تبلیغات داینامیک گوگل ادز چیست؟

تبلیغات داینامیک گوگل ادز چیست؟

تبلیغات داینامیک گوگل ادز
خلاصه

یکی از قابلیت‌های مهم گوگل ادز این است که می توانید با استفاده از انطباق کلمات کلیدی مختلف، کوئری های متفاوتی را که کاربران در گوگل جستجو می کنند به سمت سایت خود جذب کنید.

ویدئوی آموزشی
فهرست مطالب

یکی از قابلیت‌های مهم گوگل ادز این است که می توانید با استفاده از انطباق کلمات کلیدی مختلف، کوئری های متفاوتی را که کاربران در گوگل جستجو می کنند به سمت سایت خود جذب کنید. انجام این کار قطعی نیست اما می‌تواند بر روی بخش زیادی از کاربران تاثیرگذار باشد؛ چرا که نحوه سرچ و جستجو هر کاربری می تواند بسیار متفاوت باشد. تبلیغات داینامیک گوگل ادز نوعی از تبلیغات است که شما محتوای صفحه خود را به گوگل معرفی می‌کنید تا در صورت داشتن سرچ‌های مرتبط آن را به کاربران معرفی کند. تبلیغات داینامیک زمانی می تواند بازخورد خوبی برای شما داشته باشد که بتوانید تا جای ممکن، در زمان نیاز کاربر در دسترس او باشید و به نیازهای او پاسخ دهید.

در چنین شرایطی کاربر با سرچ کردن کلمه کلیدی اصلی صفحات شما،‌ به صفحه شما وارد می‌شود. در واقع تبلیغات داینامیک گوگل ادز، راهی است که با استفاده از آن می توانید در هر حالتی هنگام جستجوی کاربر محتوا یا محصول خود را به او معرفی کنید و نتیجه دلخواه را دریافت کنید.

تبلیغات داینامیک گوگل ادز یا DSA چیست؟

تبلیغات داینامیک گوگل ادز (dynamic search ads) یا همان تبلیغات پویا در واقع نوعی از آگهی های تبلیغاتی است که ممکن است به هنگام جستجو عبارات مختلفی از سمت کاربر، به او نمایش داده شود. برخلاف آگهی های تبلیغاتی معمولی گوگل ادز که شما کلمات کلیدی را مربوط به آن را مشخص می کنید، تا در هنگام جستجو آن کلمات آگهی های تبلیغاتی شما به کاربر نمایش داده شود؛ در تبلیغات داینامیک شما صفحات مختلف وب سایت خود را به گوگل ادز معرفی می کنید. پس از آن گوگل بر اساس محتوای صفحات تعیین شده، اگر کاربر جستجویی مرتبط با محتوای صفحات شما را در گوگل جستجو کند، آگهی تبلیغاتی شما به کاربر نمایش داده می‌شود.

در واقع شما به جای تعیین کلمات کلیدی در تبلیغات، URL های مورد نظر خود را به گوگل معرفی می کنید. در این نوع از تبلیغات شما می توانید برای هر URL هزینه ای را تعیین کنید که این هزینه در واقع هزینه هر کلیک کاربر بر روی آگهی داینامیک شما به هنگام جستجو کلمات کلیدی مرتبط با آن URL است. بنابراین شانس کلیک کاربران روی آگهی‌های شما افزایش می‌یابد و صرفا کاربرانی که یک کلمه خاص را سرچ کرده‌اند کلیک نمی‌کنند.

تفاوت تبلیغات داینامیک گوگل ادز با سایر تبلیغات چیست؟

در تبلیغات ریسپانسیو گوگل ادز یا حتی نوع قبلی تبلیغات (استاندارد)، شما باید کلماتی که می خواهید با سرچ آنها توسط کاربر پخش آگهی داشته باشید را تحت عنوان کلمات کلیدی به گوگل معرفی کنید. پس از آن اگر کاربران کلمات کلیدی شما را در گوگل سرچ کنند، تبلیغات شما می تواند به کاربران نمایش داده شود. در صورتیکه در تبلیغات داینامیک گوگل ادز شما کلمه کلیدی خاصی را مشخص نمی کنید؛ بلکه فقط URL Address صفحات مختلف سایت خود را به گوگل معرفی می‌کنید. گوگل با آنالیز محتوای صفحات مشخص شده، تبلیغات شما را به کاربرانی که عبارات و کلمات مرتبط با محتوای صفحات شما را جستجو کنند نمایش می‌دهد. گوگل مرتبط‌‌ترین سرچ‌ها را با سایت شما به سمت آگهی جذب می‌کند.

