تبلیغات پزشکان، بررسی بهترین روش ها برای تبلیغات پزشکی

تبلیغات پزشکان، بررسی بهترین روش ها برای تبلیغات پزشکی

تبلیغات پزشکی
خلاصه

برای تبلیغات پزشکی علاوه بر روش‌های سنتی، می‌توان سراغ اینترنت و استراتژی‌های جدیدتر هم رفت. برای مثال تبلیغات ایمیلی، ویدئویی، اینفلوئنسر مارکتینگ و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی نرخ جذب بالایی در این حوزه دارند.

فهرست مطالب

اگر تا چند سال پیش کسی از تبلیغ برای کلینیک‌های پزشکی حرف می‌زد، کمی عجیب بود؛ اما امروزه به قدری رقابت در حوزه‌های تخصصی و عمومی پزشکی زیاد شده که پزشکان هم نیاز به تبلیغات اینترنتی و محیطی دارند. بهترین شیوه‌ها برای تبلیغات پزشکان رفتن به سراغ تبلیغات آنلاین و مدرن است. این سبک از تبلیغات شامل تبلیغ در صفحه نتایج جستجو، ثبت اطلاعات کلینیک در گوگل، تبلیغات یوتیوبی، تبلیغات ایمیلی، پیامکی و حتی اینفلوئنسر مارکتینگ می‌شود. در ادامه به معرفی بهترین شیوه‌های تبلیغات پزشکی می‌پردازیم.

 

روش تبلیغ

توضیحات مزایا

معایب

تبلیغ در صفحه نتایج گوگل

تبلیغ خدمات مطب‌های پزشکی در صفحه اول گوگل هدف‌گیری دقیق مشتریان، نرخ تبدیل بالا

سختی کار با گوگل ادز، رقابت بالا در کلمات کلیدی مهم

تبلیغات اینستاگرامی و اینفلوئنسر مارکتینگ

تبلیغ خدمات پزشکان در صفحات اینستاگرام

استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ برای تبلیغ پزشکان

اثرگذاری بالای اینفلوئنسر مارکتینگ، مشهور شدن پزشکان

هزینه بالای اینفلوئنسر مارکتینگ و تبلیغات اینستاگرامی

ثبت لوکیشن در گوگل مپ

ثبت موقعیت مکانی مطب پزشکان در گوگل هدف‌گیری جستجوهای لوکیشن‌ محور، عدم نیاز به هزینه

پیچیدگی اولیه ثبت اطلاعات مطب، نیاز به به‌روزرسانی در صورت تغییر مکان

تبلیغات بنری آنلاین برای پزشکان

تبلیغات بنری مطب و خدمات آن در سایت‌های مرتبط یا پربازدید ارزان و به‌صرفه بودن تبلیغات کلیکی، هدف‌گیری دقیق

کوری تبلیغاتی و نادیده گرفته شدن بنرهای آنلاین

تبلیغات ویدئویی برای مطب

پخش ویدئوهای تبلیغاتی پزشکان در پلتفرم‌های پخش آنلاین تاثیرگذاری بیشتر محتوای ویدئویی، امکان آموزش راحت‌تر و نشان دادن نتایج‌های دیداری

هزینه بالای تبلیغات ویدئویی، نیاز به ویدئوهای باکیفیت

تبلیغات پیامکی پزشکی

ارسال پیامک‌های تبلیغاتی یا اطلاع‌رسانی برای بیماران ارزانی تبلیغات پیامکی، مناسب بودن برای اطلاع‌رسانی

نرخ تبدیل پایین پیامک‌های تبلیغاتی، نادیده شدن پیامک‌ها

تبلیغات ایمیلی برای پزشکی

استفاده از ایمیل مارکتینگ برای تبلیغات مطب هزینه پایین ایمیل مارکتینگ، سادگی تبلیغات ایمیلی

نادیده گرفته شدن ایمیل‌های ارسالی، امکان اسپم شدن ایمیل‌ها

تبلیغات محیطی برای مطب‌ها

تبلیغات مطب در محیط‌های شهری و محلی گستردگی مخاطبان، توی چشم بودن تبلیغات محیطی

هدف‌گیری غیر دقیق تبلیغات، قابل اندازه‌گیری نبودن نتایج کمپین‌های محیطی

چرا تبلیغ پزشکی؟ بررسی مزایای تبلیغات برای پزشکان

مطب‌ها برای اینکه سودآور باشند، نیاز به جذب بیماران بیشتر دارند. برای این کار می‌توانند راه‌حل‌های متفاوتی را در پیش گیرند. برای مثال بازاریابی دهان به دهان، راه‌اندازی و طراحی سایت پزشکی، انجام تبلیغات محیطی در سطح شهر یا رفتن به سراغ روش‌های تبلیغات آنلاین از جمله این راه‌حل‌ها هستند.

