در حال حاضر یکی از محبوبترین پلتفرمهای مدیریت محتوا وردپرس است که توانسته طراحی سایت و مدیریت آن را برای بسیاری از افراد و کسب و کارها آسان کند. اما این پلتفرم نیز معایب و نقاط ضعف خاص خود را دارد و همین باعث میشود برای برخی افراد مناسب نباشد. برخی افراد در کنار کاربردهای مختلفی که وردپرس دارد، با توجه به معایب وردپرس انتقاداتی را هم به آن وارد میکنند. در ادامه مهمترین معایب طراحی سایت با وردپرس را که باید به آن توجه کنید بررسی میکنیم.
آشنایی با مهمترین معایب طراحی سایت با وردپرس
احتمالا تا کنون مطالب متعددی در مورد مزایای طراحی سایت با WordPress و استفاده از آن برای مدیریت محتوا شنیدهاید. اما برای اینکه بتوانید مناسبترین پلتفرم و بهترین سیستم مدیریت محتوا را برای طراحی سایت انتخاب کنید و از وردپرس با آگاهی قبلی استفاده کنید، لازم است معایب آن را نیز بدانید. در ادامه به صورت مفصل به معایب این پلتفرم خواهیم پرداخت.
احتمال کاهش سرعت سایت
اغلب سایتهایی که دچار افت سرعت بارگذاری میشوند، وردپرسی هستند و این میتواند یکی از معایب وردپرس باشد. از آنجایی که سرعت بارگذاری در تجربه استفاده کاربران و همچنین سئو سایت تاثیرگذار است، نمیتوان از اهمیت آن چشم پوشی کرد. البته به صورت پیش فرض سرعت سایتهای وردپرسی همچنان خوب و قابل قبول است و خیلی نمیتوان از آن ایراد گرفت؛ اما گاهی ممکن است به دلایل مشخص سرعت سایت تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
افزونهها و قالبهایی که روی سایت وردپرسی نصب میکنید ممکن است سرعت آن را کاهش دهد. در صورتی که این قالبها به صورت غیر استاندارد کدنویسی شده باشند سرعت سایت را میگیرند. همچنین افزونههای سنگین، نامناسب یا خیلی زیاد میتواند باعث کاهش سرعت سایت شود. همچنین یکی دیگر از معایب طراحی سایت با وردپرس این است که ممکن است برخی افزونهها با یک دیگر تداخل داشته باشند و نه تنها عملکرد مناسبی ارائه نکنند، بلکه باعث افت سرعت سایت شوند.
البته یکی از مواردی که تاثیر بسیار زیاد و پررنگی در سرعت سایت های وردپرسی دارد هاست این سایت هاست که در مقاله نکات انتخاب هاست به بررسی مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد پرداختیم.
نداشتن بستر برای توسعه سایت
بسیاری از منتقدین یکی از مشکلات وردپرس را قابلیت محدود آن برای توسعه اختصاصی و استاندارد میدانند. از آنجایی که متغیرهای اصلی، کلاسها و توابع وردپرس با تکنیکهای قدیمی برنامه ریزی شدهاند، استاندارد متغیری ندارند. بنابراین اگر بخواهید تغییرات دلخواه را در توابع وردپرس ایجاد کنید ممکن است کمی گیج شوید یا با محدودیت مواجه شوید.
علاوه بر این بخشهای مختلف سایتهای وردپرس به صورت غیر شیگرا کدنویسی میشوند و همین را هم میتوان به عنوان یک نقطه ضعف برای سایت دانست. بنابراین سایتهای وردپرسی برای توسعه دهندگان وب که قصد دارند شخصی سازی بیشتری ایجاد کنند شاید خیلی مناسب نباشد.
امنیت آسیب پذیر
یکی از مهمترین مشکلات وردپرس امنیت آسیب پذیر آن است. البته در دنیایی که هک و نفوذ در امنیتیترین سازمانها نیز اتفاق میافتد نمیتواند از امنیت هیچ پلتفرمی اطمینان یافت. با این حال وردپرس نقصهای امنیتی واضحی دارد که کار را برای نفوذ افراد حرفهای راحتتر میکند. البته باید توجه داشته باشید که با رعایت نکاتی امنیتی مثل هر پلتفرم دیگری میتوانید آسیب پذیری وردپرس را کاهش دهید.
وردپرس یک سیستم متن باز است که جامعه بزرگی دارد و تمام کاربران در توسعه آن دخیل هستند. بنابراین خود سیستم وردپرس با نکات امنیتی که دارد سعی میکند کاربران را به سمت بیشترین امنیت سوق داده و یا حتی به محض نفوذ در هسته وردپرس، کاربران را آگاه میکند. اگرچه وردپرس امنیت کامل دارد اما سایتهای وردپرسی همچنان آسیب پذیر هستند. به یاد داشته باشید که افزونهها و قالبهایی که برای سایت وردپرسی انتخاب میکنید نیز در امنیت آن نقش دارد. برای آشنایی بیشتر و رعایت نکات لازم برای امنیت سایت های وردپرس از شما دعوت می کنیم به مقاله چک لیست امنیت وردپرس مراجعه کنید.
نداشتن پشتیبانی اختصاصی برای وردپرس
وردپرس به طور کلی پشتیبانی اختصاصی برای هر کاربر را ارائه نمیکند و از این لحاظ در رفع مشکلات کاربران نقص دارد. البته گروهها، شبکههای اجتماعی و متخصصان زیادی هستند که به صورت تخصصی در زمینه وردپرس فعالیت میکنند و پشتیبانیهای وردپرس را نیز ارائه میکنند. اما باید توجه داشته باشید که اگر مشکلی برای سایت وردپرسی ایجاد شود خود شما هستید که باید فرد متخصص را انتخاب کنید و سریع مشکل را برطرف کنید؛ در غیر این صورت خود وردپرس هیچ خدمات پشتیبانی به شما ارائه نمیکند.
در صورتی که خود شما سایت وردپرسی را مدیریت میکنید و با مشکل مواجه شدهاید، یا باید دانش فنی و تخصصی وردپرس را داشته باشید، یا از افراد متخصص کمک بگیرید. معمولا تیمهایی که در زمینه طراحی سایت وردپرس خدمات ارائه میکنند، تا بازه زمانی مشخصی پشتیبانیهای لازم را نیز ارائه میکنند. صرف زمان و هزینه میتواند برای پشتیبانی سایت وردپرس به شما کمک کند اما نبود یک پشتیبانی اختصاصی از سوی توسعه دهندگان وردپرس همچنان یکی از معایب طراحی سایت با وردپرس است.
بیشتر بخوانید : طراحی سایت وکالت
برای توسعه سایت به دانش فنی احتیاج دارید
اگرچه همواره برای توسعه هر نوعی از سایت به دانش فنی و مهارت کدنویسی زبانهای برنامه نویسی احتیاج دارید؛ اما بسیاری تصور میکنند با وردپرس دیگر احتیاجی به این موضوع ندارند. در صورتی که بعد از راه اندازی سایت مطابق با نیازهایتان به شخصی سازی و توسعه آن احتیاج داشته باشید، ممکن است به دانش فنی احتیاج داشته باشید. چرا که توسعه سایت همیشه به معنی افزودن یک قالب یا افزونه نیست و گاهی کار از توان شما خارج است.
بنابراین مدیران سایت اغلب برای اینکه تغییرات دلخواهشان را در وبسایت ایجاد کنند و بتوانند توجه کاربران را جلب کنند، لازم است با یک توسعه دهنده وردپرس همکاری کنند. دانش فنی در مورد زبانهای برنامه نویسی مثل PHP، HTML، CSS و جاوا اسکریپت به منظور تغییر در سایتهای وردپرسی الزامی است. علاوه بر این همانطور که قبلا هم اشاره کردیم محدودیتهایی در مورد توسعه سایت وردپرسی وجود دارد.
پیش از بررسی یکی دیگر از مهم ترین مشکلات وردپرس از شما دعوت می کنیم به مقاله بهترین شرکت طراحی سایت هم سر بزنید.
مشکلات فنی متعدد
یکی دیگر از معایب وردپرس این است که گاهی شما را شوکه میکند و یک نقص فنی قابل توجه را در مسیرتان قرار میدهد. البته در دنیای وب و خصوصا با مشکلات اینترنت کشور نقص فنی طبیعی است اما سایتهای وردپرس بیشتر شما را با نقص فنی مواجه میکنند. حتی گاهی با کمک یک توسعه دهنده وردپرس متخصص نیز همکاری میکنید اما با مشکل مواجه میشوید و سایتتان از دسترس خارج میشود.
خوشبختانه مشکلات فنی وردپرس همگی قابل حل هستند و اگر از یک متخصص وردپرس کمک بگیرید در زمان کوتاه میتوانید این مشکل را برطرف کنید. اما باید این نکته را بدانید که مداخلات شما ممکن است وضع را بدتر کرده یا حتی شما را مجبور به هزینه کردن بیشتر کند. توصیه میکنیم از روی ناآگاهی در افزونههای وردپرس تغییر ایجاد نکنید و تا زمان تسلط کامل بر مدیریت سایت از یک مشاور برای تمام کارهای وردپرس کمک بگیرید.
وردپرس تکراری است
یکی از معایب و مشکلات وردپرس این است که طراحی سایت خاص با آن کمی دشوار است و به زمان و دانش فنی بیشتری احتیاج دارد. بسیاری از سایتهایی که از طریق وردپرس طراحی میشوند به دلیل استفاده از قالبهای محبوب و بدون مشکل این پلتفرم، ظاهر مشابهی دارند. البته وردپرس قالبهای متنوعی را برای طراحی سایت ارائه میکند اما استفاده از این قالبها یا افزونههای جدید ممکن است در آینده مشکلات فنی بیشتری را برای شما ایجاد کند. قالبهای محبوب وردپرس که کمتر دچار نقص فنی میشوند، اغلب تکراری هستند.
بیشتر بخوانید : طراحی سایت پزشکی
پلاگینهای متعدد
وردپرس همانطور که در مقاله بهترین افزونه های وردپرس گفتیم افزونههای زیادی را در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید از قابلیتهای آن برای اضافه کردن قسمت مورد نیاز خود به سایت استفاده کنید. این برخلاف سایتهای طراحی شده با سیستم اختصاصی مدیریت محتوا باعث میشود که هر بار برای ایجاد تغییرات به کدنویسی یا برنامه نویسی احتیاج نداشته باشید. اما باید بدانید که اضافه یا کم کردن افزونهها و پلاگینها حتی میتواند مشکلات امنیتی مختلفی را متوجه سایت شما کند؛ یا ممکن است تداخل بین افزونهها باعث کاهش سرعت سایت شده و کارایی آن را به طور قابل توجهی کم کند.
بنابراین توصیه میشود برای استفاده از افزونهها حتما از افراد متخصص کمک بگیرید و از اضافه کردن افزونههای مختلف به سایت خودداری کنید.
نیاز به مراقبت دائم از افزونهها
یکی دیگر از معایب وردپرس این است که اگر از سایتهای این پلتفرم استفاده میکنید، باید به صورت دائم قالبها و افزونههای وردپرسی را آپدیت کنید. بنابراین لازم است به صورت مداوم وارد پنل وردپرس خود شده و از به روز بودن افزونهها و قالبها اطمینان حاصل کنید. همچنین میبایست افزونههای جدید و کاربردی را نصب کنید تا بتوانید نیازهای روز دنیای وب را برآورده کنید. در غیر این صورت ممکن است برای مدیریت سایت با مشکل مواجه شوید.
همچنین همانطور که در سایت wheelhouse.com آمده است:
Although a lot of users migrate to self-hosted WordPress so they can benefit from certain attractive features that come with using advanced plugins, they often face certain issues with uploading those plugins. For instance, plugins are susceptible to various security threats such as viruses, bugs, hacking, etc.
با وجود معایب وردپرس چگونه سایت طراحی کنیم؟
وردپرس علی رغم معایبی که دارد همچنان پرطرفدارترین CMS دنیاست و نمتوان از مزایای وردپرس در طراحی سایت نیز غافل شد. اغلب سایتهایی که توسعه داده میشوند در این پلتفرم طراحی میشوند. علت این مسئله آسان بودن استفاده از وردپرس و هزینههای پایینتر آن است که باعث میشود مزایای وردپرس بر معایب آن غالب باشد. همچنین باید به این نکته توجه کنید که وردپرس همچنان به روزرسانی میشود نواقص فنی قبلی را رفع میکند. علاوه بر این معایب طراحی سایت با وردپرس با گذشت زمان و دانش فنی افراد متخصص برطرف میشود.
بنابراین برای استفاده از سایت وردپرسی و بهینه سازی آن حتما باید از یک تیم مجرب و حرفهای در این زمینه کمک بخواهید. تیم ادزینو با بهره مندی از دانش مجربترین متخصصان وردپرس و توسعه وب، به شما کمک میکند تجربه کاربری از سایت وردپرس را ارتقا دهید.
4 پاسخ
تا جایی که من میدونم هنوزم مزایای وردپرس و افزونه هاش اونقدر بالاس که بیشتر از ۹۰ درصد سایتای ایران رو همین وردپرس بالا میان و کارباهاش خیلی راحته
فرهاد عزیر سلام
بله دقیقا همینطوره، محبوبیت بالای وردپرس محدود به ایران نیست تا جایی که
طبق آمار وب سایت : w3techs.com بیش از ۴۳ درصد وب سایت های دنیا با وردپرس پیاده سازی شدن.
سلام وقت بخیر ممنونم از مقاله ای که منتشر کردین الان برای طراحی سایت فروشگاهی وبسایت وردپرسی میتونه جوابگو باشه و حدودا چقدر هزینه داره برای یک سایت توی حوزه فروش لباس
محمد عزیز سلام
ممنون از وقتی که برای مطالعه مقاله گذاشتین.
بله به طور کلی برای شروع وب سایتهای فروشگاهی متوسط رو به بالا وردپرس میتونه بهترین
گزینه باشه و میتونه هزینه های سال های اولیه کسب و کار شما رو به حداقل برسونه.
در حوزه ی فروشگاه لباس وردپرس تمام امکانات مدنظر شما رو میتونه داشته باشه نیازهای شما و مشتری هاتون رو رفع کنه.
برای اطلاع از تعرفه های طراحی سایت ادزینو میتونید به لینک زیر مراجعه کنید :
https://adsinoo.com/web-design
با احترام
تیم طراحی وب ادزینو