در تبلیغات ریسپانسیو شما قادر خواهید بود که عنوان‌های مختلفی را برای آگهی تبلیغاتی خود مشخص کنید و گوگل از بین عناوینی که شما نوشته اید، دو الی سه عنوان تبلیغاتی را به کاربرانی که سرچ مشابه داشته‌اند نشان می‌دهد. اما در تبلیغات داینامیک به این صورت نیست و شما عنوان تبلیغات را مشخص نمی کنید. بلکه گوگل با توجه به عنوان صفحه فرود انتخاب شده و محتوای آن صفحه عناوین را به کاربران نمایش می‌دهد.

آخرین تفاوت تبلیغات داینامیک گوگل ادز با سایر انواع تبلیغات این است که در این مدل تبلیغات شما فقط می توانید برای تبلیغات خود توضیحات یا همان description را بنویسید. سایر موارد مثل هدلاین ها توسط گوگل برای شما نوشته می‌شود. این تبلیغات مزایای خاص خود را دارد و علاوه بر اتوماتیزه کردن تبلیغات، باعث بهینه سازی آگهی با سرچ کاربران می‌شود.

مزایای استفاده از تبلیغات داینامیک گوگل ادز

این نوع از تبلیغات مزایای بسیاری به همراه دارد اما مهم ترین مزیت استفاده از این نوع تبلیغات این است که شما می توانید تمام کاربران هدف را به سمت سایت خود جذب کنید. برای اینکه کاربران بیشتری را جذب کنید،‌ باید کلمه‌های کلیدی بیشتری را تحت پوشش قرار دهید. با تبلیغات عادی هرچقدر هم کلمات کلیدی شما دامنه گسترده ای داشته باشد باز هم به طور ۱۰۰% نمی توانید تمامی جستجوهای مرتبط کاربران به سایت خود بکشانید. اما اگر تشخیص ارتباط کلمات سرچ شده با وب سایتتان را به گوگل بسپارید بیشترین تعداد کاربران مرتبط را جذب می‌کنید. سایر مزایای تبلیغات داینامیک عبارتند از:

  • کارایی بالا و جذب مخاطبان بیشتر: بسیاری از افراد می‌توانند از طریق تبلیغات داینامیک مشتریان بیشتری را جذب کنند و نتیجه بهتری بگیرند. تبلیغات داینامیک باعث بهبود نرخ کلیک با میزان بازگشت سرمایه بالاتر می‌شود. این روش با استفاده از بیدینگ هوشمند کارایی بهتری داشته و از تبلیغات استاندارد موثرتر خواهد بود.
  • بازدهی بالاتر: این تبلیغات بدون نیاز به متوقف کردن و یا ایجاد تبلیغات جدید بر اساس موجودی در سایت، تبلیغات فصلی یا آگهی های مورد تقاضای کاربران انجام می‌شود. علاوه بر این بیشتر فرایندها را کراولرهای گوگل به صورت رایگان برایتان انجام می‌دهند.
  • کنترل و ارزیابی مناسب: از طریق گزارش نتایج جستجو (Search Query) می‌توانید عباراتی که با جستجوی آنها آگهی شما بیشتر نمایش داده شده را ببینید و صفحات نامربوط را که ترافیک ندارند کنترل کنید.
  • اتوماسیون طولانی مدت: تبلیغات پویا می‌تواند به تبلیغ‌کنندگانی که محتوای وب سایتشان زیاد و محصولاتشان متنوع است کمک کند. همچنین کسانی که نمی‌خواهند ترافیک جستجوهای مربوط به کلمه کلیدی بلند را برای کمپین‌های کلمات کلیدی محور از دست دهند می‌توانند از این روش بهره ببرند.
  • پوشش کامل: با استفاده از تبلیغات داینامیک گوگل ادز اطمینان حاصل می‌کنید که هیچ یک از جستجوهای مرتبط با محصولات را از دست نمی‌دهید و مشتریان شما آگهی‌های مرتبطی را مشاهده می‌کنند.
  • گسترش سریع: تبلیغات پویا برای تبلیغ کنندگانی که می‌خواهند بازار هدف خود را گسترش دهند و کسب و کار خود را در موقعیت‌های جغرافیایی جدید گسترش دهند، مناسب‌تر است.

تبلیغات داینامیک گوگل ادز چگونه کار می‌کند؟

تبلیغات داینامیک گوگل، بهترین و آسان‌ترین راه برای پیدا کردن کاربرانی است که دقیقا آنچه ارائه می‌دهید را در سرچ گوگل جست‌وجو می‌کنند. این مدل از انواع کمپین تبلیغاتی گوگل برای هدف قرار دادن درست مشتریان شما، از محتوای وب‌سایت‌تان استفاده می‌کند. این روش می‌تواند در پر کردن شکاف‌ها و نواقص کلمات کلیدی کمپین‌های تبلیغاتی‌تان بسیار مفید باشد. هدلاین‌های تبلیغات داینامیک گوگل ادز نیز با استفاده از محتوای وب‌سایت شما و صفحه فرود تولید می‌شوند. بنابراین تبلیغات شما همچنان مرتبط خواهند بود، بدون اینکه برای هدف قرار دادن درست کاربران وقت زیادی را صرف کنید. تنها کاری که لازم است انجام دهید، این است که یک متن خلاقانه به آن اضافه کنید.

اگرچه تبلیغات داینامیک گوگل ادز قادر نیست با کلمات نوع Exact وارد مزایده شود و در رقابت با کلمات کلیدی نوع Exact، شانسی برای نمایش ندارد. اما این تبلیغات می تواند با کلمات کلیدی نوع broad و phrase رقابت کند و اگر امتیاز کیفی بالایی داشته باشد با این کلمات رقابت می‌کند. البته باید توجه داشته باشید که تبلیغات داینامیک به تنهایی قادر است چندین کلمه را هدف قرار دهد و از این نظر قطعا از یک یا دو کلمه Exact قوی‌تر خواهد بود.

انواع هدف گذاری در تبلیغات داینامیک گوگل ادز

همانطور که گفتیم تبلیغات داینامیک گوگل برای هدف قرار دادن تبلیغات شما در جست‌وجوها، از محتوای صفحات فرود در وب‌سایت‌ استفاده می‌کند. شما می‌توانید برای هدف گذاری بهتر از میان صفحات مختلف، تعیین کنید که از کدام صفحات فرود برای تبلیغات داینامیک گوگل استفاده ‌شود.

برای این کار، می‌توانید اد گروپ‌های خاصی را از آدرس‌های وب با اهداف مختلف مانند URL Contains یا Categories مشخص کنید. همچنین می‌توانید آدرس‌های خاصی را با URL_ Equals یا فیدهای صفحه، هدف‌گذاری کنید. به عنوان مثال، هدف‌گذاری با URL Contains آدرس صفحات مربوط به یک سری از محصولات را هدف قرار می‌دهد. در ادامه انواع روش‌های هدف گذاری در تبلیغات داینامیک را معرفی می‌کنیم:

هدف‌گذاری با  URL Equals

هدف‌گذاری به روش URL Equals به این صورت است که آدرس صفحات اصلی وب‌سایت شما هدف قرار داده می‌شوند. این روش برای تازه کاران بهتر است؛‌ چرا که صفحات اصلی وب سایت شما را هدف قرار می‌دهد و به عنوان یک تست از عملکرد تبلیغات داینامیک عمل می‌کند.

هدف‌گذاری با  Categories

در هدف‌گذاری به روش Categories، اد گروپ‌های تبلیغاتی شما بر اساس موضوعات صفحات فرود دسته بندی می‌شوند. سپس شما تصمیم می‌گیرید که هر بار چند مورد از صفحات را مورد هدف قرار دهید، چگونه صفحات مشابه را در یک دسته قرار دهید و جزئیات تبلیغات را تنظیم کنید. اگر می‌خواهید خیلی سریع‌تر از تبلیغات داینامیک استفاده کنید و نتیجه بهتری دریافت کنید، در این‌صورت می‌توانید از دسته «Landing pages from your standard ad groups» بهره ببرید. این دسته، تمام صفحات وب سایت‌تان را که در حال‌حاضر تبلیغاتی روی آنها اجرا کرده باشید، هدف قرار می‌دهد.

این روش برای افرادی که قبلا از یک کمپین تبلیغات نتیجه خوبی دریافت کرده‌اند و قصد دارند با تمرکز بیشتری روی صفحات فرود قبلی کار کنند مناسب است. گفتنی است دسته‌‌ «Landing pages from your standard ad groups»  فقط برای دامنه‌هایی در دسترس است که گوگل ادز توانسته است آنها را دسته‌بندی کند.

هدف‌گذاری با Page feed

در هدف‌گذاری به روش Page feed برای متمرکز کردن هدف‌گذاری و کنترل آن، می‌توانید یک اسپرد شیت از URL‌ های خاص را آپلود کنید. سپس قادر خواهید بود تمام فید یا بخش‌هایی از آن را فید خاص را هدف قرار دهید. این روش برای هدف قرار دادن صفحات مد نظر شما که به عنوان مثال ۵ ستاره هستند یا کامنت بیشتری دارند مناسب است.

چگونه کمپین تبلیغات داینامیک ایجاد کنیم؟

ایجاد کمپین تبلیغاتی داینامیک بسیار آسان‌تر از سایر انواع کمپین‌هاست و تقریبا اتوماتیک است. برای ساخت کمپین داینامیک گوگل ادز کافیست وارد قسمت Setting کمپین تبلیغاتی خود شوید و روی گزینه Additional Setting کلیک کنید. 

ساخت کمپین داینامیک

سپس وارد قسمت Dynamic Search ad setting شده و در قسمت Enter Domain دامنه سایت خود را وارد کنید؛ و در نهایت از قسمت Language زبان فارسی را انتخاب کنید و روی گزینه Save کلیک کنید تا کمپین ایجاد شود.

تنظیمات کمپین داینامیک گوگل ادز

 سایر مراحل ساخت کمپین داینامیک به صورت زیر می‌باشد:

۱.پس از ساخت کمپین برای ساخت اد گروپ داینامیک در قسمت اد گروپ بر روی علامت + کلیک کنید؛ به صورت پیش فرض اد گروپ استاندارد برای شما باز می شود که باید حالت آن را به اد گروپ داینامیک تغییر دهید.

۲.سپس باید اسم اد گروپ و Default bid را برای هر دسته بندی انتخاب کنید.

ساخت ادگروپ داینامیک در گوگل ادز

 

۳.با ورود به قسمت Categories می توانید دسته بندی های مختلف صفحات وب سایت خود را مشاهده کنید که در هر قسمت می توانید میزان سرچ نیز نشان داده شده است. همچنین می توانید با قرار دادن نشانگر موس خود بر روی قسمت Preview پیش نمایشی از آگهی تبلیغاتی داینامیک مربوط به صفحه خود را مشاهده کنید.

ساخت دسته بندی تبلیغات داینامیک

پیش نمایش تبلیغات داینامیک گوگل

۴. در مرحله بعد از طریق قسمت Specific web pages می توانید آدرس صفحات مختلف وب سایت خود را که می خواهید تبلیغ کنید، وارد کنید. همچنین می توانید با انتخاب گزینه All web pages تمامی صفحات سایت خود را برای تبلیغات انتخاب کنید. البته این کار توصیه نمی‌شود چون بعضی صفحات قطعا در مورد محصولات شما نیستند و استفاده از آنها بازدهی تبلیغات را کاهش می‌دهد. در نهایت بر روی گزینه Save and continue  کلیک کنید.

صفحات در کمپین داینامیک

۵. در صفحه بعد می توانید توضیحات آگهی های تبلیغاتی خود را بنویسید. عناوین آگهی های تبلیغاتی نیز توسط گوگل و با توجه به عنوان و محتوای صفحات فرود شما ساخته می شود اما توضیحات آگهی را شما مشخص می‌کنید. در نهایت نیز بر روی گزینه Done کلیک کنید.

دسکریپشن تبلیغات داینامیک

شما می‌توانید به این روش چندین اد گروپ مختلف ایجاد کنید و از آنها برای بهبود نتایج تبلیغات بهره استفاده کنید.

چگونه بیشترین بهره را از تبلیغات داینامیک ببریم؟

برای اینکه بتوانید از تبلیغات گوگل ادز بیشترین بهره را ببرید لازم است با استانداردها و دستورالعمل آن آشنایی کامل داشته باشید. اینکه گوگل چه صفحاتی را انتخاب می‌کند یا اینکه چگونه کلمات کلیدی را با صفحات مرتبط می‌کند یک فرایند تخصصی و البته کلیدی در کمپین‌های تبلیغاتی است. تبلیغات داینامیک گوگل ادز ممکن است در برخی موارد مناسب بوده و در برخی موارد دیگر تبلیغات کلمه کلیدی گوگل ادز مناسب باشد؛ شما به مشاوره با یک تیم تخصصی دیجیتال مارکتینگ احتیاج دارید تا به انتخاب کمپین تبلیغاتی پربازده‌تر کمک کند.

سؤالات متداول
چگونه می‌توان عملکرد تبلیغات داینامیک گوگل ادز را ردیابی کرد؟
برای ردیابی عملکرد تبلیغات داینامیک گوگل ادز خود می‌توانید از Google Ads Reporting استفاده کنید. این ابزار به شما امکان می‌دهد تا داده‌های مختلفی مانند نرخ کلیک، میزان ایمپرشن، نرخ تبدیل و هزینه را زیر نظر بگیرید.
چگونه می‌توان از تبلیغات داینامیک گوگل ادز برای افزایش ترافیک وب‌سایت در کمپین‌های B2B استفاده کرد؟
با هدف‌گیری مخاطبان خاص بر اساس عنوان شغلی، صنعت و علایقی که مرتبط با کسب‌وکارتان باشد، می‌توانید ترافیک باکیفیتی را به وب‌سایت خود جذب کنید.
بهترین روش برای بهینه‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی داینامیک گوگل ادز چیست؟
با روش‌هایی مثل استراتژی A/B تست برای عناوین، تصاویر، توضیحات و پیشنهادات مختلف، می‌توانید بهترین ترکیب را برای جذب مخاطبان و افزایش نرخ تبدیل پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *