کمپین شما را به خواسته‌تان می‌رساند.

۲. هدف‌گیری دقیق مخاطبان

گوگل ادز امکان هدف‌گیری دقیق مخاطبان را دارد. در این پلتفرم می‌توانید مخاطبان را براساس سن، جنسیت، لوکیشن، جستجوهای قبلی و… هدف‌گیری کنید. این ویژگی شانس دریافت کلیک را در تبلیغات گوگل ادز بالاتر می‌برد.

۳. تنوع در تبلیغات

 شما می‌توانید برای ارائه تبلیغات خود در قالب‌های مختلف گوگل ادز آگهی ایجاد کنید و از روشی استفاده کنید که بیشترین تاثیرگذاری را برای شما دارد.

۴. پایبندی به بودجه تعیین شده

 اگرچه گوگل ادز هزینه بر است اما از بودجه‌ای که شما تعیین کرده‌اید پا را فراتر نمی‌گذارد. شما یک میزان خاصی از پول را در حساب گوگل ادز شارژ می‌کنید و پس از به اتمام رسیدن آن، تبلیغات متوقف می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با مزایای این سبک از تبلیغات به شما توصیه می کنیم به مقاله مزایای تبلیغات گوگل ادز سر بزنید.

معایب گوگل ادز چیست؟

مهم‌ترین معایب گوگل ادز عبارتند از:

۱. هزینه‌بر بودن تبلیغات گوگل ادز

با توجه به افزایش قیمت دلار در ایران و لزوم پرداخت دلار، لیر یا درهم، ممکن است هزینه گوگل ادز برای شما بالا باشد. به همین دلیل بسیاری از صاحبان کسب و کار صرفاً به دلیل هزینه‌بر بودن از گوگل ادز استفاده نمی‌کنند؛ توجه داشته باشید که گوگل ادز می‌تواند هزینه صرف شده را تا چندین برابر جبران کند.

۲. اشاره به تبلیغاتی بودن

گوگل ادز برای احترام به کاربران در هنگام پخش آگهی یا نتایج گوگل،‌ با قید Ads به سایر افراد نشان می‌دهد که محتوای شما تبلیغاتی است. بنابراین برخی افراد ممکن است به دلیل جنبه تبلیغاتی محتوا روی آن کلیک نکنند.

۳. لزوم داشتن تخصص

در صورتی که خودتان بدون داشتن تخصص کامل برای ایجاد کمپین گوگل ادز اقدام کنید ممکن است نتیجه دلخواه را دریافت نکنید.

۴. محدودیت در ایران

ایران در فهرست تحریم‌های گوگل قرار دارد. به همین خاطر برخی از ویژگی‌های گوگل ادز در ایران قابل استفاده نیست. همچنین برای شارژ گوگل ادز و ساخت اکانت گوگل ادز هم بهتر است از پارتنرهای رسمی گوگل در ایران کمک بگیرید.

پیش از مقایسه سئو و گوگل ادز از شما دعوت می کنیم به مقاله تبلیغات گوگل برای دامنه ir هم سر بزنید.

تفاوت سئو و گوگل ادز چیست؟ کدام بهتر است؟

برای دانستن فرق سئو و گوگل ادز باید فاکتورهای متعددی را در نظر گرفت و از جنبه‌های مختلفی به داستان نگاه کرد. در ادامه مرحله به مرحله این دو مورد را با هم مقایسه می‌کنیم.

۱. هزینه سئو بیشتر است یا گوگل ادز؟

همان‌طور که گفتیم اصلی‌ترین تفاوت سئو و گوگل ادز در هزینه‌بر بودن گوگل ادز است؛ برای استفاده از تبلیغات گوگل شما باید به ازای هر کلیک یا بازدید هزینه بدهید. البته این هزینه به‌صورت مزایده‌ای محاسبه می‌شود؛ در نتیجه اگر سراغ کلمات کلیدی هدفمند و مناسب بروید، می‌توانید میزان هزینه‌های تبلیغات را تا حد خوبی کاهش دهید.

اما جذب ترافیک در سئو رایگان است. البته برای تولید محتوا، استخدام سئوکار و بهینه‌سازی سایت باید هزینه‌های مختلفی انجام دهید؛ ولی این هزینه‌ها را نباید به پای سئو نوشت. چون صرف خدماتی می‌شود که مربوط به سایت شما است و حتی اگر سئوکارتان را اخراج کنید، همچنان نتایج حاصل از سئوی سایت را می‌توانید ببینید. پس از نظر هزینه‌ای سئو به نظر دست بالا را دارد؛ اما این پایان راه مقایسه نیست. صبر کنید!

۲. مقایسه سئو و گوگل ادز در رسیدن به نتیجه دلخواه

اگرچه جذب ترافیک از سئو اصطلاحاً رایگان است؛ اما رسیدن به نتیجه دلخواه با سئو حداقل به ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد. خیلی وقت‌ها این زمان ممکن است بیشتر از ۱ تا ۲ سال هم باشد. این در حالی است که با تبلیغات گوگل ادز می‌توانید در کمتر از ۲۴ ساعت به نتایج دلخواهتان برسید!

پس اگر اهداف کوتاه‌مدتی دارید، مثلاً می‌خواهید یک کمپین مناسبتی را تبلیغ کنید؛ یا هدفتان افزایش فروش در کوتاه‌مدت است، در این صورت تبلیغات گوگل ادز را باید در اولویت قرار دهید.

البته نتایج سئو بادوام‌تر است و اگر ترافیک ارگانیک سئو را به‌صورت رایگان دریافت کنید، در نهایت می‌توانید تا مدت‌ها از آن بهره ببرید.

در حالت کلی استفاده همزمان از سئو و گوگل ادز کارآمدتر است؛ زیرا می‌توانید اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت را همزمان دنبال کنید. نکته دیگر اینکه تبلیغات گوگل ادز به شکل غیرمستقیم روی سئوی سایت هم تاثیر مثبت می‌گذارد.

۳. تکلیف موتورهای جستجوی دیگر چیست؟

توجه داشته باشید که گوگل ادز صرفاً برای تبلیغ در گوگل کاربرد دارد؛ اما سئوی وب‌سایت شامل تمامی موتورهای جستجو می‌شود. موتورهای جستجویی مثل بینگ و یاندکس هم گهگاه توسط کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگرچه تمرکز اغلب سایت‌ها به‌خصوص در ایران روی گوگل است. با این حال سئو در اینجا نیز دست بالا را دارد.

۴. برای کسب و کارهای کوچک سئو بهتر است یا گوگل ادز؟

تصمیم‌گیری برای کسب و کارهای کوچک همیشه سخت‌تر است؛ زیرا بودجه محدودتری دارند و باید محتاطانه پیش بروند. انتخاب بین سئو و گوگل ادز برای کسب و کارهای کوچک بستگی به لیست اهدافشان دارد. نتیجه استفاده از سئو، جذب ترافیک ارگانیک و پایدارتر است؛ اما گوگل ادز می‌تواند برای جذب مشتری در کوتاه‌مدت مفید باشد. پس اگر نیازمند تبلیغات برای جذب مشتری هستید، سراغ تبلیغات گوگل ادز بروید؛ ولی اگر اهداف بلندمدتی را دنبال می‌کنید، سئوی وب‌سایت را جدی‌تر بگیرید.

۵. نرخ بازگشت سرمایه (ROI) در سئو بیشتر است یا گوگل ادز؟

نرخ بازگشت سرمایه (ROI) یکی از شاخص‌های اصلی در انتخاب استراتژی‌های بازاریابی است. سئو یک استراتژی بازاریابی بلندمدت محسوب می‌شود. عمده هزینه‌های سئوی سایت مربوط به استخدام کارکنان و تولید محتوا است؛ اما دیگر نیازی نیست به ازای دریافت ترافیک هزینه‌ای به گوگل پرداخت کنید. نرخ بازگشت سرمایه در سئو شاید کمتر باشد، ولی جریان پایدارتری دارد.

در نقطه مقابل، گوگل ادز خیلی سریع شما را به نتایج دلخواه می‌رساند و نرخ بازگشت سرمایه بالایی هم دارد؛ اما روی گوگل ادز نباید به‌عنوان یک استراتژی بلندمدت حساب باز کرد. هزینه مداوم برای تبلیغات گوگل می‌تواند سودآوری کسب و کارتان را تحت تاثیر قرار دهد و منطقی نباشد.

پس برای افزایش نرخ بازگشت سرمایه در کوتاه‌مدت سراغ گوگل ادز بروید؛ اما برای بلندمدت و رسیدن به جریان درآمدی پایدار سئو را هدف بگیرید.

۶. روند جذب ترافیک

روند جذب ترافیک در تبلیغات گوگل ادز فقط تا زمانی ادامه دارد که بودجه شما مصرف نشده باشد. وقتی بودجه کمپین‌تان تمام شود، گوگل دیگر لینک صفحه شما را در صفحه اول نشان نمی‌دهد. در نقطه مقابل، وقتی با سئو به لینک‌های برتر گوگل می‌رسید، می‌توانید تا مدت‌ها از مزیت جذب ترافیک ارگانیک بهره ببرید.

نکته دیگر اینکه تبلیغات گوگل ادز معمولاً با شناسه‌ی ads در صفحه نتایج نشانه‌گذاری می‌شوند. اعتماد کاربران به تبلیغات کمتر از لینک‌های اصلی گوگل است. این مسئله نیز ممکن است روی روند جذب ترافیک از گوگل ادز تاثیر بگذارد.

۷.نقش سئو و گوگل ادز در برندسازی

هدف اصلی تبلیغات گوگل ادز معرفی سریع برند با تبلیغات گسترده است. اگر می‌خواهید مثلاً در حوزه «فروش موبایل» وارد رقابت شوید، با تبلیغات گوگل ادز می‌توانید خیلی سریع‌تر برندسازی کنید.

 در نقطه مقابل، هدف سئو ایجاد اعتماد و آگاهی نسبت به برند در درازمدت است. در سئو با تولید محتوای کاربرپسند و طراحی یک قیف فروش می‌توانید اعتماد کاربران را جلب کرده و آن‌ها را به مشتریانی وفادار تبدیل کنید.

برای کسب و کار من سئو بهتر است یا گوگل ادز؟

اگر علی رغم آگاهی از مزایا و معایب سئو  یا گوگل ادز هنوز در استفاده از آنها تردید دارید، ما به شما کمک می‌کنیم راحت‌تر آنها را مقایسه کنید. به طور کلی نتایج گوگل ادز به سرعت در صدر نتایج قرار می‌گیرد و نتایج سئو دیرتر به ثمر می‌نشیند؛ اما ماندگارتر است. بنابراین اگر می‌خواهید سرمایه‌گذاری بلندمدت داشته باشید سئو برای شما کافی است. همچنین اگر لازم است تبلیغات داشته باشید، یکی از موثرترین و قطعی‌ترین روش‌های موجود برای تبلیغات، کمپین‌های گوگل ادز است.

 پیچیدن یک نسخه برای همه درست نیست؛ اما بسیاری از کسب و کارها به‌صورت همزمان از هر دو روش استفاده می‌کنند تا از یک سو  فروش حال حاضر و مشتریان ثابت خود را افزایش دهند و از سویی دیگر ترافیک ارگانیک بیشتری داشته باشند و تا مدت‌ها به‌عنوان یک برند معتبر شناخته شوند.

اگر به راهنمای کامل‌تری نیاز دارید، از جدول زیر کمک بگیرید. در این جدول کاربردهای سئو و گوگل ادز را با توجه به هدف مقایسه کرده‌ایم:

 

هدف

کاربرد سئو

کاربرد گوگل ادز

افزایش فروش

بهبود رتبه محصولات در نتایج جستجو

کمک به فروش پایدار وب‌سایت

جذب مشتریان بالقوه در کوتاه‌مدت

افزایش ترافیک

افزایش ترافیک ارگانیک و پایدار به‌صورت رایگان

جذب ترافیک با کلمات کلیدی هدفمند در کوتاه‌مدت

کمک به جذب مخاطب هدفمند

افزایش آگاهی از برند

ایجاد اعتماد

ایجاد آگاهی نسبت به برند در بلندمدت

اجرای تبلیغات گسترده با هدف معرفی برند در کوتاه‌مدت

رقابت با دیگران

کمک به رقابت پایدار با رقبا

 

رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل در کوتاه‌مدت با پرداخت هزینه

جذب مشتریان محلی

جذب ترافیک ارگانیک با تمرکز روی کلمات کلیدی لوکیشن محور

جذب ترافیک با مشخص کردن لوکیشن و هدف‌گیری مناطق خاص

جذب ترافیک در زمان کم

کاربرد چندانی ندارد

جذب ترافیک با تبلیغات

افزایش فروش با بودجه محدود

جذب ترافیک رایگان در بلندمدت

نیاز به مدیریت بودجه در تبلیغات

فروش آنلاین

جذب مشتری در طولانی‌مدت و هزینه منطقی

جذب مشتری فوری

 

سئو سایت چقدر طول می‌کشد؟

همان‌طور که گفتیم سئو سایت زمان‌بر است و به همین دلیل است که بسیاری از کسب و کارها گوگل ادز را به‌منظور بازاریابی انتخاب می‌کنند. برای بهبود رتبه سایت لازم است روی یک سری کلمات کلیدی تمرکز کنید، الگوریتم‌های جدید را بشناسید و رضایت کاربران را به دست بیاورید. موتور جستجو گوگل دیگر مثل گذشته نیست که با یک سری تکنیک فریب بخورد و تنها زمانی به شما اعتماد می‌کند که کیفیت و بهینه‌سازی واقعی را داشته باشید.

بنابراین نمی‌توان تضمین کرد که در زمان کوتاه یا حتی چند ماه بتوانید چند کلمه کلیدی را لینک اول کنید.  معمولاً توصیه می‌شود حداقل ۴ ماه و در حالت ایده آل ۹ ماه صبر کنید و سایت خود را بهینه کنید تا بتوانید نتایج سئو را در سایت خود ببینید.

آیا می‌توان به‌صورت همزمان از سئو و گوگل ادز استفاده کرد؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که اگر از گوگل ادز استفاده می‌کنید احتیاجی به سئو ندارید یا بالعکس؛ اگر شما در انتخاب سئو یا گوگل ادز تردید دارید به حرف این افراد توجه نکنید. برای دریافت بهترین نتیجه می‌توانید از هر دو روش استفاده کنید و بازخورد مناسبی هم دریافت کنید. یکی از روش‌هایی که آژانس‌های تبلیغاتی به کار می‌برند این است که همزمان با شروع سئو سایت، کمپین‌های گوگل ادز را نیز شروع می‌کنند. سپس با بهبود رتبه سایت، به‌تدریج از میزان تبلیغات در گوگل ادز کم می‌کنند.

برای بهره‌مندی از گوگل ادوردز باید کمپین‌های خود را ارزیابی کنید و از مناسب‌ترین کمپین‌ها که بازخورد مناسبی برای شما داشته‌اند استفاده کنید. از طرفی دیگر اگر یک وب‌سایت دارید همواره باید روی سئو آن کار کنید و رتبه کلمات کلیدی مربوط به خود را ارتقا دهید. همچنین می‌توانید برای کلمات کلیدی که با تلاش زیاد نیز نتوانسته‌اید رتبه خوبی در آنها به دست بیاورید، کمپین گوگل ادز ایجاد کنید و ترافیک غیرارگانیک داشته باشید.

سخن آخر | سئو بهتر است یا گوگل ادز؟

ابعاد مختلفی را در مورد سئو و گوگل ادز بررسی کردیم که مشخص می‌شود هر دو فرایندی جداگانه دارند و نمی‌توان آنها را رقیب یکدیگر دانست. بنابراین بهتر است از این دو سرویس به‌صورت مکمل استفاده کنید و بنا به نیاز کسب و کار خود درصد تاثیر آنها روی سایت خود را کم یا زیاد کنید. توجه داشته باشید که سئو سایت یک فاکتور ضروری است و نمی‌توانید به‌صورت انتخابی با آن رفتار کنید. به‌منظور بهره‌مندی از مزایای هر دو سرویس یا شروع یک کسب  و کار آنلاین کافی است با یک آژانس تبلیغاتی معتبر همکاری کنید.

سؤالات متداول
سئو یا گوگل ادز، کدام یک برای کسب و کارهای کوچک مناسب‌تر است؟
برای کسب و کارهای کوچک، اگر هدفتان افزایش فروش در کمترین زمان ممکن باشد، تبلیغات گوگل ادز را توصیه می‌کنیم؛ اما اگر اهداف بلندمدت‌تری دارید، بهتر است بیشترین بودجه خود را صرف سئوی وب‌سایت کنید.
چگونه بفهمم برای کسب و کارم سئو بهتر است یا گوگل ادز؟
برای مقایسه کارآمدی سئو یا گوگل ادز ابتدا اهدافی که دارید را در نظر بگیرید. سپس ببینید میزان ترافیک جذب شده، نرخ تبدیل، هزینه هر کلیک و یا تبدیل و نرخ بازگشت سرمایه در کدام یک بیشتر است، بعد تصمیم بگیرید. نکته دیگر اینکه اگر می‌خواهید در کوتاه‌مدت فروش خود را افزایش دهید و یا کمپین خود را تبلیغ کنید، گوگل ادز را انتخاب نمایید.
آیا می‌توانم بهینه‌سازی وب‌سایت و تبلیغات گوگل ادز را خودم انجام دهم؟
بله. اگر در این دو زمینه تخصص لازم را دارید، می‌توانید خودتان انجامش دهید. اگر ابتدای راه هستید، برای آموزش گوگل ادز می‌توانید سری به صفحه «آموزش گوگل ادز» بزنید. همچنین می‌توانید از کارشناسان ادزینو هم مشورت بگیرید.
آیا تبلیغات گوگل تاثیری بر سئو دارد؟ برعکس آن چطور؟!
تبلیغات گوگل ادز به‌صورت مستقیم روی سئوی سایت تاثیر نمی‌گذارند. منظورمان این است که مثلاً از لینک‌های تبلیغاتی گوگل ادز نمی‌توانید به‌عنوان لینک‌دهی خارجی استفاده کنید. ربات‌های گوگل اعتباری برای این نوع لینک‌ها قائل نیستند. اما استفاده از تبلیغات گوگل ادز در کنار سئو مفید است؛ زیرا همیشه فهرستی از کلمات کلیدی هست که شما از طریق آن ورودی ندارید. با تبلیغات گوگل ادز می‌توانید راحت‌تر ترافیک مربوط به این کلمات کلیدی را جذب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *