بر اساس آمار سایت WordStream بزرگترین چالشی که دیجیتال مارکترها یا کسب و کارها با آن مواجه هستند، افزایش ترافیک سایت و ایجاد سرنخهای جدید است. این آمار بیان میکند که ۶۱ درصد از بازاریابان در افزایش ترافیک وبسایت با مشکل روبرو هستند. این اعداد و ارقام نشان میدهد که تکنیکهای بهبود ترافیک سایت چقدر اهمیت دارند. در این مقاله قصد داریم به سراغ تکنیکهای عملی افزایش ترافیک سایت برویم. ابزارها و تکنیکهایی که برای افزایش ترافیک سایت استفاده میشوند را میتوان در حوزههای مختلفی بررسی کرد. برای اینکه بهتر با این تکنیکها آشنا شوید، ما سعی کردهایم تا جای ممکن این ابزارها و تکنیکها را از هم تفکیک کنیم.
چگونه ترافیک وبسایت را افزایش دهیم؟
اگر تا همین چند سال پیش گفته میشد که تولید محتوا پادشاه است، در حال حاضر باید توزیع محتوا را پادشاه دنیای دیجیتال مارکتینگ دانست. اینکه وبسایتی داشته باشید و برای آن محتوا تولید کنید، تا وقتی که این فعالیتها منجر به افزایش ترافیک وبسایت نشود، اهمیتی ندارد. وقتی از افزایش ترافیک وبسایت صحبت میکنیم، منظورمان بالا بردن آمار نمایش صفحات وبسایت است. برای این کار میتوانید از دو استراتژی اصلی زیر استفاده کنید:
افزایش ترافیک رایگان
مهمترین شیوه برای افزایش ترافیک رایگان رفتن به سراغ سئو و بهینهسازی مطالب وبسایت برای موتورهای جستجو است. البته تولید محتوای سئو شده و رعایت نکات و تکنیکهای سئویی نیز هزینههای زیادی در پی دارد؛ اما چون این هزینهها برای دریافت خدمات است، اصطلاحاً این شیوه افزایش ترافیک وبسایت را رایگان میخوانند. نکته دیگر اینکه روشهای دیگری هم برای افزایش ترافیک رایگان وجود دارد. فعالیت در شبکههای اجتماعی، تبادل لینک و کمک گرفتن از وبسایتها و ابزارهای رایگان برای توزیع محتوا از جمله همین روشها هستند.
افزایش ترافیک پولی
وقتی از افزایش ترافیک پولی حرف میزنیم، منظورمان شیوههایی است که در تبلیغات اینترنتی استفاده میشوند. برای مثال خدمات گوگل ادز روشی ساده برای افزایش ترافیک است. اجرای تبلیغات کلیکی، تبلیغات ویدئویی و… نیز در همین دستهبندی قرار میگیرند. در ادامه درباره تکنیکهای افزایش ترافیک در هر دستهبندی بحث میکنیم.
۱۵ تکنیک رایگان برای افزایش ترافیک وبسایت
اگرچه با برگزاری کمپینهای تبلیغاتی میتوان به افزایش ترافیک سایت کمک کرد، اما تبلیغات یک مسیر میانبر برای این کار است. اگر به دنبال راهکارهای رایگان و پربازدهتری برای بهبود ترافیک سایت هستید، باید به سراغ سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو بروید.
البته در روش های افزایش ترافیک سایت با استفاده از سئو، باید تمرکز اولیهتان روی رضایتمندی کاربران باشد؛ زیرا الگوریتم های گوگل و سایر موتورهای جستجو بر اساس تجربه کاربران است. هرچقدر بتوانید نظر کاربران را بیشتر جلب کنید و باعث رضایتمندی آنها شوید، میتوانید در گوگل هم جایگاه بالاتری را بهدست آورید؛ که نتیجهی قرار گرفتن در جایگاههای بالاتر، افزایش ترافیک است. در ادامه ۱۶ تکنیک سئویی را برای افزایش ترافیک سایت مرور میکنیم.
۱.تولید محتوا برای کاربر و نه گوگل!
مارکوس شریدن در باب اهمیت تولید محتوای کاربرپسند کتابی دارد با عنوان «آنها میپرسند، شما پاسخ دهید.». شریدن در این کتاب بر اهمیت کاربران در بحث تولید محتوا تاکید دارد و میگوید نباید فراموش کنید که هدفتان از تولید محتوا، جذب کاربران و افزایش ترافیک سایت است. پس در قدم اول باید سوالهای ذهنی کاربران را پیدا کنید و سپس در محتوای خود به آنها پاسخ دهید. هرچقدر در محتوای خود بتوانید پاسخ سوال کاربران را دقیقتر و سادهتر توضیح دهید، بهتر هم از تولید محتوای خود نتیجه خواهید گرفت.
به همین خاطر تا جای ممکن به محتوای سایتتان اهمیت دهید و در راستای بهبود کیفیت آن بکوشید. فراموش نکنید که هدف اولتان از تولید محتوا جلب رضایت کاربر باشد و نه جلب رضایت موتورهای جستجو.
۲.داشتن استراتژی محتوایی
کلید افزایش ترافیک وبسایت تولید محتوای سئو شده است. گوگل چهار فاکتور استفاده بهینه از کلمات کلیدی، کیفیت محتوا، استراتژی لینکسازی و نحوه تعامل کاربران با صفحات را ملاک قضاوت هر محتوا قرار میدهد. دنبال کردن استراتژی مشخص در تولید محتوا باعث میشود تا شبکهسازی لینکهای وبسایت به شکل منظمتری انجام شود و هر مقاله حکم یک جزیره جدا افتاده را نداشته باشد. نکته دیگر اینکه وقتی یک استراتژی مشخص را دنبال میکنید، اگر در بین راه نیروی سئوکار یا محتوانویس وبسایتتان هم تغییر کند، مشکلی برایتان پیش نمیآید. بهعلاوه، داشتن استراتژی باعث میشود تا همه چیز بر پایه دادههای ریاضی جلو برود. در نتیجه اگر جایی نیاز به تغییر در استراتژی محتوایی وبسایت باشد، قبل از اینکه فرصت را از دست بدهید، این نیاز خودش را نشان میدهد.
۳.استفاده از کلمات کلیدی طولانی (Long Tail)
برخلاف چیزی که تصور میشود، توجه به کلمات کلیدی کوتاه مثل «کتابخوان الکترونیک» باعث افزایش ترافیک سایت نمیشوند. تمرکز روی این کلمات کلیدی و هدفگیری آنها اغلب باعث هدر رفتن وقت و بودجه کسب و کار میشود. علاوه بر این، رتبه گرفتن در عبارتهای تک کلمهای و دو کلمهای شاید ترافیک سایت را افزایش دهد، اما لزوماً منجر به تبدیل کاربر و بهبود وضعیت فروش نخواهد شد. زیرا بسیاری از کاربران ممکن است هدف دیگری را در جستجوی این عبارت دنبال کنند. برای مثال صرفاً قصد دارند بدانند کتابخوان الکترونیک چیست؟
۴.تولید محتوا به روش تاپیک کلاستر
یکی از استراتژیهای محبوب برای تولید محتوای سئو شده و لینکسازی داخلی، استفاده از تکنیک تاپیک کلاستر یا محتوای خوشهای است. در این استراتژی از یک کلمه کلیدی اصلی در کنار چند کلمه کلیدی فرعی و مرتبط استفاده میشود. به نحوی که ابتدا مقالهای را با کلمه کلیدی اصلی و کلمات فرعی باید بنویسید. البته توضیحات مربوط به عنوانها و کلمات فرعی باید بهصورت مختصر بیان شود. این مقاله، حکم تنه اصلی یا سرشاخه را در استراتژی تاپیک کلاستر دارد. در قدمهای بعدی باید به تولید محتوا برای عبارتهای فرعی بپردازید و سپس از داخل این مقالههای کلاستر به مقاله تاپیک لینک بدهید. همچنین در زمان انتشار مقالههای فرعی بایستی لینک آنها را در مقاله اول هم قرار دهید. به این شکل یک مدل محتوای خوشهای و لینکسازی شده خواهید داشت که توانایی بالایی برای بالا آمدن در نتایج جستجوی گوگل دارد.
در سایت hubspot در رابطه با این استراتژی چنین آمده است:
“In this model, a single “pillar” page acts as the main hub of content for an overarching topic. Multiple content pages that are related to that topic link back to the pillar page. This linking action signals to search engines that the pillar page is an authority on the topic, and over time, the page may rank higher for the topic it covers.The topic cluster model, at its core, is a way of organizing a site’s content pages using a cleaner and more deliberate site architecture.
۵.اهمیت ساختار مقاله
برای اینکه یک مقاله مفید بنویسید، باید از قبل ساختار بدنه مقاله را استخراج کنید. در مقالههای تاپیک کلاستر، کلمات کلیدی فرعی میتوانند بخشی از سرتیترهای مقاله نیز باشند. به طور کلی اما برای رسیدن به ساختار و سرتیترهای مناسب ابتدا باید رقبای خود را بررسی کنید. ببینید آنها بیشتر روی چه مواردی مانور دادهاند.
قدم دوم تحقیق کلمات کلیدی است. برای این کار میتوانید از ابزارهایی مثل وبسایت کیوردچی، پیشنهادات گوگل و کلمات LSI گوگل کمک بگیرید. سپس با دستچین کردن عنوان مناسب باید با یک ساختار منطقی برسید.
سومین راهکار برای رسیدن به ساختار هم کمک گرفتن از ابزارهای هوش مصنوعی مثل جمینای و چت جیپیتی است. برای این کار باید با یک پرامپت از ابزارهای AI بخواهید تا متناسب با عنوان و رقبا، سرتیترهای اصلی مقاله را از ابتدا تا انتها در اختیارتان قرار دهد. بهعنوان مثال پرامپت زیر شروع خوبی برای رسیدن به چارچوب اولیه هر محتوا خواهد بود:
« سلام. من قصد دارم مقالهای با عنوان «تبلیغات گوگل ادز» چیست بنویسم. لطفاً سرتیترهای جامع و کاملی را از ابتدا تا انتها، بدون توضیح اضافه برایم فهرست کن.»
البته این فهرست نباید ملاک شما برای تصمیمگیری نهایی باشد. بلکه بایستی در کنار دیگر ابزارها از این فهرست هم کمک بگیرید تا ساختار مورد نظر خودتان را بسازید.
۶.استفاده از نقل قول در مقاله
بسیاری از کسب و کارها میترسند که از سایتهای دیگر نقل قول بیاورند؛ اما یکی از تکنیکهای عملی برای افزایش ترافیک سایت، استفاده از نقل قولها است. البته سعی کنید از سایتهایی نقل قول بیاورید که معتبر باشند. حتی اگر این سایت رقیبتان هم بود، باز هم میتوانید در حد یک پاراگراف از این سایت نقل قول بیاورید. این کار باعث میشود تا گوگل اعتبار بیشتری برای مقاله شما قائل شود.
۷.استفاده از تصاویر یونیک
تصاویر یونیک اهمیت ویژهای در تکمیل محتواهای تولیدی دارد. حتی اگر توانایی طراحی تصاویر یونیک را ندارید، میتوانید از ابزارهای هوش مصنوعی مثل Bing Image Creator کمک بگیرید. تولید تصاویر با هوش مصنوعی میتواند مقالههای شما را کامل کند.
۸.انتخاب انکر تکست مناسب برای لینکدهی
در انتخاب انکر تکستها میتوان استراتژیهای متفاوتی را دنبال کرد؛ اما اینکه از چه عبارتی برای لینکدهی استفاده کنید، اهمیت ویژهای دارد. باید حواستان به همسویی کلمات کلیدی هدف و حوزه کاریتان باشد. هدف از لینکدهی هدایت کاربر به صفحات دیگر است. باید این کار را به نحوی انجام دهید که در درجه اول کاربر احساس بدی از لینکدهیهای مقاله نداشته باشد و در قدم دوم ترغیب شود که روی لینکها کلیک کند. هر چقدر در لینکدهی بهتر عمل کنید، کاربر وقت بیشتری را در سایت شما میگذراند که روی افزایش ترافیک سایتتان تاثیر مستقیم دارد.
۹.اهمیت عناوین جذاب در تولید محتوا
عنوان مقاله نخستین جایگاه تعاملی محتوا با کاربر است. استفاده از یک عنوان ترغیب کننده باعث جلب نظر کاربر میشود. برای افزایش جذابیت عنوان مقاله میتوانید از اعداد، صفتهای تفضیلی، کلمات قدرتمند و علائم نگارشی کمک بگیرید. برای مثال کلمهایی مانند رایگان، کامل، راهنما، برتر و تخفیف از جمله کلمههایی هستند که در عنوان مقاله جلب توجه میکنند.
نکته دیگر اینکه یکی از تکنیکهای محتوایی برای افزایش ترافیک سایت، استفاده از عناوینی است که نسبت به رقبا متمایز باشد و نظر کاربران را بیشتر جلب کند. برای مثال اگر رقبای شما از عناوینی مثل «۱۰ تکنیک برتر سئو» استفاده میکنند، برای ایجاد تمایز شما باید عناوین متفاوتتری مثل «۱۳ تکنیک برتر سئو که نمیدانستید!» یا «۱۳ تکنیک سئویی برای افزایش ترافیک سایت» استفاده کنید. عنوانهای زیر هم مثالهای خوبی برای تکمیل این بحث هستند:
- راهنمای کامل سئو محتوا + فیلم آموزشی
- معرفی ۸ افزونه برتر وردپرس برای ایمیل مارکتینگ
- چگونه از یوتیوب کسب درآمد کنیم؟ | آموزش رایگان + ۱۰ ایده برای تولید محتوا
- ۷ درصد تخفیف روی تمامی اجناس در بلک فرایدی
- راهنمای خرید کتابخوان الکترونیک | ۵ نکتهای که نمیدانید!
۱۰.نوشتن توضیحات متا دیسکریپشن
وقتی کاربران عبارتی را در گوگل جستجو میکنند، علاوه بر عنوان حواسشان به توضیحات مختصر هر مقاله نیز هست. این توضیحات باید نقش یک راهنما را برای مخاطب داشته باشد. به شکلی که کاربر با مطالعه آن متوجه شود با چه محتوایی روبرو است و آیا باید روی آن کلیک بکند یا خیر.
برای نوشتن یک توضیحات متای استاندارد بهتر است از کلمات ساده و جملات کوتاه استفاده کنید. همچنین در کوتاهترین حالت اهدافی که مقاله دنبال میکند را به مخاطب نشان دهید. این کار باعث روشن شدن تکلیف مخاطب با محتوا و افزایش ترافیک وبسایت میشود.
۱۱.توجه به مقدمه مقاله
در بحث بهینهسازی مقالهها برای موتورهای جستجو، مقدمه مقاله مهمترین بخش آن است. به همین خاطر در نوشتن مقدمه باید تمام حواستان به جزئیات و اطلاعاتی که به کاربر میدهید باشد. یک مقدمه خوب، مقدمهای است که جواب کاربر را به شکل دقیق بدهد و در همان ابتدای کار مقاومت اولیه کاربر را برای خواندن یا نخواندن مقاله از بین ببرد. دادن اطلاعات اولیه، استفاده از دادههای آماری، پرداختن به پاسخ سوالات کاربر و ایجاد حس کنجکاوی از روشهای نوین مقدمهنویسی است.
۱۲.اهمیت لینکسازی داخلی در سئو
یکی از ملاکهای گوگل در رتبه دهی به مقالهها، لینکسازی داخلی آنها است. اگر استراتژی خوبی برای لینکسازی داخلی داشته باشید و کاربر را قانع کنید که روی لینکهای مقالات کلیک کند، این فاکتور یک مزیت برای مقاله شما خواهد بود. در نتیجه گوگل برای مقالهتان اعتبار بیشتری قائل شده و آن را در فهرست نتایج گوگل بالاتر میبرد.
۱۳.توجه به کامنتها در لینکدهی
در مواقعی که امکان لینکدهی در متن مقالهها وجود ندارد، میتوانید از بخش کامنتهای برای لینکدهی به مقالات استفاده کنید. به نحوی که ابتدا باید با اکانت دیگری در پای پست سوالی را مطرح نمایید و سپس با پاسخ دادن به سوال فوق، لینکی به مقاله دلخواهتان بدهید. این کار نه تنها مشکلی برای مقاله ایجاد نمیکند، بلکه باعث افزایش بازدید سایت هم میشود.
۱۴.ساخت کلمه کلیدیهای خاص
در کنار توجه به کلمات کلیدی حوزه فعالیتتان، میتوانید کلمههای کلیدی خاص نیز بسازید. اگر محصول تازهای دارید یا تجربه جدیدی را ارائه میدهید، خودتان کلمه کلیدی خاصی بسازید و از آن در محتوا استفاده کنید. سپس سعی کنید همین عبارت خاص را بین کاربران جا بیندازید. اگرچه این کلمه کلیدی در ابتدا در گوگل ظاهر نمیشود، اما اگر بین کاربران جا بیفتد، شما سرمنشأ اصلی این کلمه کلیدی هستید و بهراحتی میتوانید یک افزایش ترافیک را روی سایت خود تجربه کنید.
۱۵.کمک گرفتن از شبکههای اجتماعی
برای شناسایی کلمات کلیدی ترند روز میتوانید شبکههای اجتماعی را دنبال کنید. برای مثال هوش مصنوعی و ابزار آن در چند وقت اخیر یکی از ترندهای مطرح بازار بود. همین مسئله باعث شد تا مقالاتی که به معرفی بهترین ابزارهای هوش مصنوعی میپردازند، افزایش ترافیک بالایی را تجربه کنند.
۱۶. نجات دادن صفحات یتیم
صفحات یتیم (Orphan page) مقالههایی هستند که هیچ لینکدهی داخلی یا خارجی در آنها وجود ندارد. این صفحات اغلب توسط رباتهای گوگل درک نمیشوند و در نتیجه داخل نتایج گوگل هم ردی از آنها نخواهید دید. برای رفع این مشکل از مقالهها و صفحات دیگری که ایندکس شدهاند، به این مقالهها لینکدهی کنید.
بهترین روشهای پولی برای افزایش ترافیک وبسایت
اگر سایت خود را به تازگی راه انداخته باشید، استفاده از سئو و ابزارهای آن راهکار خوبی برای بهبود ترافیک سایت نیست؛ زیرا این روش ها اغلب دیر بازده هستند و نیاز به زمان و هزینه بالایی دارند. در این شرایط بهعنوان یک راهکار جایگزین یا جانبی میتوان به سراغ ابزارهای تبلیغاتی رفت. خوشبختانه در دنیای دیجیتال مارکتینگ ابزارهای خوبی برای این کار در دسترس است. اگر هم سایت خود را هنوز تاسیس نکرده اید پیشنهاد می کنیم ابتدا به مقاله بهترین شرکت طراحی سایت در ایران سر زده و سپس به این مقاله برگردید. در هر حال مهمترین تکنیکها و ابزارهای تبلیغاتی را در ادامه معرفی کردهایم:
۱.تبلیغات در صفحه اول گوگل
بسیاری از کاربران خواستههای خودشان را از طریق گوگل دنبال میکنند. برای مثال اگر قصد خرید یک گوشی تلفن جدید را داشته باشند، از همان ابتدا به سراغ گوگل میروند و عبارتهایی مثل «بهترین گوشی میان رده»، «خرید گوشی موبایل» و… را جستجو میکنند. اینجاست که تبلیغات در صفحه اول گوگل اهمیت خود را نشان میدهد. اگر روی همین عبارتها تبلیغات گوگل ادز رفته باشید، میتوانید از این طریق کاربران زیادی را به سایت خود بکشانید و باعث افزایش ترافیک آن شوید.
مزیت تبلیغات در صفحه نتایج گوگل، قرار گرفتن لینک تبلیغات در صفحه اول و امکان طراحی انواع کمپین گوگل ادز با اهداف مختلف است. مزیت دیگر این روش هم مربوط به هزینههای آن میشود. هزینه تبلیغات در گوگل به ازای هر کلیک محاسبه میگردد. در واقع فقط زمانی هزینه میکنید که کاربر روی لینک شما کلیک کند.
۲.تبلیغات در پلتفرمهای تبلیغات کلیکی
پلتفرمهای مختلفی هستند که خدمات تبلیغات کلیکی را ارائه میدهند. برای مثال در ایران ممکن است اسم یکتانت را بارها شنیده باشید. یکی از خدمات این پلتفرم انجام تبلیغات بنری و کلیکی در سایتهای مختلف است. اگر به دنبال افزایش ترافیک سایتتان هستید، میتوانید به سراغ تبلیغات کلیکی هم بروید.
نکته جذاب اینکه گوگل هم در زمینه تبلیغات کلیکی و بنری خدمات متنوعی را ارائه میدهد. برای مثال تبلیغات بنری گوگل (Google Display Network) در همین دسته قرار میگیرند. مزیت انجام تبلیغات کلیکی بهواسطه گوگل، امکان انتشار تبلیغات در بیش از ۳۵ میلیون سایت و اپلیکیشن همکار گوگل است.
۳.تبلیغات در سوشال مدیا
اگر در گذشته گفته میشد که تولید محتوا پادشاه است، امروزه باید گفت که «توزیع محتوا پادشاه است.». این روزها با توسعه رباتهای هوش مصنوعی مثل Chat GPT و ابزارهای مشابه، آنقدری که توزیع محتوا اهمیت دارد، خود تولید محتوا حائز اهمیت نیست. به همین خاطر میتوانید با برگزاری کمپینهای تبلیغاتی در اینستاگرام، توییتر، فیسبوک، لینکدین، تیک تاک و…، همکاری با اینفلوئنسرها و به طور خلاصه انواع تبلیغات باعث افزایش ترافیک سایتتان شوید و پیوندی بین سایت و فضاهای دیگر ایجاد کنید.
۴.تبلیغات در یوتیوب
یکی دیگر از روشهای تبلیغاتی گوگل ادز، سرویس تبلیغات در یوتیوب است. روزانه بیش از ۱۲۰ میلیون نفر از یوتیوب استفاده میکنند و تعداد کاربران این پلتفرم به ۲ میلیارد نفر رسیده است. به همین خاطر تبلیغات در یوتیوب را میتوان در دسته روش های افزایش ترافیک سایت قرار داد. البته تبلیغات در یوتیوب میتواند برای اهداف دیگری هم مورد استفاده قرار بگیرد. نکته جذاب اینکه هزینه تبلیغات در یوتیوب اغلب از هزینه تبلیغات در صفحه اول گوگل هم ارزانتر است و شامل پلنهای متفاوتی میشود.
۵.تبلیغات ایمیلی
برای تبلیغ و افزایش تعداد بازدید سایت میتوان از تبلیغات ایمیلی هم کمک گرفت. سرویسهای زیادی هستند که میتوانید بهواسطه آنها از تبلیغات ایمیلی برخوردار شوید. برای مثال سرویس تبلیغات در جیمیل گوگل ادز هم در این فهرست قرار میگیرد. البته تبلیغات در جیمیل تفاوتهایی با ایمیل مارکتینگ دارد. برای مثال در ایمیل مارکتینگ اغلب باید یک پک ایمیلی را از پلتفرمهای فروش خریداری کنید و سپس تبلیغ ایمیلی خود را برای آنها بفرستید. در حالی که سرویس جیمیل از ابزار هوش مصنوعی برای شناسایی کاربران هدف استفاده میکند و به این شکل تبلیغات شما را برای کاربرانی میفرستد که بیشترین احتمال جذب را میتوان برای آنها متصور بود.
نکته دیگر اینکه هزینه تبلیغات در جیمیل به ازای هر کلیک محاسبه میشود. در نتیجه جلوی هدر رفتن بودجه کمپینهای تبلیغاتی شما را میگیرد.
۶.تبلیغات پیامکی
شاید تصور کنید که دوره تبلیغات پیامکی گذشته و دیگر کسی از پیامک استفاده نمیکند؛ اما همانطور که در مقاله تبلیغات سالن زیبایی هم بر آن تاکید داشتیم تبلیغات پیامکی همچنان یک ابزار دیجیتال مارکتینگی پر کاربرد است. از این روش بهخصوص در تبلیغات ریتارگتینگ میتوان به خوبی استفاده کرد. برای مثال در مواقعی که کاربر محصولی را در سبد خرید خود قرار داده، اما فرایند خرید را تکمیل نکرده است، میتوان با ارسال یک پیامک تبلیغاتی یا ارسال کد تخفیف او را مجدداً هدفگیری کرد. در بسیاری از مواقع این پیامک یادآوری باعث تکمیل خرید کاربر میشود.
۷.انتشار رپورتاژآگهی
از رپورتاژ آگهی در بخش معرفی ابزارهای سئو نیز میتوانستیم نام ببریم؛ اما انتشار یک رپورتاژ خبری در سایتهای پربازدید، علاوه بر تاثیر سئویی، یک روش تبلیغاتی بهینه برای افزایش ترافیک سایت نیز هست. در نتیجه میتوان از این سبک کمپینها برای افزایش بازدید و بهبود فروش هم کمک گرفت.
۸.تبلیغات ریتارگتینگ
تبلیغات ریتارگتینگ بیشتر از اینکه یک ابزار یا روش تبلیغاتی باشد، یک تکنیک تبلیغاتی است. به طور معمول کمتر از ۱ درصد بازدیدکنندگان سایتها به مشتریان آنها تبدیل میشوند. در این حالت برای افزایش نرخ تبدیل میتوان به سراغ تبلیغات ریتارگتینگ رفت. برای مثال سرویسهای تبلیغاتی گوگل ادز نیز امکان تبلیغات ریتارگتینگ را دارند. البته پلتفرمهای دیگری هم هستند که تبلیغات ریتارگتینگ را برایتان انجام میدهند.
۹.تبلیغات در سایتهای رایگان
اغلب روشهایی که در بالا ذکر کردیم، شیوههای پولی تبلیغات بودند؛ اما در کنار این شیوهها میتوان به سراغ سایتها، فرومها و رسانههایی رفت که امکان انتشار تبلیغات رایگان را دارند. البته نباید از روشهای تبلیغات رایگان انتظار بالایی داشت؛ اما همچنان یک روش موثر در افزایش ترافیک سایت هستند.
تکنیکهای عملی برای افزایش بازدید سایت
مواردی که تا اینجا گفتیم، تکنیکها و ابزارهای تبلیغاتی و سئویی بودند؛ اما علاوه بر این ابزارها میتوانید از تکنیکهای عملی دیگری هم برای افزایش بازدید سایت کمک بگیرید. در ادامه ۸ مورد از بهترین تکنیکهای این کار را ارائه میدهیم.
۱.فعالیت در رسانههای اجتماعی
افزایش آگاهی از برند اهمیت ویژهای در افزایش ترافیک سایت دارد. برای اینکه روی محبوبیت برند خود کار کنید، میتوانید در رسانهها و شبکههای اجتماعی حضور داشته باشید. برای شروع در اینستاگرام، توییتر و لینکدین صفحهای با اسم برند خود بسازید و سپس به تولید محتوا در این صفحات بپردازید. سعی کنید در این صفحات با کاربران بیشتر ارتباط بگیرید. به نحوی که کاربران احساس نزدیکی بیشتری با برند شما داشته باشند. به این شکل میتوانید نام خود را در ذهن کاربران ماندگار کنید. در نتیجه اگر روزی نیاز به خدمات یا محصولات شما داشته باشند، بلافاصله با جستجوی اسم برند به سایتتان میرسند.
۲.استفاده از قالبهای ریسپانسیو
در حال حاضر بسیاری از کاربران برای وبگردی از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند. به همین خاطر اگر صاحب وبسایتی هستید، باید حواستان به ریسپانسیو بودن آن هم باشد. منظور از واکنش گرا بودن سایت این است که نحوه نمایش مطالب در دستگاههای متفاوت و با هر اندازه صفحهنمایشی به شکل خودکار مناسبسازی شود.
۳.کمک گرفتن از افزونههای وردپرسی مناسب
اگر صاحب یک وبسایت وردپرسی هستید، میتوانید از افزونههای متعددی برای افزایش ترافیک وبسایت کمک بگیرید. برای مثال افزونههای رنک مث و یوآست سئو گزینههای جذابی برای آنالیز سئوی محتوای مقالات هستند. علاوه بر این، برای طراحی فرمهای دریافت ایمیل، ارسال خبرنامههای ایمیلی، پوشنوتیفیکیشن و… هم پلاگینهای متعددی برای استفاده در دسترس هستند. در مقاله بهترین افزونههای وردپرس به معرفی این پلاگینها پرداختهایم.
۴.حضور در فرومها و انجمنها
شاید به نظر برسد که دوران حضور در فرومها به سر آمده است؛ اما همچنان بسیاری از انجمنهای اینترنتی زنده هستند و کاربران در آنها حضور دارند. شما نیز میتوانید در این فرومها حضور داشته باشید و اگر سوالی مرتبط با حوزه کاری خود میبینید، به آنها جواب دهید. حتی میتوانید با اکانت دیگری در این فرومها سوال طرح کنید و سپس به آنها پاسخ دهید. از این تکنیک برای لینکدهی به سایتتان هم استفاده کنید.
۵.نوشتن پست مهمان
انتشار رپورتاژ تنها راه لینکدهی به سایت نیست. بسیاری از سایتها هستند که شرایطی برای انتشار پست مهمان دارند. به نحوی که میتوانید پستی بنویسید و سپس در وبلاگ این سایتها منتشرش کنید. اگر از این تکنیک کمک میگیرید، باید حواستان به اسپم نشدن مقاله هم باشد. نکته دیگر اینکه در انتهای مقاله بایستی توضیحاتی درباره خودتان اضافه کنید و سپس به سایت یا لندینگ مدنظرتان لینک دهید.
۶.دعوت به نوشتن پست مهمان
نوشتن پست مهمان تکنیکی است که بهصورت دو طرفه میتوانید از آن سود ببرید. در واقع میتوانید به سایتها و کسب و کارهای مرتبط اجازه دهید تا پستی در بلاگ شما منتشر کنند. در اغلب موارد این کسب و کارها پس از انتشار پست در سایتتان، لینک مقاله را در بخشی از سایت خودشان هم اضافه میکنند. این کار باعث میشود تا شما نیز از پست مهمان سود ببرید.
۷.اهمیت سرعت سایت
نکته دیگری که میتواند روی افزایش ترافیک سایت اثرگذار باشد، مربوط به تجربه کاربر در زمان استفاده از سایت است. اگر سایت کندی داشته باشید و زمان لود شدن آن بیشتر از ۱۰-۱۵ ثانیه باشد، این مسئله باعث میشود تا کاربران تمایلی به ماندن در سایت نداشته باشند. اگر میخواهید تجربه خوبی را برای کاربران باقی بگذارید، حواستان به این مسئله باشد.
۸.توجه به خوانایی مقالههای وبسایت
یکی از نکاتی که در سئو محتوا کمتر به آن توجه میشود، بحث خوانایی مقالات است. فراموش نکنید که ما محتوا را برای مخاطب مینویسیم. پس باید کاری کنیم که مخاطب وقتی وارد صفحه میشود، با آن احساس راحتی کند و بدون خستگی و تنش اضافه، پاسخ سوالاتش را بیابد.
استفاده از سرتیترهای و زیرتیترهای مناسب، رعایت اصول پاراگرافبندی و جاستیفای کردن متن تا حد زیادی باعث بالاتر رفتن خوانایی متن میشود. اگر از وردپرس استفاده میکنید، برای تراز یا همان جاستیفای کردن متنها کافی است کل متن را انتخاب کرده و سپس کلیدهای ترکیبی Shift+Alt+J را فشار دهید تا متن کاملاً یکدست شود.
علاوه بر اینها، استفاده بهجا از تصاویر، ویدئوها و اینفوگرافیها نیز باعث بالاتر رفتن خوانایی متن میشود.
۹. آپدیت محتواهای وبسایت
یکی از معیارهای گوگل برای بررسی کیفیت مقالهها تاریخهای بهروزرسانی آن است. به همین خاطر برای افزایش ترافیک سایت توصیه میکنیم استراتژی مشخصی هم برای آپدیت مقالات قدیمی داشته باشید؛ بهخصوص اگر محتوای مقالهتان هم بهمرور زمان قدیمی میشود و نیاز به اطلاعات دست اولی دارد.
اگر نمیدانید برای آپدیت محتوا باید از چه طریقی اقدام کنید، میتوانید از ابزارهای ai کمک بگیرید. برای مثال جمینای در اینجا ابزار مناسبی محسوب میشود. کافی است از این هوش مصنوعی بخواهید تا ۵ مقاله اول گوگل را مرور کرده و سپس فهرستی از سوالات متداول کاربران که در این مقاله درباره آنها صحبت نشده است را فهرست کند. سپس از دل همین فهرست میتوانید سرتیترها و زیرتیترهای خوبی را برای تولید محتوای خود جدا کنید و به تولید محتوا برای آنها بپردازید.
۱۰. برگزاری رویدادهای متنوع
پلتفرمهای برگزاری رویداد آنلاین فرصت خوبی برای تبلیغ کسب و کار و افزایش ترافیک سایت هستند. علاوه بر این، میتوانید از برگزاری رویدادهای حضوری هم استفاده کنید. در این رویدادها باید فرمی طراحی نمایید و بهنوعی از کاربران بخواهید در سایت ثبتنام کنند یا ایمیل خودشان را به شما بدهند. برای مثال میتوانید با اعطای یک هدیه کوچک در سایت این کار را انجام دهید.
سخن آخر
برای افزایش ترافیک سایت میتوان از تبلیغات، بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو و تکنیکهای دیگری استفاده کرد. البته این تکنیکها و ابزارها تنها بخشی از دنیای دیجیتال مارکتینگ هستند و مسلماً روشهای دیگری هم برای افزایش بازدید میتوانید پیدا کنید. اگر درباره ابزارها و روشهای افزایش بازدید سوال دیگری داشتید، در کامنتها پاسخگوی شما خواهیم بود.
2 پاسخ
برای اینکه توی تبلیغات پیامکی بتونیم راحت تر جامعه هدف رو در نظر بگیریم ابزار های خاصی برای جمع آوری داده ها وجود داره؟ بعد برای اینکه پیامک های تبلیغاتی به صورت هوشمند تر یعنی با قابلیت پاسخ دهی مجدد داشته باشیم باید از چه روشی استفاده کنیم؟
امیر عزیز سلام
برای تبلیغات پیامکی باید با شرکت های همکار صحبت کنین که جزئیات و خدماتی که میتونن بهتون ارائه بدن رو براتون توضیح بدن
شرکت هایی مثل ملی پیامک ، فراز اس ام اس و مابقی شرکت ها