 

درخواست مشاوره

نام(ضروری)

 

البته انواع تبلیغات وقتی جواب می‌دهد که خدمات ارائه شده در مطب هم سطح مطلوبی داشته باشد و رضایت بیماران را جلب کند. در این صورت تبلیغات برای پزشکان یک مسیر مکمل است. در ادامه فهرستی از مزایای تبلیغ برای مطب‌های پزشکی را مشاهده می‌کنید:

  1. ایجاد شهرت و محبوبیت برای پزشکان، خصوصاً در تبلیغات محلی
  2. افزایش تعداد بیماران و حفظ بیماران قبلی
  3. افزایش میزان تعامل با بیماران
  4. سودآوری تبلیغات برای مطب‌ها در مقایسه با هزینه‌ تبلیغات
  5. بازدهی سریع تبلیغ برای پزشکان در مقایسه با بازاریابی و تکنیک‌های دیگر جذب بیمار

انواع تبلیغات پزشکان | بهترین تبلیغ مطب چیست؟ معرفی ۹ روش موثر

انواع تبلیغات پزشکان را می‌توان در دو دسته راهکارهای آفلاین و آنلاین دسته‌بندی کرد. در انتخاب این راهکارها اثربخشی تبلیغات، سرعت بازدهی و نرخ تبدیل تبلیغات را ملاک قرار داده‌ایم. اگر در جستجوی بهترین تبلیغات مطب هستید، می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:

تبلیغات آنلاین پزشکی

کسانی که گوشی‌ هوشمند دارند، روزانه نزدیک ۴ ساعت از اینترنت استفاده می‌کنند. این استفاده‌ها شامل حضور در شبکه‌های اجتماعی، جستجو در گوگل و موتورهای مشابه، استفاده از وب‌سایت‌ها و چک کردن پیام‌رسان‌ها می‌شود.

اگر می‌خواهید بیشترین بازدهی را از تبلیغات آنلاین داشته باشید، باید سراغ فضاهایی بروید که کاربران بیشترین میزان استفاده را از آن‌ها دارند. بر همین اساس داشتن یک وب‌سایت و راه‌اندازی صفحه در اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و… از ملزومات رفتن به سراغ بازاریابی آنلاین است. در ادامه به بررسی مهم‌ترین شیوه‌های تبلیغات آنلاین برای مطب‌ها می‌پردازیم.

۱.تبلیغات در صفحه نتایج گوگل

در بین تبلیغات آنلاین برای پزشکان، تبلیغ در صفحه اول گوگل بهترین انتخاب است. برای این کار البته نیاز به یک وب‌سایت دارید. سپس می‌توانید با ثبت‌نام در گوگل ادز از خدمات تبلیغاتی این پلتفرم استفاده کنید.

 

 

برای تبلیغ در صفحه نتایج باید متناسب با حوزه فعالیتتان فهرستی از کلمات کلیدی تهیه کنید. برای مثال اگر در حوزه عمل لیزر چشم فعالیت دارید، مواردی مثل لیزر چشم، لیزر چشم آستیگمات، فواید لیزر چشم، سن مناسب برای لیزر چشم و… را می‌توانید فهرست کنید. البته برای تکمیل فهرست کلمات کلیدی بهتر است یا خودتان با گذراندن دوره های آموزش گوگل ادز به این ابزار مسلط شوید و یا از یک مشاور گوگل ادز کمک بگیرید. سپس بر مبنای همین فهرست می‌توانید یک کمپین تبلیغاتی بسازید. به شکلی که اگر کاربران عبارت‌های مدنظرتان را جستجو کردند، لینک تبلیغات شما به آن‌ها نمایش داده شود.

 

تبلیغات پزشکی گوگل ادز

 

بسیاری از مردم برای پیدا کردن پزشک متخصص یا تحقیقات اولیه به سراغ گوگل می‌روند. با اجرای کمپین تبلیغاتی در صفحه نتایج می‌توانید این کاربران را جذب کنید. مزیت دیگر تبلیغ در صفحه نتایج جستجو هزینه و تعرفه گوگل ادز است. در این سبک از تبلیغات فقط وقتی هزینه می‌پردازید که کاربران روی لینک تبلیغ کلیک کنند. به این شکل می‌توانید در هزینه‌های تبلیغاتی خود صرفه‌جویی کنید.

نکته دیگر اینکه تبلیغات نتایج جستجو به شکل هوشمندی انجام می‌شود. برای این کار گوگل ادز از فیلترهای متعددی مثل لوکیشن، سن، جنسیت، علاقه‌مندی‌ها، جستجوهای اخیر و… استفاده می‌کند. این ویژگی باعث شده تا اثربخشی تبلیغات افزایش یابد.

نکات مهم در تبلیغ مطب با گوگل

با استفاده از نکات زیر می‌توانید در تبلیغات برای پزشکان عملکرد بهتری داشته باشید:

  • جستجوی کلمات کلیدی را جدی بگیرید. تبلیغ در صفحه نتایج جستجو به‌واسطه همین کلمات کلیدی انجام می‌شود. در نتیجه باید از فهرستی استفاده کنید که مرتبط با حوزه شما باشد و البته توسط کاربران سرچ شود.
  • اهداف کمپین را مشخص کنید. هدفتان افزایش ترافیک سایت است یا جذب سرنخ‌های جدید؟ می‌خواهید مشتریان بالقوه را هدف‌گیری کنید یا قرار است به سراغ کاربران علاقه‌مند بروید؟
  • برای جذابیت بیشتر تبلیغ از عنوان و توضیحات متای جذاب استفاده کنید. یک عنوان جذاب باید از همان ابتدا کاربر را به کلیک کردن روی تبلیغ ترغیب کند.
  • محتوا نیز برای تبلیغ سایت‌های پزشکی اهمیت دارد. مطالب پزشکی را در ساده‌ترین شکل بیان کنید. به مواردی بپردازید که جواب سوال کاربر است. رفتن به سراغ ریزه‌کاری‌ها نیز باعث جلب اعتماد کاربران می‌شود.
  • داشتن یک فراخوان اقدام به عمل هم الزامی است. CTA در نظر گرفته شده باید متناسب با اهداف کمپین باشد.
  • در اجرای کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز باید حواستان به مقدار BIDDING و بودجه کمپین هم باشد.
  • نکته پایانی اینکه هیچ کمپینی با موفقیت ۱۰۰ درصد همراه نیست. در نتیجه به طور مرتب باید کمپین خود را بازبینی کرده و بهینه‌ کنید.

لیست کلمات کلیدی برای تبلیغات مطب

اگر در پیدا کردن کلمات کلیدی برای تبلیغات گوگل ادز مشکل دارید، می‌توانید از فهرست زیر کمک بگیرید:

  • بهترین دکتر پوست (مو، زنان، اورولوژی و…)
  • بهترین دکتر (…) در تهران (اصفهان، کرج، شیراز و…)
  • بهترین مطب (….) تهران (اصفهان، قم و…)
  • بهترین پزشکان تهران (اصفهان، قم و…)
  • دکتر (…) تهران (قم، اصفهان و…)
  • کلینیک (….) تهران (قم، اصفهان و…)
  • مطب (….) تهران (قم، اصفهان و…)
  • رزرو وقت دکتر در تهران (اصفهان، قم و…)
  • رزرو آنلاین وقت مطب
  • نوبت‌ دهی آنلاین مطب (مامایی، زنان و…)
  • و…

۲.تبلیغات اینستاگرامی و اینفلوئنسر مارکتینگ برای پزشکان

کلینیک‌های پزشکی بسیاری در اینستاگرام صفحه فعال دارند. اینستاگرام امکان اشتراک‌گذاری فیلم و عکس را به کاربران می‌دهد. به همین خاطر هم گزینه خوبی برای نشان دادن کیفیت خدمات پزشکی است. خصوصاً در حوزه‌های زیبایی به‌وفور از اینستاگرام و خدمات آن استفاده می‌شود. اگر در اینستاگرام صفحه فعال دارید، برای تبلیغات مطب خود می‌توانید به دو شکل اقدام کنید.

تبلیغات پزشکی در اینستاگرام

شیوه اول برای تبلیغات پزشکان در اینستاگرام رفتن به سراغ اینفلوئنسرها و پیج‌های معروف است. اینفلوئنسرهای زیادی هستند که در حوزه‌های مرتبط با کلینیک شما فعالیت می‌کنند و اثرگذاری بالایی روی مخاطبین خود دارند. در نتیجه می‌توانید به‌واسطه آن‌ها کلینیک خود را تبلیغ کنید.

راهکار دیگر هم استفاده از اینستاگرام ادز است. خود این پلتفرم هم امکانات خوبی برای تبلیغات مستقیم دارد. به این شکل می‌توانید محتوایی که در پیج خود منتشر کرده‌اید را به واسطه اینستاگرام ادز پروموت کنید تا بیشتر دیده شود.

همانطور که در سایت آژانس تبلیغاتی کارینو آمده است:

بیش از ۴۰ درصد کاربران شبکه‌های می‌گویند که محصولات و برندهای جدید را از طریق تبلیغ در اینستاگرام پیدا می‌کنند. اینستاگرام بعد از فیس ‌بوک، دومین شبکه اجتماعی محبوب دنیا با بیش از یک میلیارد کاربر ماهانه دارد. البته ناگفته نماند که با ورود اینستاگرام، فیس ‌بوک جایگاه خود را به این شبکه واگذار کرد و اکنون اینستاگرام بزرگ‌ترین و پرکاربردترین شبکه اجتماعی در ایران محسوب ‌می‌شود.

رعایت نکات زیر در اینستاگرام مارکتینگ الزامی است:

  • اهداف کمپین تبلیغاتی خود را مشخص کنید. می‌خواهید صرفاً فالوورهای پیج را بالا ببرید یا به دنبال جذب سرنخ‌های جدید هستید؟ یا اینکه می‌خواهید درباره خدمات جدید و… خود اطلاع‌رسانی کنید؟
  • نکته دوم تولید محتوای مناسب است. محتوایی تولید کنید که مفید، جذاب و البته سرگرم‌ کننده باشد. برای این کار می‌توانید از نظرسنجی، روایتگری و ایده‌های دیگری استفاده کنید.
  • اگر به دنبال اینفلوئنسر مارکتینگ هستید، از قبل درباره کانال‌ها و اینفلوئنسرها تحقیق کنید. می‌توانید رقبای خود را نیز زیر نظر بگیرید و ببینید با چه صفحاتی همکاری دارند.
  • نکته بعدی داشتن CTA مناسب با هدف کمپین است. اگر فراخوان اقدام به عمل نداشته باشید، عملاً تبلیغتان کارایی نخواهد داشت.
  • در نهایت نیز داده‌های کمپین را جمع‌آوری و تحلیل کنید. به‌واسطه این داده‌ها می‌توانید کمپین‌های خود را بهینه‌سازی نمایید.

مزایا و معایب تبلیغات پزشکان در اینستاگرام

در جدول زیر فهرست مزایا و معایب تبلیغات پزشکان در اینستاگرام را مشاهده می‌کنید:

مزایای تبلیغات پزشکی در اینستاگرام

معایب تبلیغات پزشکی در اینستاگرام

اثربخشی بالای تبلیغات اینفلوئنسر مارکتینگ

هزینه بالای تولید محتوا برای اینستاگرام

تنوع روش‌های تبلیغاتی در اینستاگرام

سختی پیدا کردن ایفلوئنسرهای مرتبط با حوزه پزشکی

گستردگی مخاطبان تبلیغات مطب در اینستاگرام

پیچیدگی و ضوابط قانونی برای تولید محتوای پزشکی در اینستاگرام

امکان تعامل با بیماران در اینستاگرام

 

 

۳.ثبت اطلاعات کلینیک در گوگل

یک شیوه ساده و کاربردی برای تبلیغات پزشکان، ثبت اطلاعات مطب در گوگل است. در آپدیت‌های اخیر گوگل به مکان‌های ثبت شده توجه ویژه‌ای می‌شود. برای مثال اگر همین الان عبارت «کلینیک زیبایی در کرج» را جستجو کنید، در همان صدر صفحه نتایج می‌توانید آدرس سه چهار مکان ثبت شده را مشاهده نمایید. این شیوه نمایش مکان‌ها در گوگل برای این است که کاربران سریع‌تر به خواسته خود برسند.

نکته جالب اینکه برای تبلیغ مطب هم می‌توان از این ویژگی ساده استفاده کرد. کافی است وارد گوگل مپ شوید و اطلاعات مطب را ثبت کنید. این اطلاعات شامل آدرس، شماره تماس، خدمات ارائه شده، ساعات فعالیت مطب، تصاویر و… می‌شود. جذاب‌تر اینکه کاربران هم می‌توانند در همین صفحه درباره کلینیک شما نظر بدهند یا تصاویری را به آرشیو آن اضافه کنند.

اگر نمی‌دانید چگونه کلینیک خود را در گوگل ثبت کنید، توصیه می‌کنیم مقاله «اضافه کردن مکان در گوگل مپ» را بخوانید.

۴تبلیغات کلیکی آنلاین

مسلماً در گشت و گذارهای خود در اینترنت بارها با تبلیغات بنری و تصاویر تبلیغاتی روبرو شده‌اید. نکته جذاب اینکه برای تبلیغات پزشکی هم می‌توانید به سراغ تبلیغات بنری یا همان کلیکی بروید. بسیاری از کلینیک‌های معروف از این سبک تبلیغات استفاده می‌کنند؛ زیرا هزینه نسبتاً پایینی دارد و اثربخشی آن هم بسیار بالاست.

برای اجرای تبلیغات بنری می‌توانید از پلتفرم‌های مختلفی استفاده کنید. برای مثال در ایران یکتانت جزء پلتفرم‌های معروف این حوزه است. در بین پلتفرم‌های خارجی هم می‌توانید به سراغ تبلیغات بنری گوگل بروید. سرویس گوگل ادز با بیش از ۳۵ میلیون سایت و اپلیکیشن برای اجرای تبلیغات بنری همکاری می‌کند. علاوه بر این، تبلیغات گوگل ادز بر اساس الگوریتم‌های هوشمند انجام می‌شود و به معنای واقعی کلمه از نوع همسان است.

 

 

وقتی تبلیغات بنری خود را در شبکه نمایش گوگل انجام می‌دهید، الگوریتم‌های گوگل ادز بنرهای تبلیغاتی شما را در سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی نمایش می‌دهد که بیشترین ارتباط را با حوزه کاری شما دارند. علاوه بر این، نمایش تبلیغات بنری برای هر کاربر منحصر‌به‌فرد است. به شکلی که اگر کاربر اخیراً در این حوزه جستجویی انجام داده، پس با تبلیغ شما نیز روبرو می‌شود. این شیوه تبلیغاتی باعث افزایش نرخ کلیک تبلیغات بنری خواهد شد.

برای اجرای موفقیت‌آمیز تبلیغات بنری برای مطب، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • اهداف کمپین تبلیغاتی را مشخص کنید. همچنین گروه مخاطبین خود را نیز به خوبی بشناسید. این شناخت به شما در اجرای کمپین‌های تبلیغاتی کمک بزرگی می‌کند.
  • در تبلیغات بنری از تصاویر و ویدئوهای با کیفیت استفاده کنید. محتوای تولیدی باید متناسب با اهداف شما باشد و روی مزیت‌های رقابتی کلینیک‌تان تاکید کند.
  • برای پیدا کردن بهترین طراحی می‌توانید از روش‌هایی مثل A/B تست کمک بگیرید.
  • داشتن یک عنوان جذاب و گیرا هم در کنار تصاویر یا ویدئوهای تولیدی اهمیت دارد.
  • نکته مهم‌تر نیز اضافه کردن یک CTA مناسب به تبلیغات بنری است. فراخوان اقدام به عمل باید متناسب با اهداف کمپین باشد.
  • قدم نهایی نیز جمع‌آوری اطلاعات کمپین و بهینه‌سازی آن به مرور زمان است.

مزایا و معایب تبلیغات کلیکی برای پزشکان

در جدول زیر می‌توانید مزایا و معایب تبلیغات کلیکی را برای مطب‌ها مشاهده کنید:

 

مزایای تبلیغات کلیکی برای پزشکان

معایب تبلیغات کلیکی برای پزشکان

هزینه پایین تبلیغات کلیکی

نادیده گرفته شدن تبلیغات توسط کاربران

امکان انتشار بنرهای تبلیغاتی در سایت‌های پربازدید

استفاده کاربران از مسدودکننده‌های تبلیغات کلیکی

لیست اهداف متعدد تبلیغات کلیکی برای مطب‌ها

نرخ تبدیل پایین تبلیغات کلیکی

امکان تغییر محتوای تبلیغات در سریع‌ترین زمان

 

 

۵.تبلیغات ویدئویی برای مطب‌ها

پلتفرم‌های زیادی هستند که امکان تبلیغات ویدئویی را دارند. برای مثال شبکه‌های نمایش خانگی مثل آپارات هم چنین خدماتی را ارائه می‌کنند. البته برای تبلیغات پزشکان، خصوصاً در حوزه زیبایی نمی‌توان خیلی به سراغ این پلتفرم‌ها رفت؛ زیرا حساسیت‌های بالایی در قوانین اجرایی دارند. با این حال چون در محتوای ویدئویی می‌توان راحت‌تر با مخاطب ارتباط گرفت و درباره کلینیک، خدمات، مزایا و… صحبت کرد، این شیوه از تبلیغات هم مورد توجه کلینیک‌ها قرار دارد.

یکی دیگر از پلتفرم‌های مناسب برای تبلیغات ویدئویی، رفتن به سراغ یوتیوب است. اگر در حوزه‌ای فعالیت می‌کنید که بخشی از مخاطبان‌تان را نسل جوان‌تر و اصطلاحاً نسل زد تشکیل می‌دهند، یوتیوب انتخاب بهینه‌ای برای شماست. زیرا استفاده از یوتیوب در این نسل بسیار زیادتر از رسانه‌های داخلی است.

 

 

برای اجرای تبلیغ در یوتیوب باید به سراغ گوگل ادز بروید. در حال حاضر هزینه تبلیغات در یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ نمایش یا هر کلیک محاسبه می‌شود. البته این هزینه بسیار کمتر از تبلیغ در صفحه نتایج گوگل است.

نکات زیر هم به شما کمک می‌کند تا تبلیغات بهتری داشته باشید:

  • اهداف کمپین را مشخص کنید. افزایش فالوور صفحه یوتیوب، جذب سرنخ‌های جدید، هدایت مخاطبان به سایت و… اهداف متفاوتی است که می‌توانید دنبال کنید.
  • در تولید محتوای ویدئویی خلاق باشید. به سراغ موضوعات چالشی و خاص بروید. البته محتوایی که تولید می‌کنید باید عمومی بوده و قابل فهم باشد.
  • استفاده از روایت، ساخت انیمیشن، اضافه کردن سوالات چالشی و تحریک مخاطب با حس ترس یا طمع هم راهکارهایی برای جذاب‌تر کردن محتوای ویدئویی است.
  • کیفیت محتوایی که تولید می‌کنید هم اهمیت دارد. در نتیجه برای تبلیغات ویدئویی وقت بگذارید و هزینه لازم را بپردازید.
  • داشتن عنوان جذاب و استفاده از یک توضیح مختصر هم باعث خواهد شد تا ویدئوی شما بیشتر دیده شود.
  • انتخاب CTA مناسب هم برای تبلیغات ویدئویی الزامی است.
  • اگر از یوتیوب استفاده می‌کنید، حواستان به BIDDING و بودجه کمپین هم باشد.
  • در نهایت اینکه داده‌های کمپین را ذخیره و تحلیل کنید. با بهینه‌تر کردن کمپین می‌توانید عملکردتان را بهتر نمایید.

مزایا و معایب تبلیغات ویدئویی برای پزشکان

جدول زیر شامل خلاصه‌ای از مزایا و معایب تبلیغات ویدئویی برای مطب‌ها است:

 

مزایای تبلیغات ویدئویی برای پزشکان

معایب تبلیغات ویدئویی برای پزشکان

جذابیت محتوایی ویدئویی برای کاربران

هزینه بالای تولید محتوای ویدئویی

امکان تولید محتوای آموزشی – تبلیغاتی با ویدئو

نادیده گرفته شدن ویدئوهای تبلیغاتی در پلتفرم‌هایی مثل یوتیوب و آپارات

نشان دادن امکانات مختلف مطب یا کلینیک در تبلیغات ویدئویی

قوانین چالشی پلتفرم‌ها در تولید محتوای پزشکی

مناسب بودن تبلیغات ویدئویی برای کلینیک‌های زیبایی، دندانپزشکی و…

سختی‌های تبلیغات ویدئویی نسبت به دیگر روش‌ها

تنوع اهداف در کمپین‌های تبلیغات ویدئویی

 

۶.تبلیغات پیامکی

اگر در جستجوی روشی هستید که بینابین تبلیغات آفلاین و آنلاین قرار بگیرد، می‌توانید به سراغ ارسال پیامک بروید. بسیاری از کلینیک‌ها برای بازاریابی مجدد یا تبلیغ خدمات جدید خود از تبلیغات پیامکی استفاده می‌کنند. مزیت پیامک دسترسی ساده‌تر به آن است. همچنین هزینه ارسال پیامک هم چندان بالا نیست. در نتیجه می‌توان به‌راحتی آن را پیگیری کرد.

تبلیغات پیامکی پزشکی

نکته دیگر اینکه تبلیغات پیامکی را می‌توان به شکل محلی هم انجام داد. پلتفرم‌هایی که در زمینه ارسال پیامک انبوه فعالیت دارند، می‌توانند پیامک شما را برای یک محدوده خاص ارسال کنند. البته اگر می‌خواهید اثربخشی تبلیغات پیامکی را بالاتر ببرید، بهتر است از لیست‌های اختصاصی خود استفاده کنید.

نکات زیر هم در ساخت یک کمپین تبلیغاتی موثر به شما کمک می‌کند:

  • در نوشتن پیامک تبلیغاتی از کلمات ساده و روشن استفاده کنید. جمله‌های کوتاه هم اثربخشی بیشتری دارند.
  • پیامک تبلیغاتی باید هم‌جهت با اهداف کمپین باشد و منظور مشخصی را به کاربر منتقل کند.
  • در نوشتن متن پیامک باید کاربر را ترغیب کنید تا پیامک را باز کرده و بخواند. پس تا جای ممکن خلاقانه عمل کنید.
  • ارائه کد تخفیف، خبررسانی و داشتن CTA ترغیب کننده هم باعث می‌شود تا کاربران اهداف شما را دنبال کنند.
  • برای بهبود تبلیغات پیامکی از لیست‌هایی که خودتان جمع‌آوری کرده‌اید استفاده کنید؛ مگر اینکه هدفتان جذب سرنخ‌های جدید باشد.
  • از ارسال پیامک می‌توانید در کنار کمپین‌های تبلیغاتی دیگر هم استفاده کنید.

نمونه متن تبلیغاتی برای مطب

اگر در نوشتن متن تبلیغات پزشکان مشکل دارید، می‌توانید از الگوهای زیر کمک بگیرید:

  • سلامتی شما اولویت ماست. کلینیک پزشکان …. هر روز از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب در خدمت شماست.
  • بزرگ‌ترین دارایی هر فرد سلامتی است. برای دریافت مشاوره و ویزیت توسط پزشکان متخصص کافی است با شماره … تماس بگیرید.
  • سلام آقای بهرامی. از اینکه مطب …. را برای درمان انتخاب کرده‌اید متشکریم. اگر انتقاد یا پیشنهادی دارید، با شماره داخلی … تماس بگیرید. سپاس.
  • سلام خانم بهرامی. یادآوری جهت ویزیت ماهانه شما با (نام پزشک)، در روز (…) و ساعت (….). اگر درخواست لغو یا تغییر زمان ویزیت را دارید، با شماره … تماس بگیرید.
  • ۱۲ درصد تخفیف در کلینیک زیبایی …. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره …. تماس بگیرید.
  • تخفیف استثنایی ۳۵ درصدی برای شما! کلینیک کاشت موی …. برای دریافت مشاوره با شماره …. تماس بگیرید.
  • مرکز زیبایی …. استفاده از مدرن‌ترین دستگاه‌های جراحی زیبایی. امکان پرداخت اقساطی هزینه‌ها.
  • به دنبال یک پزشک مامای دلسوز می‌گردید؟ آرامش و بارداری سالم را در مطب خانم دکتر …. تجربه کنید. شماره تماس ….

۷.تبلیغات ایمیلی

آخرین موردی که می‌خواهیم در حوزه تبلیغات پزشکان به آن بپردازیم، ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی است. اغلب سایت‌های پزشکی با وردپرس طراحی شده‌اند. این CMS دارای افزونه‌های مختلفی برای ایمیل مارکتینگ است که در مقاله افزونه ایمیل مارکتینگ در وردپرس به معرفی آن ها پرداخته ایم. با استفاده از این افزونه‌ها می‌توانید یک قالب برای دریافت ایمیل کاربران طراحی کنید. همچنین می‌توانید خبرنامه‌های ایمیلی منظمی را برای کاربران بفرستید.

راهکار دیگر برای تبلیغات ایمیلی هم رفتن به سراغ پلتفرم‌های واسطه است. برای مثال گوگل ادز امکان تبلیغ در جیمیل را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند. به شکلی که می‌توانید ایمیل تبلیغاتی خود را برای مخاطبان گسترده جیمیل ارسال کنید. نکته مهم اینکه هزینه تبلیغات ایمیلی گوگل ادز به ازای هر کلیک یا تبدیل محاسبه می‌شود.

 الگوریتم‌های گوگل ادز به‌صورت هوشمند بر اساس سن، جنسیت، علاقه‌مندی‌ها، زبان، لوکیشن و… ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی را شخصی‌سازی می‌کند. به این شکل شانس بیشتر دیده شدن تبلیغات هم افزایش می‌یابد.

برای اثربخشی بهتر تبلیغات ایمیلی نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • در تبلیغات ایمیلی باید حواستان به جذابیت پیشنهادها هم باشد. ارائه کد تخفیف، خبررسانی از خدمات جدید یا تبلیغ جشنواره‌های مناسبتی گزینه‌های خوبی برای تبلیغات ایمیلی هستند.
  • در تولید محتوای تبلیغات ایمیلی می‌توانید از تصاویر جذاب، ویدئو و متن استفاده کنید. کیفیت محتوا نیز باعث جذب بیشتر مخاطب می‌شود.
  • از تبلیغات ایمیلی می‌توانید برای بازاریابی مجدد یا ریتارگتینگ هم کمک بگیرید.
  • داشتن CTA متناسب با اهداف کمپین نیز اثربخشی تبلیغ را بالاتر می‌برد.
  • اگر از گوگل ادز استفاده می‌کنید، می‌توانید از داده‌های آن برای بهینه‌سازی کمپین‌های ایمیلی خود کمک بگیرید.
  • در صورتی که اطلاعات مخاطبان را دارید، برای افزایش اثربخشی ایمیل‌های ارسالی را شخصی‌سازی کنید.

۸.تبلیغات پزشکی در سایت‌های واسطه

یکی دیگر از راهکارهای تبلیغات پزشکان، ثبت‌نام در وب‌سایت‌های واسطه است. وب‌سایت‌هایی مثل دکتر دکتر یا پذیرش ۲۴ در این دسته قرار می‌گیرند. برای بازاریابی پزشکی یا تبلیغات مطب‌ها می‌توانید در این وب‌سایت‌های واسطه عضو شوید. خیلی از بیماران برای رزرو نوبت آنلاین از این وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنند. در برخی از این پلتفرم‌ها حتی امکان ارائه مشاوره آنلاین هم به بیماران وجود دارد. اگر می‌توانید بخشی از خدمات مطب را به‌صورت آنلاین ارائه دهید، می‌توانید از این پلتفرم‌ها نیز استفاده کنید.

 بهترین تبلیغات آفلاین پزشکی

به جز روش‌هایی که برای تبلیغات آنلاین پزشکی گفتیم، راهکارهای دیگری هم برای تبلیغ مطب‌ها وجود دارد. این راهکارها در دسته‌بندی تبلیغات آفلاین یا همان محیطی قرار می‌گیرند. در حال حاضر بهترین پیشنهاد تبلیغ در داروخانه‌ و مراکز پزشکی مثل بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها است. در این مراکز می‌توانید تبلیغاتتان را به‌صورت استندهای بنری به نمایش بگذارید؛ یا حتی تبلیغات صندوق‌های هوشمند داروخانه‌ها را اجاره کنید.

از گزینه‌های دیگری که برای تبلیغات محیطی پزشکان می‌توانید به سراغشان بروید، عبارتند از:

  • اجاره بیلبوردهای شهری
  • تبلیغ در عرشه پل‌ها
  • چاپ و پخش بروشورهای تبلیغاتی
  • طراحی سربرگ و کارت ویزیت برای مطب
  • و….

مهم‌ترین نکات تبلیغات پزشکی چیست؟ مرور ۴ اصل مهم

یک: مخاطب خود را بشناسید

قبل از اینکه به سراغ روش‌های مختلف تبلیغ بروید، باید بدانید که مخاطب شما کیست؟ برای مثال تبلیغات مطب مامایی باید با تبلیغات مطب دندانپزشکی متفاوت باشد؛ زیرا جنس مخاطبان آن‌ها با هم تفاوت دارد. اگر ندانید که می‌خواهید چه کسی را جذب کنید، پس چطور قرار است روی او تاثیر بگذارید؟ در شناسایی مخاطب هدف در تبلیغات مطب، باید به چند سوال پاسخ روشن بدهید:

  •   مخاطب شما چه ویژگی‌هایی دارد؟ چند ساله است؟ جنسیتش چیست؟ و…
  •   این مخاطب چرا به خدمات مطب شما نیاز دارد؟
  •   آیا پوشش بیمه برای این مخاطب مهم است؟ آیا از هزینه‌های درمانی مطب بر می‌آید؟
  •   آیا حضور در یک کلینیک درمانی خلوت و شیک را به یک بیمارستان شلوغ ترجیح می‌دهد؟ حتی اگر قرار باشد هزینه بیشتری بپردازد؟
  •   تا چه اندازه تخصص و دانش پزشک برای مخاطب شما مهم است؟ آیا حاضر است تحت هر شرایطی از نظر یک متخصص استفاده کند؟

دو: هدف از تبلیغات چیست؟

در تبلیغات مطب می‌توان اهداف مختلفی را دنبال کرد. برای مثال اگر صاحب یک مطب شخصی هستید، ممکن است بخواهید روی مشهور شدن اسم خودتان تمرکز کنید؛ اما برای یک کلینیک درمانی شاید هدف از تبلیغات صرفاً معرفی خدمات ارائه شده در کلینیک باشد. افزایش بیماران مطب، حفظ بیماران قبلی کلینیک، برندسازی مطب یا پزشک، افزایش تعامل با بیماران و… می‌توانند در این لیست اهداف جای بگیرند.

سه: بودجه مناسب تبلیغات را مشخص کنید

بودجه مشخص شده برای تبلیغات پزشکان باید متناسب با لیست اهداف و شرایط موجود باشد. برای مثال اگر تازگی‌ها یک مطب راه‌اندازی کرده‌اید، برای اینکه با یک مطب قدیمی رقابت کنید، نیاز به بودجه بیشتری برای تبلیغات دارید. مثال دیگر اینکه اگر موقعیت‌تان تثبیت شده و صرفاً می‌خواهید خدمات جدید مطب را تبلیغ کنید، می‌توانید با بودجه کمتری سراغ تبلیغات بروید. اختصاص دادن بودجه مناسب به تبلیغات اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا کم بودن این بودجه و ناقص ماندن کمپین‌های تبلیغاتی مانند دور ریختن پولتان است! اگر در تشخیص بودجه مناسب تخصص کافی ندارید، برای این کار سراغ شرکت‌های تبلیغاتی یا افراد متخصص بروید.

چهار: یک استراتژی را برای تبلیغات مشخص کنید

در تبلیغات برای پزشکان می‌توان از شیوه‌های مختلفی استفاده کرد؛ سراغ راهکارهای متعددی رفت؛ بودجه‌بندی‌های متفاوتی داشت و حتی در تولید محتوا نیز به شکل‌های مختلفی عمل کرد. همه این موارد چیزهایی است که مربوط به استراتژی تبلیغاتی می‌شود. اگر از قبل یک استراتژی مشخص داشته باشید، می‌توانید مطابق نقشه‌ی راه پیش بروید و در صورت نیاز تغییراتی در مسیر تبلیغات ایجاد کنید.

سخن آخر

رقابت در حوزه‌های مختلف پزشکی هر ساله در حال افزایش است. به همین دلیل هم تبلیغات پزشکان و کلینیک‌ها نیز مورد توجه قرار دارد. اگر در جستجوی بهترین روش تبلیغات برای مطب خود هستید، می‌توانید به سراغ تبلیغ در صفحه نتایج گوگل، تبلیغات بنری، تبلیغات ویدئویی، شبکه‌های اجتماعی و ارسال پیامک یا ایمیل بروید. در این مقاله موثرترین روش‌های تبلیغ برای پزشکان را بررسی کردیم. اگر سوال دیگری دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما خواهیم بود.

سؤالات متداول
هزینه تبلیغات پزشکان چقدر است؟
هزینه تبلیغات برای مطب پزشکان بستگی به حوزه فعالیت آن‌ها دارد. برای مثال در حوزه زیبایی و دندانپزشکی رقابت بسیار بالاتر است. در نتیجه هزینه تبلیغات هم افزایش پیدا می‌کند. نکته دیگر اینکه شیوه تبلیغات هم روی هزینه‌‌های آن اثر می‌گذارد.
برای اجرای تبلیغات گوگل ادز نیاز به وب‌سایت دارم؟
بله. برای اجرای تبلیغات پزشکی در گوگل ادز نیاز به وب‌سایت خواهید داشت. در صفحه «طراحی سایت پزشکی» درباره این مسئله صحبت کرده‌ایم.
بهترین شیوه تبلیغات برای پزشکان زیبایی چیست؟
در حوزه زیبایی بهترین شیوه استفاده از تبلیغات ویدئویی و اینستاگرامی است. البته می‌توان از تبلیغات بنری و صفحه نتایج جستجو هم استفاده کرد.
تبلیغات ریتارگتینگ برای پزشکان کاربرد دارد؟
بله. برای تبلیغات پزشکان می‌توانید از روش تبلیغات ریتارگتینگ هم کمک بگیرید. این استراتژی به بازگشت بیماران قبلی و افزایش وفاداری بیماران منجر می‌شود.
برای افزایش نرخ تبدیل تبلیغات پزشکی چه کاری انجام دهیم؟
جهت افزایش نرخ تبدیل تبلیغات باید سراغ استراتژی‌هایی بروید که متناسب با لیست اهداف شما انتخاب شده باشند. همچنین توجه به بازاریابی ارجاعی و برجسته کردن نظرات و تجربه بیماران قبلی هم می‌تواند باعث جلب توجه و اعتمادسازی بیشتر شود و در نتیجه نرخ تبدیل تبلیغات پزشکی را افزایش دهد.

5 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر چه توصیه‌های عملی و کاربردی می‌توانید برای افزایش اثربخشی تبلیغات پزشکی ارائه دهید؟ مخصوصاً در زمینه جذب بیماران جدید و ایجاد اعتماد بیشتر در مخاطبان.

    1. سلام وقتتون بخیر
      برای افزایش اثربخشی تبلیغات پزشکی و جذب بیماران جدید، به این موارد توجه کنید:

      نمونه‌کارها و نظرات بیماران قبلی: نمایش نتایج درمانی و نظرات مثبت بیماران، اعتمادسازی می‌کند.

      محتوای آموزشی: مقالات و ویدیوهای آموزشی تخصصی به اشتراک بگذارید تا جایگاه تخصصی خود را نشان دهید.

      تبلیغات هدفمند: از تبلیغات گوگل و شبکه‌های اجتماعی برای جذب مخاطبان مناسب بهره ببرید.

      وب‌سایت حرفه‌ای: داشتن وب‌سایتی کامل و کاربرپسند، اعتماد مخاطب را افزایش می‌دهد.

      حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی: به‌روزرسانی مداوم باعث نزدیکی و اعتماد بیشتر مخاطب می‌شود.

  2. سلام وقت بخیر این مواردی که گفته شد برای دندانپزشکی هم جواب میده و اگر نه برای تبلیغات در این حوزه و خصوصا موارد مربوط به دندانپزشکی زیبایی هم پیشنهادتون رو میفرمایین

    1. سلام وقت شماهم بخیر
      بله، جواب میده و خیلی از همکاران شما از همین روش‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنن و بازخورد بسیار بالایی دارن. روش‌های تبلیغاتی مثل گوگل ادز، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و حتی استفاده از ویدیوهای آموزشی و مشاوره‌های آنلاین برای جذب بیماران جدید و معرفی خدمات دندانپزشکی زیبایی بسیار مؤثر بوده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *